1 Nisan 2011 Cuma

Yükselen Balık - Nisan Ayı




Merhaba Hepinize;

Aşağıda verilen tarihleri (+/-) 2 gün olarak değerlendirmenizi rica ediyorum


Aya harika haberlerle giremiyoruz ne yazık ki… Merkür Koç burcunda geri hareket etmeye başladı ve bu ayın 21’ine kadar devam edecek. Ardından yeni ve dolunay ve diğer gezegen etkileri, burç değiştirmeleri  derken koskoca bahar ayını hep beraber devirmiş olacağız… Ama bu ayın yıldızı sizsiniz. Çünkü Neptün burcunuza giriş yapacak!


            Mart’ın 31’inde başlayan Merkür gerilemesi (Merkür retrosu) 20 Nisana kadar devam edecek. Öncelikle bu konuyu bir parça açalım. Merkür bir yıl içinde toplamda 3 defa geri gider ve bu geri gitme süresi yaklaşık 3 haftadır. Bir gezegen geri hareket etmeye başladığı zaman enerjisi düşer, vaad ettiklerini gerçekleştirmekte zorlanır, engeller çıkarır, uzlaşma zorlanır. Merkür, bilgi, iletişim, bilgi alış-verişi, her türlü yazılı ve sözlü iletişimi simgeler. Yine elektronik aletler, alım satım, sözleşmeler, gazeteciler, reklamcılar, hukukçular..vs Merkür yönetimi altındadır. Merkür geri giderken, söylemek istediklerimizi net olarak ifade etmekte zorlanabiliriz, yeni işlere başlamak yerine elimizde kalan işleri tamamlamak üzerine odaklanmak yerinde olacaktır. Lakin yeni başlayan ilişkiler, işlerin ömrü ya kısa ya da sorunlu, engelli devam eder. Yeni elektronik aletler alındığında sorunlar çıkabilir, çabuk bozulabilir veya çabuk pişman olabiliriz 2 gün sonra %50 indirimli fiyatını farklı bir yerde gördüğümüzde. Yeni projeleri, yeni işleri, yeni atılımları 20 nisan ve sonrası zamana bırakmakta genel olarak fayda var. 2. evinizde geri gidecek olan Merkür finansal konularda dikkatli olmanız konusunda sizleri uyarmakta. En basitinden yaptığınız alış-verişlerde fişinizi kontrol edin, aslında almadığınız bir şeyin ücretini mi ödemişsiniz, veya alış-verişlerde para üstünüzü dikkatlice sayarak alın. Bu geri hareketin en güzel etkisi aslında, daha önce kaybettiğiniz bir eşya tekrar ortaya çıkabilir, bulabilirsiniz. Finansal konularla ilgili hayatınızın akışını değiştirecek bir takım konuları 21 Nisan ve sonrasına bırakmakta aslında fayda var, sonradan pişman olmamak için. Kazancınızı ilgilendiren konularla ilgili önemli görüşmeler, fikir alış-verişleri, konuşmalar gündeme gelebilir. Bu dönem özellikle elektronik alış-verişlerde dikkatli olmakta fayda var, aldığınız eşya eve geldiğinizde çalışmayabilir, montaj gerektiren bir şey ise, parçası eksik çıkabilir bunlar hep Merkür’ün cilveleri aslında.

            3 Nisanda Merkür’ün geri gittiği Koç burcunda bir yeni ay meydana gelecek. Satürnün etkin olacağı bu yeni ay zamanı, gelir-gider dengenizi iyi kurmanız gerektiği konusunda uyarı niteliğinde. Bir diğer senaryoda bir işe başlamak niyetindesiniz diyelim ve şartlar ve koşullar çok fazla sizden yana olmayabilir, parasal anlamda dilediğiniz tutarı almakta zorlanabilirsiniz. Kendinizi biraz karamsar da hissedebilirsiniz.

            5 Nisanda büyük jenerasyon gezegenlerinden biri olan Neptün burç değiştirerek Balık burcuna geçiş yapacak. Jenerasyon gezegenlerinin burç değişimlerinin etkilerini öncelikle dünya üzerinde gözlemleye başlarız. Neptün balık burcunda 2026 yılına kadar kalacak. Bu konuyla ilgili detaylı bir yazıyı ay içinde paylaşacağım, özellikle dünya üzerinde ki etkileri. Şimdilik bireysel etkilerden söz edelim. Neptün sizin burcunuza geçiş yapıyor. Ego kavramı artık hayatınızda yavaş yavaş ortadan kalkmaya başlıyor ve güçlü olan Manevi tarafınız çok daha fazla güçlenmeye başlıyor. Bu güçlenme beraberinde, müthiş bir hayal gücü, sezgi gücü ve yaratıcılıkta getirecektir. Yalnız Neptün2ün belirsiz ve flu havası sizin dış dünyaya yansıttığınız kişiliğiniz üzerinde de etkili olabilir, örneğin eskiden direk içinizden ne geçerse söyleyen içi dışı bir insansanız artık bu etki ile içinizde yaşadığınız her şeyi dışarı yansıtmakta zorlanabilirsiniz mesela. Bu etki sayesinde tam bir empat olabilirsiniz. Karşınızda ki kişi gerçekte ne hissediyor, düşünüyor onu çok iyi anlayabilir, sezebilirsiniz. Tabi bunlar hep iyi etkiler gibi gözükse de, hayatınızda belirsizliklerle uğraşmakta çok yorabilir sizi. Bu dönem ilaçların yan etkilerine çok daha duyarlı olabilirsiniz, uyarıcı maddelere karşı daha kolay bağlılıkta geliştirebilirsiniz.

Önümüzde ki birkaç gün Güneş ve Jüpiter birlikte hareket edecekler, kendinizi hayata karşı genel anlamda şanslı, 4 ayak üstüne düşebileceğiniz finansal anlamda türlü fırsat ve şanslarla karşılaşabilirsiniz. Tabii çok istediğiniz bir eşyaya da kavuşabilirsiniz.

Uranüs ve Satürn; Pluton ile etkileşim içine girecekler. Bu oldukça önemli bir etki ve siz bunu aslında 15 mayısa doğru daha etkin bir şekilde deneyimlemeye başlayacaksınız hayatınızda. Sosyal çevrenizde büyük bir değişim, dönüşüm, reform sürecine işaret etmekte.Yeni sosyal gruplara dahil olabilirsiniz.  Tabii bu değişim olurken finansal anlamda da büyük ikilemler, kararlar, değişimlere de ayak uydurmanız gerekebilir. Finansal anlamda sorumluluklarınız ve yükümlülükleriniz artabilir.

17 Nisanda Terazi burcunda bir dolunay gerçekleşecek ve bu dolunaya Neptün’ün harika destekleri olacak. Krediniz onaylanabilir, eşinizin veya ortağınızın maddi hayatında nefes aldırıcı güzel bir gelişme meydana gelebilir. Başkalarına ait finansal kaynaklardan yararlanabilir, destek görebilirsiniz.

21 Nisanda Güneş’in Boğa burcuna geçişi ile beraber 1 ay boyunca iletişim, eğitim, seyahat, kardeş ve komşularınızla ilişkileriniz ön planda olmaya başlayacak. Yeni bir eğitim ve kursa başlamak, yeni şeyler öğrenmek için harika bir zaman dilimi.

22 Nisanda Merkür’ün ger hareketi sona eriyor ve yukarıda geri harekette yaşama olasılığınız negatif senaryolar yerini pozitif etkilere bırakmaya başlıyor. İşleriniz, ilişkileriniz, iletişim alanında ki aktiviteleriniz normal seyrine dönmeye başlıyor. Merkür’ün geri hareketinde iken yukarıda saydığım konularda ki gelişmeler normal seyrine oturmaya başlıyor artık.

Ay sonuna doğru Venüs’ünde Koç burcuna girmesi ile birlikte ki Merkür gerilemesi de sona erdi, şimdi fırsatları değerledirme zamanı işte! Eğer iş değişikliği yapmak istiyorsanız bugün ve takip eden süreçte yapabilirsiniz. Yeni kazanç kapıları ile karşılaşabilir, kendinize yeni giysiler almak için gardrobunuzda yer açabilirsiniz. Bu dönemde yapacağınız alış-verişler sizi büyük keyif verecektir.

Hepinize Muhteşem bir Ay diliyorum!!