8 Ekim 2010 Cuma

Yükselen Burç Sorunsalı


Hepinize selam;
Blogumda tek soruluk mini bir anket hazırlamıştım, yükselen” burcunuzu biliyor musunuz?” adlı. Ankete toplamda 100 kişi katıldı. Öncelikle katılanlara teşekkürler. Anketin oranları ise şu şekilde;
Yükselen burcunu bilen kişler %41 iken bilmeyen ve öğrenmek isteyenler ise %59. O zaman biraz yükselen burçtan bahsedelim. Nedir? Ne değildir? Herkesin bir yükseleni var mıdır? Herkes yükselir mi? Ne anlama gelir, bir yararı var mıdır? Bunlardan bahsedelim biraz.
Bir çoğumuz Güneş burcumuzu biliyoruz. Koç burcuyum, Terazi burcuyum, Balık burcuyum diyoruz. İşte bu bizim Güneş burcumuzdur. Doğdumuz anda Güneş hangi takım yıldızı içinde ilerliyor ise işte o bizim Güneş burcumuz oluyor. Ama sıra yükselen burca geldiği zaman durum biraz değişiyor. Siz doğdunuz anda doğu ufkunda yükselmekte olan burca yükselen burç diyoruz. Yükselen burcun hesaplanabilmesi için doğum saatini biliyor olmanız çok önemlidir.
Yükselen burcun hesaplanması için doğum saati gerekli olduğunu anladık, peki nedir, ne işe yarar?
Sizin sosyal maskenizdir. İlk tanışmalarınızda kişiler Güneş burcunuzu değil, yükselen burcunuzu algılar. Ancak sizi tanıdıkça, öğrendikçe Güneş burcunuzu da hissetmeye başlarlar. Kısacası ilk intibayı yükselen burcunuz sağlar.
Tamamen olmasa da fiziki görünümüz üzerinde de etkisi vardır. Özellikle surat şekilleri üzerinde.
Sağlığınızla ile ilgili 1. dereceden önem taşır. Yükselen burcu simgeleyen organlar ve hastalıklara daha yatkın olabilirsiniz.Elbette doğum haritası bir bütündür, o sağlık sorunun olması için farklı kombinasyonlarında tutarlı olması gerekir. Ve yine astrolojide hastalık noktanız hesaplanırken yükselen burcunuzun derecesine başvurulur.
Nelere eğilimli olduğunuz, yeteneklerinizi ve bu yeteneklerin neler olduğu konusunda söz sahibidir.
Zihinsel kapasiteniz, bunu nasıl kullandığınız, kendinizi nasıl ifade ettiğiniz, kendinizi ifade tarzınızla doğrudan ilişkilidir.
Şansınızla yakında ilişkilidir. Şans noktanızın hesaplanması için yükselen burcunuzun derecesi kullanılır. Şansınız hayatınızın hangi alanında, ne kadar şanslısınız ne tür konulardan gelir elde edebilirsiniz yine yükselen burcunuz sayesinde
Klasik astrolojiye göre yaşam evidir. Bonatti kişiye verilen ilk şey olduğunu belirtmiş, Lilly ise yaşam, sağlık, vücudun fiziksel yapısı ile ilgili olduğunu ileri sürmüş. Firmicus ise karakterin temel yapı taşı olduğundan bahsetmiş.
Çocukluğunuzun erken yıllarının nasıl geçtiği veya geçeceğini yine yükselen sayesinde öğrenebilirsiniz. Hayatta yaptığınız tüm yatırımların başlangıçlarını bu burç ve derecesi sayesinde öğrenebiliriz.
Yükselen burcun astrolojik simgesi ise ASC’dir.
Kısacası yükselen burcunuz Güneş burcunuzdan biraz daha önemli. Ve evet herkesin bir yükselen burcu vardır, işin püf noktası doğduğunuz saati bilmekten geçiyor.