23 Ocak 2011 Pazar

Jüpiter KOÇ Burcunda (4 Hazirana Kadar)


Dün akşam 19:30 itibari ile Jüpiter Koç burcuna giriş yaptı ve 4 Haziran’a kadar bu burçta hareketine devam edecek. Koç burcuna ait bir çok özelliği çok daha fazla görünür hale getirecek, kişisel haritalarımızda ise Koç burcu nerede ise, Jüpiter’in etkisi ile simgelenen konularla ilgili gelişmelere açık olacağımız bir süreç olacak.

Öncelikle biraz Jüpiter’den bahsedelim ki etkilerini çok daha iyi kavrayabilelim. Jüpiter, büyümeyi, olgunlaşmayı,hem maddi hem de manevi anlamda gelişmeyi,iyimserliği, cesareti, doğal yetenekleri, bilgeliği, ruhsal gelişimi ifade eder. Jüpiter’in bulunduğu noktalarda şans ve destek bekleriz. İyi bir eğitimin yanı sıra, sosyal alanda da gelişmeyi bekleriz. Hatırı sayılır, önemli kişilerden destek yine Jüpiter’in etkileri arasında yer almaktadır. Felsefi ve dinsel konular, özgürlük ihtiyacımızın olduğu alan, yabancı ülkeler, yabancı kişiler yine Jüpiter’im simgeledikleri arasında yer almaktadır. Jüpiter hangi burçta seyahat etmeye başlar ise, o burca ait özellikleri büyüteç görevi görerek daha çok ön plana çıkartır.

Jüpiter; Koç burcunda iken

Liderlik yeteneklerimiz çok daha ön plana çıkmaya başlar
Daha hareketli, girişken, hevesli ve spontane davranabiliriz
Yeni başlangıçlar konusunda hevesli
Kendine daha çok güven
Çok daha hızlı bir şekilde aksiyon alan
Daha meraklı
Daha açık sözlü
Yeniliklere çok daha açık
Daha cesur, deneyimlere daha çık
Daha enerjik ve risk almaya meyilli olabiliriz.

Pek tabi Jüpiter; Koç burcunda iken dikkat edilmesi gereken birkaç hususta bulunmakta;

Kraldan çok kralcı gibi davranabiliriz
Acele etmekten doğan sakarlıklar olabilir
Giriştiğimiz işlerde devamını getirmekte zorlanabilir, çabuk sıkılabiliriz
Bencillik zor duruma sokabilir
Düşünmeden hesapsızca atılan adımlar zararla sonuçlanabilir
Sinirler konusunda daha hassas ve tahrik olmaya meyilli olabiliriz
Ani ukalacı çıkışlar sıkıntılı anlar yaşatabilir
Daha kafamıza buyruk davranabiliriz

Birkaç yerde Jüpiter KOÇ burcuna girdiğinde KOÇ’ların kilo almaya meyilli olacağına dair haberler külliyen yalandır. Aksine, Koçlar fiziksel görünümlerine çok daha önem ve özen gösterecek, dış görünüş onlar için daha önemli olacak. Eğer haritanızda kişisel gezegenleriniz KOÇ burcunda ise, Jüpiter’in koç burcu seyahatinin etkilerini çok daha fazla hissedebilir ve hayatınızda deneyimleyebilirsiniz.

4 Hazirana kadar olan süreçte Jüpiter bütün burçları nasıl etkileyecek göz atalım;

Not: Yükselen burcunu bilmeyenler, "Bana Ulaşın" kısmından mail ile yardım alabilirler



Yükselen KOÇLAR;

1.evinizde hareket etmeye başlayan Jüpiter Haziran ayına kadar, önemli girişimler, başlangıçlar, fiziki görünümünüzde değişiklikler, kendinizi çok daha net ve özgüvenli bir şekilde ortaya koyabileceğiniz koşullarla karşılaştıracaktır siz. Daha sabırsız ve aceleci olabilirsiniz, kazalara ve sakarlıklara da aynı şekilde daha açık olabilirsiniz. Çoğu zaman fırsat ve şanslar ayağınıza gelecek, kişisel yeteneklerinizden para kazanabilir, sabırlı ve devamını getirebilmeniz durumunda girişimlerinizden kazançlı çıkabilirsiniz. Atak, heyecanlı, coşkulu ve oldukça hareketli olacaksınız.

Yükselen BOĞALAR

12.evinizde 4 Haziran’a kadar hareket edecek olan Jüpiter size doğal bir koruma kalkanı görevi görecek. Korkularınızın, size endişe ve üzüntü veren konuların üstesinden çok daha rahat ve kendinize güvenir bir şekilde üstesinden gelebileceksiniz. Gizli düşmanlıklara karşı güçlü bir savunmanız olacak. Eşinizin muhtemel rahatsızlıkları için bu süreçte kolayca çözüm bulabileceksiniz. çkült,mistik, psikolojik  konular hakkında daha çok okuyabilir, araştırabilir, bilgi sahibi olabilirsiniz. Korkularınızı yenmek ve onların üstüne gidebilmeniz için gerekli cesareti verecektir.

Yükselen İKİZLER;

Sosyal ilişkiler ve arkadaşlıklar evinizde Haziran ayına kadar hareket edecek olan Jüpiter, hayatınıza bol bol yeni arkadaşlar ve sosyal anlamda sizlere destek olacak kişiler kazandıracaktır. Amaç duygunuz çok daha gelişecek, içinde bulunduğunuz gruplarda ve sosyal çevrede liderlik yeteneklerinizi çok daha fazla ortaya koyabileceksiniz. Kişisel gelişiminize çok daha önem verecek, iyi dilekleriniz gerçekleşebilecek. Fakat aşırı özgüvenli ve sabırsız davranışlar sosyal ilişkilere zararda verebilir, dikkatli olmakta fayda var. Özellikle erkek figürlerden destek görebileceksiniz.

Yükselen YENGEÇ;

10. evinizde harekete geçen Jüpiter; Mesleki ve kariyer anlamında size fırsat ve şans sunmaya başlayacak. Toplum içinde prestijinizi arttırabilecek, başarı yakalayabilmeniz adına destekleyici olacaktır. Mesleki anlamda yeni başlangıçlar, girişimler önümüzde ki 6 aylık süreçte öne çıkacak konular. Fakat yeni girişimlerinizin peşini bırakmamak, tutarlı olmak oldukça önemli olacaktır. Yapılmayanı yapmak, mesleki anlamda ilk kez yapılacak olan projeler içinde yer alabilirsiniz.

Yükselen ASLAN;

Haziran ayına kadar bol bol seyahat edebileceğiniz, uzun deniz aşırı yolculuklara çıkabileceğiniz, yabancı ülkelerde ki kişilerle irtibat halinde olacağınız ve onlardan destek alabileceğiniz, bilgilerinizi ve vizyonunuzu daha da genişlete ve geliştirebileceğiniz koşullarla karşılaşacaksınız. Olası hukuksal konularınızın çözümlenebileceği, inançlarınızla ilgili deneyimler yaşayabileceğiniz, ideallerinizle ilgili hatırı sayılır, hareketli, aktif yaşça büyük ve olgun kişilerden önemli destekler alabileceksiniz.

Yükselen BAŞAK;

Haziran ayına kadar Jüpiter finansal yükümlülükleriniz ve borçlarınızla ilgili ödeme konusunda sizlere destekler vermeye başlayacak. Eşinizden finansal anlamda destek alabileceksiniz. Yine kredi almayı düşünüyorsanız rahatlıkla alabileceksiniz fakat abartmaktan ve nasıl olsa öderim diyerek daha çok yükümlülük altına girmemekte risk almamakta fayda var. Öğrenci iseniz rahatlıkla burs  bulabilirsiniz, ortak işlerden rahatlıkla kazanç elde edebileceksiniz.

Yükselen TERAZİ;

Evlilik, ortaklık kurma, sözleşme gerektiren durumlarla ilgili Haziran ayına kadar destekleneceğiniz, şans ve fırsatlarla karşılaşabileceksiniz. Yalnız ilişkilerde bencillik ve egoların öne çıkması zarar verebilir, dikkat etmekte fayda var. Birliktelikleri olanlar evlilik yoluna adım atabilirler, yalnız olanlar ise ciddi ilişkiler kurmak için desteklenecekler. İş anlamında yarar getirecek olan yeni ortaklıklar kurulabilir, başkalarından çok rahat destek alabileceksiniz.

Yükselen AKREP;

Jüpiter sizlere Haziran ayına kadar, iş ve çalışma ortamınızla ilgili destek vermeye başlıyor, birlikte çalıştığınız kişilerden rahatlıkla yardım alabileceksiniz. Çok özel projeler içinde yer alabilirsiniz, ilk kez denenen, ilk kez yapılan işler olabilir bunlar. Sağlıkla ilgili konularda genel anlamda korunabileceksiniz.Başkalarının iyiliği için daha çok zaman ve emek harcayabilirsiniz. Yoğun bir iş temposu içine gireceğinizden kendinize vakit ayırmamayı unutmamalı, özellikle yeme içme alışkanlarınıza dikkat etmelisiniz.

Yükselen YAY;

Haziran ayına kadar hava buram buram aşk kokacak, eğer görüştüğünüz kişiler arasından bir seçin yapmazsanız, hepsi flört seviyesinde kalabilir. Sizde biraz flörtöz davranabilirsiniz. Çocuk sahibi olmayı düşünenler yine Haziran ayına kadar şanslı bir süreç içinde olacaklar. Risk almaya daha elverişli olabileceksiniz ama dikkatli adım atmakta yarar var. Yeni hobiler edinebilir, hobilerinizden kazanç sağlayabilirsiniz. Spora başlayabilirsiniz

Yükselen OĞLAK;

Ev, yuva, aile, yerleşim, gayrimenkul alım-satım konularından yana şans elde edebileceğiniz zamanlar. Yeni bir eve taşınabilir, aileniz ile yaşıyor iseniz özgürlüğe adım atmak için kendi evinize taşınabilirsiniz. Evinizde dekoratif değişikliğe gidebilirsiniz. Geleceğe yönelik planlar yapmak, hedefleriniz belirlemek ve bu hedefleriniz ile ilgili kişilerle irtibat kurup hareke geçme zamanı…

Yükselen KOVA;

Haziran ayına kadar bol bol yurt içi kısa mesafeli seyahatleriniz olacaktır. Özellikle seyahatlerinizden kazanç elde edebileceksiniz. Yakın çevrenizden ve kardeşlerinizden destek görebileceğiniz bu süreçte, kitap, fanzin, dergi çıkarmak için adım atabilir, iletişim yeteneklerinizi çok daha fazla ön plana çıkartabileceğiniz koşullarla karşılaşabilirsiniz. Yeni bir eğitime başlayabilir, kalabalık gruplara sunumlar yapabilir, seminerler verebilirsiniz.

Yükselen BALIK;

Napolyon misali Haziran ayına kadar para para para diyeceğiniz bir süreç başladı sizler için. Kazançlarınızı arttırmanın yollarını bulabilir, işten elde ettiniz gelirleri arttırabilirsiniz. Fakat kıç burcu insana harcatabilirde, özellikle plansız spontane harcamalar sizi zor duruma da sokabilir dikkatli olmakta yarar var. Para ile ilgili konularda Haziran ayına kadar şans sizden yana olacak.