1 Şubat 2011 Salı

Yükselen Boğa - Şubat Ayı



Selam Arkadaşlar;

Genel olarak keyifli etkilerin olduğu bir aya giriş yaptık. Ocak ayı özellikle yetiştirilmesi gereken işler yönünden hareketli ve bir o kadar yorucu geçmiş olabilir sizler için.

Şubat ayına yine iş ve kariyerinizi ilişkilendiren konuların yoğunluğu ile giriyorsunuz. Özellikle şubatın ilk birkaç günü daha çok insiyatif alabilir, performansınızın çok üstünde bir efor sarf edebilirsiniz. Kararlı ve organize çalışmak harika fakat zaman zaman aşırı inatı davranışlar eleştirilmenize neden olabilir. Güneş ve mars ayın ilk birkaç günü iş ve kariyerinizi ilgilendiren konularda bir nevi ateş topuna çevirecek sizleri.

Ayın ilk haftası finansal anlamda dikkatli olmakta yarar var, Venüs ve Uranüs arasında sert görünüm, sıra dışı, farklı, beklenmedik sürpriz konular için finansal kaynak ihtiyacınızın artacağına dair ipuçları veriyor. Tabii bu etki harcamalarınızı denetim almakta zorlanıp, krizlerin de habercisi olabilir dikkat etmekte fayda var.

3 Şubatta Kova burcunda gerçekleşecek olan yeni ay ile birlikte, ev ve iş hayatı arasında dengeyi kurmanız konusunda sizleri uyarıyor, gerginliklerden ve ani çıkışlardan uzak durmakta fayda lakin ay bugün ile mars ile kapışıyor. Kendinize zaman ayırmalı ve dinlenmelisiniz. Satürn’ünde etkin olacağı bu yeni ayda, ayakları yere sağlam basan işler ve projelerle ilgilenebilir, duygusal yaklaşmaktan çok sorunları akılcı bir yaklaşımla çözebileceksiniz.

Merkür’ün Kova ve Venüs’ünde oğlak burcuna geçiş yapacağı 4 Şubat tarihinde, ay sonuna kadar, iş ve kariyerinizi ilişkilendiren konularda iletişim yeteneklerinizin ön plana çıkacağı, önemli konuşmalar, toplantılar, seminerler ve eğitimlerin habercisi. Venüs ay sonuna kadar size iş ile ilgili seyahatleri getirebileceği gibi, özellikle ticaretle uğraşanlara da finansal anlamda destek vermek için etkilerini gösterecektir. İdeallerinizle ilgili özellikle destekler alabilir, eğitim yayıncılık,hukuksal konularla ilgili de şans sizden yana olacaktır.

Şubatın ikinci haftası sağlık konularına dikkat etmekte fayda var, sağlık evinizde geri giden Satürn sizi biraz şüpheci ve endişeli bir ruh haline sokabilir. Bunun yanı sıra özellikle Satürn ve Mars arasında ki uyumlu görünüm, birlikte çalıştığınız kişilerle karlı ve pratik bir şekilde hareket etmeniz size yarar sağlayacaktır. Fakat Satürn geri gidiyor, iş ve çalışma ortamında olası aksilik ve gecikmelere karşı şimdiden hazırlayın kendinizi. Yine bu hafta önemli iş anlaşmaları, toplantılar, eğitimler gündeme gelebilir.

18 Şubatta Aslan burcunda gerçekleşecek olan dolunay ile birlikte, yuva, aile, taşınma yer değiştirme, ev alım-satım ile ilgili konular masaya yatabilir. Bu dolunay zamanı akıl-mantık dengesini kurmakta zorlanabilir, alacağınız kararlardan sonrasında pişmanlık duyabilirsiniz, lakin Neptün dolunay zamanı ay ile sert bir görünüm yapmakta Merkür ile birlikte. Önemli kararlar almak için birkaç gün bekletmekte yarar var.

19 Şubatta Güneş’in balık burcuna geçişi ile beraber yorucu ve koşuşturmalı işe hayatı yerini arkadaşlarla ve sosyal çevre ile daha fazla vakit geçirebileceğiniz, daha sosyal olup, davetlere ve organizasyonlara katılabileceğiniz zamanlara işaret etmekte, 19 şubat ve takip eden bir aylık süreç içinde. Ardından Hem Merkür hem de Marsın arkadaşlıklar ve sosyal ilişkiler evinize giriş yapması ile beraber, arkadaşlarınızla aranızda önemli konuşmaların, fikir alış-verişlerinin olabileceğinin göstergesi. Yalnız Mars burada zaman zaman agresyonu da beraberinde getirebilir, sizinle aynı fikre sahip olmayan kişiler ile aranızda gerginlikler olabilir.

Genel anlamda iş yoğunluğunun oldukça fazla olacağı bu ay, ay sonuna doğru gezmeye,tozmaya,eğlenmeye,içmeye,sosyalleşmeye vakit bulacaksınız.

Harika bir ay geçirmenizi diliyorum!