28 Aralık 2011 Çarşamba

2012 BALIK/Yükselen BALIK

Yeni bir yılla beraber tüm umutlarınızın hedeflerinizin gerçekleşmesi dileğiyle, bu yıl sizleri neler bekliyor şöyle kuş bakışı bir göz atmadan önce minik bir bilgilendirme yapayım sizler için. Bütün bir yılı oturup yazmak oldukça zor sizde tahmin edersiniz ki, bende bu sene ki önemli gökyüzü olaylarını, tutulmaları, geri giden gezegen tarihlerini ve önemli gezegenlerin burç değiştirmeleri hakkında bilgiler vermeye çalışacağım. Sizler zaten daha detaylı okumak için her zaman olduğu gibi haftalıklarımı takip edebilirsiniz.

24 Ocak itibari ile Mars başak burcunda geri gitmeye başlayacak ve 14 Nisana kadar sürecek bu geri gidiş. Mars haritanızın 7. evinde geri gidecek. İlişkilerde ve ortaklıklarda tehlike çanları çalmaya başlıyor. Partnerinizle veya ortağınızla ortak paydada buluşmakta zorlanabilir, birbirinizi sürekli eleştirebilir, incir çekirdeğini doldurmayacak muhabbetlerden büyük yangınlar çıkartabilirsiniz. Düşmanlıklara biraz daha açık ve savunmanız kalabilirsiniz bu dönemde. Size yardım ve destek olmak isteyen kişilerin niyetlerini yanlış anlamaktan ötürü onlara karşı fazlaca sert davranabilir, aranıza soğukluk girebilir. Bu tarih aralığı bir ortaklık başlatmak veya evlenmek için pekte uygun bir zaman aralığı değildir aslında.

7 Şubatta Satürn Terazi burcunda geri gitmeye başlayacak, Satürn 25 Hazirana kadar Terazi burcunda geri gidecek, 8. evinizde geri gitmeye başlayan Satürn; ödemeler konusunda sizi bir parça sıkıntıya sokabilir. Ödeme yapmanız gereken yerlere, ödemelerde gecikebilirsiniz. Eşinizin veya ortağınızdan finansal anlamda destek görmek biraz zorlaşabilir. Başvurduğunuz kredileri dilediğiniz miktarlarda alamayabilir veya bazı koşullar öne sürebilirler. Tazminat, vergi, burs, nafaka,prim ödemeleri gibi konularda gecikmeler yaşanabilir. 8. ev kulağa çokta sevimli gelmeyen ölümle de ilişkilidir, özellikle ölüm korkusu olanlar bu korkuları ile yüzleşmek durumunda kalabilirler. 

15 Mayıs itibari ile sevgi, aşk, güzellik, estetik, tutkuların gezegeni Venüs geri gitmeye başlayacak İkizler burcunda ve 27 Hazirana kadar sürecek bu geri gitme hali. İkizler burcunda yani  4. evinize meydana gelecek bu geri gitme hali. Eğer ev tadilatı, dekorasyon değişikliği, taşınma gibi işlemleri düşünüyorsanız bunları retrodan önce zamanda halletmeniz yerinde olacaktır. Venüs gerilediği zamanlar, estetik, dekorasyon, bir şeyleri yenileme, güzelleştirme ile ilgili konularda gecikmeler, istediğiniz sonuca ulaşamama durumu ile karşılaşabilirsiniz. Evinizde daha çok zaman geçirmek isteyebilir hatta biraz tembelleşebilirsiniz. Mesela; evinizi boyatmaya karar verdiniz, boyayı seçtiniz ama bir baktınız sizin duvarınızda o umduğunuz rengi yakalayamadınız veya boyayı yapacak olan usta birden hastalandığının haberini veriyor ve zamanında işe gelemiyor. Aile içerisinde eskiye ait konular tekrar gündeme gelebilir, konuşulabilir.. Özellikle kardeşlerle ilişkilere dikkat. Eğer yolculuk planlarınız var ise, bavulunuzu, biletinizi tekrar kontrol edin. Retro zamanları bavul kaybolmaları çok ünlüdür.

20 Mayısta Venüs’ün geri gideceği alanda bir Güneş Tutulması meydana gelecek yani İkizler burcunda. Aslında siz bu ikizler burcu tutulmalarına 2011 senesinden aşinasınız, bu tutulma ile ilgili lafı çok fazla uzatmayacağım ama şöyle bir hatırlatma yapayım sizlere, 2011 senesinin 1 Haziran ve 10 Aralık  (+/- 15 Gün) tarihlerini bir gözden geçirin ne gibi gelişmeler oldu hayatınızda, yine bu temalar ön plana çıkacaktır hayatınızda. Aynı benzer etkileri 28 Kasım haftası yine gündemde olacak.

4 Haziran  Yay burcunda bir ay tutulması gerçekleşecek, yine geçtiğimiz sene 15 Haziran ve 25 Kasım tarihleri civarını düşünün bakalım, bu tutulma yine haritanızın aynı bölgelerini tetikleyecek. Hangi temalar hayatınızda ön plana çıkmıştı. Zaten haftalık analizlerimde tutulmaların etkilerinden detaylıca bahsediyor olacağım sizlere.

11 Haziran itibari ile büyük şans ve bereket gezegeni Jüpiter Boğa burcundan çıkıp ikizler burcuna giriş yapacak. 4. evinize giriş yapacak olan Jüpiter sayesinde; Aile yanından ayrılıp kendi evinize mi çıkmak istiyorsunuz veya yıllarca çalıştınız ev sahibi olmak istiyorsunuz ya da evinize belki de çok pahalı bir iç yenileme için kolları sıvayacaksınız? . Belki de yaşadığınız muhiti, semti hatta kenti değiştirmek istiyorsunuz? Aile içinde barış ve huzur ortamımı gerekiyor?, ya da giderleri paylaşacak bir ev arkadaşı?  Hangisi olursa olsun Jüpiter hepsi için destek sağlamak üzere göreve hazır olacaktır 1 sene boyunca.  Ev, yuva, aile, yaşadığınız yer ile ilgili türlü fırsat, şans ve olanaklarla karşılaşabileceksiniz. Bazılarınız emlak, toprak, bahçe ile ilgili işlerden kazanç elde edebilirler. Ailenizin kökler, atalarınızla ilgili araştırmalarda yapabilir ve onlar hakkında bilgiler edinebilirsiniz. Geleceğe yönelik yeni planlar yapmak ve bu planları realize edebilmek adına da şanslarla karşılaşabilirsiniz.

5 Ekimde Satürn Terazi burcundan çıkıp akrep burcuna geçiş yapacak ve uzunca bir süre bu alanda seyahat edecek. Satürn genel anlamda disipline etme, öğretme, düzenleme, büyütme, olgunlaştırma ve ders alınmanız gereken durumlara işaret eder. Sizler eğitim, hukuksal konular, akademik eğitim, yayıncılık, yurt dışı ile ilgili işler, akraba ilişkileri, inançlarınız, hayatın anlamı ve bilgelik gerektiren konularda satürnün sembolize ettiği şekilde bir dizi deneyime tabii tutulacaksınız.

4 Ekim itibari ile Jüpiter İkizler burcunda geri hareket etmeye başlayacak ve yıl sonuna kadar geri gidecek. Yukarıda bahsettiğim, Jüpiterin ikizler burcuna geçişi olan ortaya çıkacak olan etkilerde hayatınızda bir yavaşlama, gelişmelerin daha ağırdan alındığını hissedebilirsiniz.

            9 Kasım haftası Venüs ve Jüpiter harika bir görünüm oluşturacaklar , ilişkileri onarma, paranızı yatırım aracı olarak değerlendirme, check-uptan geçmek için harika bir hafta olacak sizler için. Hayatınızın yanlış giden veya tamir edilmesi gereken yönlerini elden geçirebileceksiniz.

13 Kasımda Akrep burcunda bir tutulma meydana gelecek  Bu tutulma 9. evinizde gerçekleşecek; uzak yerlere seyahatler, uzak akrabalar, hukuksal konular, uluslar arası ilişkiler, ithalat, ihracat,satış, pazarlama, halkla ilişkiler, tanıtım, sahibi hatırı sayılır kişiler, promosyon..vb konular etki altında olacaktır. Hukuksal konularla ilgili güzel olumlu gelişmeler yaşayabilirsiniz, yurt dışı seyahatleri gündeme gelebilir, iş arayanlar bu dönem özellikle çok uluslu bir firmada işe başlayabilirsiniz.

İşte böyle sevgili Balıklar, okuduğunuz ilk anda tablo size çok karamsar gelebilir ama her detayı yazmak zor, ben olası negatif zamanlar hakkında uyarayım ki sizi hem sizler elinizden geldiğince aksiyonlar alın hem de iyi şeylere sevinebilmek için hayatınızda daha fazla zamana yer açın…


Mutlu Yıllar!