26 Temmuz 2013 Cuma

Astrolojide Evler ve Anlamları

Merhaba Arkadaşlar;

Bu sefer ki yazımda daha bilgi içerikli, astrolojiyi öğrenmek isteye, öğrenme yolunda yeni adım atanlar , fıldır fıldır bilgi arayanlar için….
Astroloji haritaları oluşturulduğunda eski mısır döneminde 8 li olarak başlamış günümüze ise 12’li olarak gelmiş bir sistem bulunmakta.Aslında ev sistemi dediğimiz zamanı bölümleme ihtiyacından doğmuştur, ilk amaç zamanı bölümlemektedir. İlk 8li ev sistemini mısırlı İmhotep kullanmıştır ve bu sitemin adı Oktotophos’tur… Daha sonra 12’li sistem kullanılmaya başlanıyor dodektophos isimli.  Haritalarda yer alan her ev – oda- alan yaşamın bir bölümünü, kesitine işaret etmektedir. Ya da çıkan harita eğer sağlık haritası ise bir organ veya vücudun bölümü, bir ülke haritası ise o ülkeyi oluşturan temel ensturmanlara işaret etmektedir
Gezegenler bu, bu evlerde yerleşerek kişinin yaşamında o evin temsil ettiği alanların nasıl işlevsel bir şekilde çalışacağı hakkında bilgi verirler. Bun yazıda hangi ev hangi anlama gelmektedir, nasıl bir performansla çalışır bundan bahsedeceğim…




1.EV : (Başlangıcı çizgisine ASC/ yükselen) denir
Genel Anlamı; Kişilik,hayatın başladığı nokta, şans, kişisel yetenekler, sağlık, fiziksel koşullar,yüz şekli, ilk intiba, toplumsal maske.
Horary (soru)  astrolojide soru soran, maç müsabakalarında ev sahibi,
Mundane (Politik)  astrolojide  halkın genel durumu, alım-satım işlerinde alıcı, yükselen, oy kullananlar, ülke içi ilişkiler, bir seçimde oy çoğunluğunun kimin yakalayacağını gösterir. milletin bakış açısı, bir birim olarak tavrını, gücünü ve ulusal özelliklerini,  alışkanlıkları gösterir.  endişeleri iç ve iç işleri, genel şartları, sağlık ve vatandaşlar, görüşler, kamu bilinci ve kitlelerin psikolojisi ödeme vergi refahı içerir.
Medikal (Sağlık) astrolojide  kafa, baş . Yüz, Yüz kemikleri, Beyin ve Kan Damarları, cilt.
Yönü: Doğu yönü.
ASC çizgisinde yer alan gezegenler etkilerini maksimum gösterirler, bu etkiler bencilce ve takıntılı bir şekilde ortaya çıkabilir.
1. Evin yöneticisi doğum haritasındaki yeri, kişinin toplumda nasıl yer aldığı, nasıl bilindiği, kendini nasıl ortaya koyduğunu gösterir.
2.EV
Genel Anlamı;  Maddi kazançlar, gelir şeklim, paramı nereden nasıl kazanırım, taşınabilir mallar, bütçe. Üretim,üretilen her türlü ürün (Dantel, ressamın ürünleri, müzisyenin eserleri ..vb)
2. evin yöneticisi nerede ise paramızı nereden nasıl kazanabileceğimiz konusunda fikir verir.
Horary (Soru) Astrolojisinde  para göstergesi, alım-satım işlerinde bakılması gerek. Doğu-kuzey doğu.
Medikal (Sağlık)  astrolojiye göre boyun, boğaz, bademcik, ses telleri, nodüller,tiroid. Diş, konuşma, sağ göz, boğaz, Larinks, Beyincik, Boyun ve Kemikler, kan damarları ve sinirler boğaz ve boyun bağlantı.
Mundane (Politik) astrolojide ülkenin maddi durumu. Satın alma gücü, bankalar, ülke ekonomisinin neye dayandığını gösterir. ekonomiye ulusal zenginlik ve refah, milletin satın alma gücü, hazır değerler, ulusal harcama, gelir ve kar yapmak için yetenek . Bu ev banka ve finansal kurumlar, para piyasaları, yatırım, hisse senedi, tahvil ve hisse temsil eder. Bu para ve dolaşım, hazır değerler, tüketici harcamaları, ticaret ve para ile bağlı tüm faaliyetlerini temsil eder. Müzeler ve galeriler burada yer alır.
2.evin yöneticisi nerede ise, parasını nasıl değerlendireceği, ne gibi bğlantılar sayesinde para kazanacağı, gelir elde etme yolları ve yöntemleri hakkında bilgi verir.

3.Ev
Genel Anlamı;  Üniversiteye kadar eğitim, trafik, iletişim, her türlü görsel, sözel iletişim, yakın çevre, kardeşler, komşular, yayıncılık, pazarlama, halkla ilişkiler, tanıtım faaliyetleri, 1. dereceden akrabalar, kısa seyahatler, resmi yazılı evraklar, belgeler. Zihin yapısı, el becerilerimiz, zihin dünyamız,
Mundane(Politik)   astrolojide uluslar arası anlaşmalar, dedikodular, ulaşım ve trafik sistemi, postaneler, iletişim noktaları, Kuzey – kuzey doğu, öğrenciler, muhabirler, kütüphaneler, göçmenler. ulaşım ve iletişim her türlü ve yöntemleri karşılık gelir. Bu yollar, köprüler, demiryolları, otomobil ve otobüsler, trafik, transit ve kara, deniz veya hava yoluyla kamu seyahat tesisleri. Bu tür gazete, dergi, dergi, radyo, televizyon, posta, PTT, telefon, internet gibi haber ya da bilgi taşıma ile yapmak zorunda tüm iletişim departmanları.  reklam, medya, edebiyat, okullar, Eğitim Kurulu, konuşma ve dil kuralları. Bu ev aynı zamanda komşu ülkelerle ilişkileri temsil
Medikal (Sağlık)  astrolojiye göre de eller, kollar, parmaklar; Sağ kulak, Omuzlar, Yaka, Eller ve ilgili kemikler, Akciğerler, nefes, kan.
4. EV
Genel Anlamı;  Kökler, aile, aile kökleri, soy ağacı, anne-baba, taşınmaz mallar, yatırımlar, yaşamın dip noktası. Ev, yuva, aile, yerleşim yeri. Miraslar, aileden gelen miraslar, genetik miraslar. Yaşamın temelleri, yaşamın son döneminin nasıl geçeceği
Horary (Soru) Astrolojisinde  satılığa çıkarılan taşınmaz, baba, kayıp eşya sorularında göz atarız.
Mundane (Politik)  Astrolojide, muhalefet, ülkenin toprakları, çiftlikler, zirai işler, madenler, ülkenin gayrimenkul değerleri, kuşatma altında ki yerler, müzeler, anıtlar, yer altı zenginlikleri, petrol, halkın derin saklı korkuları, ülkenin geçmişi,iç güvenlik.. nüfusun yaşam koşullarına karşılık gelir, konut, gayrimenkul, tarım ve tarım, bitkiler. Bu ev Vatan, Bayrak ve vatanseverlik temsil eder. maden, maden, mineraller, kömür ocakları, taş ocakları kuralları. Deprem, heyelan, orman yangınları, sel, madencilik afetler, savaş holokostlar, bu arazi ve hava koşulları üzerine yansıtır. Muhalefet partisi, ya da parti kuralları.

Medikal  (Sağlık) astroloji; göğüs, ciğerler. Göğüs, Göğüs, kaburga, Gıda zehirlenmesi, mide, mide ve sindirim sistemi.

5.EV
Genel Anlamı;  Aşk, aşkın kalitesi, çocuklar, sahip olunacak çocuk sayısı, hobiler, sanatsal yetenekler, sahne, organizasyon, şans, turizm, kabiliyetler, cinsellik, hamilelik, babanın finansal durumu, riskli işler, borsa, şans oyunları, romantik ilişkiler, moda.
Mundane (Politik)   astolojide, diplomatlar, elçiler, eğlence yerleri, sanatsal faaliyetler, tiyatrocular, eğlence yerleri,halk kahramanları, sporlar,sporcular. çocuklar ve ilgi, eğlence parkları, sinema, tiyatro, sanat, eğlence yerleri, spor ve eğlence karşılık gelir. Bu kumar, piyango, şans oyunları, spekülatif ilgi kuralları ve Borsa spekülasyon aracılığıyla ekonomiye bağlantılıdır. Bu ev keyfi, eğlence, sosyal fonksiyonlar, sosyete ve kamu mutluluk ya da üzüntü temsil eder. Bu büyükelçiler ve hükümet temsilcilerini işaret eder.
Medikal  (Sağlık) astroloji  kalp, sırt, omurlar,hamilelik süreci ile ilgili, Kalp, akıl, ve Spinal akor.

6.EV
Genel Anlamı;  Hastalıklar, problemler, çok çalışma az değer görme, hizmet etme, hizmet sektörü, kişisel sağlık, birlikte çalıştığımız kimseler, ev hayvanlarımız, kötü şans evi, fiziksel zayıflıklar,yanımızda çalıştırdığımız kimseler, zevk almadan yaptığımız ama zorunlu olduğumuz işler,
6. eve düşen gezegenler veya 6. evin yöneticisi rahatsızlıklarla ilgili fikir verecektir.
Mundane (Politik)   astolojide, sağlık sektörü, silahlı kuvvetler, salgın hastalıklar, memurlar, işçiler, ordu, polis, sanayii, Seri üretim yapan yerler, süpermarketler. Ordu Deniz Kuvvetleri, Polis ve Sivil Hizmetler askere olanlar gibi ödeme için çalışan emekçi sınıfları ve gönüllü karşılık gelir. Bu istihdam, işsizlik ve ücret koşulları, sendikalar, emek örgütleri, Askeri tüm dallarında ve ulusal savunma konuları.. Bu ev aynı zamanda halk sağlığı, sağlık hizmetleri ve sağlık çalışanları temsil eder; hemşirelik, diş hekimliği, uygulayıcılar ve şifacılar.
Medikal  (Sağlık) astroloji   göbek, bağırsak,; genel olarak hastalığı, böbrekler, mide, Bağırsakları, ve Karın.

7. EV
Genel Anlamı;  Evlilik, anlaşma, sözleşme, kendini belli eden açık düşmanlar, ölüm, ortaklıklar, yardım ve destek alınması, davalar,ölümün başlangıcı, evlilik sayısı, evliliğin kalitesi, eşin kalitesi, diplomasi kuruş şeklimiz, avukatımız, vekalet verdiğimiz kişiler, başka insanlarla birlikte iken nasılız, nasıl insanları hayatımıza çekiyoruz.
Horary astrolojide, soru sorulan kişi,rakip takım, davalarda karşı taraf
Mundane (Politik)   astolojide  kaçaklar, savaş-barış-uluslar arası anlaşmalar, uluslar arasu hukuksal davalar, kaçak suçlulular, dış ilişkiler, uluslararası anlaşmazlıklar, savaş ve barış, anlaşmalar, ittifaklar, ateşkesler ve / veya anlaşmazlıklar, ve açık düşmanları karşılık gelir. Ayrıca, ulusal anlaşmazlıklar ve müdahale veya kamu uyumu. Başkaları, iş ilişkileri, birleşme ve anlaşmalar ile ilişkilerinde kurallar. Bu ev evlilik ve boşanma ve evlilik ve boşanma oranları karşı kamu tutum temsil eder.

Medikal  (Sağlık) astroloji    bel, böbrek, mesane; Bel, Göbek boşluğu, Lomber bölge ve cilt.
DSC çizgisinde ki gezegenler kimliklerinde ki veya eylemlerinde ki eksik olan taraflarını ortaklık-evlilik gibi durumlarla gidermeye çalışır, benlik geri plandadır.

8.EV

Genel Anlamı;  Büyük krizler, ameliyatlar,tehlikeli bir evdir. Ölüm, ölümün şekli, zorluk çıkaran işler, zayıflıklar, finansal krizler, borçlar, miraslar, paylaşımlı mal ve kazançlar, başkalarına ait kazançlar, kaynaklar, eşin –ortağın parası, burslar, vergiler, korkular, ilke tarafımız, iç güdüler, cerrahi konular,
Horary Astroloji; ölüm, miras
Mundane Astroloji;ulusal vergi, ulusal felaketler, uluslar arası para ilişkileri, cinayette kurban, halkın maruz kaldığı şiddet türleri, nükleer ve kimyasal maddeler, ülkenin borçları, faizler, tahviller, bonolar..vb ölüm oranları, cenaze, morg. Bu yabancı hisse senedi ve tahvil, Borsa, vergi, ulusal borç, faiz oranları, miras ve sermaye kazançları vergileri kurallarına işaret eder. . Bu sigorta şirketleri, hasar taleplerin çözümü, emeklilik ve ödenen Sosyal Güvenlik faydaları kuralları demektir.  Bu ev yatırımlar ve dondurulmuş varlıklardan kamu gelir ve kazanma gücü temsil eder. Bu ev aynı zamanda diğer ülkeler, yabancı ülkelerin, rakiplerin mali durumundan borçları ile ve savaş zamanında düşman mali ilişkileri temsil eder.
Batı-güney batı
Medikal Astroloji;cinsel organlar, hemoroid, safra kesesi, kasıklar. Çaresiz hastalıkları, üriner ve cinsel organları, pelvik kemikler, Mesane ve anüs.

9. EV

Genel Anlamı;  Liseden sonra ki eğitim, yurt dışı ile ilgili konular, yabancılar, yabancı diller, medya, satış-pazarlama işleri, öğretim görevlileri, uzak akrabalar, felsefe, din, inanlar, hayatı sorgulama anlamlandırma noktası, uzun mesafeli yolculuklar, rüyalar, sıradışı – farklı değişik konular, astroloji, sosyal bilinç, topluma nasıl ayak uydurduğumuz, 10. evde ne kadar başarılı olacağımzı 9. eve bağlıdır. Uzmanlık sağlayan eğitimler, hukuksal konular. ithalat,- ihracat, akademisyenlik
Horary Astroloji; Eşin akrabaları, dış ticaret,
Mundane Astroloji; uluslar arası hukuk, deniz yolculukları, hava yolları, medya kuruluşları, profesörler, büyükelçiler, din adamları, ihracat, reklamlar, hukuk ve yasalar. Uzun mesafe seyahat yolcu veya ticaret için olsun karşılık gelir, hava yolculuğu, taşımacılık, deniz trafiği, yabancı ithalat ve ihracat, yabancı topraklarda, denizlerde ve kıyısı hava koşulları. Bu yabancılar, değişim öğrencileri, göç ve uzun mesafe haberleşme. Dini ve yasal meslekler, din işleri ve din, kilise, adalet, avukatlar ve mahkemeler,camii işaret eder. . Üniversiteler, akademiler, yüksek eğitim, bilim, yayın, kitap, yayın ve yazılı olarak aktif eğitimli sınıflar temsil, yayın ve bu profesörler, gazeteciler ve medya kontrol edenler gibi profesyonel alanlar. Bu topluma karşı basının tutumunu  yansıtır.
Medikal Astroloji; kalça ve uyluk Kalça, Arteriyel sistem, Sinir .

10.EV;
Genel Anlamı;  İş ve kariyer. 10. evin yöneticisi nerede ise veya 10. evde yer alan gezegenler kariyer ve yapabileceğimiz iş hakkında bilgiler verirler. Statü, toplumun bizi nasıl algıladığı, evlilikle de ilgilidir, anne-baba ile de ilişkilidir. Üstlerimiz, patronlarımız,patronlarla ilişkilerimiz, iş yapış şeklimiz, başarı, popülarite, herkesin gözü önünde olma, otorite figürler – kişiler, yükselme çabası, yaşam hedefleri, 
Horary; soru soran kişinin kariyeri, iş hayatı, hukuksal konularda karar
Mundane; iktidar,yaptırım gücü olanlar, savaşta kumandanlar, ülkenin prestiji, ihracattan elde edilen gelirler. cumhurbaşkanı ya da başbakan, başkanı, hükümet ve başkanı olarak hükümeti temsil eden kişiye karşılık gelir. Bu ev liderlik kuralları ve diğer ülkeler, kendi onur ve yurt dışında tanınması, dünya ve dünya görüşüne göre ülkenin yansıttığı kişilik.. Bu ev aynı zamanda ünlü ya da ünlü kişiler temsil eder.
Medikal Astroloji; diz, dizlerin arkası, baldırlar, incik kemiği Dizler, , eklemler ve kemikler.

11.EV

Genel Anlamı;  Arkadaşlıklar, içinde olduğumuz sosyal gruplar, dostlar, umutlar istekler, iş hayatından kazandığımız gelirler, destek gördüğümüz alanlar, STK’lar, politik idealler, bize yardımcı olabilecek kişiler, iyimserlik, şans evi, kalabalıklar, bilimsel icat ve keşifler, ortak amaca sahip gruplar, klüpler (Mesela burası)
Horary Astroloji ; soru soran kişinin arkadaşları, üvey evlatlar, gizli umutlar, iş hayatından gelen gelirler.
Mundane Astroloji; dost ülkeler, devrimler, parlamento, yasa değişiklikleri, kongreler. arkadaş ve milletin müttefikleri ve hükümetin yasama organları karşılık gelir. Yasama, Senato, Temsilciler Meclisi, hem de yerel yönetimler olarak hükümet kurumlarına işaret eder. Menkul Kıymetler Borsası kuralları. Onbirinci Evi ülkenin amaçları, arzuları, amaçları ve projeleri temsil eder. Ulusal bir figür olarak, Hazine kuralları demektir.
Medikal Astroloji ; bilekler Bacaklar, Kan dolaşımı ve ayak bilekleri, Sol kulak.

12.EV

Genel Anlamı;  Rüyalar, bilinçaltı, haritanın çöplük evi, psikoloji, hastalıklar, zihinsel zorlanmalar, şifa, kapalı yerler, hastaneler, hapishaneler, korkular, bizi sınırlandıran konular, kontrol dışı gelişen durumlar, bilinçaltı, kötü şans, sırlar, gözle  görülmeyen, bilinmeyen şeyler, yabancı ülkeler, Kolektif bilinç, vicdan, bilimsel keşifler, şifalanma, cinsel fantaziler, herkesten sakladığımız yüzümüz, ortaya çıkmasını istemediğimiz duygularımız ve düşüncelerimiz, medyumlar
Horary Astroloji ; gizli olanlar, gizli düşmanlar, arkamızdan iş çeviren kişiler, dedikodular,
Dünya Astrolojisi; gizli gruplar, tarikatlar, hapishanelerde tutulan kişiler, yardıma ve bakıma muhtaç kişiler, hukuksal konularda hapishaneye düşme, suikastler, hasta bakıcılar, yardım kuruluşları, şifa merkezleri. bozuklukları ya da kamu yararına karşı çalışma koşullarına karşılık gelir. Bu ev ıslah kurumları, gözaltı, hapishaneler ve hapishane. Hastaneler, huzur evleri ve hayır kurumları, Gizli gruplar, gizli devlet kurumları, casuslar ve gizli düşmanları, gizlenmiş olan şeyleri yönetir. suç ve suçlular, terör faaliyetleri, perde arkasında manipülasyon, rehin durumunda olanlar,
Medikal Astroloji; ayaklar; Lenf sistemi, Ayaklar ve Ayak parmakları, sol göz, hastanede, ölüm.