28 Aralık 2011 Çarşamba

2012 YENGEÇ/Yükselen YENGEÇ

Yeni bir yılla beraber tüm umutlarınızın hedeflerinizin gerçekleşmesi dileğiyle, bu yıl sizleri neler bekliyor şöyle kuş bakışı bir göz atmadan önce minik bir bilgilendirme yapayım sizler için. Bütün bir yılı oturup yazmak oldukça zor sizde tahmin edersiniz ki, bende bu sene ki önemli gökyüzü olaylarını, tutulmaları, geri giden gezegen tarihlerini ve önemli gezegenlerin burç değiştirmeleri hakkında bilgiler vermeye çalışacağım. Sizler zaten daha detaylı okumak için her zaman olduğu gibi haftalıklarımı takip edebilirsiniz.

24 Ocak itibari ile Mars başak burcunda geri gitmeye başlayacak ve 14 Nisana kadar sürecek bu geri gidiş. Mars haritanızın 3. evinde geri gidecek, 3. ev genel olarak yazışma, iletişim, kardeşler, yakın çevre, akrabalar, eğitim ile ilgilidir. Mars’ın gerilemesi demek bu saymış olduğum alanlarda türlü gecikmeler, motivasyonu düşürücü gelişmeler, enerjinizi bu alanlarda yeteri kalitede kullanabilmekte sorunlar çıkartabileceğine işaret etmekte. Kardeşlerinizle ilişkilerde bu süreçte hele ki onlarla ortaklaşa bir takım işler yürütüyorsanız bazı sıkıntılar devreye girebilir. Elinizde patlayacak, bomba bir proje vardır ama bir türlü bunu bir takım kanallara ikna etmekte veya pazarlamakta zorlanabilirsiniz. Bir diğer olası etkisi de ki bence bu en önemli olanı,  trafikte dikkatli olmanızda yarar var. Trafikte dikkat dağınıklığı sonucu minik kazalar, arabanızın orasını burasını sürekli çizebilirsiniz. Eğer bir web sitesi sahibi iseniz siteniz bu geri gitme döneminde saldırıya maruz kalabilir, çökme tehlikesi geçirebilir, bilgilerinizi yedeklemenizde yarar var.

7 Şubatta Satürn Terazi burcunda geri gitmeye başlayacak, Satürn 25 Hazirana kadar Terazi burcunda geri gidecek, Aile içinde geçmişe ait çözülmemiş konuların tekrar gündeme geleceğine işaret eden Satürn 4. evinizden geçmekte. Aile içi ilişkilerin vurgulanacağı bu dönem, ilişkileri yapılandırmak için gerekli sabrı ve zamanı Satürn size sunacaktır yalnız gecikmeler ve engellenmeler ile de karşılaşabilirsiniz. Ev almak, ev satmak gibi işlerde özellikle bürokratik,evraksal gecikmeler yaşanabilir gecikmeler yaşanabilir. Biraz daha kendinize dönük olabilir, içinizdekini dışarıya tam olara yansıtmakta zorlanabilirsiniz. Özel hayatınıza çeki düzen vermek, hayatınızın gerçek ihtiyaçlarını saptamak için ideal zamanlar. Bir diğer olası etkisi ise; daha önce almayı planladığınızi, kaçırdığınız evi yeniden almak için fırsatınız olabilir.

13 Mayıs haftası harika bir hafta olacak, Jüpiter ve Güneş kol kola hareket edecekler, arkadaşlarınızdan, dostlarınızdan harika destekler ve şanslar görebilecek ve bunun yanında iş hayatından kazandığını gelirde ciddi artışlar meydana gelebilir. Hayattan umut ve isteklerinizin gerçekleşme potansiyeli yüksek bir hafta olacağa benziyor. Ayağınıza gelecek olan olası fırsatları iyi değerlendirmenizi öneririm.

15 Mayıs itibari ile sevgi, aşk, güzellik, estetik, tutkuların gezegeni Venüs geri gitmeye başlayacak İkizler burcunda ve 27 Hazirana kadar sürecek bu geri gitme hali. İkizler burcunda yani  12. evinizde geri gidecek olan Venüs, ilişkilerde, özel hayatınızda sizi bir parça daha utangaç veya içe dönük bir hale sokabilir. Eğer yalnız iseniz, bu gerileme döneminde size hak ettiğiniz değeri vermeyecek kişilere kapılabilir ve zarar görebilirsiniz, dikkatli olmakta yarar var. Hayatı ilişkiler arenasında daha fazla sorgulayabilirsiniz, bir ilişki içinde iken bile kendinizi yalnız hissedebilirsiniz. Arkadaşlık ilişkileriniz bir süreliğine testten geçebilir, arkadaşlarınız yüzünden bir takım hayal kırıklıkları oluşabilir, onlara karşı güveniniz sarsılabilir. İyi tarafı sanırım, yaratıcılık gerektiren konularda nispeten ilham perileri sizlerin yanında olacak, kendinizi daha çok yazma veya sanatsal konulara eğilimli hissedebilir bu alanlarda çalışmalar yapabilirsiniz.

20 Mayısta Venüs’ün geri gideceği alanda bir Güneş Tutulması meydana gelecek yani İkizler burcunda. Aslında siz bu ikizler burcu tutulmalarına 2011 senesinden aşinasınız, bu tutulma ile ilgili lafı çok fazla uzatmayacağım ama şöyle bir hatırlatma yapayım sizlere, 2011 senesinin 1 Haziran ve 10 Aralık  (+/- 15 Gün) tarihlerini bir gözden geçirin ne gibi gelişmeler oldu hayatınızda, yine bu temalar ön plana çıkacaktır hayatınızda. Aynı benzer etkileri 28 Kasım haftası yine gündemde olacak.

4 Haziran  Yay burcunda bir ay tutulması gerçekleşecek, yine geçtiğimiz sene 15 Haziran ve 25 Kasım tarihleri civarını düşünün bakalım, bu tutulma yine haritanızın aynı bölgelerini tetikleyecek. Hangi temalar hayatınızda ön plana çıkmıştı. Zaten haftalık analizlerimde tutulmaların etkilerinden detaylıca bahsediyor olacağım sizlere.

11 Haziran itibari ile büyük şans ve bereket gezegeni Jüpiter Boğa burcundan çıkıp ikizler burcuna giriş yapacak. Bu size sağlıkla ilgili konularda harika destekler sunacak, unutmayın ki her şeyin başı sağlık. 12. evinize girecek olan Jüpiter; sizleri olası dedikodular, düşmanlara karşı doğal bir koruma çemberine alacaktır. Ruhsal çalışmalar yapmak, ruhsal çalışmalar yapan kişiler bir araya gelerek onlardan bir şeyler öğrenmenizi sağlayabilir. Ökült, mistik, psikolojik konular üzerine daha çok okuyabilir, araştırmalar yapabilirsiniz. Jüpiter, hayatınızın çok görünür bir tarafında olmayacak bu yüzden deneyimleriniz fiziksel dünya ile ilişkili olmayacaktır. İçe kapanıp yaratıcı çalışmalar içine girebilirsiniz. Sizler için ruhsal anlamda olgunlaşma ve büyüme süreci başlamış olacak. Hayata daha huzurlu bir pencereden ve çok daha pozitif bakmaya başlayabilirsiniz. Yalnızlık ihtiyacınız artabilir ama bunu zorunluluk veya depresif olarak değil, hoşunuza gideceğinden dolayı yalnız kalmak isteyebilirsiniz. Hayır ve yardım kuruluşlarında aktif bir çalışma yapabilirsiniz.

            5 Ekimde Satürn Akrep burcuna giriş yapacak, 5. evinizde ilerleyecek olan Satürn öncelikle sizleri aşkla ilgili konularda bir dizi sınava tabii tutacak ve dersler almanızı sağlayacak, bakalım yalnız olanlar gerçekten bir aşkı hak ediyorlar mı bunu anlayacaklar. Satürn’ün bu transitinde sizden yaşça büyük olgun kişilerle flörtler etmeye başlayabilirsiniz. Ve evli olanlar, işte Satürn size çocuklar alanında sorumluluklarınızı arttırmaya başlayabilir, onlarla daha fazla ilgilenmeniz, onlar için çok daha fazla masraf yapmanız gerekebilir. Bazılarınız ise çocuk sahibi olarak bu deneyimi yaşayabilirsiniz.

            4 Ekim itibari ile Jüpiter İkizler burcunda geri hareket etmeye başlayacak ve yıl sonuna kadar geri gidecek. Yukarıda bahsettiğim, Jüpiterin ikizler burcuna geçişi olan ortaya çıkacak olan etkilerde hayatınızda bir yavaşlama, gelişmelerin daha ağırdan alındığını hissedebilirsiniz.

            9 Kasım haftası Venüs ve Jüpiter harika bir görünüm oluşturacaklar , ilişkileri onarma, paranızı yatırım aracı olarak değerlendirme, check-uptan geçmek için harika bir hafta olacak sizler için. Hayatınızın yanlış giden veya tamir edilmesi gereken yönlerini elden geçirebileceksiniz.

            13 Kasımda Akrep burcunda bir tutulma meydana gelecek, bu tutulma etkisi ile yalnız olanlar ayaklarınızı yerden kesecek bir aşk ile karşılaşabilirsiniz, bazılarınız hamilelik haberi ile sevinebilirsiniz.

           
İşte böyle sevgili Yengeçler, okuduğunuz ilk anda tablo size çok karamsar gelebilir ama her detayı yazmak zor, ben olası negatif zamanlar hakkında uyarayım ki sizi hem sizler elinizden geldiğince aksiyonlar alın hem de iyi şeylere sevinebilmek için hayatınızda daha fazla zamana yer açın…


Mutlu Yıllar!