1 Nisan 2011 Cuma

Yükselen Kova - Nisan Ayı





Herkese Selam;

Aşağıda verilen tarihleri (+/-) 2 gün olarak değerlendirmenizi rica ediyorum


Oldukça yoğun gezegen aktivitelerinin olduğu bir aya girmiş bulunyoruz. İletişim gezegeni Merkür geri harekette olacak ayın 21’ine kadar, ardından Neptün Kova burcundan balık burcuna geçiş yapacak, yeni ay ve dolunay etkileri ve diğer gezegenlerin birbiri ile kurdukları irtibatlar. Kısacası hareketli bir ay bizleri beklemekte.

Mart’ın 31’inde başlayan Merkür gerilemesi (Merkür retrosu) 20 Nisana kadar devam edecek. Öncelikle bu konuyu bir parça açalım. Merkür bir yıl içinde toplamda 3 defa geri gider ve bu geri gitme süresi yaklaşık 3 haftadır. Bir gezegen geri hareket etmeye başladığı zaman enerjisi düşer, vaad ettiklerini gerçekleştirmekte zorlanır, engeller çıkarır, uzlaşma zorlanır. Merkür, bilgi, iletişim, bilgi alış-verişi, her türlü yazılı ve sözlü iletişimi simgeler. Yine elektronik aletler, alım satım, sözleşmeler, gazeteciler, reklamcılar, hukukçular..vs Merkür yönetimi altındadır. Merkür geri giderken, söylemek istediklerimizi net olarak ifade etmekte zorlanabiliriz, yeni işlere başlamak yerine elimizde kalan işleri tamamlamak üzerine odaklanmak yerinde olacaktır. Lakin yeni başlayan ilişkiler, işlerin ömrü ya kısa ya da sorunlu, engelli devam eder. Yeni elektronik aletler alındığında sorunlar çıkabilir, çabuk bozulabilir veya çabuk pişman olabiliriz 2 gün sonra %50 indirimli fiyatını farklı bir yerde gördüğümüzde. Yeni projeleri, yeni işleri, yeni atılımları 20 nisan ve sonrası zamana bırakmakta genel olarak fayda var. 3. evinizde geri gidecek olan Merkür, her türlü iletişim aracını kullanırken dikkatli olmanız konusunda uyarılarda bulunmakta, yanlış kişilere, yanlış mesajlar, mailler gitsin istemezsiniz. Bilgi yanlışlıkları ortaya çıkabilir, bilgiler karışabilir. Bu eti aynı şekilde kardeşler ve komşularınızla ilişkilerde de aksaklıklar ve yanlış anlamalar oluşturabilir. Özellikle bu tarihler arasında seyahat planları olanlar, seyahat öncesi ve bilet bavul kontrollerini dikkatli bir şekilde yapmalarını önerebilirim, yanınıza aldığınızı sandığınız bir şeyleri almadığınız için keyfiniz kaçabilir, özelikle bu gerileme döneminin favorisi bavulların kaybolmasıdır. Bu yüzden bagaj fişinize sahip çıkınız ki sonradan zor duruma düşmeyin. Kısacası ne kadar iyi organize o kadar iyi Merkür retrosu.

3 Nisanda Merkür’ün geri gittiği Koç burcunda bir yeni ay meydana gelecek. Bu yeni ay sizleri yeni bir eğitime veya kursa teşvik edebilir, heyecanlı davranabilirsiniz. Fakat işin içinde Merkür olduğundan dolayı, başlayacağınız kursu devam ettirmekte zorlanabilirsiniz sonrasında. Yine yeni ay enerjisi ile birlikte seyahatler ön plana çıkabilir ama nelere dikkat etmeniz gerektiğinden zaten yukarı da bahsetmiştim.

5 Nisanda büyük jenerasyon gezegenlerinden biri olan Neptün burç değiştirerek Balık burcuna geçiş yapacak. Jenerasyon gezegenlerinin burç değişimlerinin etkilerini öncelikle dünya üzerinde gözlemleye başlarız. Neptün balık burcunda 2026 yılına kadar kalacak. Bu konuyla ilgili detaylı bir yazıyı ay içinde paylaşacağım, özellikle dünya üzerinde ki etkileri. Şimdilik bireysel etkilerden söz edelim. 2. evinize giriş yapacak olan Neptün kişisel değerleriniz ve finansal konular üzerinde etkileri olacaktır. Bu aslında biraz karışık bir etki çünkü Neptün’ün normalde para ile ilişkisi olmaz, onun işi manevi ve ruhsal konulardır. Neptün’ün burada ki etkisindne ruhsal konulardan, hislerden, fal gibi işlerden kazanç sağlamanıza neden olabilir. Para ile ilgili net ve doğru kararlar vermekte zorlanabilir ve bazı kayıplar yaşayabilirsiniz. Bu yüzden yüksek miktarlarda riskli işlere girişmekten çekinmekte fayda olduğunu düşünüyorum. Bu etki ile belki de paranın sizin hayatınızda ki öneml giderek azalacaktır ve önemsiz bir hale gelecektir. Paraya yaklaşımınız ve değerlendirmeniz oldukça değişebilir. Bu dönem finansal konularla ilgili ne kadar hırs o kadar kayıp anlamına gelebilir. Değer yargılarınızın değişmeye başlayacağı bir süreç içine girmeye başlıyorsunuz yavaş yavaş. Aşırı yardımsever ve eli açık bir hale gelebilirsiniz. Hayır işlerine bağışlar yapabilir, yardım kuruluşlarında gönüllü olarak çalışmaya başlayabilirsiniz mesela.

Önümüzde ki birkaç gün Güneş ve Jüpiter birlikte hareket edecekler, yazım alanında kendinizi yaratıcı hissedebilir, hızlı, aktif, dinamik bir iletişim içine girebilirsiniz. Bu birkaç gün sürpriz keyifli haberler alabilirsiniz yakınlarınız, eşiniz, ortağınız, çok yakın arkadaşlarınızla ilgili. Telefonunuz neredeyse hiç susmayabilir, seyahatlere çıkabilirsiniz.

Uranüs ve Satürn; Pluto ile kapışmak için  hazırlanmaktalar. Öncelikle sıkntılarınız veya bir takım korkularınızla yüzleşmek için hazırlıklı olun, ruhsal anlamda kendinizi tedavi etmek veya sorunların ortadan kalkması için öncelikle onlarla yüzleşmeniz gerekecektir. Bilinçaltı ve ruhsal yapınızda büyük değişimler başlıyor. Bu değişimler ökült konularda yapacağınız araştırmalar sonucu da gerçekleşebilir.

            17 Nisan’da Terazi burcunda Neptün’ün keyifli etkileri olacağı bir dolunay meydana gelecek. Sezgileriniz kuvvetlenebilir, gördüğünüz rüyalar türlü imgelemlerden oluşabilir. Akrabalarınız ile ilgili bir takım gelişmeler yaşanabilir, olası bir sorun için bir uzlaşma ortamı oluşabilir. Önemli kişilerden önemli destekler ve yardımlar alabilirsiniz. Yurt dışı, yabancılarla ilgili konularda gelişmeler olabilir, seyahatler, fikir ve bilgi alış-verişleri gündeme gelebilir.

            21 Nisanda Güneş’in Boğa burcuna geçişi ile beraber, 1 ay boyunca odaklanacağınız konular; eviniz, yuvanız, ailenizle ilgili konular olacaktır. İleriye yönelik neler yapmak isteyeceğini düşünebilir, planlar yapabilirsiniz. Bu dönem alacağınız ve uygulamaya koyacağınız kararların meyvelerini 6 ay sonra almaya başlayacaksınız.

22 Nisanda Merkür’ün ger hareketi sona eriyor ve yukarıda geri harekette yaşama olasılığınız negatif senaryolar yerini pozitif etkilere bırakmaya başlıyor. İşleriniz, ilişkileriniz, iletişim alanında ki aktiviteleriniz normal seyrine dönmeye başlıyor. Merkür’ün geri hareketinde iken yukarıda saydığım konularda ki gelişmeler normal seyrine oturmaya başlıyor artık.

Aynı gün Venüs’te Koç burcuna giriş yaparak, kardeşleriniz, yakınlarınız ve komşularınızla birlikte daha sıcak ve samimi ilişkiler kurmanız konusunda size destek olacaktır. Sorunsuz ve keyifli seyahatler yine kapınızda olacak. Güzellik, estetik, dekorasyon, sanatsal..vb bir takım konularla ilgili araştırmalar yapabilir, kursa başlayabilir, yeni şeyler öğrenebilirsiniz.

Hepinize Muhteşem bir Ay diliyorum!!