16 Mart 2012 Cuma

YALAN DÜNYA !!


Gülse Birsel’in yeni dizisi olay yarattı, tıpkı bir önceki gibi! Gülse’nin içinde olduğu her işi ve projeyi çok sevmiş ve takip etmişimdir. Tv olsun, kitaplar olsun, dergi olsun. Son projesi olan yalan dünya için, karakterlerin burç analizlerini çıkarttım bende-elbette biraz mizahi yönleri ve şakayla karışık!







ORÇUN (Batu Küçükçağlayan) : Dizinin neredeyse başrol karakteri, en azından benim için. Süper kaba, süper patavatsız, zeki, beklenmedik çıkışlar yapan, dağınık, pasaklı bir karakter. Kendine göre ukala bir havası da var, ben en doğrusunu bilirim tadında. Kendine karşı da ultra özensin, ikili ilişkilerinde de karşısında ki kişinin ne hissedeceğini düşünmeden pat diye konuşan biri. Fark ettiyseniz hafiften egoist bir tarafı da var ve çocuk gibi ilgi sürekli kendi üstünde olsun, en iyisi kendisinin olsun istemekte! İşine gelmediği bir durum olduğu zamanda hemen arızaya bağlamakta, agresifleşmekte!  Bu noktada burçlar kuşağımızda ki koç burcu ile kendisi pek bir benzeşmekte! Kısacası Orçun efendiyi izlerken aklınıza bol bol KOÇ gelsin bundan sonra! 


SERVET (Füsun Demirer): Tam bir başak kadını! Titiz, düzen hastası! Balkon terlikleri ile eve sokmayan kadın! Bilgi kumkuması, temizlik meraklısı, düzen delisi! Her konuda vesvese ve endişeli ruh hali!Evin hizmetçi ruhlu kadını, sürekli herkesin yaşamı hakkında ahkam kesen karakter. O kadar her şeye karışıp eleştiriyor ki fark etmeden kendini yoruyor! Olaylara pekte duygusal açıdan yaklaşmıyor aslında her ne kadar anne de olsa! 






NURHAYAT (Gupse Ozay): Bu kadını ilk izledim, çır çır çırrr çene çene çene, iplikçi karının makarası gibi! Dedim tamam bu tam ikizler kadını! Entelektüel ama ukala, laf sokmasını iyi biliyor. Bildiği bilgileri de karşısında ki ezmek için rahatlıkla kullanabiliyor (inşaat işçilerini hatırlayın!) Ve alaycı, karşısındakini sürekli sözleri ve davranışları ile ezme halinde! Ve çok meraklı, nerede ne olmuş, nasıl olmuş sürekli gözler fıldır fıldır kadında. Aceleci de, sanki sürekli bir yerlere yetişmesi gerekiyormuş gibi adeta. Tam ama tam ikizler kadını!




ÇAĞATAY (Hakan Meriçliler):  Peki sizce bu karakter ne olabilir ? Egosantrik, çocukcu, küstah, somut sonuç üretmeyen ama hep kuru sıkı konuşan, sürekli sahne ışıkları üstünde olsun isteyen, dikkatler onun olsun isteyen, sözde gururlu, gösteriş budalası, komik baskıcı? Evet nedir bilin bakalım? Evet evet tam aslan olur kendileri! O giyiniş tarzı, sahte gösteriş bohem havası, sahte konuşma şekli, olayları dramatize edişi, yakınmaları. Eğlenmeyi ve eğlenceyi seven haliyle kendileri tam bir kedigiller olmaktadır!





AÇILAY ( Nihal Yalçın):  Bu karakter için aslında biraz kafam karıştı dürüst olmak gerekirse ama sonra biraz daha inceleyince karar verdim! Kendini göstermekte zorlanan hatta başrolü kaptıran!, Hafiften ütopik ve genelde gerçekçi olmayan konular peşinde koşan, konuşan, cesaret- sıcaklık-sertlik eksikliği (İnşaat işçileri karşısında ki püsküm püsküm duruşu) Kendine göre fazla idealist hem de gereksiz!Komin halinde yaşamayı seven, arkadaşlıklara değer veren ve arkadaşlığı zarar gördüğünde hemen küsen içine kapanan (en son bölümde özellikle) yalnız ihmalkar ve duygular hareketler konusunda dengesizliler! Kendileri tam bir Kova kadını olmaktadır! 


SELAHATTİN (Olgun Şimsek): Tam bir iş adamı ama yandan yemişi; üçün beşin hesabını yapan, bencil, aşırı materyalist, başkalarına gelince süper muhafazakar ama kendine gelince modernist, hesabını bilen, hesap yapan, çıkarcı, mantıklı bir şekilde sürekli kıvıran, ruhsuz, duygusuz. Duyguluymuş gibi görünen ama kendi işi görülene kadar! İşte karşınızda tipik bir oğlak burcu erkeği bulunmakta! 





GULİSTAN ( Hasibe Özlem Eren): Biraz sonradan görme tavrı, biliyormuş gibi görünüp aslında pek bir şey bilmemesi, kendine karşı aslında güvensiz ve bunu abartılı takıları, kıyafet ve davranışları ile örmeye çalışan, duygusal anlamda aslında yalnızlık çeken,! Ailesine önem veren ve sahiplenen, değişken duygulara ve düşüncelere sahip bir kadın. Dışarıdan ben güçlüyüm, sert imaj veren ama bir o kadar kendi içinde süper hassas! Yesss tam bir Yengeç kadınıdır kendileri! 






DENİZ (Gülse Birsel): Şimdi bu karakterle ilgili tespitime eminim bir çocuğunu katılmayacaksınız! Ama hemen açıklamasını yapayım. Bir kere süper sinsi! Ezik oyuncu olarak geldi başrolü kaptı, hafiften çaktırmadan krizler yaratan ve bunları akabinde toparlamaya çalışan, ukala, komik, istememe yan cebime koy modunda sürekli, hafiften paranoya ve sürekli bit yeniği arayan, kendini kurban gibi gösteren ama aslında hiçte kurban olmayan, kararlı ve başkalarının kaynaklarını kullanabilen, hislerini gururdan dolayı belli etmeyen! Alın size tipik bir akrep kadını! Her ne yapacağı belli olmaz!

EMİR (Sarp Apak): Bir kere davranışları süper yapay, popülarite ve karı kız peşinde sürekli, kanka ayağına yatan, hareketli gibi görünen ama tembel, kararsız ve bu yüzden Deniz’in kardeşine akıl danışan, onu yanından ayırmayan çünkü tek başına hareket etmekte zorlanan, hafiften hayır deme problemi olan, fazla kabullenici ama bir o kadar bakımlı, giyimine, görünüşüne özen gösteren, parasını rahatlıkla çarçur eden ve yarını düşünmeyen! Bilin bakalım ki bu ? Elbette Terazi! 







BORA ( Öner Erkan): Süper sorumsuz, rahatına fazlası ile düşkün, dağınık, gereksiz riskler alan, ayakları yere sağlam basmayan, bir orada bir burada, dikiş tutturamayan, sorumluluk almaktan kaçınan sürekli Deniz’in üstüne yıkan her şeyi, maceracı, patavatsız ve maymun iştahlı, yeri geldiğinde gayet kaba, rüzgar nerden eserse oraya doğru savrulabilen, alın işte size tipik bir yay erkeği örneği! 






RIZA ( Beyazıt Öztürk): Fazla yumuşak ve kararsız, kendi istediklerini net olarak ifade edemeyen, boyun eğen, kontrolsüz, hisleri dağınık, çabucak alınan, kırılan, aldanmaya ve kendini aldatmaya her an açık, aciz, pasif, zora gelemeyen, karmaşalara düşen ve güven vermeyen yapısı ile Balık erkeği olduğunu açıkça belli etmektedir!