3 Şubat 2011 Perşembe

Kova Burcunda Yeni Ay



Sabaha karşı 04:30’da Kova burcunda bir yeni ay gerçekleşecek.Satün ve Mars’ında rol oynayacağı bu yeni ay oldukça önemli etkilere sahip. Yeni ay’ın etkilerini +/- 3 gün içinde hissedebiliriz.

Kova; hava elementinde, sabit ve eril bir burç. Güneş kova burcunda zararlı çalışır. Aslan burcunda egoları ortaya koyan Güneş, Kova burcuna geldiğinde kişiyi bireysel hem de toplumsal iki kutup arasında düşünmeye ve hareket etmeye zorlar. Yani kişinin bireyselliğini koruyarak içinde bulunduğu sosyal grubun ve toplumun da çıkarlarını düşünmeye sevk eder.

Kova burcunda bir yeni ay gerçekleştiği zaman aslında şunları bekleriz;

-          Yenilikler, yeni icatlar
-          Daha objektif ve dışa dönük davranışlar
-          Bilgi alış-verişi ve entelektüel konularda gelişmeler
-          Özgürlük temalarının daha çok vurgulanmasını
-          Fikirler için verilen mücadele
-          İnsanlık adına önemli gelişmeler
-          Teknolojik ve elektronik alanda haberler
-          Orijinal, marjinal, farklı kişilerle ilgili önemli gelişmeler
-          Baldırlar, toplardamarlar, ayak bilekleri hassaslaşabilir
-          Stresin yoğun olduğu zamanlardır, bu yüzden öncelikle kendimizi rahatlatıcı aktiviteler yapmak önem kazanacaktır.
-          Devrimci, isyankar hareketler
-          Yalnız olmaktansa daha çok kalabalık gruplar ile hareket edebilir, paylaşımlarımızı arttırabiliriz

Fakat bu yeni ay döneminde işin içinde Mars’ta katılacağından dolayı, Mars astrolojide Malefik yani kötücül etkilere sahip bir gezegen olduğundan yukarıda sayılan konularla ilgili, ekstra uğraş, yorgunluk, stres, aşırı çaba gerektiren durumlar, kazaları da amorti olarak yanına ekleyecektir.

-          Yine yenilikler yeni icatlar meydana gelebilir
-          Objektif dışa dönük davranışlar sergilerken zaman zaman kırıcı ve agresif olabiliriz
-          Özgürlük ihtiyacımızı ifade ederken sert olabiliriz
-          Fikirler için verilen mücadelede kavgacı ve agresif tarafımızı daha çok ortaya koyabiliriz
-          Sağlıkla ilgili ayak bileklerinde burkulmalar, şişmeler, enfeksiyonel rahatsızlıklar oluşabilir
-          Toplum içinde yıkıcı isyankar etkiler daha çok kendini gösterebilir
-          Uçak kazaları, evlerimizde kullandığımız elektronik aletlerde patlamalar, yanmalar, bozulmalar meydana gelebilir, patlamalar olabilir
-          Baz istasyonlarında sorunlar oluşabilir
-          Uzay ve galaksi ile ilgili önemli gelişmeler yaşanabilir

Yeni ay zamanı Ay ile Satürn’ün yapacağı yaklaşan üçgen açı ise, sorumluluklarımızın artacağı, duygularımızı daha kolay kontrol altına alabileceğimiz, organize olabilmemiz halinde başarıya daha kolay ulaşabileceğimizi, daha realist, hırslı ve çok çalışacağımıza işaret etmekte.

Burçlar bazında incelediğimizde;

Not: Yükselen burcunuzu bilmiyor iseniz, ‘’Bana Ulaşın’’ da yer alan irtibatlar ile destek alabilirsiniz….

Yükselen Koçlar;

11. evinizde gerçekleşecek yeni ay ile birlikte,sosyal çevrenizde bir hareketlilik başlıyor. Arkadaşlarınızdan ve dostlarınızdan girişimleriniz için rahat bir şekilde destek görebileceksiniz. Farklı yapıda, marjinal kişilerle bir arata gelebilirsiniz. Yalnız olası gerginliklere karşı dikkatli olmakta yarar var.

Yükselen Boğalar;

İş arayanlar için özellikle bu yeni ay dönemi daha girişken, atak ve insiyatif ve sorumluluk almaya daha hazır bir halde olacaksınız. Çalışanlar terfi beklentisi içine girebilirler. Her şekilde bu yeni ay mesleki kariyerinize ilişkin konularda gelişmeler yaşamayı bekleyebilirsiniz. Fakat Mars enerjisi ile, ani sert çıkışlardan, gerginliklerden uzak durmakta yarar var, sürpriz iş kazaları meydana gelebilir.

Yükselen İkizler;

9. evinizde gerçekleşecek olan yeni ay ile birlikte, seyahatler, eğitimle ilgili konular, hukuksal konularla ilgili gelişmeler yaşayabilirsiniz. İthalat-İhracat işlerinde çalışanların özellikle işlerinde yoğunluk artabilir, uzak yerlere seyahat planları yapabilirsiniz. Bu yeni ayda belirleyeceğiniz hedefler önümüzde ki aylar için oldukça önem kazanacak.

Yükselen Yengeç;

Size ait olmayan fakat sizleri yakında ilgilendiren finansal konular ön plana çıkmaya başlıyor. Kredi almak için kolları sıvayabilir, eşinizin veya ortağınızın finansal durumu ile ilgilenmek için kolları sıvayabilirsiniz. Yalnız Mars’ın gergin enerjisi ile yakınlarınız ile aranıza finansal konular yüzünden gerginlik çıkmamasına özen göstermeniz gerek. Bazı sürpriz ödeme ve harcamalar can sıkabilir…

Yükselen Aslan;

İlişkiler, eşinizle ilgili konular, ortaklık gerektiren işler bu yeni ay zamanı odaklanacağınız konular. Birlikte olduğunuz kişi ile veya ortağınızla gerginliklerden,tartışmalardan kaçınmalı, birlikte hareket eder birbirinizi motive edebilirsiniz. İş ortaklığının temelleri atılabilir, söz, nişan, evlilik konuları gündeme gelebilir.

Yükselen Başak;

Sağlığınızı ilgilendiren konularda biraz daha dikkatli olmalı, özellikle baldırlar ve ayak bilekleri hassas olabilir. Birlikte çalıştığınız kişiler ile gerginliklerden kaçınmalı, yeni işler, yeni projeler gündeme gelebilir. İş ve çalışma ortamınızda kendinizi daha çok geliştirebilir, farklı zihin yapısında ki kişilerle önemli görüşmeler yapabilirsiniz. İşinizi yaparken interaktif medyayı, teknolojiyi, elektronik aletleri, sosyal paylaşım araçlarını ve interneti çok daha yoğun kullanabilirsiniz.

Yükselen Terazi;

Sizler için bu yeni zamanında havada aşk kokusu var! Birliktelikleri olanlar partnerleri ile oldukça romantik dakikalar geçirebilecekler, yalnızlar ise çok daha kolay flört edebilecekleri kişiler ile tanışabilecekler.Özellikle sosyal çevrenizin de desteği ile yeni kişiler ile tanışabilirsiniz. Çocuk sahibi olmayı düşünenler bu yeni ayda çalışmalar yapabilirler.

Yükselen Akrep;

Ev,yuva, aile konuları bu yeni ayın ilgileneceği konular arasında yer alacak. Evinizi yeniden dekore etmek, tadilat işleri ile ilgilenmek, yeni elektronik eşyalar alabilirsiniz. Bunlar olası iyi etkiler fakat aile içinde özellikle erkek figürler ile çekişmelerden uzak durmak yerinde olacaktır. Belki de yeni bir eve taşınmanın zamanı gelmiştir ve ilanlara bakmanın tam zamanıdır…

Yükselen Yay;

Bu yeni ay ile birlikte teknoloji ve internet araçlarını kullanarak iletişim konularını hayatınızda daha görünür bir hale getirebilirsiniz. Kısa seyahatler gündeme gelebilir, yakın çevrenizle ve kardeşlerinizle daha çok ilgilenmeniz gerekebilir. Özellikle teknolojik ürünlerle ilgili araştırma yapıp, okuyabilirsiniz…

Yükselen Oğlak;

Finansal konular iş başında. Bu yeni ay zamanı bir taraftan grup çalışmaları ile kazançlarınızı arttırmanın yollarını ararken bir taraftan da kesenin ağzını biraz açmanız gerekebilir. İş hayatında organize ve sorumluluk bilinci ile hareket etmeniz durumunda başarıyı biraz geçte olsa elde edebileceksiniz…

Yükselen Kova;

İkili ilişkilerinizde gerginliklerden kaçınarak, hayatınıza yenilikler için yer açmanızın vakti gelmiş olarak görünüyor. Tek başınıza hareket etmek yerine gruplar içinde hareket edebilir, kişisel yeteneklerinizi daha kolay ve rahat bir şekilde ortaya koyabileceksiniz. Mars’ın etkisi ile hızlı hareket etmekten doğan sakarlıklar,çarpmalar, düşmeler meydana gelebilir, elektrik çarpmalarına karşı dikkatli olmakta yarar var.

Yükselen Balık;

Bazı kötü alışkanlıklarınızı bırakmak için hazırlıklar yapabilirsiniz, mesela sigara. Bunun yanı sıra gizlilik içinde hareket edebilir, yaptıklarınızı ve planlarınızı etrafınızdakilerle paylaşmayabilirsiniz. Sağlığınıza dikkat etmeli, özellikle ateşli hastalıklar, salgın hastalıklara karşı. Yeni girişimler ve başlangıçlar yapmanın biraz zor olacağı bu süreci hayatınızda bitirmeniz gereken konuların bitimi veya kapanışı için çalışabilirsiniz…

Twitter'dan Takip etmek isteyenler
www.twitter.com/solarlunarx
http://twitter.com/dincerguner

Facebook üzerinden takip etmek isteyenler
http://www.facebook.com/denwer