5 Temmuz 2012 Perşembe

30 Yaş ve Yükselen Burç Sorunsalı




Merhaba Hepinize;

Çok fazla insandan duyduğum hatta o kadar çok duydum ki kendi astrolojik bilgilerimden bile bir an şüphe ettiğim dalga dalga yayılan ama süper yanlış bir bilgiyi düzeltmek istiyorum. Bu haber kaynağı nereden, nasıl ve ne şekilde ortaya çıktı bilmiyorum elbette… Sanırım astrologumsu oglena şeklinde ki insanların yanlış bilgileri fora etmesinden mütevellit yayılmakta bu bilgi..

30 Yaşından sonra gerçekten yükselen burcumuzun etkilerini mi hissetmeye başlarız ? Elbette ki hayır! Bu tamamen, kocaman, yalan yanlış bir bilgidir. Tabii bunu açıklamak için öncelikle yükselen burç kavramını biraz açmak ve akabinde 30 yaş muhabbetinin astrolojik hangi kavramla örtüştüğünü anlatmalıyım sizlere.

Siz doğdunuz anda doğu ufkunda yükselmekte olan burca yükselen burç diyoruz. Yükselen burcun hesaplanabilmesi için doğum saatini biliyor olmanız çok önemlidir.
Yükselen burcun hesaplanması için doğum saati gerekli olduğunu anladık, peki nedir, ne işe yarar?

Sizin sosyal maskenizdir. İlk tanışmalarınızda kişiler Güneş burcunuzu değil, yükselen burcunuzu algılar. Ancak sizi tanıdıkça, öğrendikçe Güneş burcunuzu da hissetmeye başlarlar. Kısacası ilk intibayı yükselen burcunuz sağlar.
Tamamen olmasa da fiziki görünümüz üzerinde de etkisi vardır. Özellikle surat şekilleri üzerinde.

Sağlığınızla ile ilgili 1. dereceden önem taşır. Yükselen burcu simgeleyen organlar ve hastalıklara daha yatkın olabilirsiniz.Elbette doğum haritası bir bütündür, o sağlık sorunun olması için farklı kombinasyonlarında tutarlı olması gerekir. Ve yine astrolojide hastalık noktanız hesaplanırken yükselen burcunuzun derecesine başvurulur.
Nelere eğilimli olduğunuz, yeteneklerinizi ve bu yeteneklerin neler olduğu konusunda söz sahibidir.

Zihinsel kapasiteniz, bunu nasıl kullandığınız, kendinizi nasıl ifade ettiğiniz, kendinizi ifade tarzınızla doğrudan ilişkilidir.

Şansınızla yakında ilişkilidir. Şans noktanızın hesaplanması için yükselen burcunuzun derecesi kullanılır. Şansınız hayatınızın hangi alanında, ne kadar şanslısınız ne tür konulardan gelir elde edebilirsiniz yine yükselen burcunuz sayesinde.

Klasik astrolojiye göre yaşam evidir. Bonatti kişiye verilen ilk şey olduğunu belirtmiş, Lilly ise yaşam, sağlık, vücudun fiziksel yapısı ile ilgili olduğunu ileri sürmüş. Firmicus ise karakterin temel yapı taşı olduğundan bahsetmiş.

Çocukluğunuzun erken yıllarının nasıl geçtiği veya geçeceğini yine yükselen sayesinde öğrenebilirsiniz. Hayatta yaptığınız tüm yatırımların başlangıçlarını bu burç ve derecesi sayesinde öğrenebiliriz.

Kısacası yükselen burç 30 yaş itibari ile devreye giren bir olgu değil, doğduğunu andan itibaren güneş burcunuzdan bile çok daha etkili ve etkin bir şekilde işleyen bir bilgidir.

Peki 30 yaş muhabbeti nedir ? Biraz ileri seviye astroloji bilgisi vermem gerekiyor bu noktada sizlere. Astrolojide Progress dediğimiz bir sistem var. Progress harita ilerletilmiş harita demektir. Progress haritalar içinde astrologlar camiasında en popüler olanı 2.cil dediğimiz secondery progresslerdir. Peki nedir bu ? Progress - neyse artık buna progres değil ilerletmiş demek istiyorum izninizle –  1 gün = 1 yıl mantığı vardır. Buradan yola çıkarak içinde bulunduğunuz yaşın size kattığı ruhsal gelişim ve içsel dinamiklerinizin nasıl işlediğini anlamamız için kullandığımız bir sistemdir bu. Doğduğunuz günden itibaren şu an hangi yaştaysanız haritanızı o kadar gün ilerletiyoruz. Şöyle örnek vereyim, çünkü hafiften karışık bir konu, öyle zırt diye tek celsede anlatmakla biraz zor zira..

Mesela ben 29 Nisan 1984 tarihinde 19:30 ta istanbulda dünyaya geldim. Güneş’im benim 9 derece boğa burcunda yükselen burcum 4 derece akrep..vs

28 yaşımda ki ruhsal gelişimime bakmak, 28 yaşında ki içsel dinamiklerimi anlamak, nasıl bir ruhsal büyüme içine girdiğimi ve hayatıma extradan neler katmaya başladığımı anlamam için haritamı 28 gün ilerletiyorum. 1 gün = 1 yıl mantğından yola çıkarak bu sayede 28 yaşımda içinde bulunduğum durum hakkında bilgi sahibi oluyorum.

Şimdi burada şöyle bir durum söz konusu, ben haritamı 28 gün ilerlettiğimde haritamın ana akslarında da değişmeler meydana geliyor, mesela normalde 4 derece olan yükselen akrep bu yaşımda artık 25 derece akrep olmuş oluyor. Birkaç sene sonraya baktığımda ise yükselen yay burcuna geçiş yapacak. Ama bu tamamen içsel dinamikleriniz ile alakalı bir konu, yükselen burcunuz değişmez, doğduğunuz andan itibaren geçerlidir, sadece gelişmeye ve yeni şeyler öğrenmeye başlarsınız!

Kafanızı daha fazla karıştırmak istemediğimden konuyu burada sonlandırıyorum, çünkü ilerletimler konusu derin ve hafiften komplike bir konu. Belki başka bir yazımda bundan bahsedebilirim.

Ama kıssadan hisse, bir deli sözde  kuyuya taş atmış 40 akıllı çıkaramamış ama 41.akıllı kuyuda zaten ta olmadığını bildiği için hayatına daha rahat devam etmekte.

Yükselen burcunuz çok önemlidir, doğduğunuz andan itibaren geçerlidir, asla değişmez! Sadece sizler yaş aldıkça doğum haritalarınız çeşitlenmeye başlar ve ruhsal anlamda değişmeye değiş gelişmeye başlarsınız olan bundan ibaret! Siz 5 yaşında ikende aynı yükselen burcun etkisinde 70 yaşına gelseniz de arkadaşlar...