1 Nisan 2011 Cuma

Yükselen Yay- Nisan Ayı




Herkese Selam;

Aşağıda verilen tarihleri (+/-) 2 gün olarak değerlendirmenizi rica ediyorum


Hızlı gelişmelerin olacağı, iyicil etkilerle, negatif etkilerin içe içe geçtiği, karmakarışık bir ay olacak nisan ayı. Her ay olduğu gibi bir yeni ay ve dolunayımız var, geçtiğimiz aydan devreden geri giden bir Merkür ve Neptün’ün balık burcu geçişi derken koskoca ayı geride bırakacağız.

Mart’ın 31’inde başlayan Merkür gerilemesi (Merkür retrosu) 20 Nisana kadar devam edecek. Öncelikle bu konuyu bir parça açalım. Merkür bir yıl içinde toplamda 3 defa geri gider ve bu geri gitme süresi yaklaşık 3 haftadır. Bir gezegen geri hareket etmeye başladığı zaman enerjisi düşer, vaad ettiklerini gerçekleştirmekte zorlanır, engeller çıkarır, uzlaşma zorlanır. Merkür, bilgi, iletişim, bilgi alış-verişi, her türlü yazılı ve sözlü iletişimi simgeler. Yine elektronik aletler, alım satım, sözleşmeler, gazeteciler, reklamcılar, hukukçular..vs Merkür yönetimi altındadır. Merkür geri giderken, söylemek istediklerimizi net olarak ifade etmekte zorlanabiliriz, yeni işlere başlamak yerine elimizde kalan işleri tamamlamak üzerine odaklanmak yerinde olacaktır. Lakin yeni başlayan ilişkiler, işlerin ömrü ya kısa ya da sorunlu, engelli devam eder. Yeni elektronik aletler alındığında sorunlar çıkabilir, çabuk bozulabilir veya çabuk pişman olabiliriz 2 gün sonra %50 indirimli fiyatını farklı bir yerde gördüğümüzde. Yeni projeleri, yeni işleri, yeni atılımları 20 nisan ve sonrası zamana bırakmakta genel olarak fayda var. 5. evinizde geri gidecek olan Merkür, öncelikle aşk meşk konularında kafanızın biraz karışmasına, karar verme mekanizmanızı doğru dürüst çalışmayabilir eğer bir seçim yapacaksanız doğru analiz edemeyebilirsiniz. Ani başlayan aşklar aynı hızda bitebilir, şaşkına uğrayabilirsiniz. Seyahat planlarınızda aksaklıklar oluşabilir. Çocuklarla iletişimde zorluklar yaşayabilirsiniz. Biliyorum fazla gamlı baykuşluk yaptım ama elimde değil ne yazık ki… Bu Merkür gerilemesinin bir diğer etkisi de eski aşklarınızın yeniden hortlaması olabilir, onlardan mail, sms..vb haberler alabilir, haklarında ki gelişmelerden haberdar olabilirsiniz. Bir de unutmadan bu gerileme sürecinde riskli yatırımlardan ve işlerden uzak durmakta fayda var. Flört ettiğiniz kişi sayısı çok ise, gönderdiğiniz mesajlara dikkat edin yanlış kişiye yanlış mesajlar gitmesin..

            3 Nisanda Merkür’ün geri gittiği Koç burcunda bir yeni ay meydana gelecek. Şu an bunları yazarken ahh keşke Merkür geri gitmeseydi dedim, çünkü bu yeni ay hayatınıza sürpriz bir aşkı getirebilir ve birden aklınız karışabilir. Şimdi bu yeni ay aslında biraz karışık etkilere sahip, lakin Satürn sert etkilerini gönderecek, sosyal hayatınız ile özel hayatınız arasında dengeyi kurmakta zorlanabilirsiniz, sizin için özel veya önemli bir arkadaşınız ile uzlaşmakta zorlanabilirsiniz. Çocuk sahibi olmayı planlayanlar bu yeni aydan yararlanabilirler, çocuk ve hamilelikle ilgili konularda gelişmeler yaşayabilirler iyi veya kötü.

           
5 Nisanda büyük jenerasyon gezegenlerinden biri olan Neptün burç değiştirerek Balık burcuna geçiş yapacak. Jenerasyon gezegenlerinin burç değişimlerinin etkilerini öncelikle dünya üzerinde gözlemleye başlarız. Neptün balık burcunda 2026 yılına kadar kalacak. Bu konuyla ilgili detaylı bir yazıyı ay içinde paylaşacağım, özellikle dünya üzerinde ki etkileri. Şimdilik bireysel etkilerden söz edelim. 4. evinize giriş yapacak olan Neptün ile içinde bir takım belirsizliklere, bulanık bir zemine neden olabilir. Ailenizi ilgilendiren konularda hayal kırıklıkları, üzüntüler yaşatabilir. Bu transit dönemi özellikle ruhsal anlamda karmaşaya düşmek, yaşamış olduğunu yaşamı sorgulamak daha olasıdır. Şuanda kimsiniz ve hangi yöne doğru gidiyorsunuz, hedefleriniz neler, kariyerinizde neler yapmayı planlıyorsunuz işte tamda bunların sorgulamasını yapabilirsiniz ama bu kafanızı karıştırabilir ve özellikle geçmişte attığınız bir takım adımlara, hatalara takılıp kalabilirsiniz. Eğer bireysel haritanızda Neptün iyi etkiler alır ise, hayalinizi kurduğunuz eve sahip olabilirsiniz. Bu ev doublex veya deniz kenarı, deniz gören bir ev olabilir.

Önümüzde ki birkaç gün Güneş ve Jüpiter birlikte hareket edecekler, kendinizi hayata karşı genel anlamda şanslı, 4 ayak üstüne düşebileceğiniz, şans oyunları, aşk gibi konularda fırsatlar yakalayabileceğiniz, hobilerinize vakit ayırabileceğiniz harika birkaç gününüz olacak.

Uranüs ve Satürn; Pluto ile kapışmak için  hazırlanmaktalar. Bu dönem kazançlarınızın kaynakları değişebilir, finansal anlamda değişim dönüşüm sürecinden geçiyor olabilirsiniz. Kaynaklarınızı doğru ve etkin bir şekilde idare etmek bu süreçte önemli olacaktır. Tabii bu etkim sadece finansal kaynaklarınızla ilgili alanları değil, sosyal yaşantınız, özel hayatınızı da içine katmakta. Bu konularda ciddi bir değişimi dönüşüm, radikal kararlar alma, uygulama zamanı olacak sizler için. Bu hayatınıza giren bir bebekle birlikte oluşan bir değişim olabileceği gibi, sosyal çevrenizi oluşturan insanların farklılaşması sonucu da oluşabilir. Belki de aşk ile ilgili konularda aklınızı eseninizi yapmanızın sonuçları da olabilir veya olası bir diğer senaryo da, riskli bir takım girişimler ve yatırımlarınızın sonuçları ile ortaya çıkan bir değişim süreci olabilir. Fakat gerçek olan bir şey var ki oldukça stres yüklü olduğu! 15 Mayısa doğru bu etkileri daha etkin bir şekilde hissedebilirsiniz.

17 Nisanda Terazi burcunda bir dolunay meydana gelecek, bu dolunaya Neptün’ün harika desteği olacak. Bu ışıltılı ve kalabalık bir organizasyona davet olabilir, etkilenebileceğiniz özel bir gece de olabilir. Arkadaşlarınızla veya içinde bulunduğunuz sosyal gruplarla ilgili gelişmeler sizleri bekliyor olacak. Neptün, bir seyahat ihtimalini de cepte bulundurmakta.

21 Nisanda Güneş’in Boğa burcuna geçişi ile beraber, 1 ay boyunca odaklanacağınız konular, iş ve çalışma koşullarınız, sağlığınızı ve günlük işlerinizi ilgilendiren konular olacaktır. Özellikle iş arayanlar bu dönem türlü görüşmelere gidebilirler, sağlıkları ile ilgili bir check-uptan geçebilirler, diyet veya spora başlayabilirler. Çalışan arkadaşları çok daha yoğun bir iş temposu beklemekte, kendilerini şimdiden hazırlasınlar.

22 Nisanda Merkür’ün ger hareketi sona eriyor ve yukarıda geri harekette yaşama olasılığınız negatif senaryolar yerini pozitif etkilere bırakmaya başlıyor. İşleriniz, ilişkileriniz, iletişim alanında ki aktiviteleriniz normal seyrine dönmeye başlıyor. Merkür’ün geri hareketinde iken yukarıda saydığım konularda ki gelişmeler normal seyrine oturmaya başlıyor artık.
Ay sonuna doğru Venüs’ünde Koç burcuna girmesi ile birlikte özellikle yalnız olanlar önümüzde ki 1 ay boyunca flörtöz etkiler devrede olacak, türlü aşk oyunları içinde bulabilirsiniz kendinizi. Hazır Merkür’de düzelmişken bu enerjiden olumlu bir şekilde faydalanabilirsiniz. Tabi sanatsal faaliyetler ve yaratıcılık içinde destekleyici etkileri olacaktır. Ayın sonlarına iyice yaklaştığımızda parasal anlamda krizleri geride bırakarak yeni kazanç kapıları ile karşılaşabilir, yeni projeleri üstlenebilirsiniz.

Hepinize Muhteşem bir Ay diliyorum!!