7 Ekim 2010 Perşembe

7 Ekim Terazi Burcunda Yeni Ay



Ay'ı bütün olarak ancak Dünya'ya dönük yüzü Güneş'in karşısına geldiği zaman görülür. Ay'ın aydınlık yüzü Güneş'in karşısına geldiği zaman hiç görünmez. Ay, Dünya ile Güneş'in arasına girdiği zaman, Dünya'nın gölgesinden çıkarken görülen ince şekli yeniay'dır.

Yeni ay zamanları astrolojik olarakta oldukça önem kazanır. Her ay bir yeni ay ve bir tane de dolunay meydana gelir. Yeni ay zamanları, yeni projeler hayat bulabilir, yeni bir şeylere başlamak için ideal zamanlardır, eylemsel olarak başlangıç yapılamasa bile en azından konuya ilişkin fikir bazında motive edici bir etkisi vardır. Fiziksel olarak kilo almaya meyilli olduğumuz bir dönemdir. Yeni ay zamanında başlattığımız projeler dolunay zamanında tam olarak şekillenir, olgunluğa ulaşır. 7 Ekim yani bugün 21:44’te Terazi burcunda yeni ay meydana gelecektir. Yeni ay Terazi burcunda olacağından dolayı odak noktamızı ilişkilerimize yöneltecektir. Sencil ve bencil arasında arasında gidip gelebiliriz. Bugün özellikşe diplomatik yanımızı daha çok ortaya çıkartabiliriz, yeni ilişkilerin, yeni ortaklıkların temelini atabiliriz ya da en azından kafamızda şekillenmeye başlayabilir. Tek başımıza hareket etmekte zorkanabilir, başkalarının fikirlerine, düşüncelerine ihtiyaç duyabiliriz. Çevremizde ki insanlara danışabiliriz.

KOÇ; Karşıt burcunuzda yeni ay gerçekleşiyor. İşin içinde Satürn olmasa tablo gayet güzel aslında. Satürn ile Ayın kavuşum içinde olması, ruhsal olarak kendinizi huzursuz hissetmenize sebep olabilir. Bazı paranoyalar, güvensizlikler yaşayabilirsiniz. Ruhsal, manevi anlamda özellikle kendinizi ifade etmeniz zorlaşabilir. Bu yeni ay döneminde ilişkilerde, ortaklıklarda zorlanmalar yaşayabilirsiniz. İletişim aksamalar, engellenmeler, söylemeye çalıştığınız şeyler karşı taraftan tamda sizin ifade etmek istediğiniz şekilde algılanmayabilir. Çevre baskısı hissedebilirsiniz. Tabii Satürn’ün disipline edici tarafı ile ortaklıklarınız için daha çok çalışmanız gerekebilir. İlişkilerden yana stresli ve gelişmeler yavaş ilerleyebilir.

BOĞA; Ben bu yeni ayı dürüst olmak gerekirse pek sevmedim. Çünkü işin içinde Satürn var! Ve tamda sağlık evinizde bu yeni ay. Özellikle psikolojik ve sinirsel rahatsızlıklara karşı dikkat. Duygusal, manevi anlamda kendinizi baskı altında hissedebilirsiniz. Günlük işlerinizde gecikmeler, ev hayvanları ile ilgili sorunlar olabilir. Daha çok çalışmanız ve çok yorulmanız gerekebilir. Yeni bir egzersiz,spor,diyet programına başlayabilirsiniz fakat ilerleme kaydetmeniz biraz yavaş olabilir.

İKİZLER;

Terazi burcunda bir yeni ay meydana geliyor. Kendinizi aşk ve çocuklarla ilgili konularda huzursuz, baskı altında hissedebilirsiniz. Riskli işlerden uzak durmakta fayda var. Çok şey düşünüp, hissedip az şey söylemeniz gerekebilir. Eğer yalnız iseniz, bu yeni ay Satürn karakterinde birini getirebilir size, yaşça olgun ya da ruhen olgun. Yalnız ilişkinin başlangıcı biraz sorunlu olabilir. Sormluluk veya mesuliyet yüklenmeniz gerekebilir. Aşk konuları ile ilgili gelişmelere oldukça açık olacaksınız.

YENGEÇ; 4. evinizde yeni ay gerçekleşiyor. Bu harika bir haber mi acaba? Eğer Satürn devrede olmasa idi kesinlikle evet! Eve ait sorumluluklar artıyor. Biraz yorulabileceğiniz zamanlar söz konusu, taşınmak, yerleşmek, boya-badana, dekorasyon değişikliği sizi biraz yorabilir. Bazı gecikmeler, engellerle de karşılaşabilirsiniz. Ev arkadaşı alabilir, aile ile ilgili bazı konular gündeme gelebilir.

ASLAN; Ay, Satürn ve Merkür ile iç içe geçmiş durumda. Hem duygularınız, hem zihniniz, fikirleriniz baskı altında. Yakın çevre, kardeşler, komşularla ilgili sıkıntılı bir gün. Üzerinizde baskı hissedebilirsiniz. Fikirlerinizi, düşüncelerinizi dominant bir şekilde ortaya koyacak olmanız bazı sorunlara neden olabilir. Özellikle seyahatlere çıkmadan önce son kontrollerinizi yapmalısınız.Aile veya akraba ziyaretleri gündeme gelebilr. Eğitim ve iletişim konularında dikkat.

BAŞAK; 2. evinizde. Maddi anlamda kendinizi çok rahat hissedeceğinizi söyleyemiyorum ne yazık ki. Kendinizi baskı altında, güvensiz hissedebilirsiniz. Aklınız karışabilir, karar vermekte zorlanabilirsiniz. Birileri sizden borç para isteyebilir ve siz verip vermeme konusunda kararsız kalabilirsiniz. Gelirlerinizi arttırmanın yollarını arayabilirsiniz. Yeni bir ortaklık teklifi gelebilir veya daha iyi maaşlı bir iş sizi cezp edebilir. Satürn devrede olduğu için her zamankinden çok daha fazla çalışmanız gerekebilir. Her şekilde bu yeni ay sizin maddi hayatınızı etkileyecek.

TERAZİ; Burcunuzda yeni ay meydana geliyor. Fakat ay, Satürn ile iç içe. Manevi, psikolojik anlamda kendinizi baskı altında hissedebilirsiniz. Depresyona, melankoliye meyilli olabilirsiniz. Fikirleriniz, duygularınız, zihiniz karmakarışık olabilir. İlişkilerden, ortaklıklardan yana problem yaşayabilirsiniz. Hayatınıza bazı yenilikler katmak isteyebilirsiniz, yeni ilişkiler, yeni ortaklıklar, yeni iş, yeni bir ev. Eğer disiplinli ve konsantre bir şekilde çalışırsanız bu yeni başlangıçların meyvesini toplayabilirsiniz.Sağlıkla ilgili, bel, böbrekler, cilt ve göz kemiklere dikkat edin.

AKREP; Başrollerinin Satürn olduğu bir yeni ay! Psikolojik olarak çok rahat edebileceğinizi söyleyemeyeceğim ve sağlık olarakta. Etliye sütlüye çok fazla karışmadan, oturun evinizde ruhunuzu dinlendirecek şeylere yönelin. Müzikler dinleyin, meditasyon yapın, ruhunuza, psikolojinize iyi gelecek şeylere yönelin. Sağlığınıza dikkat, yeni başlangıçlar yapmakta zorlanabilirsiniz.

YAY; Aklınız ve ruhunuz karışık, baskı altında hissedebilirsiniz. Toparlanma, organize olma zamanı. Siz yapamazsanız bile zor yoldan öğretecek biri var zaten. Sevgili Satürn! Fikirlerinizi, duygularınızı, ilişkilerinizi gözden geçirme, tasnif etme zamanı. Önemli bir dost veya arkadaş ile oturup ciddi ciddi konuşma zamanı. Bu konuşma para veya iş ile ilgili konular olabilir. İş yaşamınıza ait gelirlerde bu yeni ay zamanı mercek altında. İş kapasitenizi genişletmek için yeni atılımlar yapabilirsiniz. Fakat disiplinli ve çok çalışmanız gerektiğini unutmayın.

OĞLAK;

İş ve kariyerinizle ilgili konular mercek altında. Fakat organize olmalı, konsantre olmalı dağılmamalısınız. Duygularınız ile zihninizi organize etmekte zorlanabilir, kendinizi baskı altında hissedebilirsiniz. Üstlerle ilişkilere dikkat özellikle. Eğer iş arıyorsanız bu yeni ay dönemi işinize çok yarayacaktır. Yalnız yeni işiniz he fiziksel hem de zihinsel olarak yorucu olabilir.

KOVA; Duygularınızın, zihninizin karmaşa içinde olacağı zamanlar. İdealler evet önemlidir peki ya ortam ve şartlar müsait değilse zorlamanın bir anlamı var mı? Manevi anlamda kendinizi baskı altında hissedebilirsiniz. Ve duygusal anlamda da. İlerlemeye çalıştığınız yöne doğru bazı engeller olabilir, hayatı ve kendinizi sorgulayabilirsiniz. Kendinize biraz zaman verin ve dinlenin. Hatırı sayılır, önemli kişiler ile bir araya gelebilir, destekler alabilirsiniz.

BALIK; Organize olun, dağılmayın, hem duygularınızı hem de düşüncelerinizi toparlamaya çalışın mesajı veriyor bu yeni ay. Özellikle maddi konularla ilgili. Ani kararlar alıp kendinizi zor duruma düşürmeyin. Eğer kredi ile ilgili işlere bulaşmak ise niyetiniz bir defa düşünün. Banka ile ilgili işlerde özellikle evrak konularına dikkat.Eşinizin canı bu günlerde biraz sıkkın olabilir, ona destek olun. Paylaşımlı mallar ile ilgili konular gündeme gelebilir.Alacaklarınızı tahsil etmekte stres yaşayabilirsiniz. Ama ana konu para! Paranıza dikkat