1 Mart 2011 Salı

Yükselen Boğa - Mart Ayı





Merhaba Arkadaşlar;

Not: Verilen tarihleri +/- 2-3 gün olarak düşünmenizi tavsiye ediyorum.

Hareketli ve dolu dolu geçecek bir aya başlıyoruz. Bu aya damgasını Uranüs vuracak. Uranüs bu ay burç değiştirerek balık burcundan Koç burcunda geçiş yapacak. Uranüs gibi jenerasyon gezegenlerinin burç değiştirmeleri önemlidir. Özellikle dünya üzerinde üzerinden yıllar geçse de unutulmayacak etkiler yaratılar. Uranüs’ün burç değiştirmelerinde tarihte Fransız ihtilalinden tutunda, uzay ve astronomi alanında icatlar,yenilikler ve keşifleri beraberinde getirmiştir. Yazının ilerleyen satırlarında sizler için olan etkilerinden de bahsediyor olacağım.

Yönetici gezegeniniz Venüs, 2 Martta Kova burcuna giriş yapacak ve ay sonuna kadar bu burçta ilerlemeye devam edecek. 10. evinize geçecek olan Venüs ile iş ve kariyerinizi ilişkilendiren konularda fırsat ve şanslar sunmaya başlayacak. Özellikle üstlerinizle daha olumlu ilişkiler kurmanızı sağlayarak daha rahat bir şekilde ilerlemenizi sağlayacak. İş arayanlar bu süreçte iş görüşmeleri daha olumlu geçebilir, bayanların ağırlıklı olarak çalıştıkları sektör veya firmalar ile görüşmeler yapabilirler.

4 Martta balık burcunda gerçekleşecek olan yeni ay ile birlikte sosyal ilişkiler canlanmaya başlıyor. Kalabalık gruplar içerisinde aktif bir şekilde yer alabilir, organizasyonlar yapabilir, hareket halinde olabilirsiniz. Yalnız ikilem ve kararsızlık sizi biraz yorabilir, 2 kişi veya 2 organizasyon arasında kalabilirsiniz. Merkür ve Marsın etkin olacağı bu yeni ay döneminde, genç kişiler ile daha çok bir araya gelebilirsiniz, önemli bir kutlama da yer alabilirsiniz. Sinirler biraz hassas ve gergin olabilir, telaşlı bir hale bürünebilirsiniz fakat bunun etkilerini daha çok içsel olarak hissedebilirsiniz.

5 Mart itibari ile Jüpiter ve Satürn birbirlerine kafa tutmak için hazırlanıyor olacaklar. Bu açı önümüzde ki aylarda daha da kesinleşecek ama ön bilgi amaçlı, öncelikle finansal olarak riskli yatırımlardan uzak durmakta fayda, bunun yanı sıra özellikle sağlığınızı ve çalışma ortamınızı ilgilendiren durumlarda sorumluluklarınız artabilir. Olası bir diğer etkisi ise, özellikle serbest çalışan veya parça başı iş yapan arkadaşlar ödemelerini almakta biraz zorlanabilirler. Az önce de bahsettiğim gibi bu karşıtlık önümüzde ki aylarda daha etkin bir şekilde kendini hissetirecek.

10 Mart itibari ile Merkür’ün 12 Mart itibari ile de Uranüs’ün 12 evinize geçişi ile beraber, bilinçaltı ve zihinsel olarak özellikle aktif bir süreç sizleri bekliyor olacak. Eğer maddi dünyaya çok sıkı bir şekilde bağlı iseniz, maddeye fazla önem veren biri iseniz Uranüs bu konularda sizlere bazı kayıpları ve kaotik durumları getirebilir. Eğer hayatın daha manevi kısımları ile ilgili iseniz, daha çok okuma ve araştırmaya yönelik iseniz Uranüs sizlere zihinsel anlamda farklı kapılar açacaktır. Her halukarda Uranüs burada bilinç altı ile ilgili konularda etkilerini gösterecektir. Kontrolün çok fazla sizlerde olmadığı sürpriz gelişmeler meydana gelebilir. Uyku düzeninizde bir takım değişiklikler olabileceği gibi, kendinizi hem sağlıkla hem de manevi anlamda rahatlatmanın değişik, farklı yollarını arayabileceksiniz. Uranüs’ün etkilerini ilerleyen aylarda daha etkin bir şekilde hissedeceksiniz ve zaten ilerleyen zamanlarda bu konudan sizlere daha ayrıntılı bahsediyor olacağım.

15 Mart tarihinde yönetici gezegeniniz Venüs ile geri harekette olan Satürn ile uyumlu bir görünüm içinde olacaklar, iş,çalışma, geleceğe yönelik hedefler, kariyerinizi ilgilendiren konularda destekleyici zamanlar. Bilgi, iletişim ve haberleşmenin artacağı, önemli iş ilişkilerinin kurulacağı bunun yanı sıra birlikte çalıştığınız insanlardan da rahatça destek alabileceksiniz. Fakat Satürn geri gittiğinden dolayı bu destek gecikmeli olarak gelebileceği gibi, eski iş yeri arkadaşları ile görüşebilir, geçmişte yaptığınız bazı işler tekrar önünüze gelebilir, ilgilenebilirsiniz.

19 Martta başak burcunda gerçekleşecek olan dolunayın etkisi ile özellikle yalnız olanlar hayatlarında sürpriz bir aşka yer açmak için hazırlanabilirler. Uranüs’ün etkin olacağı bu dolunayda, sürpriz aşkların yanı sıra, sürpriz hamileliklerde olabilir. Yeni hobilere yönelebilirsiniz. Özellikle duygusal anlamda ani çıkışlar gözlenebilir.

21 Martta Güneş’in 12. evinize girmesi ile beraber yoğun ve yorucu geçen birkaç ayın ardından bir nevi dinlenme dönemine giriş yapıyor olacaksınız. Daha içe kapalı, kabuğunuza çekilmeye başlayabilir, zihninizi dinlendirecek konulara yönelebilirsiniz. Bu dönem check-uptan geçebilir, daha gizlilik içinde hareket etmeye meyilli olabilirsiniz. Aynı gün Jüpiter ve Pluton arasında ki sert etkileşiminin sona ermesi ile beraber zihninizi saran olumsuz ve kötü düşüncelerden arınabilir, hukuksal veya devletle ilgili konularınızı daha rahat bir şekilde çözüme kavuşturabilirsiniz.

Ay sonuna doğru yaklaştığımızda, geleceğe yönelik hedefleriniz, yapmak istediklerinizle ilgili kendinize hedefler belirleyebilir, hayatınızda değiştirmek, yenilemek istediğiniz konuların saptamasını yapabilirsiniz. Bir sonra ki ay bu konularla ilgili eyleme geçmek için uygun fırsat ve zamanlarınız olacaktır.

Muhteşem bir ay geçirmenizi diliyorum!


Twitter'dan Takip etmek isteyenler
http://twitter.com/solarlunarx
http://twitter.com/dincerguner

Facebook üzerinden takip etmek isteyenler
http://www.facebook.com/denwer