1 Şubat 2011 Salı

Yükselen Akrep - Şubat Ayı


Merhaba Herkese;

Bir süredir daha eve dönük, dışarıda olmaktansa evinizde vakit geçirmeyi tercih ediyor olabilirsiniz. Güneş’in 4. evinizde ki bu etkisi, evinizde ufak tefek değişiklikler yapmanızı da sağlamış olabilir. Yeni aya Güneş ve Mars ikilisinin oldukça aktif vurgusu ile giriş yapıyorsunuz, evinizde fiziksel kuvvet gerektiren bir takım işlerle uğraşabilirsiniz. Ocak, soba,ateşli aletler, elektrik aksanına dikkat etmekte fayda var.

Ayın ilk haftası etkinleşecek olan Venüs ile yay arasında ki açı, beklenmedik sürpriz kazançların işareti olabilir. Özellikle hobilerinizden kazanç elde edebilirsiniz. Yalnız olanlar için flörtleşmeler başlayabilir ama işin içinde Uranüs var, ilişkiler aniden başlayıp sonrasında ise aniden sonlanabilir şaşırtıcı durumlarla karşılaşabilirsiniz.

3 Şubatta Kova burcunda gerçekleşecek olan yeni ay ile birlikte, ev ve iş arasında stresli durumlar oluşabilir. Bu günlerde hassas ve eleştiriye çok açık olamayabilirsiniz. Evinizle ilgilenebilir, yer değiştirme, taşınma konuları gündeme gelebilir. Ailenizle, annenizle ilgilenmeniz gerekebilir. Bu günlerde maddi olanın peşinde koşmaktansa daha manevi konulara yönelebilir, ruhunuza iyi gelecek şeylere yönlenebilirsiniz.

Yeni ayın hemen ardından Merkür’ünde Kova burcuna geçişi ile beraber 23 Şubata kadar aile içerisinde önemli konuşmalar, kararlar alınabilir. Evinize yeni bir bilgisayar, laptop, dvd..vb elektronik aletler alabilirsiniz. Aile içerisindeki sorunlar mantıklı bir şekilde çözüme kavuşabilecektir. Yine kontratlar yenilenebilir, ev ile ilgili imzalar, evraklarla ilgili konular gündeme gelebilir.

Aynı gün Venüs’ün Oğlak burcuna geçişiyle ay sonuna kadar kısa süreli ve mesafeli fakat keyifli yolculuklar olabilir. Yakın çevreniz ile olan ilişkilerinizi onarmak, düzenlemek için fırsatlar yakalayabileceğiniz bu zamanlar, finansal konularla ilgili önemli haberler de alabileceksiniz. Daha çok okuyabilir, yazabilir, iletişim yeteneklerinizi yapıcı bir şekilde sergileyebilirsiniz.

Ayın ikinci haftası yakın çevrenizi ilgilendiren konularla daha çok ilgilenebilir, geleceğe yönelik önemli, ayağı yere sağlam basan, tutarlı planlar yapabilirsiniz. Özel hayatınıza ilişkin bazı önemli kararlar, konuşmalar şubat ayının ikinci haftasında Merkür ve Marsın; Satürn ile etkileşiminden doğan sonuçlardır. Olayları, şartları kontrol etmeye çalışmak yerine, bu hafta biraz akışına bırakmanızda fayda var.

18 Şubatta Aslan burcunda gerçekleşecek olan dolunay biraz sert etkilere sahip. İş ve kariyerinizi ilişkilendiren konularda endişeli ve panik bir tutum izleyebilirsiniz. Dolunay zamanı ay, Merkür, Neptün ve Mars ile yapacağı gergin açı önemli kararlarınızı birkaç gün ertelemenizde yarar var. Kendinizi ortaya koymaya çalışırken, fikirlerinizi ve düşüncelerinizi söylerken birden garip bir tartışmanın içinde bulabilirsiniz kendinizi.

Dolunaydan hemen sonra Güneş’in balık burcuna geçişi, önümüzde ki 1 aylık dönemde, aşk ve çocuklarla ilgili konulara odaklanacağınıza işaret ediyor. Merkür ve Mars’ında 22 ve 23 Şubat tarihlerinde balık burcuna geçmesi ile beraber, flörtlerin, flört etmek için yazışmaların, cinsel aktivitelerin artabileceğine işaret etmekte. Çocuk sahibi olmak isteyenler özellikle bir uzman desteği alabilir önemli görüşmeler yapabilirler. Mars’ın burada ki seyahati düşük riskini de beraberinde getirebilir. Spora başlamak, hobilerinize yönelmek, yaratıcı çalışmalar içine girmek için de oldukça destekleyici etkiler devrede olacak.

Ay sonuna doğru ise ilişkisi olanlar, romantik, tutkulu dakikalar yaşayabilecekler bunun yanı sıra birlikte oldukları kişilerle minik bir seyahate çıkabilirler. Yalnız olanların ise daha çok sosyalleşebileceği, yakın çevrelerinden önemli haberler alabilecekleri bir hafta olacak. Özellikle sanat ve yaratıcılık alanında çalışanlar ayın son haftası oldukça özgün çalışmalar içine girebilecekleri, orijinal fikirleri ile dikkat çekebilecekleri bir hafta olacak

Muhteşem bir ay geçirmenizi diliyorum!