13 Ekim 2010 Çarşamba

Yükselen İkizler Burcu ve Özellikleri



YÜKSELEN İKİZLER
Bir ortama girdiğinizde dikkat edin birileri ben “Akrebim” ya da ben “ İkizlerim” dediği zaman çoğu insanın yüzü limon yemişçesine önce bir ekşir. Çünkü akrep hep zarar verecekmiş gibi algılanır ikizler ise asla güvenilmez. Sıra İkizler burcunda olduğundan dolayı size pek sevimsiz gelen ikizlerin başka yönlerini de tanıtacağım. Kim bilir belki sizinde kanınız ısınır?
İkizler burcundan bir Boğa gibi sabitlik ve olayların devamlılığını getirmesini beklemek veya aktif başlangıçlar yapmasını beklememek gerekir. Onun işi düşünmek, yaymak, iletmek. Tıpkı doğada ilk bahar sonlarına doğru artık havaların iyice ısındığı, ısının her yere yayıldığı, yeşilliğin her tarafa iyice dağıldığı gibi. İkizlerde işte buna benzer zihninde ne var ne yoksa dağıtmayı, etrafına yaymayı sever.
Çok hareketlidir, enerjiktir. Eee ne de olsa işi zor bir çok bilgiyi, olayı, yaşananları herkese iletmesi gerekir. Hızlı haraket eder, çabuk düşünür, mantıklı kararlar alır. Fakat zihni o kadar hareketlidir ki ondan bir konu ile ilgili yoğunlaşmasını, ustalaşmasını, derinleşmesini beklememek gerekir. Her konu hakkında söyleyecek 2 çift sözü her zaman vardır. Kah yer altı maden ocakları hakkında olsun kah gökyüzünün derinliklerinde ki olaylar ya da denizlerde nesli tükenen hayvanlar. Ama iş çok detaylı derine inmeye kalkınca tıkanır. Çünkü buna zamanı yoktur. Hayat onun için milyarlarca ciltlik bir ansiklopedi ve onun hepsini okuyacak vakti yok fakat içindekiler kısmına göz atabilir. Hızlı ve mantıklı düşünme yetisiyle size o ansiklopedileri okuduğuna inandırabilir.
Derinlik meselesi duygusal ilişkilerde de geçerlidir. Genel olarak bir derinleşme, yoğunlaşma sorunu vardır.
Entelektüel bir zihin kapsitesine sahiptir. Ya da siz en azından öyle olduğunu düşünebilirsiniz, çünkü okur, merak eder, bakar, deneyimler ve bunu size sunar. Pek çok insan onun dedikoducu olduğunu düşünür ama o dedikodu için değil, bildiklerini çevrelerine iletmek için böyle davranır. Fakat bilgiler yüzeyseldir tıpkı şu an ki balon medya gibi. Bilgi gelir ve gider.
Boğa gibi yeniliklere kapalı, şartları koruyan değil, oldukça esnek ve merak duygusu içindedir. Zaman farklı iş dallarında veya farklı farklı farklı konularda araştırma yaparken yakalayabilirsiniz. Bu yüzden çok yönlüdür.

Hava grubu bir burç olduğundan dolayı elbette özgürlüğüne düşkündür. Rahat nefes almak, haraket alanlarının daralmasından hoşlanmaz. Yöneticisi Merkür nasıl civa gibi haraketli ve elde tutmak sabitlemek zor ise, ikizleride aynı şekilde tutmaya çalışmak beyhude bir çaba olacaktır. Eril bir burçtur bu yüzden etkilere tepki vermek yerine, tepki çekecek ortamlar yaratırlar. Çift vücutlu bir burç olduğundan dolayı, düşünceleri, fikirleri, hareketleri zaman zaman farklılık gösterebilir ve sizi şaşırtabilirler.
Hamarat çabuk haraket eden dışa dönük insanlardır ve ellerini iyi kullanırlar. Hatta kötü bir ikizler kombinasyonundan iyi bir hırsızda çıkabilir.
Bu kadar bilgi ve araştırma ile emin olun oldukça iyi bir ikna edicidirler. Fikirlerini yaymak için sosyal olmaları sürekli iletişim halinde olmaları gerekir.
Medical astrolojiye göre vücutta Omuzlar, kollar, akciğerler ve elleri yönetir. Bu uzuvlarda ki rahatsızlıklar, kan zehirlenmeleri, damar tıkanıkları, rahatsızlık verici kuruntular, ikizlerin başta gelen rahatsızlıklarıdır.
Medical Astroloji bilgileri, astroloji okulu ileri seviye ders notlarından alıntıdır.