3 Aralık 2011 Cumartesi

5 - 11 Aralık Haftası Burç Analizleri

Koç / Yükselen Koç;
5-11 Aralık Haftası

Bu hafta sizleri bekleyen 2 önemli gökyüzü olayı var. İlki yönetici gezegeniniz Mars ile Venüs arasında oluşacak olumlu görünüm ve bu senenin son tutulması olan Ay Tutulması olacaktır. Venüs kariyer evinizde şu an seyahat etmekte Mars ile sağlık ve iş ortamına ilişkin bölgede. Bu ikili hem mesleki konularda hem de iş ortamınızda sizi popüler, iş bitiren biri yapabileceği gibi, yeni iş kontakları kurabilir, övgüler alabilirsiniz. Kısacası işten yana pek bir sorun yok gibi görünüyor. Amma velakin Mars sağlık evinizde ilerlediğinden dolayı, sağlıkla ilgili konularda şu sıralar bünyeniz hassas olabilir, özellikle bağırsaklarınız. Yalnız Mars sizin yönetici gezegeniniz olduğu için bu hafta %1oo olmamakla beraber, aşk içinde etkilerini gösterebilir Venüs-Mars birlikteliği.  Ve bu hafta İkizler burcunda bir tam ay tutulması meydana gelecek. Tutulma ile ilgili daha önce burçlara özel yazı yazmıştım, oradan alıntı ile devam ediyorum. Beklenmedik, sürpriz, ani seyahatler gündeme gelebilir fakat bu seyahatlerde özellikle gecikmelere, eşya kayıplarına dikkat. İletişim evinizde gerçekleşecek olan bu tutulma internetle ilgili önemli başlangıçlara işaret edebilir, web sitesi yaptırabilir, blog oluşturabilir, her türlü iletişim kanalı ile aktif bir şekilde iç içe olmanız gerekebilir. Yine kardeşleriniz, kuzenlerinizle ilgili önemli mevzular gündeme gelebilir. Taşınma, yer değiştirme, tadilat, ev ile ilgili konular bu tutulma sürecinde ilgilenmeniz gereken konular arasında yer alabilir. İş ile ilgili önemli bir sözleşme, anlaşma durumu gündeme gelebilir.


Boğa / Yükselen Boğa;
5-11 Aralık Haftası


Önemli bir haftaya daha giriş yapıyoruz. Bu hafta gökyüzünde hem yönetici gezegeniniz Venüs; mars ile harika bir kontak kuracak hem de ikizler burcunda bir ay tutulması meydana gelecek. Venüs-Mars kontağı hayatınızda aşkın kapılarının aralanmasına yardım edebileceği gibi, yurt dışı, tanıtım, reklam, iletişim, çocuklar, hobilerinizle ilgili konularda keyifli güzel gelişmeler yaşamanıza vesile olabilir. Her halukarda bu hafta hayattan çok daha fazla keyif alabileceğiniz koşullar oluşabilecektir. Bu haftanın tadını çıkarmaya bakın. Gelelim diğer gökyüzü olayına yani ikizler burcunda gerçekleşecek olan tam ay tutulmasına. Finansal konular ön planda. Bütçenizi yeniden değerlendirmeli, gider-gelir dengenizi iyi belirlemeniz gerekiyor. Eğer kişisel haritalarınızda tutulmanın düştüğü yer ve kurduğu kontaklar iyi ise, sürpriz, beklenmedik kazançlarla karşılaşabilirsiniz. Beklenmedik kazançları yanı sıra yine ani giderler de gündeme gelebilir. Yeni kazanç kapıları elde etmek için çalışmalar yapabilirsiniz. Özellikle mesleki anlamda destekleyici etkiler devrede olacak. Tutulma zamanında yeni bir potansiyel müşteri ile de tanışabilirsiniz. Yalnız tutulmaların bir diğer olası etkisi de sonlandırma, tamamlama etkisidir. Tutulma etkisi ile elinizde ki bir işinde sonuna gelebilir ve bitirebilirsiniz. Yalnız tutulma zamanı ay mars ile kuracağı sert kontak sayesinde finansal anlamda pekte risk alınması gereken bir süreç olmadığına işaret etmekte, yüklü miktarlarda ödemeler yapmanız gerekebilir. Özel hayatınızda para ile ilgili konular yüzünden gerginlikler oluşabilir.


İkizler / Yükselen İkizler;
5-11 Aralık Haftası


Bu hafta burcunuzda yılın son tutulması gerçekleşecek ve de Mars ve Venüs birbirleri ile harika kontak kuracaklar. Tutulmanın etkisine geçmeden önce Mars-Venüs ikilisinden bahsetmek istiyorum, Mars haritanızda yuva,aile, yerleşime ait bölgede Venüs ise finansal konuları, başkalarına ait kaynakları ilgilendiren bölgede hareket ediyor. Bu hafta evinizi güzelleştirmek için biraz para harcayabilirsiniz veya yatırım amaçlı ihtiyaç, destek kredisi çekebilirsiniz. Hem ailevi hem de finansal konular üzerinde bu hafta keyifli gelişmeler yaşama potansiyeliniz yüksek, olası sorunları rahat bir şekilde bertaraf edebileceksiniz. Yalnız burcunuzda senenin son tutulması meydana gelecek. Daha önce bununla ilgili bir yazı hazırlamıştım, oradan alıntı ile devam ediyorum, Bu tutulma sizin burcunuzda olacağı için çok daha fazla öneme sahip. Öncelikle fiziki görünümünüz ve sağlığınızı ilgilendiren konular devrede. Bunun yanı sıra, ortağınız, partneriniz veya evli olduğunuz kişi ile ilgili stres yaratan, gerginliklerden uzak durmakta fayda var. İş ve kariyerinize ilişkin özellikle sürpriz, beklenmedik ani gelişmelere tanıklık edebilirsiniz. İletişimle ilgili sorunlar, gecikmeler, teknolojik aletlerle aranız pek iyi olmayabilir. Bunun yanı sıra tutulma esnasında Ay-Mars ile yapacağı gergin görünüm yüzünden kendinizi huzursuz ve gergin hissedebilir ve bu gerginliği yaşadığınız yere, ailenize yansıtabilirsiniz. Neyse ki Venüs-Mars bu gerginliği tölere edilmesinde yardımcı olacaktır. Tutulma esnasında Ay-Satürn olumlu kontağı ise, özel hayatınızı düzenleme zamanının geldiğine işaret ediyor. Belki de bazı insanları fazla ciddiye alıyor olabilirsiniz, alınmaması gerekenleri özellikle. Genel anlamda eğer yalnızsanız karşılaşacağınız kişi ile duygularınızdan fazla emin ve fazlası ile ciddiye alarak bir ilişkiye başlama potansiyeliniz yüksek, çocuklar konusunda da somut ve sizi sevindirecek gelişmelerde kapınızda.


Yengeç / Yükselen Yengeç;
5-11 Aralık Haftası

Gerçekten önemli bir haftaya giriyoruz. Sizlere hem iyi hem kötü haberlerim var açıkçası bu hafta. Önce iyi olandan başlayalım; gökyüzünde Mars ve Venüs birlikte dans edecekler adeta, ilişkilerden, ortaklıklardan, yakın çevreniz, kardeşleriniz ve iletişimle ilgili konulardan fayda görebileceğiniz bir hafta olacak. Eşinizden güzel destekler görebilirsiniz mesela. Ve gelelim sevimsiz habere, aslında pekte sevimsiz değil ama bu tutulma haritanızın görünür bir noktasında gerçekleşmeyecek. Hayatınızda kontrol edemediğiniz veya öngöremediğiniz durumlar ortaya çıkabilir, özellikle risklerden uzak durmak finansal anlamda risklere girişmek için uygun zamanlar değil.  Bu tutulma zamanında yakın çevrenizden birine veya bir arkadaşına önemli bir yardım ve destekte bulunmanız gerekebilir. Hisleriniz kuvvetlenebilir, rüyalar ve bilinçaltı konuları ile ilgilenebilirsiniz. Sağlıkla ilgili konularda rahatlıkla çözüm bulabileceğiniz bu tutulma zamanı, iş ortamınızda bir parça canınızı sıkan olaylar gündeme gelebilir. Mesela birilerinin arkanızdan iş çevirmesi, dedikodunuzu yapması gibi. Tutulma 12. evinizde gerçekleşeceği için 12. ev bilinçaltı, psikoloji ile de ilgilidir. Bazılarınız bu tutulmanın etkisi ile ruhsal anlamda profesyonel bir destek arayışına girebilirsiniz. Psikolog, yaşam koçı..vb gibi. Hatta ben derim ki bu tutulma zamanı her ne kadar Merkür geri gidiyor olsa da kötü bir alışkanlığınızı bırakmanız için size destek olabilir. Tutulma zamanı Ay-Mars kontağı sayesinde, yakın çevrenizden, kardeşlerinizden veya komşularınızdan bir takım haberler alabilirsiniz, yalnız bu haberlerin içeriği bir parça canınızı sıkabilir veya gerilebilirsiniz. Tutulma anında Ay-Satürn kontağı sayesinde evinizde somut bir takım değişiklikler yapmak, biraz düzenlemek için güzel etkiler altında olacaksınız.



Aslan / Yükselen Aslan;
5-11 Aralık Haftası


Yılın son ayının son tutulması bu hafta gerçekleşecek gökyüzünde. Ama ondan önce Venüs ve Mars bu hafta gökyüzünde keyifli bir görünüm oluşturacaklar ondan bahsedelim istiyorum. Bu hafta yeni işler, yeni müşterilerle karşılaşabilir, iş hayatından kazandığınız gelirleri arttırabilirsiniz. İş ortamınıza ilişkin size destek ve fayda sağlayacak gelişmeler yaşayabilirsiniz. Ve şimdi gelelim tutulmanın etkilerine. 10 Aralıkta ikizler burcunda tam ay tutulması meydana gelecek. Sosyal çevre ve arkadaşlıklar ön planda, yeni sosyal çevreler içine girebilir, arkadaşlarınızla beraber ortak projeler veya destekler sayesinde finansal kazanımlarınızı arttırmanın yollarını arayabilirsiniz. Özellikle aşk ve çocuklarla ilgili ilişkilerde gerginliklere ve stresli zamanlara dikkat. Hayatınıza yeni insanlar katılabilir bazıları ise ayrılabilir. Tutulma zamanı Ay-Mars ile gergin kontakta olacak, bir arkadaşınız, dostunuzla para ile ilgili bir konuda zorlanma yaşayabilirsiniz, mesela sizden borç istenebilir ama siz istemeye istemeye verebilirsiniz. Veya size yapılması gereken bir ödemeden gecikmeden dolayı stres yaşayabilirsiniz. Tutulma anında Ay’ın Satürn ile kuracağı olumlu kontak sayesinde bir grup projesi içinde yer alabilir, bir sözleşme, anlaşma gerektiren konular ortaya çıkabilir. İletişim kanallarınız çok daha aktif ve dinamik bir hale gelmeye başlıyor. Hatta bu tutulma zamanında iletişim, eğitimle ilgili konularda daha ciddi ve sorumluluk sahibi bir şekilde organize olabilir, adımlar atabilirsiniz.


Başak / Yükselen Başak;
5-11 Aralık Haftası


Ben genel olarak bu haftayı sevdim açıkçası, hem Venüs-mars birbirleri ile dostane ilişkiler kuracaklar hem de yılın son ay tutulması gerçekleşecek. Mars burcunuzda ilerliyor ve Venüs ile yapacağı olumlu kontak sayesinde, cinselliğin, tutkunun biraz daha ön planda olduğu aşkı hayatınıza çekmenize yardımcı olabilir. Keza çocuk sahibi olmak isteyenler bu hafta belki de keyifli gelişmeler yaşayabilirsiniz. Yaratıcılık gerektiren konularda ilham melekleri zihninizde turlayacak. Bu hafta sizi daha motive, hareketli ve enerjik bir hafta bekliyor. Ve sıra geldi tutulmanın etkilerine, ikizler burcunda tam ay tutulması meydana gelecek. İş ve kariyer konuları ön planda. Kariyeriniz ile ilgili bir kavşaktan geçebilirsiniz, önemli gelişmeler kapınızda. Ev iş arasında ki dengeyi iyi kurmalı, yer değiştirme, taşınma, tadilat gibi konularla ilgilenmeniz gerekebilir. Ortağınızın, partnerinizi veya eşinizin finans konuları ile ilgili sürpriz gelişmeler yaşanabilir.Tutulma anında Ay-Mars sert kontağı yüzünden kendinizi gergin ve huzursuz hissedebilirsiniz, özellikle mesleki konularla ilgili, stres düzeyiniz yüksek olabilir ama paniklemeyin her şey olması gerektiği şekilde işliyor çünkü. Ve tutulma anında Ay-Satürn kontağı ile size gelir getirecek teklifler gelebileceği gibi, maddi hayatınızı somut bir şekilde düzenleme, organize etme ihtiyacı hissedebilirsiniz. Hem mesleki hem maddi konularla ilgili somut gelişmelere hazırlıklı olmalısınız.


Terazi / Yükselen Terazi;
5-11 Aralık Haftası


Bu hafta sizler içinde iyi haberlerim var gökyüzü sepetinden. Yönetici gezegeniniz Venüs’ün Mars ile yapacağı olumlu kontak sayesinde, kalabalık gruplarla bir araya gelebilir, organizasyonlara katılabilirsiniz. Ya da evinizde yemekler verebilir, evinizde misafirler ağırlayabilirsiniz. Ki oldukça keyifli saatler geçirebileceğiniz görüşmeler, toplaşmalar olabilecektir bu. Çokta uzatmadan bu hafta ikizler burcunda tam ay tutulması meydana gelecek, birazda bundan bahsedelim. Hukuksal konular, idealleriniz, yabancılarla ilişkiler, ticaret konuları ön planda. Yönetici pozisyonunda ki, isim yapmış, hatırı sayılır kişilerle ilişkilere dikkat, bir süredir değiştirmek istediğiniz hayatınızı değiştirebilmek için fırsatlar yakalayabilirsiniz. Yurt dışı ile ilgili işler veya kişilerle ilgili önemli gelişmeler gündeme gelebilir. Önemli bir hukuksal konu netliğe kavuşabilir, bazılarınız ise bir yayın evi ile anlaşıp kitap çıkarma adına adımlar atabilirsiniz. Bazılarınız ise eğitimle ilgili konularda adımlar atabilir, üniversite ile ilgili güzel haberler alabilirsiniz. Tutulma esnasında Ay Mars ile sert ama Satürn ile olumlu bir görünüm yapacak. Gizli bir takım konular açığa çıkabilir, sağlıkla ilgili konularda bünyeniz hassas olabilir. Belki de bu hafta veya önümüzde ki 10 gün içinde bir check-up programına dahil olabilirsiniz. Hedeflerinizi net bir şekilde belirleyebilecek ve somut adımlar atabilecek, kişisel yeteneklerinizi geliştirebileceğiniz gelişmeler yaşayabileceksiniz.


Akrep / Yükselen Akrep;
5-11 Aralık Haftası

Yılın son ayına girmiş bulunuyoruz. Bu hafta yönetici gezegeniniz Mars’ın Venüs ile kuracağı harika bir kontak var. Bu kontak size aşk getirebileceği gibi, romantik zamanlara da işaret etmekte.  Arkadaşlarınızla beraber ortak bir takım projeler için hazırlıklar yapabilir, sözleşme, imza gerektiren konular gündeme gelebilir. Bazılarınız arkadaşlarınızla birlikte birkaç günlük şehir dışı kaçamakları yapabilirsiniz. Sıra geldi yılın son tam ay tutulması olayına. Eğer finansal kaynak arayışı içinde iseniz bu tutulma zamanında destekleyici etkiler altında olabilirsiniz fakat kazançlar ve kayıplar bir arada görünüyor. Önemli anlaşmalar, sözleşmeler özellikle iş ve kariyerinize ilişkin gündeme gelebilir. Borç,alacak-verecek konularında, eşinizin veya ortağınızın finansal konuları ile ilgili sürpriz gelişmeler kapıda.Primler, ödemeler, burslar, nafaka, banka kredileri ile ilgili konularda tutulmadan nasibini alacağa benziyor. Tutulma zamanında ya yüklü miktarlarda borç altına girebilir ya da önemli bir borcu sonlandırabilirsiniz. Tutulma esnasında Ay; Mars ile sert bir görünüm oluşturacak ama Satürn ile olumlu kontakta olacak. Sosyal çevreniz ve arkadaşlarınızla ilgili gerginlikler, stresli durumlar, minik tartışmalar oluşabilir. Hatta bazı arkadaşlarınızla aranız açılabilirde. Ama sizler daha para kazanma odaklı olabilecek hatta tek başınıza değil, ortak çalışmalar sayesinde gelirlerinizi arttırabileceğiniz koşullarla karşılaşabileceksiniz.


Yay / Yükselen Yay;
5-11 Aralık Haftası


Bu hafta 2 önemli olay var gökyüzünde, ilki Venüs ile Marsın olumlu kontağı ve akabinde hafta sonu 10 aralıkta ikizler burcunda gerçekleşecek olan tam ay tutulması. Venüs-Mars etkileşimi ile mesleki konularda kazandığınız gelirleri arttırabilir, finansal anlamda bu hafta olumlu gelişmeler yaşayabilirsiniz. Ya da bir süredir takip ettiğiniz bir ürünü %5o indirimde olduğunu görebilirsiniz. Her halukarda finansal konularla ilgili keyifli gelişmeler bekleyebilirsiniz hayatınızda. Sıra geldi tutulma ve etkilerine. İlişkiler için tamam mı devam mı? Sorusuna yanıt aranacağı zamanlar, önemli hem özel hem de iş ilişkileri kurulabilir. Kötü giden ilişkiler ise tutulmaların desteği ile bitebilirde. Yuva, aile, yer değiştirme, taşınma koşulları ile ilgili de beklenmedik, ani, sürpriz gelişmeler yaşanabilir. İlişkilerle ilgili stresli zamanlar dikkat. Eğer yalnız iseniz bu tutulma ile birlikte hayatınıza ciddi ilişkileri rahatlıkla çekebilirsiniz. Yalnız tutulma sırasında Ay’ın Mars ile yapacağı sert kontak yüzünden, ortaklaşa yürüttüğünüz bir takım projelerde bazı sıkıntılar, gerginlikler oluşabilir. Mesleki anlamda yöneticilerinize karşı alınganlıklar yapabilirsiniz. Yalnız Ay’ın Satürn ile kuracağı olumlu görünüm sayesinde ise, dostlarınızdan, arkadaşlarınızdan somut ve sizi sevindirici destekler alabilecek, sosyal çevrenizi düzenleme ihtiyacı hissedebileceksiniz.


Oğlak / Yükselen Oğlak;
5-11 Aralık Haftası

Bu hafta aşkı hayatınıza çok daha kolay çekebilecek ve hayatınızda bir takım düzenlemeleri, fiziksel olarakta değişiklikler yapabileceksiniz. Burcunuzda ilerleyen Venüs’ün Mars ile kuracağı kontak sayesinde olacak olanların senaryosudur bunlar. Bir diğer olası etkisi de minik bir hafta sonu kaçamağı yapmak için seyahat planı yapabilirsiniz. Hatta bu seyahati varsa sevgilinizle de organize edebilirisiniz. 10 aralıkta ikizler burcunda tam ay tutulması meydana gelecek, Gizli, saklı bazı bilgiler ve haberler ortaya çıkabilir, iş ve çalışma koşullarınızda bir değişim, gelişmeler meydana gelebilir, daha fazla çalışmanız, yorulmanız anlamına geliyor. Bu yüzden sağlığa dikkat, özellikle bel bölgesi, uyluk kısmına. Vücudunuz soğuk algınlıklarına daha açık olacak.  Diyet veya spora başlayabilir, sağlıkla ilgili uzmandan destek alabilirsiniz. Tutulma zamanında Ay-Mars kontağı sayesinde, birlikte çalıştığınız kişilerle aranızda gerginlikler, hatta tartışmalar oluşabilir. Olayları çok fazla büyütmemeye özen gösterin, çalıştığınız kişiler şu an size karşı duygusal tepkiler vermeye çok açık bir süreçten geçiyor olacaklar. Bu tutulma esnasında ay-satürn kontağı sayesinde ki bu sizin için önemli, çünkü Satürn sizin yönetici gezegeniniz, mesleki ve kariyerinizi ilişkin konularda üstlerinizden övgüler alabilir, destekler görebilirsiniz. Kariyerle ilgili konularda somut gelişmelerin yaşanabilmesi için kendinizi organize etmeye başlayabilir, kendi içinizde yeni kurallar geliştirebilir, kararlar alabilirsiniz.


Kova / Yükselen Kova;
5-11 Aralık Haftası

Bu hafta ikizler burcunda bir tam ay tutulması meydana gelecek, fakat bundan bahsetmeden önce Venüs-Mars’ın harika etkilerinden biraz söz edelim. Bu etki ile yalnız olanlar pekte herkesle paylaşmayacakları gizli ilişkiler içine çekilebilirler veya kuracağı ilişkiler daha çok cinsellik üzerine olabilir. Bir diğer olası etkisi de, eski flörtünüzle, sevgilinizle tekrar bir araya gelebilir, konuşmalar, görüşmeler yapabilirsiniz. Gelelim ikizler burcunda ki tutulma ve etkilerine, Aşk ve çocuklarla ilgili konular ön planda. Özel ilişkilerde güç, iktidar savaşı zaman zaman zor duruma düşürebilir, yalnız kovalar için oldukça romantik günler kapıda. Çocuk sahibi olmayı düşünenler çalışmalar yapabilirler. Finansal anlamda sürpriz harcamalara karşı dikkatli olmakta fayda var. Yalnız olanlar bu tutulma ve takip eden 15 güne iyi gözlemleyin, evren size ayaklarınızı yerden kesecek bir aşkı getirmek için çalışmalar yapıyor. Eğer işiniz yaratıcılık gerektiren, tasarım, tiyatro, sanatla ilgili bir iş ise tutulma sizleri parlatacak bir iş teklifini ayaklarınıza getirebilir. Çocuk sahibi olmayı düşünenler de bu tutulmadan olumlu olarak nasibini alacaklar. Yalnız tutulma esnasında Ay-Mars sert kontağı, riskli, finansal yatırımlardan uzak durmakta yarar olduğunu fısıldıyor, hatta genel anlamda risk alınması için pekte uygun bir zaman değil. Yalnız Ay’ın Satürn ile kuracağı olumlu temas, iletişim, web sitesi, eğitimle ilgili konularda düzenlemelere gidebileceğinizi, yurt dışı ve yabancılarla ilgili somut ve de olumlu gelişmelerin kapıda olacağına işaret ediyor.


Balık / Yükselen Balık;
5-11 Aralık Haftası


Yılın hem son ayı hem de son ay tutulmasının gerçekleşeceği haftaya girmiş bulunuyoruz. Bu haftanın en önemli olayı tabi ki sadece tutulma değil! Mars ve Venüs muhteşem görünümde olacaklar, bu etki ile daha sosyal, hareketli ve sosyal çevrenizden, arkadaşlarınızdan güzel destekler alabilecek, onlarla keyifli zamanlar geçirebilecek ve hatta popülerliğiniz artabilecektir. Arkadaşlarınızla birlikte yapacağınız organizasyonlar ve toplaşmalardan oldukça keyif alabileceksiniz. Sıra geldi ikizler burcunda gerçekleşecek tam ay tutulması ve etkilerine. Tutulma 10 aralıkta meydana gelecek, yuva, aile, yer değiştirme, taşınma, tadilat, gayrimenkul alım-satım konuları ön planda. Bu işlerle ilgilenirken zaman zamanda stres ve baskı altında hissedebilirsiniz. Aksilikler oluşabilir, olayları çok fazla büyütmediğiniz takdirde hızlıca çözüme kavuşturabilirsiniz. Lakin Ay-Mars sert kontağı bu gibi aksilikler ortaya çıkartabilecektir.  Özellikle iş ve kariyerinizi ilişkilendiren konularda güç çekişmelerine dikkat. Sözleşme gerektiren konular gündeme gelebilir ama ocak ayının ilk haftasını beklemekte fayda var. Tutulma zamanında Ay-Satürn ile  güzel bir etkileşimde olacak, maddi anlamda kendinizi güvence altında almak için adımlar atabilirsiniz, yatırımlarınızı daha doğru değerlendirebilir, maddi anlamda riskli girişimleri akılcı yöntemlerle işinize yarar bir hale çevirebilirsiniz. Keza miras, nafaka, prim, burs ve kredi ile ilgili konularda da olumlu somut gelişmeler yaşayabilirsiniz.