1 Nisan 2011 Cuma

Yükselen Terazi - Nisan Ayı




Merhaba Hepinize;

Aşağıda verilen tarihleri (+/-) 2 gün olarak değerlendirmenizi rica ediyorum



Bu ay burcunuzda dolunay gerçekleşecek ay sonuna doğru, bu yüzden bu ay öne çıkacak olan burçlar arasında yer almaktasınız. Bunun yanı sıra Merkür’ün geri hareketi, Neptün’ün burç değiştirmesi, ardından diğer gezegenlerin etkileri derken koskoca bir ayı hep beraber devirmiş olacağız.

Mart’ın 31’inde başlayan Merkür gerilemesi (Merkür retrosu) 20 Nisana kadar devam edecek. Öncelikle bu konuyu bir parça açalım. Merkür bir yıl içinde toplamda 3 defa geri gider ve bu geri gitme süresi yaklaşık 3 haftadır. Bir gezegen geri hareket etmeye başladığı zaman enerjisi düşer, vaad ettiklerini gerçekleştirmekte zorlanır, engeller çıkarır, uzlaşma zorlanır. Merkür, bilgi, iletişim, bilgi alış-verişi, her türlü yazılı ve sözlü iletişimi simgeler. Yine elektronik aletler, alım satım, sözleşmeler, gazeteciler, reklamcılar, hukukçular..vs Merkür yönetimi altındadır. Merkür geri giderken, söylemek istediklerimizi net olarak ifade etmekte zorlanabiliriz, yeni işlere başlamak yerine elimizde kalan işleri tamamlamak üzerine odaklanmak yerinde olacaktır. Lakin yeni başlayan ilişkiler, işlerin ömrü ya kısa ya da sorunlu, engelli devam eder. Yeni elektronik aletler alındığında sorunlar çıkabilir, çabuk bozulabilir veya çabuk pişman olabiliriz 2 gün sonra %50 indirimli fiyatını farklı bir yerde gördüğümüzde. Yeni projeleri, yeni işleri, yeni atılımları 20 nisan ve sonrası zamana bırakmakta genel olarak fayda var. 7. evinizde geri gidecek olan Merkür, partnerinizle veya ortağınızla aranızda iletişim problemleri ortaya çıkartabilir. Bu herhangi birinizin seyahatte iken cep telefonu ile ilintili bir problem olabileceği gibi, birbirinizi yanlış anlamadan kaynaklı sorunlarda olabilir. Eğer evlilik tarihinizin Merkür’ün geri gideceği tarihlerden birinde ise, evlilikle ilgili hazırlıklarda bir takım aksilikler, unutkanlıklar, gecikmeler meydana gelebilir. Asıl size düşmanlık besleyenlerin kim olduklarını belirlemekte yanlışlıklar yapabilir, yanlış anlamalar yüzünden suçsuz kişilerle münakaşa içine girebilirsiniz. Bu süreçte yeni ortaklıklar için adımlar atmak, sözleşmeler imzalamak için şartlar ve koşullar çok uygun olmayabilir, Nisan 20 ve sonrasını beklemekte yarar var. Çünkü koşullar ve şartlar her an değişebilir.

3 Nisanda karşıt burcunuz olan Koç burcunda yeni ay meydana gelecek ve bu yeni ay karışık etkilere sahip. Bir taraftan yol alabileceğiniz fırsatlar varken bir taraftan da kendi kendinizi engelleyebilirsiniz. Hatta Merkür’ünde Koç burcunda geri gidiyor olması, aslında fırsat gibi görünen bir takım şeylerin uzun vadede fırsat olamayabileceği konusunda uyarıda bulunmakta. Heyecan verici ilişkiler, ortaklıklar gündeme gelebilir ama alel acele karar vermek yerine sakince hareket ederek karar vermek yerinde olacaktır.

5 Nisanda büyük jenerasyon gezegenlerinden biri olan Neptün burç değiştirerek Balık burcuna geçiş yapacak. Jenerasyon gezegenlerinin burç değişimlerinin etkilerini öncelikle dünya üzerinde gözlemleye başlarız. Neptün balık burcunda 2026 yılına kadar kalacak. Bu konuyla ilgili detaylı bir yazıyı ay içinde paylaşacağım, özellikle dünya üzerinde ki etkileri. Şimdilik bireysel etkilerden söz edelim,6. evinize geçiş yapacak olan Neptün eğer kişisel haritalarınız bunu taahüt ediyor ise, sanatsal veya spirütel çalışmalar içine girebilirsiniz. Özellikle sanatsal çalışmalarda yaratıcılığınız algılarını çok açık olacaktır. Bunun yanı sıra Neptün’ün bir diğer etkisi de çalışma ortamında ki belirsizlikler, iş ortamı ile ilgili tatminsizlik, aşırı idealist düşünceler olabilir. Eskiden sünger gibi içtiğiniz alkol artık bünyenizde daha hızlı tesir edebilir, daha fazla zarar verebilir. Bu yüzden bu tarz alkol gibi keyif verici ve uyarıcı maddeleri kullanırken dikkatli olmakta fayda var. 6 eviniz sağlıkla ilintili olduğundan Neptün’ün burada ki etkisi daha önce hiç olmayan bir takım alerjilerin ortaya çıkması şeklinde kendini gösterebilir, bu besinlerle ilgili olabileceği gibi, ayaklarınız, ayak bileklerinizle ilgili bir takım sorunlarda baş gösterebilir. Bu transit döneminde eğer iş veya sektör değiştirmeyi planlıyorsanız yüksek ihtimalle hizmet sektöründe çalışmaya başlayabilirsiniz. Hatta yeni işiniz size bol bol seyahatide yanında eşantiyon olarak getirebilir. Bu transitin belki de en etkili olabileceği kısım kullandığınız veya kullanacağınız ilaçlarla ilgili olacaktır. Bu dönem ilaçların yan etkileri daha etkin bir şekilde kendini gösterebilir, yanlış tedaviler, yanlış teşhisler yüzünden zor zamanlar geçirebilirsiniz. Dikkatli olmakta fayda var.

Güneş ve Jüpiter Koç burcunda önümüzde ki birkaç gün birlikte hareket edecekler, partnerinizde, ortağınızdan kolaylıkla destek görebilecek, aranızda ki olası sorunların üstesinden rahatlıkla gelebilecek, şansınızı kendiniz yaratmanız yerine başkalarından destek alarak ortaya çıkabilecektir. Özellikle arkadaş ve sosyal çevrenizden rahatlıkla destek alabileceksiniz. Bu etkiler aslında partnerinizin gözünde yıldız gibi parlamanıza da neden olabilir.

Uranüs ve Satürn; Pluto ile görünüm yapmak için kolları sıvıyorlar, bu etki mayıs ayının ortalarında her ne kadar etkin bir şekilde ortaya konacak olsa da en azından bu ay ilk adımı atıyorlar. Şimdi bu 3lünün etkisi sizler için çok daha önemli çünkü 3’lünün bir ayağı olan Satürn hali hazırda burcunuzda hareket ediyor. Bu etki büyük değişimlere, reformlara işaret etmekte. Peki hayatınızın en çok hangi alanları hareketlenmeye başlayacak? Öncelikle Pluton 4. evinizde hareket ediyor, bu da yaşadığınız yer, yuva, aile ile ilgili konulara etki edecektir. Uranüs ile Satürn kişilik ve evlilik, ortaklıklarla ilgili konuları hareketlendirecek. Buradan çıkan sonuçlar, evlilik ile yuvadan ayrılıp yeni bir düzene adım atmaya başlamanız olabilir fakat bu yeni düzene geçiş sizin için zorlu olabilir. Bu tabii iyi niyetli bir senaryo aslında, bir diğer senaryoda  bir evliliğin veya ilişkinin aniden bitişi ile baba evine tekrar geri dönüşte olabilir. Bir diğer olası senaryoda aile bireylerinin sorumlulukları çok daha ağır basabilir ve var olan alıştığınız düzeni onlar için bozmanı gerekebilir. Eşinizle birlikte risk alarak gayrimenkul için yatırım yapmaya karar verebilirsiniz. Hayatınızda, yaşantınızda radikal bir şekilde değişimi arzularken bir yanınız bu değişime adım atmak için çekingen davranıp, korkuları su yüzüne çıkabilir, ilişkiler ve ortaklıkların ciddi bir şekilde test edileceği bir dönem. Yalnız olanlar ise yıldırım nikahı ile birden hayatlarını bir başkası ile bağlama kararı da alabilir.

17 Nisanda Neptün’ün harika bir şekilde desteği olacağı bir dolunay meydana gelecek, elinizde kalan işleri bitirmek, tamamlamak için harika bir zaman. Sezgileriniz bu dolunay zamanı size yol gösterici olabilir, Yaratıcı yeteneklerinizi ortaya koyma ve aslında bir nevi kendinizi gösterme zamanı. Bu dolunay zamanı yeni tanışacağınız, karşılaşacağınız kişilerin üzerinde büyüleyici bir etki bırakabilirsiniz.

21 Nisanda Güneş Boğa burcuna geçecek ve önümüzde ki 1 ay boyunca odaklanacağınız ve kendinizi ortaya koyacağınız konular finans, ödemeler, primler, krediler, burslar, alacak verecekler, banka, muhasebe ile ilgili konular olmaya başlayacaktır.

22 Nisanda Merkür’ün ger hareketi sona eriyor ve yukarıda geri harekette yaşama olasılığınız negatif senaryolar yerini pozitif etkilere bırakmaya başlıyor. İşleriniz, ilişkileriniz, iletişim alanında ki aktiviteleriniz normal seyrine dönmeye başlıyor. Merkür’ün geri hareketinde iken yukarıda saydığım konularda ki gelişmeler normal seyrine oturmaya başlıyor artık.

Ay sonuna doğru geldiğimizde ise Venüs Koç burcuna geçiş yapacak, artık ilişkiler ve ortaklıklardan yana fırsatları ve şansları değerlendirme, olası sorunları çözmek, sorumluluklar üzerine konuşma, eleştirme, yeni ilişkilere başlama için harika zamanlar elde edebileceksiniz. Yalnız finansal anlamda şartları çok fazla zorlamamaya özen göstermeniz gerekiyor.

Hepinize Muhteşem bir Ay diliyorum!!