5 Nisan 2011 Salı

Neptün Balık Burcunda




            Hepinize Merhaba;

            Ben Neptün! 23 Eylül 1846 yılında keşfedildim. Benim en önemli özelliğim, diğer gezegenlerden ayıran, benim keşfim ciddi matematiksel tahminler sonucu keşfedilmemdir. Ve Uranüs’e benzerliğim dikkat çekicidir. Bana denizlerin Tanrısı Poseidonda denmiştir. Koçtan başlayarak balık burcuna kadar bütün burçlar ortalama 165 yılda gezerim. Bu yüzden benim bir burçta kalış sürem oldukça uzundur. Ve her girdiğim burçta yeni bir dönemin kapılarını açarım. Örneğin benim keşfimim yapıldığı dönemde 1848 yılında toplumsal ayaklanmalar çıkmıştır. Bu ayaklanmalar aslında fabrikalaşmanın, buhar gücünün ortaya çıkışı, sanayileşme hareketinin başlaması ile insanlığın ikinci plana atılmaya çalışıldığı, kötü koşullarda çalışılmaya mahkum edilmesine karşı ortaya çıkan bir ayaklanma idi. Bu dönemde birbirinden değerli yazar ve sanatçılar çıkardım dönemi çok iyi anlatan. Bunların arasında en ünlüleri Van Gogh’tur. Gerçek dünya ile hayal dünyası arasında ki ince çizgide yaşayan ve eserlerine yansıtan, Charles Dickens’tır toplumsal sorunlar üzerine yazdığı eserlerle kendini ortaya koyan. Ardından ilk defa hastanelerde anestezi kullanılmaya başladı. Şu ana kadar olanlar bile hakkımda ipuçları edinmenize yardımcı olmuştur…

            Ben, sınırları ortadan kaldıranım, belirsiz olaylar yaratırım, özellikle faili meçhul skandallarda benim parmağım vardır, denizler benim yönetimim altındadır. Uyuşturucular, uyarıcı maddeler, sihirbazlar, şair ve sanatçılar, ruhsal yönü kuvvetli kişiler, melekler, gemciler, sisler, hilekarlar benim kontrolüm altındadır.

            Girdiğim her burçta bambaşka etkiler ortaya çıkartırım. Mesela keşfim olduğu sene Kova burcunda idim, Kova toplumsal bir burçtur ve o dönem toplumsal ayaklanmalar çıkardım. 1940’lı yıllarda Terazi burcuna geçtiğimde sinema tarihinde romantik bir akım başlattım, sinema dünyasında romantik ve duygusal film patlamasını yaşattım. 1950’lerin ortasında Akrep burcuna girmemle birlikte cinsel anlamda özgürlüğü getirmeye başladım, porno sektörüne can verdim, hepinizin bildiği Starwars filmi ize benim Yay burcuna girişm dönemine denk gelmektedir. Hep hayal gibi görünen uzay ile ilgili dizilerin ve filmlerin yapımlarında hep parmağım oldu… Ardından 80’lerin ortasında Oğlak burcuna girmemle birlikte ekonomi alanında bir dalgalanma yaşattım, minik bir sarsıntı yaşattım. Tekrar 98 yılında Kova burcuna girmemle birlikte bu yıla kadar, teknolojik alanda yeni gelişmeler yaşatıp, interneti yaygınlaştırıp sınırları ortadan kaldırmaya başladım. Artık tek bir tık ile dünyanın bilmem neresinde ki kişi ile özgürce konuşup, özgürce ve sınırsızca bilgi almanızı sağladım. Ve şimdi tekrar Balık burcuna giriş yapıyorum fakat bu sefer bir farklılık ile Chiron’da balık burcunda ve ben uzunca bir süre onunla kontak halinde olacağım. 2025 yılına kadar ne gibi etkiler yaratacağım peki?

-          Öncelikle bu transit boyunca Pluto ile temasta olacağım, bildiğiniz üzere Pluto oğlak burcunda 2008den bu yana. Ekonomik dalgalanmaların, krizlerin, kaosların start aldığı zaman. Pluton ile temasımda ekonomik anlamda buhranlar getirebilirim. Dünya genelinde ekonomik dengeleri yerinden oynatıp, paranın tamamen el değiştirmesine yardım edip veya paranın insan oğlu için değerini yok etmek için uğraşabilirim. Fakat bu değişim sancılı bir süreç olacaktır, paranın yönetimini ellerinde tutan kesimi daha diktatör bir hale getirdikten sonra onları al aşağı etmeyi planlıyorum. Pek tabi toprak ürünleri ile de ilgili planlarım var.

-          Chrion balık burcunda, astrolojide chrion yara aldığımız, zarar gördüğümüz noktadır en kaba tabiri ile, ve ben chiron ile bir süre beraber hareket edeceğim. Eğer chiron yara aldığımız yer ise ve ben denizleri yönetiyor isem, denizlerle ilgili ciddi sorunları yaşatabilirim. Bir çok sel felaketi yaratmayı planlıyorum, denizlerde ki canlı yaşam oranını düşürebilirim chiron yüzünden, ciddi kirlenmelere sebebiyet verebilirim ki bu kirlenmelerin başında petrol gelmektedir. Canlı türlerinde evet azalma olacaktır.

-          Ego kavramının tanımını değiştirmek için kolları sıvıyorum. Egoyu aşmak, üst bilince ulaşmak çok daha kolay olacaktır. Artık insanlar kendi birseysel enerjilerinin farkına varacaklar ve bunları kullanmanın dahiyane yollarını bulacaklar

-          Hayal gücü geniş, birbirinden yaratıcı, romantik yeni kişiler ortaya çıkaracağım. Bu kişilerin çoğu gerçeklikten kopuk olabilirler ama onları eleştirmeyin, eserlerini anlamaya çalışın sadece

-          Medyumatik yetenekleri olan kişileri daha fazla ekran önünde görebilirsiniz veya yaşadığınız toplumda veya dünya da sayıları gitgide artabilir. Evet bazıları şarlatan olacak, koşuldan yararlanmak isteyecekler ama bazıları ortaya çıkacak ki onların söylediklerini göz ardı edemeyeceksiniz.

-          Biliyorum kutuplar zaten eriyor ama ben balık burcuna geçtiğimde bu erimeye hız katıp deniz seviyelerinde ciddi yükselmeler yaşatacağım, hazırlıklı olun.

-          Sosyal dayanışma, sosyal yardımlaşmayı en yüksek seviyeye çıkartacağım. İnsanların içinde ki merhamet ve yardımlaşma duygusunu uyandırıp, herkese önce insan olduğunu anımsatacağım. Lakin insanlar hırslarına yenik düştüler ve isimlerini karaladılar, onlara bir şans daha vereceğim.

-          Alternatif tıp ile ilgili gelişmelere ciddi bir şekilde hız vereceğim.

-          Din temasını çok daha vurgulamaya başlayacağım. Dini tarikatlar, örgütler, din adamlarıyla ilgili gelişmeler toplumun genelini ilgilendiren gelişmeler yaşatacağım.

-          Balık dönemimde, uyuşturucu ve alkol tüketiminde ciddi bir artış sağlayacağım.

-          İnsanların ruhsal gelişimine büyük katkılar sağlayacağım. Artık maddi dünya ile gelişim değil, ruhsal dünya ile gelişim esas alınacak.

-          Kova burcunda ikeni internetin gelişmesi ile elektronik, sanal sınırları ortadan kaldıran ben, balık burcunda ruhsal sınırları, zihinsel sınırları ortadan kaldıracağım.

-          Kapitalist sistemi ve düzeni yıkmaya başlayacağım

- Din ve etnik kökenlerle ilgili savaşlar, devrimci hareketler ve reformlar getirmeyi planlıyorum. Lakin Uranüs Koç burcunda azınlıkların hakları ile ilgili isyankar enerjileri tetiklerken, Pluto da Oğlak burcunda hem ekonomik hem de yönetimsel alanda değişimler getirmek için harekete geçtiler. Benimde balık burcuna geçişimle birlikte, azınlıkları artık azınlık olarak değil, normal toplumun bireyleri olarak algılatacağım. 

İşte Balık burcu seyahatim sırasında yapmayı planladıklarım arasında olanlar bunlar...