21 Ekim 2010 Perşembe

23 Ekim Koç Burcunda Dolunay

Her ay gökyüzünde bir yeni ay bir de dolunay gerçekleşir ve bu içinde bulunduğu burca ve irtibat halinde olduğu gezegene göre oldukça önem kazanır. Dolunay zamanları bir nevi bitiş ve sonlanma zamanlarını temsil eder, başladığımız işleri bitirmek sonlandırmak için harika zamanlardır. Yeni işlere başlamak genelde zorlayıcı olabilir çünkü Ay artık küçülmeye başlayacaktır. Yeni bir şeylere başlamak için yeni aydan yararlanmak en doğrusudur. Fakat eğer kilo vermek istiyor isek dolunay enerjisinden yararlanabiliriz, ay küçüleceğinden dolayı kilolarımızı çok daha hızlı verebiliriz. Kısacası dolunay tamamlanmalar, kayıplar, bitişler, sonlandırmalar zamanıdır. Örneğin yeni ay zamanı evlilik kararı aldıysanız dolunay zamanı evlenebilirsiniz. Aslında ayın her fazı için yazılması gereken ayrı ayrı şeyler var fakat bizim için şu an önemli olan dolunay.

23 Ekim gece sabaha karşı 04:30da Koç burcunun son derecesinde bir dolunay gerçekleşiyor. Eğer ay bir burcun son derecelerinde iken dolunay olur ise, hayatımızda bir şeylerin sonlanma zamanı geldiğini, ondan ayrılmamız gereken zamanları, bırakmamız gereken alışkanlıkları, kişileri simgeler. 23 Ekim dolunayında Ay; Venüs ve Merkür ile karşı karşıya gelecek. Zihnimiz ve duygularımız arasında bağlantı kurmakta zorlanabiliriz. Kimden ve neyden hoşlandığımıza dair kafa karışıklığı yaşayabiliriz. Bir şeylere bağlanmaktan korkup, sorumluluklardan kaçabiliriz. Özellikle ilişkilerimizde dengeyi sağlamakta zorlanabiliriz. Pluton ile de olumlu bir açısı uğraştığımız konular üzerinde daha fazla yoğunlaşabilir, hakimiyeti daha kolay sağlayabiliriz. Şartları zorlayabiliriz. Dolunay koç burcunda olacağından dolayı, fevri, öfkeli, ani çıkışlar gösterebilir, özgürlük isteğimizi zaman zaman sert yollarla ifade edebiliriz. Aşağıda 23 Ekim Dolunayının burçlar üzerinde ki olası etkileri yer almaktadır.

Koç; Bu dolunay zamanında çok güçlü duygular hissedebilirsiniz. Gözler sizin üstünüzde olacak. Zihin ile duygular arasında köprü kurmakta biraz zorlanabilirsiniz, Bir tarafta hissetikleriniz diğer tarafta düşündükleriniz olacak. İş ve kariyer konularına ilişkin olumlu haberler ve gelişmeler alabilirsiniz. Belki de biraz değişiklik yapmanın zamanı gelmişte olabilir. Bir şeyleri değiştirmek için içinizde çok güçlü duygular hissedebilirsiniz bu dolunayda.

Boğa; 12. evinizde dolunay gerçekleşiyor. Bazı gizli, sakladığınız şeyler açığa çıkabilir. Rüyalarınız anlam kazanabilir. Kendinizle daha çok iletişim içinde olabilirsiniz. Mistik konulara yönelebilirsiniz. Sağlığa dikkat edilmesi gereken zamanlar. Hisleriniz her zamankinden daha kuvvetli olabilir.

İkizler; Arkadaşlar, sosyal çevreniz ve iş hayatınızdan kazandığınız gelirleriniz bu dolunayın etkisi altında. Tam 29 derecede olduğundan dolayı bu tutulma, bir şeylerin bitişini işaret ediyor olabilir. Çok güçlü bir şekilde hayatınızda bazı şeyleri değiştirmek isteyebilirsiniz. Önemli arkadaşlıklar sonlanabilir, veya bir arkadaşınız sizden uzak bir yere taşınarak, mesafe olarak sizden uzaklaşabilir. Duygularınız ile irtibat kurmakta zorlanabilirsiniz. İlişkilerinizi gözden geçirebilir, sorgulayabilirsiniz.

Yengeç; Bazı sonlanmaların ve bitişlerin işareti Bir süredir üzerinde uğraştığınız konuların, projelerin, işlerin artık bitmesi gerekli. Özellikle iş ve kariyer hayatınızı yakından ilgilendiren bu dolunay, düşüncesizce, spontane yapılan davranışlar ve sözler sizi zor duruma sokabilir. Ama artık bir sürecin sonuna geldiniz. Eğer iş arıyorsanız, yeni iş kapıda. Çok güçlü duygular hissedebilirsiniz. Özellikle hayatınızda bazı şeylerin artık değişmesi gerektiği düşünebilirsiniz.

Aslan; Uzak seyahatler, tatiller, uzak akrabalar, hukuksal konular, dinsel, felsefi konular mercek altına alınacak. Bu dolunay biraz stresli. İş ve çalışma koşullarınızda ciddi bir değişiklik yapmak isteyebilirsiniz. Kendinizi yenilemek, düşüncelerinizi, düşünce sisteminizi yenilemek isteyebilirsiniz. Güçlü kişilerden işinizle ilgili destek alabilirsiniz. Sportif faaliyetlere katılabilirsiniz. Günlük rutin işlerinizin dışına çıkacağınız zamanlar. Fakat duygularınız ile zihniniz arasında köprü kurmakta zorlanabilirsiniz.

Başak; 8. evinizde gerçekleşen bu dolunay, özellikle borçlar, başkalarına ait finansal kaynaklar, krediler ile ilgili olacaktır. Bir şeylerin son taksitini ödeyebilirsiniz veya kredi kartınızı bir daha kullanmamak adına kapattırabilirsiniz. Miras konuları da bu dolunayın etkileyeceği konular arasında yer alacak. Eşinizin maddi sorunları da artık bir son bulabilir:

Terazi; İlişkiler, ortaklıklar, hukuksal konular, evlilik gibi konular dolunayın merceği altında olacak. Şimdi bu dolunay Koç burcunun tam son derecesinde (29) gerçekleşeceği için bazı sonlanmalar, bitişler yaşayabilirsiniz. Bu illa ilişkinizin biteceği anlamına gelmiyor fakat sorunlu bir ilişkiniz var ise ve size mutluluk vermiyor ise üzgünüz yeni aşklara yelken açmak için eskileri temizlemek gerekli değil mi? Veya ilişkiniz harika gidiyor ama bir yere kadar değil mi? Belki de artık resmileştirmek isteyebilirsiniz. Söz, nişan..vb şekilde. Aynı senaryoyu ortaklıklarınız içinde düşünebilirsiniz. Yalnız aceleci ve spontan davranışlar sizi zor duruma sokabilir. Pluton da bu dolunayda işin içinde olacak. Güçlü bir şekilde bir şeyleri değiştirme arzusu duyabilirsiniz. Peki hangisi işinizi mi? Yoksa evinizi mi?

Akrep; 6. evinizde gerçekleşecek olan dolunay, yeni aya nazaran daha iyi etkilere sahip. Yalnız aceleci, spontan, düşüncesizle yapılacak davranışlar sizi zor duruma sokabilir. Özellikle iş ve çalışma ortamınızla ilgili konularda. Artık bir projenin sonuna gemli olabilirsiniz. Önemli bir işin bitiş zamanı olabilir. Bir çok iletişim kanalı ile yoğun iletişim içinde olabilirsiniz, Günlük rutin işlerinizin dışına çıkabileceğiniz, kendinizi geliştirme yolunda önemli adımlar atabilrsiniz. Özellikle sağlıkla ilgili baş bölgesinde ki organlara dikkat.

Yay; Aşk, çocuklar, hayatın keyifli yanları ile ilgili gelişmeler devrede. Belki aklınız ve duygularınız ile bağlantı kurmakta zorlanabilirsiniz. Maddi anlamda, kazançlarla ilgilide gelişmeler yaşayabilirsiniz. Arkadaşlarınızla beraber oldukça keyifli geçecek bir organizasyon içinde de bulabilirsiniz kendinizi.

Oğlak; Yuva aile konuları, yaşadığınız yer masaya yatırılıyor. Taşınmayı düşünüyorsanız eğer çalışmalara başlayabilirsiniz. Gerçi bu dolunay sonlanmaları işaret ediyor. Ev, yuva, aile ile ilgili konularda artık net kararlar verme zamanı bir nevi. Kendi evinize çıkmak, özgürlüğünüzü ilan etmek isteyebilirsiniz. Aile içinde özellikle bayanlarla olan iletişime dikkat.

Kova; Kısa yolculuklar, seyahatler gündeme gelebilir. Her türlü iletişim aracı bu günlerde sizler için extra önemli. Yazı, iletişim, internetle ilgili gelişmeler yaşayabilirsiniz. Mesela yeni blog açabilir yazılarınızı yayınlamak isteyebilirsiniz, web sitesi ile uğraşabilirsiniz. Merak kat sayınız bu günlerde her zamankinden daha fazla. Fakat iş hayatı ile ilgili özellikle enerjinizde çözülmeler, dağılmalar yaşayabilirsiniz. Hatalı adımlar, yanlış anlamalar veya sizi zora sokabilir.

Balık; Özellikle parasal konularla ilgili önemli günler. Başlattığınız işleri bitirebilir, bazı sonlanmalar yaşayabilirsiniz. Daha iyi nasıl para kazanabilirim, finansal kaynaklarımı nasıl idare edebilirimi sorgulayabilir, değişim ve dönüşüm arzusu içinde bulunabilirsiniz. Yalnız duygularınız, hisleriniz ve zihniniz karmaşa içinde olabilir.Kendinizi birden alışveriş merkezinin ortasında elinizde bir dolu çantayla bulabilirsiniz. Oysa ki bir çoğu gereksizdi…