1 Nisan 2011 Cuma

Yükselen Aslan - Nisan Ayı




Merhaba Hepinize,

Aşağıda verilen tarihleri (+/-) 2 gün olarak değerlendirmenizi rica ediyorum


Gökyüzü yine fıkır fıkır, Neptün burç değiştirecek ki bu oldukça önemli bir olay, ardından yeni ay ve dolunaylar akabinde Merkür’ün Koç burcunda geri hareketi derken koskoca ayı geride bırakmış olacağız. İyicil ve kötücül etkiler iç içe geçmiş durumda bu ay. Şimdi arkanıza yaslanın ve sizleri neler bekliyor beraber göz atalım…
           

            Mart’ın 31’inde başlayan Merkür gerilemesi (Merkür retrosu) 20 Nisana kadar devam edecek. Öncelikle bu konuyu bir parça açalım. Merkür bir yıl içinde toplamda 3 defa geri gider ve bu geri gitme süresi yaklaşık 3 haftadır. Bir gezegen geri hareket etmeye başladığı zaman enerjisi düşer, vaad ettiklerini gerçekleştirmekte zorlanır, engeller çıkarır, uzlaşma zorlanır. Merkür, bilgi, iletişim, bilgi alış-verişi, her türlü yazılı ve sözlü iletişimi simgeler. Yine elektronik aletler, alım satım, sözleşmeler, gazeteciler, reklamcılar, hukukçular..vs Merkür yönetimi altındadır. Merkür geri giderken, söylemek istediklerimizi net olarak ifade etmekte zorlanabiliriz, yeni işlere başlamak yerine elimizde kalan işleri tamamlamak üzerine odaklanmak yerinde olacaktır. Lakin yeni başlayan ilişkiler, işlerin ömrü ya kısa ya da sorunlu, engelli devam eder. Yeni elektronik aletler alındığında sorunlar çıkabilir, çabuk bozulabilir veya çabuk pişman olabiliriz 2 gün sonra %50 indirimli fiyatını farklı bir yerde gördüğümüzde. Yeni projeleri, yeni işleri, yeni atılımları 20 nisan ve sonrası zamana bırakmakta genel olarak fayda var.9. evinizde geri gidecek olan Merkür, olası yapacağınız tanıtım ve pazarlama etkinliklerinden yeteri kadar verim elde edememenize neden olabilir, eğer seyahate çıkacaksanız biletinizi tekrar kontrol edin, Merkür retrolarında sıkça rastlanan bir durum ise bagaj fişlerinin karışması veya bavulların kaybolmasıdır dikkat etmekte yarar var. Bu tarih aralığında başladığınız eğitimleri, kursları devam ettirmekte zaman zaman zorlanabilirsiniz, eğer ithalat-ihracat işleri ile ilgileniyorsanız sipariş alış-verişlerinde, ödemelerde gecikmeler meydana gelebilir, mailing sorunu yaşayabilirsiniz. Eğer öğrenci iseniz, sınav zamanı kafanızı toplamakta zorlanabilir veya sınav kağıdınızın değerlendirmesinde hatalar olabilir. 21 Nisandan sonra bu etkiler ortadan kalkmaya başlayacak.

            3 Nisanda Koç burcunda bir yeni ay meydana gelecek. Bu yeni ay yeni başlangıçları, hevesle giriştiğimiz işleri, hayatımıza bize destek olmak için katılacak yeni kişilere işaret ediyor. Bunun yanı sıra yine seyahatler gündeme gelebilir. Fakat yukarıda belirttiğim gibi Merkür geri gittiğinden dolayı temkinli yaklaşmakta yarar var. Yalnız araç kullananların trafikte dikkatli olmalarında yarar var, ani öfkeli davranışlar sergilemekten kaçının. Kalabalık gruplar içine girebilir, konuşmalar yapabilir, önemli bir takım yazılar yayınlayabilirsiniz.

            5 Nisanda büyük jenerasyon gezegenlerinden biri olan Neptün burç değiştirerek Balık burcuna geçiş yapacak. Jenerasyon gezegenlerinin burç değişimlerinin etkilerini öncelikle dünya üzerinde gözlemleye başlarız. Neptün balık burcunda 2026 yılına kadar kalacak. Bu konuyla ilgili detaylı bir yazıyı ay içinde paylaşacağım, özellikle dünya üzerinde ki etkileri. Şimdilik bireysel etkilerden söz edelim, 8. evinize geçecek olan Neptün, sizleri bilinmeyen, esrarlı, ölüm, ölüm sonrası …vb konulara karşı ilginizi arttırabilir, bu konular hakkında araştırmalar yapabilirsiniz. Krizleri sezgileriniz sayesinde önceden hissedebilir ve eğer sezgilerinizi doğru kullanabilirseniz aksiyon alabilirsiniz. Finansal konularda gerçekçi adımlar atmakta biraz zorlanabilirsiniz. Özellikle miras gibi konularda hak ettiğinizi almak, elde etmek için ekstra uğraş vermeniz gerekebilir. Özellikle bu transit zamanı kullanılan ilaçların yan etkileri kendilerini çok daha etkin bir şekilde gösterebilir. Eşinizin veya ortağınız finansal konularla ilgili size net olmayabilir veya onların finansal durumları sizleri birinci dereceden etkileyebilir. Bu transit dönemi korkularınızın daha çok su yüzüne çıkacağı zamanlardır, korkularınız ile yüzleşebilirsiniz. Ölüm korkusu kendini daha etkin bir şekilde gösterebilir.  Eğer panik, sürekli hayaller ve fanteziler kuran biriyseniz bu dönem aklınızı kullanarak realiteye dökebilirsiniz eğer dökemezseniz korkularınız veya hayalleriniz günlük yaşamınıza engel olacak bir boyuta gelebilir.

            Güneş ve Jüpiterin birlikte hareket edeceği birkaç gün, kendinizi 4 ayak üstüne düşercesine şanslı hissedeceksiniz. Önemli, büyük, hatırı sayılır, yönetici pozisyonunda ki kişilerden rahatlıkla destekler alabileceksiniz. Yine seyahatlerinizden kazanç elde etmeniz olasıdır.

            Hem Uranüs hem de Satürn Pluto ile etkileşim içine girmeye hazırlanıyorlar, bu da hayatınızda radikal bir takım büyük değişimlerim habercisi. Bu ay itibari ile önümüzde ki birkaç ay içinde iş ve çalışma şeklinizde radikal büyük değişiklikler içine girebilirsiniz. İş veya sektör değiştirebilir, yeni gruplarla bir araya gelebilirsiniz. Yurt dışı seyahatler, yabancılarla işler, birliktelikler gündeme gelebilir. Yalnız bu sürecin çok süt liman bir şekilde geçeceğini söylemem, stres, baskı, isyankar etkileri bir arada olacaktır. Bunun yanı sıra önümüzde ki birkaç ay sağlığınıza da dikkat etmenizi öneririm. Nedeni belli olmayan, aniden başlayan biten rahatsızlıklar, alerjiler, dişlerle ilgili problemler ortaya çıkabilir.

            17 Nisanda Neptün’in destekleyici etkilerinin olduğu bir dolunay gerçekleşecek. 3. evinizde olacak olan dolunay, yakın çevreniz ve komşularınız ve başkalarına ait finansal konuları hedef alacaktır. Yakın çevrenizden rahatlıkla destek alabilecek, kardeşlerinizin sağlık veya iş hayatlarına ilişkin olumlu gelişmeler yaşayabilirsiniz. Yine olumlu yazışmalar, haberleşmeler olabilir.

            21 Nisanda Güneş’in boğa burcuna geçişi ile birlikte önümüzde ki ay odak noktanız iş ve kariyerinizi ilgilendiren konular olacaktır. Kendinizi, kimliğinizi bu konularda çok daha rahat ve net bir şekilde ortaya koyabileceksiniz. İş arıyor iseniz bu bir aylık süreci iyi değerlendirmenizi tavsiye ederim. Yine üstlerle ilişkiler, onlardan destek almak çok daha kolay olacaktır. Hareketleriniz ve tavırlarınızda göz önünde olacaksınız. Çalışanlar ise terfi gibi durumlar ortaya çıkabilir. Aynı gün Venüs Koç burcuna giriş yapacak, özellikle iş hayatınıza ilişkin konular için kadınlarla daha çok bir araya gelebilirsiniz. Yine keyifli seminerlere katılabilirsiniz.

22 Nisanda Merkür’ün ger hareketi sona eriyor ve yukarıda geri harekette yaşama olasılığınız negatif senaryolar yerini pozitif etkilere bırakmaya başlıyor. İşleriniz, ilişkileriniz, iletişim alanında ki aktiviteleriniz normal seyrine dönmeye başlıyor.

            Ay sonuna doğru geldiğimizde ise, özellikle yalnız arkadaşlarım, sürpriz beklenmedik, aniden başlayan ilişkiler içinde bulabilirsiniz kendinizi. Bu kişi çok seyahat eden biri olabilir, yabancı uyruklu biri olabilir veya sizden oldukça uzakta ikamet eden biri olabilir. Ay sonuna doğru iletişim yeteneklerinizi aktif bir şekilde sergileyeceğiniz, cep telefonu, mail gibi haberleşme araçlarını her zamankinden çok daha aktif bir şekilde kullanabileceksiniz.Pazarlama, tanıtım, ithalat, ihracat, eğitim,öğretim gibi konulardan genel anlamda şanslı olacaksınız. Fakat sağlığınıza özen göstermeyi ihmal etmemelisiniz.

Hepinize Muhteşem bir Ay diliyorum!!