16 Şubat 2011 Çarşamba

Aslan Burcunda Dolunay (18 Şubat)


Merhaba Hepinize;

Blogumla ilgili 1 haftalık sıkıntılı bir süreç yaşadım. Blogum için özel alan adı satın aldım fakat alan adı aldığım yerlerin web sitem için verdikleri IP’ler Türkiye’de mahkemece engellenmiş IP’ler olduğu için bir süre yayın yapamadım ve tekrar eski haline bloga dönüştürdüm.

Neyse bu kısa açıklamadan sonra ayın dolunayından bahsedelim hemen. Yeni ay 3 Şubatta Kova burcunda idi ve neler demiştik bir hatırlayalım, karşılaştırma yapalım

-          Yenilikler, yeni icatlar demiştim (Askeri kuvvet için yaraları iyileştiren kumaş ve tekstilden yapay damar elde edebileceklerini açıkladılar...)

-          Orijinal, marjinal, farklı kişilerle ilgili önemli gelişmeler demiştim ( Türkiye’nin en renkli ve marjinal kişisi Defne Joy Foster’ı kaybettik)

-          Devrimci İsyankar hareketler demiştim (Mısır’da gerçekleşen özgürlük adına ayaklanmalar ortaya çıktı)

-          Uçak kazalarından bahsetmiştim (Iraktan Türkiye’ye gelen uçak düşmüştü)

-          Patlamalardan bahsetmiştim (Ankara Ostimde 2 patlama üst üste yaşandı)

Yeni ay Kova’ya dair detaylı yazıya buradan ulaşabilirsiniz…

Şimdi Aslan burcunun son derecesinde gerçekleşecek olan Dolunaydan bahsedelim birazda, bizleri neler bekliyor? Dolunay zamanları olayların en görünür olduğu zamanlardır ve Kova burcu yeni ayında yaşanan gelişmeler daha net bir şekilde ortaya konabilir. Yeni ay ve dolunayların etkileri +/- 3 gün içinde kendini göstermeye başlayabilir…

Aslan burcunda yeni ay gerçekleştiğinde şunların olmasını bekleriz kısaca;

-          Daha objektif ve dışa dönük tavırlar sergileyebiliriz
-          Merkezde olan isimlerle ilgili gelişmeler
-          Sahne sanatları, şov dünyası ile ilgili gelişmeler
-          Önemli büyük çaplı organizasyonlar
-          Diktatörce davranış sergileyen kişiler ön plana çıkabilir
-          Altın piyasası ile ilgili gelişmeler yaşanabilir
-          Devlet başkanları, yönetimde söz sahibi kişilerle ilgili gelişmeler olabilir
-          Ünlüler camiasıyla bazı konular açığa çıkabilir
-          Kalp ve sırt bölgesi hassaslaşabilir,panik ataklar,çarpıntılar olabilir
-          Ego ve benlik duygusu çok ön plana çıkabilir

Bu yeni ay zamanı Ay; Neptün-Mars ve Merkür ile sert açı içinde olacak ve yeni burç değiştirmiş olan Chiron ile! Ayın yaptığı açıları da hesaba katarsak eğer;

-          Benzin ve kimyasal maddelerle ilgili haberlere rastlayabiliriz
-          Hizmet organizasyonları ve hayır kuruluşları ile ilgili gelişmeler yaşanabilir
-          Aşırı deniz kabarmaları, dalgaları,aşırı sis ve sel ihtimali
-          Medya ile ilgili önemli açıklamalar, medya patronları veya medya yöneticileri ile ilgili önemli gelişmeler
-          Kalp ve dolaşım sistemi ile ilgili yeni perspektifler, icatlar, tıp dünyasında gelişmeler
-          Salgın hastalıklarla ilgili haberlere rastlayabiliriz
-          Yönetimde söz sahibi kişilerin toplumu ilgilendiren olaylarla ilgili çarpıcı açıklamaları olabilir

Burçlar bazında incelediğimizde;

Yükselen Koçlar;

Aşk ve çocuklarla ilgili konularda gelişmeler yaşayabilirsiniz. 3 Şubat ve çevresinde gelişen olaylar artık hayatınızda daha görünür bir hale gelecektir. Yalnız olanlar cinsel aktivitenin daha yoğun olacağı gönül ilişkisi içinde bulabilirler kendilerini ama ilişkiyi analiz etmede veya karşılarındaki kişiyi değerlendirmede hata yapma payları yüksek olabilir. Yaratıcı işlerle ilgilenenler bu dolunay zamanı özgün eserler ortaya çıkabilirler.

Not: Yükselen burcunuzu bilmiyor iseniz, ‘’Bana Ulaşın’’ da yer alan irtibatlar ile destek alabilirsiniz….

Yükselen Boğa;

Ev ve iş arasında denge kurmak zorunda kalabilir, tembellikle kalkıp çalışmak arasında gidip gelebilirsiniz. Ev değiştirme, taşınma, yerleşim ve evinizde tamirat gerektiren konularla ilgilenebilirsiniz. Aile içerisinde yanlış anlamalardan doğan gerginliklere karşı dikkatli olmakta fayda var.


Yükselen İkizler;

Seyahat planları son anda iptal olabilir, gerilmeyin! Yeni bir kurs, eğitim, yayıncılık, pazarlama, tanıtım gerektiren işlerle haşır neşir olabilir. Yakın çevre ve kardeşlerinizle, onların olası sorunlarıyla ilgilenebilirsiniz.

Yükselen Yengeç;

Finans konuları ve yatırım araçları dolunayın odak noktası. Paranızı idare etmenin ve yeni kaynaklar bulmak için çalışmalar yapabilirsiniz. Finans konuları ile ilgili önemli kararlar ve adımlar için birkaç gün beklemekte yarar var. Önümüzde ki birkaç gün önemli konuşmalar, yazışmalar yapabilirsiniz ama ortam veya koşullar sizler için çok net olmayabilir.

Yükselen Aslan;

Dolunay burcunuzda gerçekleşecek; önemli bir bitiş, sonlanma yaşayabilirsiniz. Bu hayatınızda yer eden bir sorunun bitişi de olabilir. Duygusal veya ruhsal anlamda kendinizi oldukça coşkulu olabilir, kendinizi çok daha net bir şekilde ortaya koyabilirsiniz. Yalnız sırt ve baş ağrılarına dikkat. Aşırı enerji yüklemesinden doğan sakarlıklara da dikkat.

Yükselen Başak;

12. evinizde ki dolunay kendinizi ortaya koymakta zorlanabilir, biraz kabuğunuza çekilebilirsiniz. Özellikle bu dolunay zamanı hem sağlığınıza hem de uyku ve yemek düzeninize dikkat etmelisiniz. Olayları veya hayatınızdaki gelişmeleri kontrol etmekte zorlanabilirsiniz, biraz akışına bırakmakta fayda var. En azından 3-5 gün kadar

Yükselen Terazi;

Eğer dostlarınızdan ve arkadaşlarınızdan desteğe ihtiyacınız var ise bu dolunay zamanı onları yanınızda bulabilirsiniz. Yalnız sosyal çevrenizde ki insanları değerlendirirken hemen sonuca varmamak yerinde olacaktır. Arkadaşlarınız ile birlikte masraflı ve lüks bir davete katılabilirsiniz.

Yükselen Akrep;

İş ve kariyerinizi ilgilendiren konular dolunayın odaklanacağı konular olacaktır. Yeni bir iş, terfi, teklifler gelebilir. Yalnız ortam veya şartlar henüz çok net veya kesin olmayabilir bu yüzden karar vermek veya işle ilgili bir şeylere imza atmak için bir 3-5 gün beklemekte fayda var.

Yükselen Yay;

Seyahatler iş ve kariyerinizi ilgilendiren eğitimler gündeme gelebilir. Önemli statü sahibi kişiler ile önemli görüşmeler, toplantılar yapabilirsiniz. Fakat size vaad edilen şeylerin gerçekleşmesi biraz zaman alabilir, stres yapmayın.


Yükselen Oğlak;

Finansal konular ön planda fakat size ait olmayan fakat sizi yakından ilgilendiren finans konuları bunlar. Eşinizin veya ortağınızın maddi durumu olabileceği gibi, banka kredileri, vergiler, burslar gibi konularda olabilir. Finansal konularla ilgili imza ve karar gerektiren durumlar için birkaç gün beklemekte yarar var, şartları daha iyi analiz edebilirsiniz bu sayede. Yine kredi alacaksınız, koşulları ve şartları iyice araştırmakta fayda var.

Yükselen Kova;

İlişkileriniz ve ortaklıklarınız dolunayın etkisi altında. İlişkinizle ilgili bir takım kararlar alabilirsiniz. Buna evlilik veya nişanda dahil. Önemli iş ortaklığı ve teklifi gelebilir ama karar vermeden önce düşünmekte fayda var. Özellikle imza atmanız gerekiyor ise.

Yükselen Balık;

Sağlıkla ilgili konular çok daha ön plana çıkıyor. İşin içinde mars olduğu için ateşli bir rahatsızlıklar, grip..vb konular olabilir. İş ve çalışma ortamınızda gerginliklere ve yanlış anlamalara karşı dikkatli olmalısınız. Önemli bir işin veya projenin sonuna gelmiş olabilirsiniz ama işle ilgili bu daha başlangıç sizleri temposu yüksek bir süreç bekliyor…

Twitter'dan Takip etmek isteyenler
www.twitter.com/solarlunarx
http://twitter.com/dincerguner

Facebook üzerinden takip etmek isteyenler
http://www.facebook.com/denwer