25 Ekim 2010 Pazartesi

Yükselen Yay Burcu ve Özellikleri



YÜKSELEN YAY
Yükselen burçlar sahnemiz yavaş yavaş dolmaya başladı. Şimdi sırada Yay burcu var. Yay burcu isminden yapan çağrışım gibidir aslında, yayılmak, nüfuz etmek, geniş çevrelere ulaşmak, uzaklara gitmek ister. Yöneticisi Jüpiter olmasından dolayı oldukça hoş görülü hayata karşı iyimser bir bakış açıcı ile yaklaşan genel olarak neşeli bir profil çizer.
Değişken bir yapısı vardır,öğrendiği, keşfettiği her yeni şey hayatına farklı bir kapı aralar ve o kapıdan bakmaya çalışır hayata. Bu yüzden yayların fikirleri sürekli değişiyor ise bu uçucu havai yapıdan dolayı değil, değişen ve değişen bilgiler yüzünden olmaktadır. Her türlü ortama, insana, duruma uyum sağlayabilecek kadar esnek bir yapıları vardır.
Ateş elementi bir burç olduğundan dolayı girişken, insiyatif alabilen, heyecanlı bir mizacı vardır. Sosyalleşmeyi, insanlarla kaynaşmayı, yeni insanlarla tanışmayı severler ve dışa dönüktürler. Onlar için her yeni insan keşfedilecek ve ardından bir çok şey öğrenilebilecek yeni bir hayattır adeta.
Yay sporcu bir burçtur. Bu yüzden ikonasında Ok atan yarı hayvan yarı insan bir figürle temsil edilir. Tabi bu figürü sadece sporla bağdaştırmak yanlış olur, yay burcu hep ileriye atılmak, uzaklata gitmek, keşfetmek ve yeni şeyler deneyimlemek ister. Bu onda heyecan uyandırır. Sembolizminde yer alan ok, hedefleri gösterir ve yay burçlarının daima gitmeyi planladıkları bir hedefleri vardır. Eğer bir amaçları olmaz ise mutsuz olurlar.
Felsefeler, dinler, yabancı kültürler, diller, bilgi, araştırma hepsi yay burcunun anahtar kelimeleri arasında yer alır. Çevrelerinde farklı insan gruplarını toplamayı ve bir araya getirmeyi severler. Çünkü onun işi araştırmak, öğrenmek, bilgiye ulaşmak, bilgeliğe ulaşmaktır.
Düşünmüşümdür acaba Pollyanna Yay burcumuydu diye? Çünkü yay burçlarının da zaman zaman insanı sinir edebilecek iyimser bir yapıları vardır. Küçük şeylerden mutlu olabilen yapıları sayesinde hayata her zaman bardağın dolu tarafından bakabilme yeteneklerine sahiptirler.

Tabii bu kadar sosyal olmak, dışa dönüklük, yeni insanlarla tanışma isteği, seyahatlerden zevk alma beraberinde özgürlüğü de getirmekte. Yay burçları özgürlüklerine oldukça düşkündürler, kendini kısıtlayan kişilerle beraber olmaları onlar için oldukça zor olduğu gibi, kendini özgürce ifade edemedikleri ortamlarda da pek mutlu olmazlar.
Esprili, nüktedan, şakacı, eğlenceli bir yanları vardır. Yalnız zaman zaman aşırıya kaçan abartılı davranışlar ve fanatik eğilimlerde gözlemleyebilirsiniz. Kıvrak zekalı, meraklı, sıcakkanlı, direk temasta olmayı seven kişilerdir. Kendilerini açık ve net bir şekilde ifade edebilirler fakat bazen patavatsızlıkla açık sözlülük arasında ki ince çizgiyi ayarını kaçırabilirler.
Onların özgürlük anlayışları özellikle, özel ilişkilerinde bazen problem yaratabilir. Karşısında ki kişi onu anlamakta zorlanabilir.
Medikal astrolojiye göre; insan vücudunda uyluk ve kaba etleri yönetir. Bu kısımlarda ortaya çıkan fistüller, hasarlar, yüksek ateş, hummalar, dört ayaklı hayvanlar tarafından zarar görme, spor sakatlıkları yay burcu ile ilişkilendirilir.
Medical Astroloji bilgileri, astroloji okulu ileri seviye ders notlarından alıntıdır.