15 Ekim 2010 Cuma

Yükselen Aslan Burcu ve Özellikleri



YÜKSELEN ASLAN
Artık yaz geldi, havalar ısındı, tatiller başladı, deniz sezonu açıldı, miskinlik, tembellik diz boyu. Doğanın renkleri artık daha canlı, daha parlak. Her şey adeta ben buradayım dermişçesine sergileniyor. Aslan burcu için ilk akla gelenler bunlar. O canı istemediği çekmediği sürece çalışmayı sevmez, hayatın tatlı, renkli, eğlenceli, parlak taraflarıyla ilgilenmeyi sever.
Bir söz vardır “Aslan yattığı yerden belli olur” diye. İşte aslan burçlarımıza bu söz cuk oturmakta. Sabit bir burç olduğu için oradan oraya koştursun etsin sevmez. Yattığı, serildiği yerden olayları seyretsin, her şeyin merkezinde olsun ve oturduğu yerden olayları yürütsün. Yalnız olayları yürütürken de “ben buradayım” edasıyla gözleri sürekli üzerine çeksin. Güneş, astrolojide ego demek ve aslanın yöneticisi. Bu yüzden aslan ve ego kelimelerini hep bir arada duyarız. İlgi görmeyi, iltifat almayı, poh pohlanmayı bu yüzden severler. Aslan burcunun egolarını okşadığınız sürece onun en sakin hali ile zaman geçirebilirsiniz ama ne zaman eleştirmeye kalksanız, pençelerini çıkartıp, kükremeye başlayabilir.
Ateş elementine bir burç olduğundan, sıcak ve spontane ilişkile kurar. Eril bir burçtur, bu yüzden gizli saklı hareket etmez veya içine atmaz, ne hissediyorsa be düşünüyorsa direk söyler. Yalnız bunu yaparken zaman zaman kırıcı olabilir. Çünkü öncelik her zaman onun egosu ve nasıl hissettiğidir.
Sosyaldir, eğlenmeyi, eğlenceyi, spot ışıkları altında olmayı sever. İtibar ve güç kazanmak onlar için önemlidir. Bu sayede merkezde olmaya devam edebilirler. Yengeç gibi duyguları ve hareketleri değişken değildir. Söylediği ve yaptığı şeyde nettir. Mevcut düzenin korunmasını ister.

İyi yönetici olmalarının yanı sıra iyi birer organizatördürler. Çok rahat çekip, çevirir, insanları bir araya getirir bir şeyler sunar. Özellikle işin içinde, keyif, mutluluk, eğlence var ise yaptıkları organizasyonda daha çok başarılı olurlar. Çok kolay sinirlenmezler fakat sinirlendikleri anda sesleri, haraketleri sizi şaşırtan derecede ön plana çıkar. Sadece eğlence, keyif verici anlar, yöneticilikleri ile merkezde olmayı değil, kızdıkları zamanda merkezde olmayı, gözleri üzerine çekmeyi çok rahat başarırlar.
Cömert ve eli açıktırlar. Gizlemeyi, saklamayı sevmezler, paylaşırlar ama hainlik hissetlikleri anda güçlü bir düşmana dönüşürler. Lüks ya da lüks gibi görünen, kendini gösteren, vitrin olarak çekici, renkli, ışıltılı şeyleri severler.
Kendine güvenleri tam ve eline aldıkları işi bitirene kadar bırakmazlar. Olayları değerlendirirken objektiftirler, dürüstlük onlar için çok önemlidir fakat oldukça hırslıdırlar. İnandıkları konu ne ise sonuna kadar iddialı bir şekilde savunurlar. Yenilgi kelimesi onların lugatında yer almayan kelimelerden bir tanesidir.
Medical astrolojiye göre; Üst mideyi, kalbi, sinirleri, sırtı be sırtın 2 yanını,dolaşım sistemiyle ilgilidir. Zatülcenp, kaburgalar ve yan taraflarını ilgilendiren tüm hastalıklar,m sırt ağrısı, kalp çarpıntısı, kalp sıkışması,şiddetli ateş, kalpteki tüm rahatsızlıklar, gözlerde ağrı, veba, ölümcül salgın hastalıklar, sarı humma aslan burcunu ilgilendiren başta gelen rahatsızlıklardır.
Medical Astroloji bilgileri, astroloji okulu ileri seviye ders notlarından alıntıdır.