28 Ocak 2011 Cuma

Satürn Terazi Burcunda Geri Gidiyor


Astrolojide Satürn’den hep korkulur, çekinilir; çünkü Satürn astorloji’nin büyük disiplincisi, sert öğretmeni,korkulan yüzü olarak hep lanse edilmiştir. Bir bakıma da doğrudur aslında fakat Satürn’ün temsil ettiği şeyler arasında, nasıl sabır etmemiz gerektiği, hayatımızı nasıl yapılandırmamız gerektiği, yaşamımız için gerekli olan bilgiyi nasıl kullanacağımız, hangi konular üzerinde ne şekilde araştırmalar yapabileceğimizi, atalarımız, dedelerimiz hakkında ki bilgiyi, yaşamımızda ki karmik etkileri, zamanı ne şekilde nasıl kullandığımızı, olgunlaşma şeklimizi, hayatta almamız gereken derslere kadar oldukça geniş bir yelpazesi vardır.

Satürn; Terazi burcunda yüceldiği için ( Rahat ettiği bir burçta) etkilerini bizleri çok sarsarak, süründürerek değil fakat öğretici niteliğini değiştirmeden dersler vererek kendini ortaya koyacaktır. Satürn’ün ana fonsiyonu eğer yapılandırmak ise; Terazide ki en önemli görevi ilişkileri yapılandırmak adına olacaktır. Gökyüzünde hareket eden Satürn haritalarımızda hangi evden geçiyor ise o ev ile ilişkilerimizi gözden geçirmeye ve yapılandırmaya başlarız. Bu kendimizle olan ilişkimiz, finansal anlamda ilişki kurduğumuz kişiler ve kurumlar, kardeşlerle ve yakın çevremiz ile olan ilişkiler, aile ilişkileri, çocuklarla, birlikte çalıştığımız kişilerle, partnerimizle veya ortağımızla, bankacımız veya muhasebecimizle, yabancılarla, iş ilişkisi kurduğumuz insanlarla arkadaşlarımızla her türlü ilişkileri yapılandırmak adına etkilerini gösterecektir. Terazi elbette sadece ilişkiler veya ortaklıklar değildir, yargı, adalet kavramı da Terazi ile yakından ilişkilendirilir. Satürn; Teraziden geçerken yargı ve adalet sistemini de yeniden yapılandırmak için kollarını sıvar.

Satürn;  21 Temmuz 2010 yılından beri Terazi burcunda seyahat etmektedir. Bugün itibari ile 14 Haziran 2011 tarihine kadar Terazi burcunda geri gidecektir. Bir gezegen aslında geri gitmez sadece hızı bir süreliğine yavaşlar fakat bu yavaşlama sürecinde dünyada bakıldığında geri gidiyormuş gibi görünür. Bir gezegen geri gittiği zaman normalde kendi vaat ettiklerini yerine getirmekte zorlanır, gecikmeler yaşatır, daha içsel,ruhsal çalışmaya başlar, daha önce önemsemediğimiz, gözden kaçmış veya tamamlanmamış konuları tekrar gündeme getirir, içsel olarak farkındalık yaratır, yüzleştirmeler yaşatır.

Satürn Terazi burcunda geri gittiğinde ise;

-          İlişkilerde gözden kaçırdığımız şeylerin üzerinden tekrar geçebiliriz
-          Daha önce sabırla ilgili başaramadığımız konuları yeniden deneyimleyebiliriz
-          Eski, geçmiş ilişkilerimizle tekrar yüzleşmek zorunda kalabiliriz
-          Yaşlı erkekler, babalar, dedeler, köklerimizle ilgili konular gündeme gelebilir
-          İlişkilere bakış açımız kötümser olabilir, kendimizi şanssız hissedebiliriz
-          Bilgelik gerektiren konularda derin araştırmalar yapabiliriz
-          “Hayır” deme mekanizmamız sekteye uğrayabilir, uyum sağlamak uğruna fazla kabullenici olabiliriz
-          Karar vermekte zorlanabiliriz
-          İlişkilerde sorumluluklar ağır gelebilir, sorumluluktan kaçmak isteyebiliriz
-          Kararlı, kalıcı ilişkiler ve dostluklar kurmak için bir dizi deneyimden geçebiliriz
-          Maddi değerlerimiz test edilebilir. Refaha ulaşmak için daha çok çaba sarf etmemiz beklenecektir.
-          Karşımızda ki kişilerin ihtiyaçlarına karşı daha duyarlı olmamız gerekir
-          Özellikle ikili ilişkilerde kaybetme ve güven korkusu ortaya çıkabilir
-          İlişkiler eğer sağlam temeller üzerine kurulu değil ise ya onarmak ya da bitimek için insiyatifi ele almak gerekebilir

Peki 14 Hazirana kadar bütün burçlar nasıl etki altında olacaklar?

Not: Yükselen burcunuza göre okumanız tavsiye edilir, yükselen burcunuzu bilmiyor iseniz bana ulaşın kısmından yardım alabilirsiniz.

Yükselen KOÇ;

7. evinizde geri gitmeye başlayacak olan Satürn; ortaklıklarınızı ve ilişkilerinizle ilgili konularda etkilerini gösterecektir. Birlikte olduğunuz kişi ile ilişkinizi gözden geçirme, sorgulama ihtiyacı hissedebilirsiniz. Eğer ilişkiniz sağlam temellere dayanıyor ise bu süreçte nasıl daha iyi olabilir sorusuna yanıt ararken, eğer bağlar zayıf ve sorunlu ise bu ilişkiyi acaba nasıl kolayca bitirebilirim diye sorgulayabilirsiniz. İlişkinizin ihtiyaçlarını, size kattıklarını düşünebilir, üzerinde çok durulmayan eski konular tekrar gündeme gelebilir. Biriyle birlikte iken kendinizi yalnız hissedebilirsiniz. Bir diğer olası etkisi ise; partnerinizle ilgili sorumluluklarınız artabilir, onun iş veya sağlığını ilgilendiren konularla yakından ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz. İkilemler, karar vermekte zorlanma, ortağınızın veya partnerinizin tekliflerine karşı uyum göstermek adına daha kolay kabul edici olabilirsiniz. Bu dönem partnerinizin veya ortağınızın ihtiyaçları daha da artabilir. Yalnız olanlar ise, yeni başlayacakları ilişki çok ağırdan alınarak devam edebilir.

Yükselen BOĞA;

6. evinizde geri gitmeye başlayacak olan Satürn; sağlığınız başta olmak üzere günlük işler ve çalışma ortamınızı ilgilendiren konularda etkilerini göstermeye başlayacaktır. Özellikle geçmiş gibi gözüken sağlık sorunları tekrar nüks edebilir, bünyeniz her zamankinden daha hassas olabilir. Özellikle bel bölgesi ağrıları meydana gelebilir. Birlikte çalıştığınız kişilerle ilişkilerinizi gözden geçirebilirsiniz, eğer bir iş veren iseniz ihtiyaçlarınızı yeniden belirleyebilirsiniz. Üzerinde çalıştığınız projelerde gecikmeler, askıya alınmalar olabilir. Günlük yaşamınızı ilgilendiren ihtiyaçlarınızı yeniden gözden geçirme zamanı sizler için. Birlikte çalıştığınız kişi ve kurumlarla ilişkileriniz testten geçebilir.

Yükselen İKİZLER;

5. evinizde geri gidecek olan Satürn; Aşk ve çocuklarla ilişkilerimizi yeniden yapılandırma ve gerçekten ihtiyaç duyduğunuz şeyleri belirleme zamanı. Özellikle sizden yaşça büyük kişilere aşık olabilirsiniz. Çocuk sahibi olmayı düşünenler bu konuyu tekrar düşünebilirler veya bazı gecikmeler ile karşılaşabilirler. Ayakları yere sağlam basan, daha mantıklı ilişkiler kurma zamanı fakat hızlı gelişmelerin olmasını beklememek gerek. Bu dönem risk almak için uygun bir dönem değil eğer doğduğunuz anda Satürn’ünüz geri gitmiyor ise. Çocukları olanlar ise onların ihtiyaçlarına karşı daha duyarlı olmaları gereken bir dönem. Fakat  yeri geldiğinde “hayır” demeyi de unutmamanız gerekiyor. Bu özel hayatınızda da geçerli.

Yükselen YENGEÇ;

Aile içinde geçmişe ait çözülmemiş konuların tekrar gündeme geleceğine işaret eden Satürn 4. evinizden geçmekte. Aile içi ilişkilerin vurgulanacağı bu dönem, ilişkileri yapılandırmak için gerekli sabrı ve zamanı Satürn size sunacaktır yalnız gecikmeler ve engellenmeler ile de karşılaşabilirsiniz. Ev almak, ev satmak gibi işlerde özellikle bürokratik,evraksal gecikmeler yaşanabilir gecikmeler yaşanabilir. Biraz daha kendinize dönük olabilir, içinizdekini dışarıya tam olara yansıtmakta zorlanabilirsiniz. Özel hayatınıza çeki düzen vermek, hayatınızın gerçek ihtiyaçlarını saptamak için ideal zamanlar. Bir diğer olası etkisi ise; daha önce almayı planladığınızi, kaçırdığınız evi yeniden almak için fırsatınız olabilir.

Yükselen ASLAN;

3. evinizde geri gidecek olan Satürn; yakın çevre ve kardeşlerinizle yeniden yapılandırmaya başladığınız ilişkileri test etmeye başlayacak, doğru adımlar atıp atmadığınızı öğrenebileceksiniz bu sayede. Özellikle yaşça büyük kişilere kendinizi daha çok ifade etmenizi gerektirecek durumlar ortaya çıkabilir. Eski yarım kalan işlerinizi tamamlamak, üzerinden geçmek için harika zamanlar. Oturduğunuz apartmanın yönetimsel işleri size kalabilir, kardeşleriniz ile daha çok bir araya gelebilirsiniz. Eski yazıları tasnif etmek, düzeltmek, elden geçirmek, eski hesapları tekrar gözden geçirmek için ideal zamanlar. Daha önce ziyaret ettiğiniz, gittiğiniz yerlere tekrar gidebilirsiniz. Dışa dönük iletişim sergilemektense daha içe dönük olabilir, daha önce yazdıklarınızı çevrenizdekiler ile paylaşırken, paylaşımlarınızda biraz cimri olabilirsiniz.

Yükselen BAŞAK;

2. evinizde geri hareket eden Satürn; finans ve bütçe konuları, sahip olduğunuz kaynaklar, eşyalar, değerlerinizle ilgili konularda etkilerini gösterecektir. Özellikle ortaklaşa kazançlarınızda hareketliliğin yerini durağanlığa bırakabilir, size yapılması muhtemel ödemelerde gecikmeler yaşayabilirsiniz. Bu süreç gerçekten neye ihtiyacınız olduğunu belirlemek, kaynaklarınızı akıllıca yönetmek, lüks ile gerekli şeyleri ayırt etmenizi sağlayacak olan bir dönem olacak. Eğer paylaşıma çok açık biri iseniz sizler için belki de daha az paylaşmayı öğrenmeniz gereken bir süreç iken, paylaşmayı bilmeyenler için bunun nasıl yapılacağını öğrenecekleri bir süreç.

Yükselen TERAZİ;

Burcunuzda geri gitmeye başlayan Satürn; sizleri biraz melankolik ve depresif bir ruh haline sokabilir. Özellikle ilişkilerde güven ve kaybetme korkusu ortaya çıkabilir. Fiziksel görünümünüzde değişiklikler yapmak için ideal bir zamanlar değil eğer doğduğunuz anda Satürn’ünüz geri gitmiyor ise. Kişisel yeteneklerinizi ve hobilerinizi kazanca dönüştürmek için daha çok sabra ve zamana ihtiyacınız olacak ve elbette daha çok emek harcamanız gerekebilir. Bu geri dönüş döneminde; daha bireysel olmaya çalışabilir, kendinizle ilgili konularda daha eleştirel yaklaşabilirsiniz. Yarım kalan işleri tamamlamak için ideal zamanlar. Bu dönem gerçekten hayatınızda birisine ihtiyacınız var mı sorusuna yanıt arayabilirsiniz, yalnız çok fazla düşünmek sizi kararsızlığa da itebilir. Geçmişe ait unuttuğunuz, önemsemediğiniz konularla ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz.

Yükselen AKREP;

12.evinizde geri gitmeye başlayan Satürn sizleri korkularınız ile yüzleştirmeye başlayabilir. Geçmişte kalan adalet ve devletle ilgili konular gündeme gelebilir. Çok geride bıraktığınız bir ilişki yeniden karşınıza çıkabilir, sosyal paylaşım ağları ile sizi bulabilir. Bilinç altınızda geriye ittiğiniz, unuttuğunuz konuları tekrar hatırlamanızı sağlayabilir. Burada hareket eden Satürn, soysal fobide yaratabilir, acaba insanlar bana zarar mı verecek endişesi de yükleyebilir size. Bilinç altınızı, ruh sağlığınızı ve en önemlisi uyku düzeninizi yeniden düzenlemekte fayda var. Belki de zihninizi biraz rahatlatma, arınma, endişe ve korkularınızdan arınma zamanıdır ne dersiniz?

Yükselen YAY;

11. evinizden geçen Satürn ile sosyal ve arkadaşlık ilişkilerinizi yeniden yapılandırırken, geri gitmeye başlaması ile ilişkilerinizi daha çok sorgular bir hale gelebilirsiniz. Acaba şu kişiyi hayatıma almakla iyi mi ettim veya hayatımdan çıkarırken çok mu peşin hükümlü davrandım gibi zihin durumu yaşayabilirsiniz. Kalabalık gruplar içinde kendinizi yalnız hissedebilir, arkadaşlarınızla ortak projelere girişirken daha temkinli ve sorgulayıcı yaklaşabilirsiniz. Satürn geri giderken hayatınıza giren yeni kişilerle ilişkileri devam ettirmek biraz daha zaman ve emek isteyebilir. Oldukça eski ve çok uzun zamandır görüşmediğiniz arkadaşlarınız sizlerle irtibata geçebilirler, onlarla eski zamanları yad etmek için bir çok fırsat yakalayabilirsiniz. Var olan sosyal çevre ve arkadaşlarınızla aranıza mesafe koymak isteyebilirsiniz.

Yükselen OĞLAK;

10. evinizde geri gitmeye başlayan Satürn, iş ve mesleki anlamda kaygı ve endişeleri de beraberinde getiriyor. Acaba doğru bir karar mı verdim? Yoksa o işi seçsem daha mı iyi olurdu? Acaba işimi değiştirmeli miyim gibi soruları sorabilirler kendilerine. Üstlerle ilişkilerde kendinize göre bir yapılandırma içine girebilirsiniz. İş hayatınızda takım çalışması ve sabır Haziran ayına kadar daha çok vurgulanacaktır. Toplumda daha ciddi bir şekilde görünecek veya öyle bir tavır takınmanız gerekecek. Mesleki anlamda sorumluluklar daha da artıyor, daha çok çalışmanız, işinize odaklanmanız beklenecek sizden.

Yükselen KOVA;

İdeallerinizi, hayata bakış açınızı ve inanç sisteminizi sorgulamaya, eleştirmeye başlayabilirsiniz. Satürn 9. evinizden geçerken, ideallerinize ulaşmanız için gerçekten doğru kişilerle mi irtibat kurup kurmadığınızı düşünmenize neden olabilir. İlerde işinize yarayacak özellikle mesleki anlamda kullanacağınız yeni tekniklerle ilgili eğitim, öğrenim sürecine girebilirsiniz yalnız bu süreç hem ağır hem zahmetli olabilir sizin için. Bir avukattan yardım ve destek alabilirsiniz. Bunun yanı sıra, sonuçlanmasını istediğiniz, beklediğiniz bir mahkemeniz veya hukuksal konular biraz daha zamana yayılabilir.

Yükselen BALIK;

8. evinizde geri gitmeye başlayan Satürn; ödemeler konusunda sizi bir parça sıkıntıya sokabilir. Ödeme yapmanız gereken yerlere, ödemelerde gecikebilirsiniz. Eşinizin veya ortağınızdan finansal anlamda destek görmek biraz zorlaşabilir. Başvurduğunuz kredileri dilediğiniz miktarlarda alamayabilir veya bazı koşullar öne sürebilirler. Tazminat, vergi, burs, nafaka,prim ödemeleri gibi konularda gecikmeler yaşanabilir. 8. ev kulağa çokta sevimli gelmeyen ölümle de ilişkilidir, özellikle ölüm korkusu olanlar bu korkuları ile yüzleşmek durumunda kalabilirler.