1 Ocak 2011 Cumartesi

4 Ocak Oğlak Burcunda Güneş Tutulması Ve Türkiye Üzerinde Etkileri


Yeni yılın ilk haftası geçtiğimiz senenin devam niteliğinde olan tutulmalar serisi ile başlıyoruz. 4 Ocak günü Oğlak burcunda parçalı Güneş Tutulması meydana gelecek. Cezayir üzerinden görülmeye başlayacak olan bu tutulma  Avrupa, Afrika, Orta Asya üzerinden izlenebilecek. Tutulma anına ait gökyüzü haritası aşağıda ki gibidir.

  
Tutulmalar üzerine düştüğü burcun özelliklerine ve tutulan gezegenin yaptığı açılara göre etkileri de değişiklik göstermektedir. Oğlak burcu öncü nitelikte ve toprak elementine ait bir burçtur. Öncü burçlarda ki tutulmaların etkilerini kısa vadede ve sonuçlarını çok daha hızlı bir şekilde görebileceğimizi işaret eder. Oğlak; hükümeti,statüyü, çalışma sistemini, finansal konuları ve işletmeleri, kamu binalarını, orduyu, yaşlı insanları, maden çalışanları ve toprak sahibi kişileri simgeler. Bu konularla ilgili ortalama olarak önümüzde ki 6 aylık süreç içinde önemli gelişmeler yaşanabilir.

Tutulma zamanlarında bazı doğa olayları tetiklenmeye başlar. Oğlak, astrolojide toprakla ilgili konuları ve madenleri temsil ettiğinden dolayı, tutulmanın etkin olacağı bölgelerde özellikle (Avrupa, Afrika, Orta Asya) depremler, maden ocağında patlamalar ve salgın hastalıklar baş gösterebilir.
Oğlak burcunun yönetici gezegeni olan Satürn tutulma zamanı Güneş ile yaklaşan bir kare açı yapması önümüzde ki süreçte Liderler, devlet başkanları, özellikle yaşça büyük erkek ünlülerle ilgili özellikle sağlıkları ile ilgili olumsuz haberlere rastlayabiliriz. Otorite figürleri ile zorlanma, ilişkilerde gergilikler, uzlaşma problemleri gündeme gelebilir. Dünya üzerinde önemli şirketlerle ilgili iflas, köklü kuruluşların büyük bir değişim içerisine girdiğini gözlemleyebiliriz.

Tutulmanın Türkiye üzerinde ki etkilerine göz atacak olur ise eğer;
 
Türkiye’nin 7. evinde gerçekleşecek olan bu tutulma; dış ilişkilerimizi, ortaklık kurduğumuz ve destek alıp verdiğimiz ülkeleri, diplomatik ilişkileri, kaçak suçlularla ilgili konuları tetiklemeye başlayacak. Güneş’in, Türki’nin kurulduğu anda ki Pluton ile karşıt açısı diplomatik ilişkilerde gerilimlere, kutuplaşmalara özellikle bu gerilimler finansal anlamda ki gerilimlere, restleşmelere işaret etmekte. Önemli bir ölüm haberi Türkiye’de oldukça yankı uyandırabilir. Yer altı dünyası ve organize suçlarla ilgili önemli operasyonlar yapılabilir. Yalnız salgın hastalık, deprem ve volkanik aktivitelerde meydana gelebilir özellikle önümüzde ki 3 aylık süreç içinde. Özellikle skandal sayılabilecek, gizli kalmış bilgiler, ordu içinde daha fazla çalkalanmalar, sürpriz görev değişiklikleri olabilir. Sigorta ve vergi kaçakçılığı ile ilgili gelişmeler yaşanabilir.

Güneş’in Türkiye’nin 5. evinde yer alan Venüs ile olan olumlu açısı, ülkemizde yaratıcılık ve spor alanlarında olumlu gelişmelerin yaşanabileceğini, genç nüfusta bir artış ve kültürel etkinliklerimizin çok daha artacağına işaret etmekte. Finans anlamında olumlu gelişmelerin ancak çaba sarf edildiği takdirde oluşacağını göstermekte.

Yine Güneş’in Türkiye’nin Tepe Noktasına (MC) olumlu açısı iktidar ve yönetimde ki kişileri destekleyici etkisi bulunmaktadır. Bunun yanı sıra önümüzde ki 6 aylık süreçte iktidarın köklü değişikliklere gideceğinin de  haberini vermekte.

Haziran ayına kadar olan süreçte özellikle ülke içinde Plutonik bazı olayları çok ciddi bir şekilde gündeme getirebilir, yer altı kaynakları ve petrollerle ilgili konular, mezarlıklarla ilgili gelişmeler, patlamalar, çete olayları, finansal sistem içinde köklü değişiklikler meydana gelebilir.

not: teşekkür etmek için altta yer alan reklam linkine tıklamanız yeterli olacaktır.

TUTULMANIN BURÇLAR ÜZERİNDE Kİ ETKİSİ İÇİN... 

TUTULMALARIN ETKİLERİNİ NE ZAMAN HİSSEDERİZ YAZISI İÇİN