1 Nisan 2011 Cuma

Yükselen Yengeç - Nisan




Merhaba Hepinize;

Aşağıda verilen tarihleri (+/-) 2 gün olarak değerlendirmenizi rica ediyorum


Aya harika haberlerle giremiyoruz ne yazık ki… Merkür Koç burcunda geri hareket etmeye başladı ve bu ayın 21’ine kadar devam edecek. Ardından yeni ve dolunay ve diğer gezegen etkileri, burç değiştirmeleri  derken koskoca bahar ayını hep beraber devirmiş olacağız…

Mart’ın 31’inde başlayan Merkür gerilemesi (Merkür retrosu) 20 Nisana kadar devam edecek. Öncelikle bu konuyu bir parça açalım. Merkür bir yıl içinde toplamda 3 defa geri gider ve bu geri gitme süresi yaklaşık 3 haftadır. Bir gezegen geri hareket etmeye başladığı zaman enerjisi düşer, vaad ettiklerini gerçekleştirmekte zorlanır, engeller çıkarır, uzlaşma zorlanır. Merkür, bilgi, iletişim, bilgi alış-verişi, her türlü yazılı ve sözlü iletişimi simgeler. Yine elektronik aletler, alım satım, sözleşmeler, gazeteciler, reklamcılar, hukukçular..vs Merkür yönetimi altındadır. Merkür geri giderken, söylemek istediklerimizi net olarak ifade etmekte zorlanabiliriz, yeni işlere başlamak yerine elimizde kalan işleri tamamlamak üzerine odaklanmak yerinde olacaktır. Lakin yeni başlayan ilişkiler, işlerin ömrü ya kısa ya da sorunlu, engelli devam eder. Yeni elektronik aletler alındığında sorunlar çıkabilir, çabuk bozulabilir veya çabuk pişman olabiliriz 2 gün sonra %50 indirimli fiyatını farklı bir yerde gördüğümüzde. Yeni projeleri, yeni işleri, yeni atılımları 20 nisan ve sonrası zamana bırakmakta genel olarak fayda var. 10. evinizde ger gitmeye başlayacak olan Merkür’ün bazı minik uyarılar var, mesela ayın 21’ine kadar iş değiştirme planlarınızı ertelemeniz, iş ve kariyerinizi ilgilendiren konularda sözleşme imzalayacaksanız eğer maddeleri dikkati bir şekilde okumalı, üstlerle iletişimde zaman zaman aksaklıklar, yanlış anlamalar meydana gelebilir, kalabalık gruplar ve topluluk önünde kendimizi ifade ederken zorlanabilir, işle ilgili beklediğiniz ödül veya başarılarda gecikme olabilir,  işinizle ilgili yazışmalarda dikkatli olmalı, özellikle üstlerinizle olan yazışmalar farklı yerlere gidebilir. Eski iş yeri yöneticileriniz ile de bir araya gelebilirsiniz.  Bir de en olası etkisi bilgi hırsızlığının artmasıdır.

3 Nisanda Koç burcunda bir yeni ay meydana gelecek. Ah şu Merkür gerilemesi olmasa idi aslında bu yeni ay harika olacaktı. Bu yeni ay zamanı eğer işsizseniz görüşmeler, teklifler gündeme gelebilir ama yukarıda bahsettiğim gibi Merkür’ün aynı alanda geri gidiyor olması eğer elinizden geliyor ise işe başlama tarihinizi ayın 21’i ve sonrası zamana bırakmanızdır. Bu yeni ay zamanı zihninizde hayata geçirmek için büyük istek duyacağınız fikirlerle dolup taşabilirsiniz, işiniz olsa dahi bazı tekliflerle karşılaşabilirsiniz. Yalnız Satürn’ün etkisinden dolayı zaman zaman aşırı eleştirel davranarak kendinizi mutsuz edebilirsiniz. İş ve ev arasında denge kurmak önemli olacaktır sizler için.

5 Nisanda büyük jenerasyon gezegenlerinden biri olan Neptün burç değiştirerek Balık burcuna geçiş yapacak. Jenerasyon gezegenlerinin burç değişimlerinin etkilerini öncelikle dünya üzerinde gözlemleye başlarız. Neptün balık burcunda 2026 yılına kadar kalacak. Bu konuyla ilgili detaylı bir yazıyı ay içinde paylaşacağım, özellikle dünya üzerinde ki etkileri. Şimdilik bireysel etkilerden söz edelim, 9. evinize girecek olan Neptün deniz aşırı uzun yolculukları sık sık gündeme getirebilir, hisleriniz çok kuvvetlenebilir, rüyalarınız sık sık çıkabilir, olması muhtemel şeyleri çok önceden hissedebilirsiniz. Ruhsal konulara, felsefi konulara, madde ve ötesini ilgilendiren konulara ilginiz oldukça artabilir. Bu transit dönemi Hacca gitmek, ruhsal anlamda arınmak için harika zamanlardır. Farklı sıra dışı konulara ilginiz artabilir bu konularla ilgilenen önemli kişilerle bir araya gelebilir, tanışabilir ve onların desteğini alabilirsiniz seminerlere katılabilirsiniz. Yalnız eğer eğitiminiz ile ilgili bir takım önemli karar aşamasında iseniz zihniniz karışabilir, ticaretle ilgili konularda gerçekleri görmekte zorlanabilir, doğru karar vermekte zaman zaman zorlanabilirsiniz. Eğer yurt dışında yaşamak gibi bir idealiniz, hedefiniz var ise bu transit zamanı bu isteğinizi gerçekleştirebilmeniz için çeşitli fırsatlarla karşılaşabilirsiniz.

6 Nisan altın değerinde bir gün, Güneş ve Jüpiter’in birlikte hareket edeceği bu tarih, işinizle ilgili büyük sevindirici bir haberin, fırsatın kazancın işareti olarak gözüküyor. Toplumda veya kalabalık gruplarda çok daha fazla saygın bir notaya gelebilirsiniz.

Yalnız önümüzde ki aylarda kesinleşecek olan Uranüs ile pluto arasında ki sert görünüm, ortaklıklar, evlilik veya kariyerinizi ilgilendiren konularda devrim niteliğinde bir değişim dönüşüm süresine işaret etmekte. Satürn’ünde Pluto ile etkileşime gireceği bu süreçte hayatınızın temelleri olan Ev, İlişkiler, Kariyer konularında bir dizi sarsıntı içine girebilirsiniz. Eğer değişime kapalı iseniz bu değişim süresi sizin için biraz daha sıkıntılı geçebilir ama adaptasyon yeteneği olan, değişime açık biriyseniz önümüzde ki birkaç ay içinde hayatınız şuanda olduğundan çok daha farklı bir noktaya doğru gittiğini görebilirsiniz. Bu yurt dışından gelme ihtimali olan bir iş teklifi ardından gelecek olan değişim olabileceği gibi, kendi işinizi kurmaya karar vererek alacağınız sorumluluklardan kaynaklı da olabilir. Elbette senaryolar üretilebilir. Arkanıza yaslanın ve evrenin sizin için planladıklarına hazırlanın.

17 Nisanda Terazi burcunda Neptün’ün destekleyici etkilerinin olduğu bir dolunay gerçekleşecek. 4. evinizde olacak olan bu dolunay zamanı evinizde uzak mesafeden gelecek olan birilerini ağırlayabilir, misafir edebilirsiniz. Bir diğer olası etkisi de evinizin su tesisatıyla ilgilenebilirsiniz. Aile içinde daha yumuşak havalar esmeye başlıyor, olası problemler belki de dışarıdan birilerinin desteği sayesinde çözüme kavuşmaya başlıyor.

Dolunayın akabinde iş ve ev arasında denge kurmanız gerekebilir veya bir taraftan iş yeri taşınması veya ev taşınması gibi yorucu bir takım sorumluluklar gündeme gelebilir. 21 Nisanda Güneş’in Boğa burcuna geçişi ile beraber önümüzde ki 1 ay boyunca odak noktanız sosyal ilişkileriniz, arkadaşlıklarınız, dahil olduğunu sosyal gruplar olacak. Daha hareketli, yardımlaşmanın esas olduğu bir süreç olacak sizler için.Kimliğinizi bu alanlarda çok daha rahat bir şekilde ortaya koyabileceksiniz.  Aynı gün Venüs’te Koç burcuna geçiş yapacak ve 15 Mayısa kadar bu burçta seyahatine devam edecek. İş hayatınızda daha iyimser, hareketli, pozitif, yeniliklere, yeni deneyimlere açık olacaksınız. Tavır ve davranışlarınızla çok daha dikkat çekeceksiniz. Merkür gerilemesi de son bulduğundan dolayı bugün iş ve kariyerinizle alakalı değişimler, terfiler, yeni işlere başlamak için elde edeceğiniz fırsatları rahatlıkla değerlendirebilirsiniz.

Ay sonuna doğru üstlerle ilişkilere dikkat etmek yerinde yerin de olacaktır, aşırı inatçı, iddiacı, aşırı eleştirel tavırlar zarar görmenize, azar işitmenize neden olabilir. Dikkat!

Hepinize Muhteşem bir Ay diliyorum!!