2 Ekim 2010 Cumartesi

Başak burcu Ekim Ayı



Selam Başaklar;

Az önce evlerin tepesine baktım ve bir sürü martı vardı. Eğer martılar sahilden uzaklaşıp evlerin çatılarına toplaşıyor ise kötü hava yaklaşmış demektir. Yüksek ihtimalle bu akşam yağmur başlayacak. Yağmurlu havaları eğer evimde isem severim. Güzel bir film, kedim, battaniye üçlüsü ile müthiş keyif yaparım. Size de öneririm. Bu ay bir farklılık yaparak önemli tarihler ve açıklamalarını ayrı ayrı yazdım. Hem siz başaklar için böyle kategorize edilmiş bir şekilde, derli toplu olması hoşunuza gidecektir. Şimdi başlayalım ekim ayını didik didik etmeye…

Tarihler +/- 2 gün olarak düşünmenizi rica ediyorum.

1 Ekim,

Güneş (Terazi) Kavuşum Satürn (Terazi)

Merkür (Başak) Karşıt Jüpiter (Balık)

Aya harika bir haberle başlamayı çok isterdim ama ne yazık ki mümkün değil. Önemli bir buluşma ile başlıyor ay. Güneş ve Satürn. İkisinin yan yana gelmesi, krizlerin, engellerin, kayıpların, zorlanmaların habercisidir. 2. evinizde gerçekleşecek olan bu kavuşum, özellikle maddi anlamda dikkatli olmanız gereken bir dönemi gösteriyor. Akılsızca alınacak bir karar, bir haraket maddi kayba uğramanıza sebep olabilir. Paranızı akıllıca idare etmeli, doğru yerde kullanmalısınız. Bir diğer senaryoda, beklediğiniz bir ödemenin gecikeceği veya gelmeyeceği ile ilgili olabilir. Her ne şekilde olursa olsun, bu ikili maddi anlamda bazı koşullarla karşılaşmanıza sebep olacak. Bazende paranızın veya maddi kaynağınızın elinizi uzatsanız alabileceksiniz gibi bir yerdedir ama bir türlü erişemezsiniz, bu açı işte öyle bir duygu durumu da yaratabilir.

3 Ekim

Venüs (Akrep) Kavuşum Mars (Akrep)

Merkür Terazi burcunda

İletişim, kısa yolculuklar, eğitimi kardeşlerle ilgili konularda gelişmeler söz konusu. Eğer bir blog açmayı düşünüyorsanız artık düşünmeyin ve yapın veya bir web sitesi. Eğer yazılarınızı değerlendirmek istiyorsanız bu tarihler yine çok uygun zamanlar. Sizden bir şeyler saklamak pek kolay olmayacak, çevrenizde olup biten ne varsa, algılarınızın çok açık olmasından dolayı sizin için pek saklı kalmayacak. Her zamankinden daha meraklı ve daha araştırmacı olabilirsiniz. Bilinmeyene karşı büyük bir öğrenme isteği gelişebilir sizde. Keyifli, romantik, tutkulu bir seyahatte olabilir bir partner ile birlikte.

7 Ekim

Terazi burcunda Yeni ay. Kavuşum Satürn (Terazi), Kavuşum Merkür (Terazi)

Bu ayın yeni ayı Terazi burcunda. 2. evinizde. Maddi anlamda kendinizi çok rahat hissedeceğinizi söyleyemiyorum ne yazık ki. Kendinizi baskı altında, güvensiz hissedebilirsiniz. Aklınız karışabilir, karar vermekte zorlanabilirsiniz. Birileri sizden borç para isteyebilir ve siz verip vermeme konusunda kararsız kalabilirsiniz. Her şekilde bu yeni ay sizin maddi hayatınızı etkileyecek.

9 Ekim

Venüs Akrep burcunda retroya başlıyor.

Gezegenlerin geri gitmesini kısmen severim aslında. En azından yarım yamalak bıraktığımız işleri toparlamak, geçmişte kaçırdığımız bilimum fırsatlarla tekrar karşılaşmak adına zemin hazırlayabilirler. Ama tabii geciktirici, sonuçlarını istediğimiz gibi alamamak gibi bir durumla karşılaşmakta söz konusu. Venüs geri gittiğinde, ilişkiler durağanlaşır, sorunlar baş gösterebilir, hayatımızı ve kendimizi güzelleştirmek adına attığımız adımlar geri tepebilir, istediğimiz sonuçları alamayabiliriz veya engellerle, gecikmelerle karşılaşabiliriz. 3. evinizde geri gidecek olan Venüs, tatil ve dinlenmek için çıkacağınız bir yolculukta daha fazla yorulacağını gösterebileceği gibi, yazışmalarınızda bazı karışıklıklar, adres yanlışlıklarında olabileceğini gösteriyor. Veya editörünüz sizi arayıp veya yayın eviniz yazılarınızı kaybettiğini söylüyor. İşte Venüsün şakalarından sadece birkaç tanesi bu da.

17 Ekim

Güneş (Terazi) Kavuşum Merkür (Terazi)

Bu tarihlerde önemli kararlar almak için pek uygun zamanlar değil. Sonrasında pişmanlık duyabilirsiniz. Özellikle parasal konularla ilgili. Benden söylemesi.

18 Ekim

Merkür (Terazi) Üçgen Neptün (Kova)

İletişim yeteneklerinizi göstererek para kazanma zamanı beklide. Günlük rutin işleriniz sandığınızdan daha kolay ilerleyebilir, çözülebilir. Kendinizi ifade ederken her zamankinden daha anlayışlı ve kibar olmanız en önemlisi empatik olmanız, sorunların çözümüne ön ayak olacaktır.

20 Ekim

Mars (Akrep) Üçgen Jüpiter (Balık)

İlişkilerden, ortaklıklardan, hukuksal konulardan yana şanslı sayılabilecek zamanlar. Yerinde durmanız pek olası değil zaten. Önemli görüşmeler, anlaşmalar, sözleşmeler gündeme gelebilir. Yakın çevrenizden çok daha kolay destek görebileceksiniz. Ve havada seyahat kokusu var. Ve yeni bir eğitim sürecinin.


22 Ekim

Koç burcunda Dolunay. Üçgen Pluto (Oğlak), Karşıt Merkür (Terazi)

Ve ekim ayının dolunayına geldi sıra. Bu dolunay bitişleri simgeliyor. Artık bir şeylerin sonuna gelmişsinizdir. Bitirme vakti gelmiştir. 8. evinizde gerçekleşen bu dolunay, özellikle borçlar, başkalarına ait finansal kaynaklar, krediler ile ilgili olacaktır. Bir şeylerin son taksitini ödeyebilirsiniz veya kredi kartınızı bir daha kullanmamak adına kapattırabilirsiniz. Miras konuları da bu dolunayın etkileyeceği konular arasında yer alacak. Eşinizin maddi sorunları da artık bir son bulabilir:

23 Ekim

Güneş Akrepte

1 ay boyunca odaklanacağınız konular, yakın çevreniz, kardeşler, komşular, iletişimle ilgili işler ve seyahatler olacaktır. Daha çok araştırabilir, öğrenebilirsiniz.

24 Ekim

Mars (Akrep) Üçgen Uranüs (Balık)

Aslında tehlikeli bir açı kalıbı. Ani patlamalar, reaksiyonlar, öngörülemeyen aniden gelişen olayların habercisi olabilir. Siz her ne kadar hayatınızla ilgili planlar yapsanız da, gelecek olan bir haber, bir telefon, mail, her şeyi değiştirebilir. Ortağınız veya partnerinizle ilgili gelişmeler yaşayabilirsiniz.

27 Ekim

Mars yay burcunda.

Marsın yay burcuna geçişi ile birlikte, önümüzde ki ayda dahil bir süre enerjinizi ev, yuva, aile, yaşadığınız yer ile ilgili konulara yönelteceksiniz. Organize olmakta zorlanabilir, zaman zaman dağılabilirsiniz. Yine hayatınızın stres noktası bu konular arasında olacaktır.

29 Ekim

Güneş (Akrep) Kavuşum Venüs (Akrep)

Bir anda ortaya eski okul günlükleri, eskiden yazıp bir kenara koyduğunuz özel bir not, kaybettiğinizi sandığınız değerli bir eşya çıkabilir ortaya. Eski yazılarınızı tasnif edebilir, kitaplığınızı düzenlemeye başlayabilirsiniz. Eski sevgilinizden kalan, koyduğunuz yeri unuttuğunuz hediyeler, kağıtlar bir anda ortaya çıkabilir. Uzun zamandır haber almadığınız kişilerden haberler almaya başlayabilirsiniz.

Hepinize Harika bir ay diliyorum