16 Ocak 2011 Pazar

Mars Kova Burcunda (23 Şubata Kadar)





Bugün 00:41 itibari ile Mars, Kova burcuna giriş yaptı. 23 Şubata kadar Kova burcunda seyrini sürdürecek Mars, hem birseysel hayatlarımızda hem de çevremizde gelişen bir takım olayların Kova kalitesinde kendini ortaya koyacağına işaret etmekte.

Astrolojide Mars, gücün  ortaya konduğu,enerji sarf edilen ve mücadele edilen koşulları ifade eder. Malefik yani kötücül olarak nitelendirilen bu gezegen savaşları,düşmanlıkları, silahları,cesaret gerektiren işleri, rekabeti, fiziksel olarak harcanan enerjiyi, kas yapısını, cerrahi müdaheleleri,agresyonu, hızı, cinselliğin dürtüsel taraflarını, öfke, cinayet gibi konuları temsil eder. Bireysel haritalarımızda Mars nerede ise harekete geçtiğimiz yer orasıdır ve transitler değerlendirilerken, haritalarımızın hangi noktasına düşüyor ise o alanlarla ilgili mücadele etmemiz gereken yerlere işaret eder.

Mars’ın bu enerjisi Kova burcu ile birleşince, ortaya bireysel çıkarlarını koruyarak toplumun ve içinde bulunduğu grubun savunucu haline döner. Gözlem yeteneğinin içine biraz agresyon yerleşir, hali hazırda kararlı bir yapıa sahip kovayı daha inatçı bir hale sokar. Özgürlüğe olan ihtiyacı daha baskın bir hale getirerek, sınırları aştırmak için ekstra güç katar. Kovanın devrimci yanını ateşleyerek, bir şeyleri değiştirmek için harekete geçmesini sağlar, daha dışa dönük ve fikirleri için daha da savaşan bir profil çizer ve daha idealist bir enerji ile çalışır.

23 Şubat’a kadar Kova burcunda seyahat edecek olan Mars, bütün burçlarda farklı konulara işaret edecektir.

Koç ve Yükselen Koçlar;

11. evinize girecek olan Mars, 23 Şubata kadar sizi daha sosyal, girişimci, arkadaşları bir araya getirmek için enerji harcayan, gruplar içinde kendini fazlası ile ortaya koyan, zaman zaman fikirler konusunda baskıcı bir tutum izleyebilirsiniz. Arkadaşlarınızı hareke geçiren sizler olacaksınız. Yalnız Marsın bulunduğu noktada agresyonunda olacağını unutmadan, zaman zaman sosyal ilişkilerde yaşanması muhtemel gerginliklere karşı da dikkatli olmakta yarar var.

Boğa ve Yükselen Boğalar;

23 Şubata kadar olan süreçte, harekete geçeceğiniz, insiyatif alacağınız ve mücadele edeceğiniz alan iş ve kariyerinizi ilgilendiren konular olacaktır. Planladığınız hedeflere daha hızlı ve konsantre bir şekilde yol alabilirsiniz. İş ve kariyerinizi ilgilendiren konularda olası gerginliklere karşı, soğuk kanlılığınızı korumanız sizin açınızdan yararlı olacaktır. İş arayan boğa ve yükselen boğalar belirtilen tarihe kadar gelişmelerle karşılaşabilirler.

İkizler ve Yükselen İkizler;

Mars, sizleri geleceğe yönelik hedefleriniz konusunda hem destek hem de girişim sağlayabileceğiniz koşulları sunacaktır size. Bu dönem bazı seyahatler gündeme gelebilir. İdealleriniz için destek alacağınız kişilerle ilişkilerde dikkatli olmakta yarar var, mücadele ve girişim iyidir güzeldir ama yanında amorti agresyon dengeleri bozalabilir. Eğitim, yayıncılıkla ilgili konularda gelişmeler çok daha hızlı olabilir.

Yengeç ve Yükselen Yengeçler;

Harekete geçeceğiniz, mücadele vereceğiniz alan finansal konular olacaktır. Ödemeler, borçlar, ortaklaşa alandan kazandığınız gelirlerle ilgili hızlı gelişmeler yaşayabilirsiniz. Mars, bu konularla ilgili zaman zaman stresli koşulları da beraberinde getirebilir. Ödemelerde sıkıntı yaşayabilir, size yapılması muhtemel ödemelerde gecikmeler olabilir. Sağlığınızı ilgilendiren operasyon gerektiren durumlarda şartları ve koşulları iyice gözden geçirmekte fayda var. Kredi almayı düşünüyorsanız bir süre beklemenizde fayda var, lakin şartlar çok fazla kontrolünüzün altında olmayabilir.

Aslan ve Yükselen Aslanlar;

7. evinize giriş yapan Mars özellikle ikili ilişkilerde ve ortaklıklarda gerginliklerden uzak durulması gereken bir süreci işaret ediyor. Eşinizle veya partnerinizle ilgili konular zaman zaman stres yaratabilir. İlişkileriniz her zamankinden daha hareketli ve renkli bir hal almaya başlayacak. İnsiyatifi ele almak isteyebilir, cesurca adımlar atabilirsiniz.

Başak ve Yükselen Başaklar;

Birlikte çalıştığınız kişilerle ilişkiler ve sağlığınızı ilgilendiren konular 23 şubata kadar hayatınızda önem ve ivme kazanmaya başlıyor. Daha çok çalışabilir, efor sarf edebilir, yorulabilirsiniz. İş arayanlar bu dönem bol bol görüşmelere gidebilirler. Birlikte çalıştığınız kişiler ile agresyona dikkat etmekte fayda var, görüş ayrılıkları gerginliklere sebep olabilir. Sağlıkla ilgili de, özellikle ateşli rahatsızlıklar, düşme,çarpma,yaralanmalara karşı dikkatli olmalısınız.

Terazi ve Yükselen Teraziler;

23 Şubata kadar aşk ve çocuklarınızı ilgilendiren konularda, harekete geçmeye başlayacak, hızlı gelişmeler yaşayabilecek, zaman zaman agresyon yaratacak durumlarla mücadele etmeniz gerekebilecek. Çocuk sahibi olmak isteyenler bu dönemde girişimlerde bulunabilirler, yalnız olanlar aşkın daha tutkulu ve cinsellik boyutunun ön planda olacağı kısmıyla tanışabilirler. Spor aktivitelerine yönelebilir, hayatın keyifli ve eğlenceli yanları ile daha fazla haşır neşir olabilirsiniz.

Akrep ve Yükselen Akrepler;

Evinizde bir hareketlenme başlıyor. Bu yer değiştirme, taşınma, evinizin içinde bir değişimin yanı sıra, güvenlik tedbirlerini de arttırabilirsin. Aile içi ilişkilerde gerginliklerden uzak durmalı, olası sorunları daha makul seviyede bir enerjiyle büyük tartışmalara dönüştürmeden çözmekte fayda var. Evinizde ateşli aygıtlara, keskin aletlere de dikkat etmekteli, 23 Şubata kadar.

Yay ve Yükselen Yaylar;

Yakın çevre,kardeşler, komşularla ilişkiler çok daha fazla gündeme gelmeye, hızlı gelişmeler yaşamaya başlıyorsunuz. İletişim trafiğiniz artıyor. Daha çok okuyabilir, daha çok yazabilir, daha çok öğrenebileceğiniz bir sürece girmiş bulunuyorsunuz. Yakın çevre, kardeşler veya komşularınız ile fikir ayrılıklarından doğan olası gerginliklere karşı dikkatli olmakta yarar var. Seyahatleriniz artabilir 23 Şubata kadar olan tarihlerde.

Oğlak ve Yükselen Oğlaklar;

Paranın idaresini sorgulayacağınız, finansal anlamda bütçenizi genişletmenin yollarını aramaya başlayabileceğiniz zamanlar. Mars size parayı harcatabilirde, beklenmedik sürpriz masraflar çıkarabilir, finans konuları ile ilgili gerginlikler yaratabilir. 23 Şubata kadar hareke geçeceğiniz, insiyatif alacağınız ve mücadele edeceğiniz konular kısacası finansal konular olacaktır.

Kova ve Yükselen Kovalar;


Burcunuza giriş yapan Mars, size cesaret, mitvasyon, enerji, girişim gücü, canlılık ve ataklık getirmeye başlıyor tabi bunun yanı sıra agresyon ve sabırsızlıkta bulunmakta. Üzerinizde ki ölü toprağını atmaya, harekete geçmeye başlayacaksınız. Yeni girşimlerinizle ve enerjinizle dikkatleri üzerinize çekeceksiniz. Fevri ve agresif çıkışlardan kaçınmak yerinde olacaktır. 23 Şubata kadar bu etkileri üzerinizde taşıyacağınız tarihlerde, düşme, çarpma, sakarlık, yaralanmalara karşı da dikkatli olmakta fayda var.

Balık ve Yükselen Balıklar;

Mars bir nevi hayatınızda 23 Şubata kadar uykuya geçecek tabii bu sizi de uyutabilir. Enerjinizin geri planda kaldığı, kendinizi biraz yorgun, dinlenme ihtiyacınızın artacağı bir süreçten geçebilirsiniz. Kendi kabuğunuza çekilmeyi tercih edebilirsiniz. Bu dönem sağlığınızı ilgilendiren konular çok daha fazla ön plana çıkabilir, grip, nezle, ateş gibi konuların yanı sıra bulaşıcı bazı rahatsızlıklara karşı da dikkatli olmakta yarar var.

Not; Teşekkür etmek için altta yer alan reklama tıklamanız yeterlidir.