2 Ekim 2010 Cumartesi

Ekim Ayı Koç burcu

Merhaba Koçlar;

Nasılsınız? Ben inanılmaz yorgunum ve yoğunum. Bu mevsim geçişleri ya da geçemeyişleri bana pek yaramadı. Bir boğa olarak hep bir miskinlik yapma peşindeyim ama nafile, işler yetişmeli, dosyalar hazırlanmalı, analizler yazılmalı, araştırmalar yapılmalı… Evet evet yapacak bir sürü iş var. Şimdi merakla beklediğiniz yazıya başlıyorum. Bu ay bir değişiklik yapıp sizlere gökyüzünün gün gün tablosunu vereceğim önce, ardından da bu tablo ne demek, sizin için önemi nedir bunlardan bahsedeceğim. Yerinizde olsam, kağıt kalemle not alırdım, verilecek çok tarih var zira.

1 Ekim,

Güneş (Terazi) Kavuşum Satürn (Terazi)

Merkür (Başak) Karşıt Jüpiter (Balık)

Güneş ile Satürn kol kola girecekler. Satürn astrolojide büyük kötücül olarak adlandırılır. Onu görevi disipline etmek, bir şeyleri zaman zaman zor yoldan da olsa öğretmektir, en basit tanımı ile. 7. evinizde ki bu kavuşum, özellikle ikili ilişkiler, ortaklıkla, sözleşmeler, hukuksal konulara dikkat etmeniz konusunda sizi uyarıyor. Sizden yaşça büyük, olgun yapılı kişilerle mücadele içine girmeyin. Bu saydığım konularla ilgili bazı gecikmelerle karşılaşabilirsiniz, istedikleriniz tam anlamıyla gerçekleşmeyebilir, partneriniz veya ortağınız sizi zor bir duruma düşürebilir. Sakin olun, bu açıda diğerleri gibi gelip geçici. Özellikle bu günlerde, düşüncelerinizi ifade ederken kendinizi abartılı davranışlar içinde bulabilirsiniz. Sinirsel rahatsızlıklara dikkat. Özellikle yediklerinize, içtiklerinize özen gösterin. Bağırsak ve mide problemleri yaşayabilirsiniz. Ya da psikosomatik rahatsızlıklar.

3 Ekim

Venüs (Akrep) Kavuşum Mars (Akrep)

Merkür Terazi burcunda

Venüs ve Marsın kavuşumu aslında çok dengesiz ve tehlikelidir. Ya hep ya hiç şeklinde bir etkiyle karşınıza çıkabilir. 8. evinizde gerçekleşecek olan bu kavuşum, özellikle miras, başkalarının parası, ödemeler, kredi, borç-alacak-vereceklerle ilgili konularda kontrolün ve gücün sizde olmasını isteyeceğiniz durumlarla karşılaşabilirsiniz. Hırslara, ani çıkışlar yüzünden spontane davranışlar zarar verebilir. Güçlü cinsellik duyguları da bu açının etkisindedir. Libidonuz her zamankinden daha yüksek olabilir, zaman zaman günü birlik, anlık ilişkiler içinde bulabilirsiniz kendinizi. En iyimser hali ile tutku dolu bir ilişkinin kucağına da düşebilirsiniz, ama dikkat, aşırı tutku her şeye zarar verebilir.

Merküründe Terazi burcuna geçiş yapacağı bugün, önemli iş anlaşmaları, sözleşmeler, kontratlar, görüşmeler gündeme gelebilir. Partnerinizle veya ortağınızla oturup enine boyuna konuşmak isteyebilirsiniz.

7 Ekim

Terazi burcunda Yeni ay. Kavuşum Satürn (Terazi), Kavuşum Merkür (Terazi)

Karşıt burcunuzda yeni ay gerçekleşiyor. İşin içinde Satürn olmasa tablo gayet güzel aslında. Satürn ile Ayın kavuşum içinde olması, ruhsal olarak kendinizi huzursuz hissetmenize sebep olabilir. Bazı paranoyalar, güvensizlikler yaşayabilirsiniz. Ruhsal, manevi anlamda özellikle kendinizi ifade etmeniz zorlaşabilir. Bu yeni ay döneminde ilişkilerde, ortaklıklarda zorlanmalar yaşayabilirsiniz. İletişim aksamalar, engellenmeler, söylemeye çalıştığınız şeyler karşı taraftan tamda sizin ifade etmek istediğiniz şekilde algılanmayabilir.

9 Ekim

Venüs Akrep burcunda retroya başlıyor.

Kabul ediyorum, şu ana kadar harika haberler vermedim size. Ama elimde değil, gökyüzünün durumu ortada. Merkür gibi Venüs’te belli dönemlerde geri haraket eder. Venüs gerilediğinde genel anlamda, ilişkilerde zorlanmalar başlar, estetik gibi ameliyatlar için uygun zamanlar değildir, birden başlayan ve nedensizce biten ilişkiler olur, kadınlarla ilişkilerde sorunlar çıkabilir, kilo alınır..vs 8. evinizde 20 Kasıma kadar geri gidecek olan Venüs, özellikle başkalarına ait parasal konular,miraslar, ödemeler konusunda etkilerini gösterecektir. Şimdi iyi haber, sizi defalarca ret eden banka birden size kredi vermek için arayabilir, eski borçlarınızı geri alabilirsiniz, eski sevgilinizde sizi arayabilir. Şimdi iyi olmayan haberlere geldi sıra, eski sevgilinizin size geri dönmesi bir daha ayrılmayacağınız anlamına gelmiyor, unutmayın Retroda geldi, geldiği gibi gidebilirde. Parasal anlamda özellikle, kaldırabileceğinizden daha fazla yükün altına girmeyin, yoksa uzun vade de acısı çok fena çıkar. Eski kıyıda köşede unuttuğunuz faturanız, ödemeniz gereken bir taksit, kredi..vb kapınızı çalabilir. Eşinizin maddi durumu bir süreliğine durgunlaşabilir. Duygusal ilişkilerde yanlış anlaşılmalar. Hanımlar kişisel bakımlarınızı yaparken biraz daha dikkatli olmalısınız.

17 Ekim

Güneş (Terazi) Kavuşum Merkür (Terazi)

Güneş, Merkürü cayır cayır yakacak. Bu iyi bir kavuşum değildir. Söyledikleriniz çarpıtılabilir, sizden büyük, otorite figürler tarafından bastırılabilirsiniz. İletişimde aksaklıklar, yanlış anlamalar, yazılı iletişimde sorunlar çıkabilir. Özellikle partnerlik, ikili ilişkiler, ortaklık, hukuksal konularla ilgili.

18 Ekim

Merkür (Terazi) Üçgen Neptün (Kova)

Eğer bir sanatçıysanız, işiniz yaratıcılık gerektiren bir iş ise süper haber! İlham melekleri çevrenizde fır fır dönüyor olacak. İlginç fikirler belirebilir zihninizde. Eğer işiniz yazmak ile ilgili ise, kendinizi daha yaratıcı hissedebilirsiniz. Yazdıklarınızı iliklerinizde hissedebilirsiniz. Bir sanatçı olmayabilirsiniz, ama bu açı gökyüzünde var. Özellikle sosyal ilişkilerde önemli kontaklar kurabilirsiniz, arkadaşlarınızla yoğun bir iletişim içinde geçireceğiniz zamanlarınız olacak.

20 Ekim

Mars (Akrep) Üçgen Jüpiter (Balık)

Evet güzel bir açı daha! Hem mars güçlü bir konumda hem Jüpiter! Özellikle finansal anlamda güzel haberlerin işareti olabilir. Fakat aşırıya kaçan davranışlara ve tepkilere dikkat etmelisiniz. Gizemli, ökült, felsefi, psikolojik konulara eğilebilirsiniz. Bu açı aslında tamda spor açısıdır. Spora başlamak için oldukça ideal zamanlar. Bir yerlerde gizli kalmış, unuttuğunuz, hatırlamadığınız bir şeyler ortaya çıkabilir.

22 Ekim

Koç burcunda Dolunay. Üçgen Pluto (Oğlak), Karşıt Merkür (Terazi)

Mars (Akrep) Kare Neptün (Kova)

Ve Burcunuzda bir dolunay gerçekleşiyor ay sonunda. Genel anlamda iyi açılarıda var. Bu dolunay zamanında çok güçlü duygular hissedebilirsiniz. Gözler sizin üstünüzde olacak. Zihin ile duygular arasında köprü kurmakta biraz zorlanabilirsiniz, Bir tarafta hissetikleriniz diğer tarafta düşündükleriniz olacak. İş ve kariyer konularına ilişkin olumlu haberler ve gelişmeler alabilirsiniz. Belki de biraz değişiklik yapmanın zamanı gelmişte olabilir. Bir şeyleri değiştirmek için içinizde çok güçlü duygular hissedebilirsiniz bu dolunayda.

23 Ekim

Güneş Akrepte

1 ay boyunca Güneş 8. evinizde haraket edecek. Finansal konular, krizler, eşinizin maddi durumuna ilişkin konular yine gündemi belirleyecek konular arasında yer alacak.

29 Ekim

Güneş (Akrep) Kavuşum Venüs (Akrep)

Güzel bir buluşma fakat Venüs’ün geri gittiğini unutmayın. Geçmişte kalmış bazı konular gün yüzüne çıkabilir. Ve bu sizin pekte hoşunuza gitmeyebilir. Finansal açıdan tam istediğiniz koşullarda olmasa da destek bulabileceksiniz.


Tarihler +/- 2 gün olarak düşünmenizi rica ediyorum.

Hepinize Harika bir ay diliyorum….