1 Nisan 2011 Cuma

Yükselen Koç - Nisan Ayı




Merhaba Hepinize;

Aşağıda verilen tarihleri (+/-) 2 gün olarak değerlendirmenizi rica ediyorum

Bu ay için harika haberler vermeyi çok isterdim sizlere ama ayın 21’ine kadar pek rahat ve huzur yok sizlere ne yazık ki…

Mart’ın 31’inde başlayan Merkür gerilemesi (Merkür retrosu) 20 Nisana kadar devam edecek. Öncelikle bu konuyu bir parça açalım. Merkür bir yıl içinde toplamda 3 defa geri gider ve bu geri gitme süresi yaklaşık 3 haftadır. Bir gezegen geri hareket etmeye başladığı zaman enerjisi düşer, vaad ettiklerini gerçekleştirmekte zorlanır, engeller çıkarır, uzlaşma zorlanır. Merkür, bilgi, iletişim, bilgi alış-verişi, her türlü yazılı ve sözlü iletişimi simgeler. Yine elektronik aletler, alım satım, sözleşmeler, gazeteciler, reklamcılar, hukukçular..vs Merkür yönetimi altındadır. Merkür geri giderken, söylemek istediklerimizi net olarak ifade etmekte zorlanabiliriz, yeni işlere başlamak yerine elimizde kalan işleri tamamlamak üzerine odaklanmak yerinde olacaktır. Lakin yeni başlayan ilişkiler, işlerin ömrü ya kısa ya da sorunlu, engelli devam eder. Yeni elektronik aletler alındığında sorunlar çıkabilir, çabuk bozulabilir veya çabuk pişman olabiliriz 2 gün sonra %50 indirimli fiyatını farklı bir yerde gördüğümüzde. Yeni projeleri, yeni işleri, yeni atılımları 20 nisan ve sonrası zamana bırakmakta genel olarak fayda var.

3 Nisanda burcunuzda bir yeni ay gerçekleşecek. Bunu gördüğümde keşke Merkür gerilemesi zamanına gelmeseydi bu Koç yeni ayı dedim. Çünkü koç yeni aylarında, enerjik, hevesli, çoşkulu, çocuksu bir enerji ile dolarız. Yeni bir şeylere başlamak için acele ederiz. Bu adeta bana kozmik bir şaka gibi geldi. Hem gökyüzü bir taraftan acele karar verme, sakin ol, bekle sabret derken bir taraftan acilen harekete geçirmek için çaba sarf edecek. Bu yeni ay zamanı Güneş ve Satürn birbirlerine kafa tutacaklar, ilişkilerde zorlanma, sert eleştrileri getirebileceği gibi, ilişkiler ve ortaklıklarla ilgili konularda aşılması gereken bir engele de işaret ediyor olabilir. Bu günlerde otorite veya baba ile anlaşmazlıklar çıkabilir. Aşır kuralcı yaklaşımlar zor duruma sokabilir sizleri. Bu bir nevi test engeli gibi, eğer engel aşılamazsa biten ilişkiler, evlilikler veya ortaklıklar olabilir. Şu satırları yazarken daha nasıl yumuşatabilirim diye düşünüyorum ama elimden bir şey gelmiyor. Gökyüzü oldukça sert etkiler altında…  3 Nisan günü Mars’ın da burcunuza girecek olması sizi bir nevi ateş topuna çevirecek. Mars 12 Mayısa kadar burcunuzda kalacak, sizi enerjik, yerinde duramaz, hareket halinde, motive, girişken, korkusuz bir hale sokacak. Normalden çok daha hızlı bir şekilde hareket edecek, girişimlerde bulunabileceksiniz. Mars, koç burcunda güçlü bir yerleşimde, isteklerinize, hedeflerinize biraz agresyon ve inat yolu ile olsa da ulaşmanız kolay olacaktır.

4 Nisanda Mars ile Uranüs birlikte hareket edecekler, bunun olası etkilerinden bir tanesi, 1. evinizde gerçekleşeceğinden dolayı bu birliktelik, önemli bir ameliyatın göstergesi olabilir eğer haritanızda bu konum buna işaret ediyor ise. Bir diğer etki, bu günlerde daha korkusuz, düşünmeden harekete geçip, ani kararlar alıp uygulama riski. Özgürlük teması bu günlerde daha çok vurgulanabilir. Kazalara, çarpmalara ve sakarlıklara karşı dikkatli olmakta fayda var. Sabır dereceniz sıfırın altında olabilir, dikkat, ani öfke patlamalarından kaçınmakta fayda var.

5 Nisanda büyük jenerasyon gezegenlerinden biri olan Neptün burç değiştirerek Balık burcuna geçiş yapacak. Jenerasyon gezegenlerinin burç değişimlerinin etkilerini öncelikle dünya üzerinde gözlemleye başlarız. Neptün balık burcunda 2026 yılına kadar kalacak. Bu konuyla ilgili detaylı bir yazıyı ay içinde paylaşacağım, özellikle dünya üzerinde ki etkileri. Şimdilik bireysel etkilerden söz edelim, 12. evinize geçecek olan Merkür, sizleri daha sır ve gizem dolu bir insana çevirebilir, bilinmeyen, görülmeyen şeylere karşı merakınız artabilir, araştırmalar yapabilirsiniz, psikoloji veya ruhsal alanda olabilir bu araştırmalar. Fobiler artabilir, yalnızlığa olan ihtiyaç daha da artabilir. Korkular, endişe üzüntü duyguları sizlerin yolunuza engel olacak hislerdir.Gizli bir takım gruplarla kontak kurabilirsiniz İlerleyen tarihlerde bu konuyla ilgili detaylı etkilerini paylaşacağım.

6 Nisan tarihinde Güneş ve Jüpiter burcunuzda birlikte hareket edecekler, işte bu harika bir haber! Kendinizi oldukça şanslı hissedeceğiniz ve 4 ayak üstüne düşebileceğiniz zamanlar. Bütün sahne ışıklarını üzerinize çekeceğiniz bu tarihler, yeni fırsatlarla karşılaşabilecek, girişimlerinizin sonucunu alabileceksiniz. İkili ilişkilerden yana da sorunların üstesinden daha kolay gelebileceksiniz.

8 Nisan itibari ile iş ve kariyerinizi ilişkilendiren konularda bir revize, değişimi dönüşüm sürecine girmeye başlıyorsunuz. Önümüzde ki birkaç ay içinde şartlarınız ve koşullarınız oldukça değişecektir. Burcunuzda ilerleyen Uranüs ve kariyer evinizde ilerleyen Pluton önemli kriz deneyimleri katacaktır hayatınıza, fakat bu krizler değişim için gereklidir.

9 Nisan da ilişkiler ve ortaklıklar evinizde ilerleyen Satürn Pluton ile etkileşime geçmeye başlıyor. Aslında sizleri bekleyen büyük bir değişim var, bu hem kariyerinizi ilişkilendiren konularda hem de ilişkiler ve ortaklıklarınızı ilişkilendiren konularda. İlişkilerde özellikle inatçı yaklaşımlar, şartların aşırı zorlanması, takıntılı davranışlar zarar verebilir. Sorumluluklar artabilir. Bu açının başladığı tarih bu ama etkilerini önümüzde ki 2 ay içinde çok daha net bir şekilde hayatınıza yansımalarını gözlemleyebilirsiniz.

10 Nisanda Güneş ve Mekür’ün burcunuzda birlikte hareket ediyor olması,  uzun zamandır görüşmediğiniz kişilerle bir araya gelebilirsiniz, geçmişe ait bir takım konular gündeme gelebilir, eskiden ziyaret ettiğiniz bir yere tekrar seyahat edebilirsiniz. Kişisel düşüncelerinizi açıklarken karşınızda ki kişiler sizleri yanlış anlayabilirler…

17 Nisanda Terazi burcunda dolunay gerçekleşecek ve bu dolunayda Neptün güzel etkileri ile etkin olacak. İlişkiler, ortaklıklarla ilgili konuların aydınlanacağı bu dolunay zamanında, hayal gücünüz ve yaratıcılığınız artacak, sezgiler her zamankinden daha da kuvvetli bir şekilde çalışabilir. Eşinizle veya partnerinizle oldukça romantik ve keyifli dakikalar geçirebilirsiniz, eğer aranız bozuk ise tamir etmek ve barışmak, olası problemler sona erdirmek için harika zamanlar.

21 nisana geldiğimizde hem Merkür gerilemesi sona eriyor hem de Güneş’in boğa burcuna geçişi ile beraber odak noktanız finansal konular olmaya başlayacak. Evet artık özgürce yeni başlangıçlar, atılımlar yapabilir, ilişkiler kurabilir, sözleşmeler imzalayabilir, elektronik aletler alabilirsiniz. Önümüzde ki 1 ay boyunca Boğa burcunda harkeet edecek olan Güneş sayesinde, bütçenizi daha çok nasıl genişletebileceğinizi, kazançlarınızı arttırmanın yollarını arayacak belki de birikimlerinizi değerlendirmek adına atılımlar yapacaksınız.

23 Nisan oldukça önemli bir tarih! Özellikle yalnız olanlar sürpriz, yıldırım aşkları ile duygu dünyanız ters yüz olabilir, ilişkisi olanlar aman dikkat! Eften püften sebepler yüzünden çıkması olası gerginlikler yüzünden harcamayın birbirinizi! Bu günler hayatın size sunacağı ilişki sürprizler için algılarınızı tam derece açın arkadaşlar

28 Nisanda finansal anlamda bir takım gelişmeler bekleyebilirsiniz, özellikle kariyer ve iş hayatınızda ki bir takım etkiler finansal konulara yansıyacaktır. Belki bir iş değişikliği yüzünden olacaktır bu veya pozisyon değişikliği…

Yalnız 30 Nisan ise, 23 nisanin tam aksine, ilişkilerde aşırı kuşkucu, soğuk, mesafeli yaklaşımlar, eleştirel durumlar sizleri zor duruma sokabilir.

Hepinize Muhteşem bir Ay diliyorum!!