4 Ekim 2010 Pazartesi

Türkiye Cinsellikte Hep Sınıfta Kalır !


Son dönemde fark ettiniz mi kanallarda hep cinsel içerikli haberler, dizilerde ana tema bu şekilde, fuhuş operasyonları, RTÜK’ün bir diziye cinsel temalı bir sahne yüzünden uyarı vermesi, Cemil İpekçi’nin Mardin’de düzenlediği defilenin yankıları, Savarona’da fuhuş operasyonu, Osman Sınav’ın yaptığı garip açıklamalar! Hepsi birbiri ardında takip eden günlerde olmakta. Peki sizce bu bir tesadüf mü? Biliyorum bazılarınız Türkiye’de böyle haberler arada sırada zaten yayınlanmakta diyecek fakat bu kadar üst üste pişti olması? Elbette bir tesadüfler silsilesi değil. Öncelikle bunu açıklamak için Türkiye’nin doğum haritasını çıkartalım bakalım neler var?



Türkiye’nin yükselen çizgisinin üzerine çöreklenmiş bir Pluton var! Pluton; derin cinsel duygular, tutku,sex, cinselliğin dönüşmüş hali, arzular,şehveti simgeler. Bunun dışında simgeledikleri de var fakat konumuz cinsellik üzerine olduğu için Plutonun bu yönünü ele alıyoruz. Kısacası Türkiye’nin gündeminden bu tarz konular pek eksik olmaz. Cinsellik dendiği zaman bir haritada 5. eve , orada yerleşen gezegenlere, 5. evin yöneticisinin durumuna da bakmak gerekir. Tabi diğer sabit yıldızlar ve arap noktalarına da. Fakat onlar 2. planda. Modern yaklaşımlar cinsellik için 8. eve de bakmamız gerektiğiniz söyler. Fakat 8. ev daha çok hayatın kayıpları, ölüm sonrası davranış şekilleri, maddi hayatla ilgili olduğu için şu an onu devre dışı bırakıyorum. Türkiye’nin haritasında 5. evine dönecek olur isek; Merkür, Satürn, Güneş, Venüs ve Jüpiter var. Kısacası duyan gelmiş. Ve 5. ev Terazi burcu ile başlayıp Akrep burcu ile devam ediyor. Bu kadar çok gezegenin bir evde olması o evin temsil ettiği konuların çokça karşılaşılması anlamını taşır. 5. evin temsil ettiği birçok konu var fakat bunların başında cinsellik geliyor. Merkür bu konu ile ilgili çokça konuşulacak ortamın olacağını fakat Satürn ile kavuşumundan dolayı sürekli baskı ve endişe yaratacağını gösteriyor. Güneş Akrep burcunda ve bu konuları çok fazla gizli saklı kalmasına pek olanak kalmıyor. Venüs ve Jüpiter’inde akrep burcunda olması ve yan yana olması, özellikle kadın figürleri ön plana çıkıyor ve kadın cinselliğinin de özellikle çok vurgulanacağını göstermekte abartılı bir şekilde. Tepe noktamızda bulunan Uranüs’ün ise hem Venüs hem de Pluton ile büyük üçgen yapması, hem Uranüs, Hem pluton hem de Venüs tetiklendiğinde dışarıdan bu konunun Türkiye’de çokça sansasyonel bir şekilde vurgulanacağını söyleyebiliriz. Kısacası Türkiye bu potansiyel ile kurulmuş bir ülke. Cinsellikten, cinsel konular üzerine çokça malzemesi olan fakat iş konunun ciddi bir şekilde konuşulmasına gelindiğinde kısıtlanmalar ve baskılara maruz kalacağı, zaman zaman sert ve şiddetli olaylara, gizli saklı kalmış durumlarla karşılaşacağını işaret ediyor. Peki şu an neler oluyor ve neler olabilir?

Türkiye’nin haritasının 5. evinin üstünden Hem Mars ve Hemde Venüs geçmekte. Yazıya başlarken bazı olaylar sıralamıştım son zamanlarda ortaya çıkan. İşte hem Marsın hem de Venüs Türkiye haritasının 5. evinden geçerken o anda bütün gezegenleri tek tek tetikledi. Önce dizilerde ki tecavüz sahneleri aşırı abartıldı (Venüs/Jüpiter Kavuşumu) Transit Mars ve Venüs Türkiye’nin Güneş’inin üstünden geçiyorlardı ve cinsellikle ilgili temalar önce fazlası ile vurgulanmaya başlandı. Marsın stres yaratan enerjisi polemiklere yol açtı. Akabinde Cemil ipekçi Mardinde bir Medrese’de defile yapmaya karar verdi. Akrep, eski yerleri, gizli, saklı kalmış yerleri gösterir. Jüpiter ise astrolojide Din ile bağdaştırılır. Venüs ve Mars ikilisi Türkiye’nin Jüpiterini de harakete geçirerek bu konu ilgilide hemde eşcinsel olduğu bilinen birisinin defilesi ile yine gündemde bir çok haber yapıldı. Sonra Savarona hikayesi. Venüs, astrolojide genç kızları gösterir, yine Venüs ve Mars ikilisi yapacağını yaparak, Savarona’da gen kızların fuhuş için zorlandığına dair haberlerle gündem de yer aldı. Peki şimdi neler bekliyor bizi. Şu an önemli bir süreçten geçmekteyiz. Çünkü 8 Ekimde Venüs geri gitmeye başlayacak, Mars yoluna devam ederek yay burcuna geçiş yapacak. Önümüzde ki ay sağlık ve hizmet sektörüne ilişkin bir çok haber ile karşılaşabilirsiniz. Stres yaratıcı konular özellikle. Fakat Venüs’ün geri gidecek olması hem de zarar gördüğü akrep burcunda iyi haberlerin işareti değil.

Öncelikle genç kızları ilgilendiren konular tekrar tekrar gündeme gelebilir, taciz olaylarında artışlar meydana gelebilir. Özellikle dinsel konuları bahane ederek genç kızları tuzağa düşüren kişileri çokça haberlerde görebiliriz. Önemli gizli kalmış sex olaylarının haberlerini okuyabiliriz. Skandallar tekrar patlak verebilir, üstüne gidilebilir. Saklı kalmış olaylar açığa çıkabilir. Bol miktarda tecavüz haberleri gazetelerde yer alabilir. Aynı şekilde kıskançlık yüzünden işlenen cinayetler gündemimizden pek eksik olmayabilir. Özellikle 25 Ekim birkaç gün öncesi ve sonrası kritik zamanlar. Yine skandallar, fuhuş operasyonları, özellikle genç yaşta çocuk tacizleri ortaya çıkabilir.

Türkiye’de cinsellikle ilgili her türlü konu, sansasyonel bir şekilde ortaya çıkacaktır fakat üzerine çok fazla gidilemeyecek sadece haber niteliği sönene kadar ekranlarınızda kalacaktır. Sonrası yeni gündemler. Ve bu yüzden Türkiye bu konularda hep sınıfta kalır.

Dinçer Güner

04/10/10

00:22

İstanbul