1 Nisan 2011 Cuma

Yükselen Akrep - Nisan Ayı



Merhaba Hepinize;

Aşağıda verilen tarihleri (+/-) 2 gün olarak değerlendirmenizi rica ediyorum


Oldukça hareketli, hızlı gelişmelerin olacağı, hayatlarında yenilik ve değişiklik arayanların bunu rahatlıkla bulabileceği renkli bir aya girmiş bulunuyoruz. Lafı çok fazla uzatmadan bu ayın detaylarına birlikte göz atalım.

Mart’ın 31’inde başlayan Merkür gerilemesi (Merkür retrosu) 20 Nisana kadar devam edecek. Öncelikle bu konuyu bir parça açalım. Merkür bir yıl içinde toplamda 3 defa geri gider ve bu geri gitme süresi yaklaşık 3 haftadır. Bir gezegen geri hareket etmeye başladığı zaman enerjisi düşer, vaad ettiklerini gerçekleştirmekte zorlanır, engeller çıkarır, uzlaşma zorlanır. Merkür, bilgi, iletişim, bilgi alış-verişi, her türlü yazılı ve sözlü iletişimi simgeler. Yine elektronik aletler, alım satım, sözleşmeler, gazeteciler, reklamcılar, hukukçular..vs Merkür yönetimi altındadır. Merkür geri giderken, söylemek istediklerimizi net olarak ifade etmekte zorlanabiliriz, yeni işlere başlamak yerine elimizde kalan işleri tamamlamak üzerine odaklanmak yerinde olacaktır. Lakin yeni başlayan ilişkiler, işlerin ömrü ya kısa ya da sorunlu, engelli devam eder. Yeni elektronik aletler alındığında sorunlar çıkabilir, çabuk bozulabilir veya çabuk pişman olabiliriz 2 gün sonra %50 indirimli fiyatını farklı bir yerde gördüğümüzde. Yeni projeleri, yeni işleri, yeni atılımları 20 nisan ve sonrası zamana bırakmakta genel olarak fayda var. 6. evinizde geri gidecek olan Merkür’ün sizlere bazı uyarıları olacaktır. Öncelikle iş yerinizde ve çalışma ortamınızda bilgisayarlarınızı yedeklemenizi öneririm, bu süreçte iş yerinde kullanılan elektronik cihazlar birden sapıtabilir. İş arkadaşlarınız ile aranızda yanlış iletişimden kaynaklı ciddi sorunlar baş gösterebilir. Bu dönem eski iş başvurularınızı gözden geçirmek, Cv’nizi yeniden düzenlemek, elinizdeki işleri tamamlamak için harika bir zamandır. Ama yeni işlere başlamak pek talihli bir şekilde seyretmeyebilir. Sağlıkla ilgili konulara yine bu dönem dikkat etmek yerinde olacaktır. Eski kronik bir takım rahatsızlıklarınız yeniden ortaya çıkabilir. Günlük işlerinizi halletmeye çalışırken trajik komik aksaklıklarla uğraşmak zorunda kalabilirsiniz.

3 Nisanda Koç burcunda ki yeni ay, Merkür’ün geri hareketini daha da tetikleyebilir, aslında bu yeni ay sizlere yeni işler, yeni projeler getirmek için çalışacaktır fakat Satürn kısıtlayıcı ve engelleyici gücüyle kendini ortaya koyacaktır. 3 Nisan ve takip eden birkaç gün önce ve sonra şartları ve koşulları çok fazla zorlamamamın ideal olacağını, kontrolünüzün dışında gelişen bir takım olaylara işaret etmekte. Bu yeni ay zamanı dizlerinize, dişlerinize ve kemiklerinize de dikkat etmenizde yarar var.

5 Nisanda büyük jenerasyon gezegenlerinden biri olan Neptün burç değiştirerek Balık burcuna geçiş yapacak. Jenerasyon gezegenlerinin burç değişimlerinin etkilerini öncelikle dünya üzerinde gözlemleye başlarız. Neptün balık burcunda 2026 yılına kadar kalacak. Bu konuyla ilgili detaylı bir yazıyı ay içinde paylaşacağım, özellikle dünya üzerinde ki etkileri. Şimdilik bireysel etkilerden söz edelim. 5. evinize giriş yapan Neptün; yaratıcılık gerektiren konularda başarı sağlayabilecektir. Eğer işiniz sanat ve yaratıcılık gerektiren bir konu ise bu transit sizi başarıya taşıyacak olan bir etkidir. Yalnız aşk konusunda aşırı fedakar olabilirsiniz ve mantığınız çok ama çok geri planda kalabilir. Çocuklarınız içinde aşırı fedakar davranışlar sergileyebilirsiniz. Evet çocuklar elbette çok önemli ve onlar için fedakar olmanız gerekir ama Neptün burada olduğunda onlar için yaptığınız aşırı fedakar davranışların doğru bir adım olmayacağı konusunda uyarıda bulunmakta. Yine bu transit dönemi riskli yatırımlardan, borsadan, risk içeren finansal yatırımlardan uzak durulması gereken. Şartlar ve zemin çok belirsizdir ve önünüzü görmekte epey zorlanabilirsiniz. İlişkilerden yana eğer Neptün bu transit esnasında sert etkiler alırsa haritanıdan, adeta sorunlu insan mıknatısına dönebilirsiniz. İlişkilerden yana genel olarak kafanız karışık, en iyiyi, en ideal olanını arayabilirsiniz. Bu dönem eğer haritanız bunu vaad ediyorsa tiyatro veya sinema gibi alanda şansınızı deneyebilirsiniz.

Güneş ve Jüpiter Koç burcunda birlikte hareket edecekler önümüzde ki birkaç gün, birlikte çalıştığınız kişilerden rahatlıkla destek alabilecek, yeni iş teklifleri ve projelerle karılaşabilirsiniz. Yalnız çok yoğun ve yorucu geçecek bir iş dönemi olacaktır bu.

Uranüs ve Satürn; Pluton ile etkileşime girmek için kolları sıvamak üzereler. Bu 3lünün etkisi ile hayatınızda belki de devrim niteliğinde bir takım değişimler başlayacak. Yalnız bu değişim sizler için öncelikle ruhsal açıdan olacak olan bir değişimdir bu. Hayata bakış açınız, algılayışınızdan başlayacak olan bir değişim. Ardından bu iş yapış şeklinizden, çalışma ortamınızda, birlikte çalıştığınız kişilere  kadar yansıyacaktır bu. Yine asıl dikkat etmeniz can alıcı kısım ise sağlığınız, eğer kıymetini bilmiyor iseniz değerini anlayacağınız olaylar yaşayabilirsiniz. Bir küçük hatırlatma daha, kendinizi izole etmeye çalışmak, üzüntülere bırakmak ve endişe içinde olmak gelişiminize ve olması gereken değişime engel olacaktır. Bu yüzden bu duygulardan arınmaya çalışın.

17 Nisanda 12. evinizde Neptün’ün harika etkileri olacağı bir dolunay gerçekleşecek Terazi burcunda. Farkında olmadan hakkınızda dönen bir takım gizli oyunları ve fısıltıları görebilir, duyabilirsiniz. Büyük bir keyifle önemli bir işi veya projeyi bitirmenin eşiğinde de olabilirsiniz. Korkularınızı ve endişelerinizi yenmek veya onlarla yüzleşmek için harika zamanlar. Gizli bir takım işler, gizli, perde arkasından dönen bir takım olaylar, konular bu dolunayın konusu içinde yer alacaktır. Belki de büyük bir sırrın paylaşımcısı olacaksınız. Bu dolunay aslında kötü bir takım alışkanlıklarınızı geride bırakmak için de size destek olabilir, mesela sigara, alkol gibi.

21 Nisanda Güneş’in boğa burcuna geçişi ile beraber önümüzde ki 1 ay odaklanacağınız konular, partneriniz ve ortaklıklarınızı ilgilendiren konular olacaktır. Bazılarını söz, nişan, evlilik için adım atabilir, önemli ortaklıklar kurmak için teklifler alabilirsiniz. Yalnız olanlar için aslında şanslı bir süreç gibi gözükmekte.

22 Nisanda Merkür’ün ger hareketi sona eriyor ve yukarıda geri harekette yaşama olasılığınız negatif senaryolar yerini pozitif etkilere bırakmaya başlıyor. İşleriniz, ilişkileriniz, iletişim alanında ki aktiviteleriniz normal seyrine dönmeye başlıyor. Merkür’ün geri hareketinde iken yukarıda saydığım konularda ki gelişmeler normal seyrine oturmaya başlıyor artık. Yine aynı tarihte Venüs Koç burcuna giriş yaparak iş ve çalışma ortamınızı daha eğlenceli ve hareketli bir hale getirmeye başlayacak.

Hepinize Muhteşem bir Ay diliyorum!!