18 Ocak 2011 Salı

19 Ocak Yengeç Burcunda Dolunay ve Etkileri




Her ay gökyüzünde bir yeni ay ve bir de dolunay meydana gelir. Gerçekleşen yen ay ve dolunaylar o ayın öne çıkacağı konuları ve hangi burçta gerçekleşiyorsa o burcun kalitesinde olayların yaşanacağına işaret eder. Yeni ay ve dolunay zamanları; Ay’ın yaptığı açılarda tepkilerimiz, gerçekleşmesi muhtemel konuların hangi kanal ile hayatımızda yer edeceğine dair ipuçları verir bizlere. Yeni ay dönemleri başlangıçları,yeni enerjileri simgelediği gibi dolunay ise artık tamamlanması gereken durumları, bitirilmesi gereken koşullara işaret edebilir.

Ocak ayının dolunayı yengeç burcunda gerçekleşecek. Yengeç,su grubu,öncü ve dişil bir burçtur. Bu dolunay zamanı, evle, güvenlikle ilgili konular ön plana çıkabilir. Kırılgan ve kendimizi savunmamız gereken olaylar içine çekilebiliriz. Geçmişle ilgili bazı konular ortaya çıkabilir, melankolik bir ruh haline bürünebiliriz. Çevrenizde ki insanlara karşı daha korumacı ve savunmacı olabilir, bu dolunay zamanı özellikle anne ile ilgili konular, anne ile ilişkiler çok daha fazla ön plana çıkabilir.

Dolunay zamanı Ay Mars ile gergin fakat Jüpiter ve Uranüs ile uyumlu bir açı içinde olacak. Mars ile gergin açı özellikle duygusal gerginliklere, daha hassas olmanıza, alınganlaşmanıza yol açabilir. Jüpiter ve Uranüs ile olumlu açısı, yaratıcılık gerektiren konularda destek verirken, hislerinizin kuvvetlenmesine, bayanlardan yana şanslı olabileceğiniz, rutin dışına çıkmak isteyebileceğiniz, eve ait işlerin tamamlanabileceği, sürpriz karşılaşmaların yaşanabileceğine işaret etmekte

Peki bu genel etkilerin ardından, diğer burçları nasıl etkileyecek?

Koç ve Yükselen Koçlar;

Ev iş arasında dengeyi kurmanız önemli olacaktır. Yuva, yer değiştirme, tadilat, aile içi ilişkilerin önem kazanacağı bu zamanlar, sosyal anlamda yaşanması muhtemel gerginliklere karşı dikkatli olmakta yarar var. Bilinç altınız ve rüyalarınız anlam kazanabilir, manevi konularla daha iç içe olabilirsiniz.

Boğa ve Yükselen Boğalar;

Önemli haberler alıp verebilir, yakın çevreniz ile ilişkiler önem kazanmaya başlıyor. Mini seyahatler, iletişim, yayıncılıkla ilgili konular gündeme gelebilir. İşlerin bitirilmesi için hafif panik bir havaya bürünebilirsiniz. Sosyal çevre ve arkadaşlarınızdan destek görebileceğiniz, keyifli vakit geçirebileceğiniz zamanlar.

İkizler ve Yükselen İkizler;

Para para para! Bu dolunayın odak konusu olacak. Finansal anlamda ani beklenmedik harcamalar ortaya çıkabilir, gerginlik yaratabilir. İş ve kariyerinizi ilgilendiren konularda sürpriz,destekleyici gelişmeler yaşayabilirsiniz.

Yengeç ve Yükselen Yengeç;

Burcunuzda gerçekleşecek olan dolunay, hayatınızda önemli bir meseleyi sonlandırmanız için size destek verecektir. Bu günlerde biraz daha hassas,savunmacı, çevrenizde ki kişileri korumacı davranabilir, melankolik bir ruh haline bürünebilirsiniz. Özellikle ikili ilişkileriniz ve ortaklarınızda gerginliklerden kaçınmak yerinde olacaktır. Yabancılarla ilgili, yurt dışıyla ilişkili, ticaretle ilgili destekleyici sürpriz etkiler devrede, beklediğiniz haberler her an gelebilir.

Aslan ve Yükselen Aslanlar;

Öncelikle sağlığa biraz dikkat, özellikle ateşli rahatsızlıklar veya mikrobiyal enfeksiyonlara karşı, iş ve çalışma ortamınızda veya çalışma şeklinizde stresli zamanlar olabilir. Finansal anlamda sürpriz beklenmedik gelişmeler yaşayabilirsiniz, ortaklaşa kazandığınız gelirlerde artış meydana gelebilir.

Başak ve Yükselen Başaklar;

Sosyal çevre ilişkileri ve aşk hayatınız arasında denge kurmanız önemli olacaktır. Riskli girişimlerden uzak durmalı,spor aktivitelerinde kendinizi çok zorlamamalısınız. Davetler, organizasyonlar, arkadaşlarla ilişkiler mercek altında. Eşinizden veya ortağınızdan destek görebileceğiniz, yeni ortaklık tekliflerinin olabileceği zamanlar. İlişkinizde olası sorunları çözmek için uygun bir zemin. Uzun zamandır görüşmediğiniz arkadaşlarınızla ilgili gelişmeler yaşanabilir.

Terazi ve Yükselen Teraziler;

İş ve kariyerinizi ilgilendiren konular gündemde. Organize olmanız sayesinde işlerinizi çok daha kolay bitirebileceksiniz. Birlikte çalıştığınız kişilerden ve hizmet aldığınız yerlerden rahatça destek görebileceksiniz. Yeni işler, yeni projeler, yeni iş teklifleri ortaya çıkabilir.

Akrep ve Yükselen Akrepler;

Hukuksal konularla ilgili gerginlikler olabilir, iletişim, haberleşme,haber alıp-verme, yayıncılıkla ilgili konularla ilgili gelişmeler yaşayabilir, gergin bir ruh haliniz olabilir. Yaratıcılık gerektiren konularda destekleyici, aşkla ilgili konularda sürpriz gelişmeler yaşayabilirsiniz. Finansal anlamda harcamalara biraz dikkat.

Yay ve Yükselen Yaylar;

Ortaklaşa kazanımlar, eşinizin veya ortağınızın finansal durumu, borçlar, ödemeler, krediler, bankacılık işlemleriyle ilgilenebilirsiniz. Size yapılacak olan ödemelerle ilgili gecikmeler veya stres yaratacak koşullar oluşabilir. Yuva, aile, yaşadığınız yer ile ilgili sürpriz gelişmeler yaşanabilir, evinizle ilgilenebilir, dekoratif değişikliler yapabilirsiniz.

Oğlak ve Yükselen Oğlak;

İkili ilişkiler ve ortaklıklar mercek altında. Tartışmaları sorunları çözmeyeceği gibi daha büyük sorunları da beraberinde getirebilir. Gerginliklerden uzak durmanızda fayda var. Yakın çevrenizde ki kişilerden destek alabilir, sürpriz sizi sevindirici haberler gelebilir bu günlerde.

Kova ve Yükselen Kova;

Burcunuzda hareket eden Mars, dolunay zamanında tetiklenecek. Daha inatçı ve gergin bir tutum sergileyebilirsiniz. Sağlığınıza ve kişisel bakımınıza önem vermeniz gereken bu günlerde, yeme içme alışkanlıklarınızı gözden geçirmeniz konusunda uyarıcı nitelikte. Çok fazla çalışmanız gerektiren koşullar olabilir. Finansal anlamda ise beklenmedik sürpriz kazançlar elde edebilirsiniz.

Balıklar ve Yükselen Balıklar;

Yalnız için havada bir nevi aşk kokusu var! Yaratıcılık gerektiren konularda şanslı, riskli girişimlerden kazanç elde edebilirsiniz. Hobilerinize yönelebilir, hayatın keyifli yanlarını daha kolay görebilirsiniz. Aş ve çocuklarla ilgili konular çok daha ön planda bu dolunay zamanı.