1 Nisan 2011 Cuma

Yükselen Başak - Nisan Ayı




Merhaba Hepinize;

Aşağıda verilen tarihleri (+/-) 2 gün olarak değerlendirmenizi rica ediyorum

           
            Önemli bir aya başlamış bulunuyoruz. Yine gökyüzünün ağır toplarından biri olan Neptün burç değiştirecek ve öncelikle dünya üzerinde yeni bir sürecin kapılarını aralayacak. Bunun yanı sıra geri gitmeye başlayan Merkür, yeniay ve dolunay etkileri derken bir ayı daha geride bırakmış olacağız. Bu ay aklını kullanabilen için kazançlı çıkabileceği bir ay aslında. Havayı iyi koklamak gerekiyor. Bakalım sizleri neler bekliyor bu ay?

Mart’ın 31’inde başlayan Merkür gerilemesi (Merkür retrosu) 20 Nisana kadar devam edecek. Öncelikle bu konuyu bir parça açalım. Merkür bir yıl içinde toplamda 3 defa geri gider ve bu geri gitme süresi yaklaşık 3 haftadır. Bir gezegen geri hareket etmeye başladığı zaman enerjisi düşer, vaad ettiklerini gerçekleştirmekte zorlanır, engeller çıkarır, uzlaşma zorlanır. Merkür, bilgi, iletişim, bilgi alış-verişi, her türlü yazılı ve sözlü iletişimi simgeler. Yine elektronik aletler, alım satım, sözleşmeler, gazeteciler, reklamcılar, hukukçular..vs Merkür yönetimi altındadır. Merkür geri giderken, söylemek istediklerimizi net olarak ifade etmekte zorlanabiliriz, yeni işlere başlamak yerine elimizde kalan işleri tamamlamak üzerine odaklanmak yerinde olacaktır. Lakin yeni başlayan ilişkiler, işlerin ömrü ya kısa ya da sorunlu, engelli devam eder. Yeni elektronik aletler alındığında sorunlar çıkabilir, çabuk bozulabilir veya çabuk pişman olabiliriz 2 gün sonra %50 indirimli fiyatını farklı bir yerde gördüğümüzde. Yeni projeleri, yeni işleri, yeni atılımları 20 nisan ve sonrası zamana bırakmakta genel olarak fayda var. 8. evinizde geri gidecek olan Merkür, finansal konularla ilgili bir takım kararlar vermeden önce detaylı bir şekilde iyice düşünmek gerektiğine işaret etmekte. Ayrıca ödemeler yanlış yerlere gidebilir, kredi kartınızı kaybedebilirsiniz. Geçmişe unuttuğunuz bir takım borçlar, ödemeler gündeme gelebilir. Miras konuları gündemde olanların bazı karışıklıklar olabilir, beklediğiniz ödemelerde gecikmeler olabilir.

3 Nisanda Koç burcunda gerçekleşecek olan Yeni ay önemli kararları, imzaları, sözleşmeleri gündeminize taşıyabilir. Bu eşinizin veya ortağınızın finansal konularını içerebilir. Bir diğer olası etkisi bu yen ay zamanının kredi başvurunuzun kabul edilmesi ile ilgili olabilir fakat bu bazı şartları kabul etmeniz dahilinde gerçekleşebilir. Her ne şekilde olursa olsun bu yeni tamamen finans odaklı olacaktır. Size kefil olmanız için teklifte gelebilir.

5 Nisanda büyük jenerasyon gezegenlerinden biri olan Neptün burç değiştirerek Balık burcuna geçiş yapacak. Jenerasyon gezegenlerinin burç değişimlerinin etkilerini öncelikle dünya üzerinde gözlemleye başlarız. Neptün balık burcunda 2026 yılına kadar kalacak. Bu konuyla ilgili detaylı bir yazıyı ay içinde paylaşacağım, özellikle dünya üzerinde ki etkileri. Şimdilik bireysel etkilerden söz edelim,7. evinize giriş yapacak olan Neptün ilişkilerinizde ve ortaklıklarınızda daha idealist bir tavır sergileyebilirsiniz. Yalnız bazen bu idealist tavır geçeklikten uzak, hayalini kurduğunuz bir durum olabilir. Bu yüzden de ilişkiler ve ortaklıklardan yana hayal kırıklıkları yaşayabilirsiniz. Bunun yanı sıra yalnız olanlar özellikle eş veya partner olarak hayatlarına hisleri ve sezgileri kuvvetli,saf, iyi nyetli, yaratıcı, sıvılarla arası iyi olan belki bir denizci, ve alkollü içecekler arası iyi olan biri olabilir. Peki tabi Neptün burada olduğundan ruhsal konularla ilgilenen bir kişi de olabilir bu. Eğer önemli bir ortaklık kurulacak ise, şartlar ve koşullar mantıklı bir şekilde iyi değerlendirmekte yara vardır. Özellikle tanımadığınız kişilerle iş adına kuracağınız ortaklıklara dikkat etmelisiniz. Var olan ilişkilerde sorunlara karşı gerçekçi yaklaşmakta zaman zaman zorlanabilirsiniz ve ilişki içinde bir çıkmaz kısır döngü içine girilebilir. En iyi hali ile fazlası ile romantik bir seviyeye geçiş yaşanabilir ilişkilerde. Ama yalnız olanlar bu süreçte hep en iyisini arayarak geçirebilirler.

Güneş ve Jüpiter’in birlikte hareket edeceği birkaç gün sosyal çevre ve arkadaşlarınızdan destek göreceğiniz, oldukça hareketli, aktif ve girişken olacağınız birkaç güne işaret etmekte. Finansal anlamda da yeni kazanç kapıları ve tekliflerle karşılaşabilirsiniz.

Uranüs ve Satürn Pluto ile etkileşime girmek için kolları sıvıyorlar. 15 Mayısa etkinleşecek olan bu 3lünün birlikteliği, eğer kendi işinizi yapıyor iseniz yeni bir ortağa işaret ettiği gibi, riskli yatırımlardan uzak durulması gerektiği konusunda uyarıda bulunmakta. Kazançlar ve kayıplar iç içe geçmiş durumda. Hayattan zevk aldığınız konularda, hobilerinizde değişiklikler yapabilirsiniz, aşk konusuna bakış açınızda da aynı şekilde. Bu 3lünün yapacağı görünüm aslında oldukça stresli bir etkidir ve önümüzde ki birkaç ay hem finansal konular hem riskli girişimler yatırımlar hem de aşk ile ilgili konularda etkin olacaktır. Çocuk sahibi olmak isteyenler önümüzde ki birkaç ay içinde bununla ilgili çalışmalarda yapabilirler.

17 Nisanda Terazi burcunda ki Dolunay’da Neptün desteğini ihmal etmeyecektir. Bu dolunay zamanı partneriniz sürpriz bir hediye ile sizi şaşırtabileceği gibi, sizin bir sıkıntınız veya derdiniz içinde destek olmaya hazır bir vaziyette olacaktır. Para kazanmak için hayal gücü ve yaratıcılığınızı kullanabilir, sezgileriniz sayesinde doğru kararlar verebilirsiniz. Bu dolunay zamanı bir danışmandan destekte alabilirsiniz.

21 Nisan’da Güneş’in boğa burcuna geçmesi ile birlikte önümüzde ki 1 aylık süreçte odaklanacağınız konular, seyahatler, eğitim, seminer, tanıtım, reklam, pazarlama ile ilgili konular olacaktır. Bu bir aylık süreçte konumunda iyi, bilgili ve güçlü kişilerden önemli ve güzel destekler alabilirsiniz. Algılarınız açılabilir, rüyalarınız haber verici nitelikte olabilir. Felsefe, din gibi konulara karşı ilginiz artabilir. Bu bir ay hayatınıza yeni bilgiler katma, yeni bir şeyler öğrenmek için oldukça ideal olarak gözükmekte.

22 Nisanda Merkür’ün ger hareketi sona eriyor ve yukarıda geri harekette yaşama olasılığınız negatif senaryolar yerini pozitif etkilere bırakmaya başlıyor. İşleriniz, ilişkileriniz, iletişim alanında ki aktiviteleriniz normal seyrine dönmeye başlıyor. Merkür’ün geri hareketinde iken yukarıda saydığım konularda ki gelişmeler normal seyrine oturmaya başlıyor artık.

Ay sonuna doğru geldiğimizde ise, harcamalarınızın miktarı artabilir, özellikle çocuk sahibi olanların çocuklar ile ilgili extra masrafları ortaya çıkabilir. Hobilerinize daha fazla yönelebilir, hobileriniz için harcamalar yapabilirsiniz.

Hepinize Muhteşem bir Ay diliyorum!!