13 Ocak 2011 Perşembe

Merkür Oğlak Burcunda (3 Şubata Kadar)


Bugün 13:24 itibari ile Merkür Oğlak burcuna geçiş yaptı. Her gezegen geçiş yaptığı burcun karekteristik özelliklerini, kendi imajıyla birleştirerek gücünü gösterir. Merkür 3 Şubata kadar Oğlak burcunda kalacak. Genel olarak Merkür’den bahsedecek olur isek; her türlü yazılı ve sözlü iletişimi, haberleşmeyi, müdahaleyi, ticareti, işletmeciliği, eğitimi, akıl ve mantığı, düşünme tarzımızı, teknolojiyi,astrolojiyi ve küçük elektronik aygıtları işaret eder.

Merkür Oğlak burcunda iken, düşüncelerimiz daha somut şeyler üzerine odaklanır, mantıklı ve kuralcı bir yaklaşım sergileriz. Az öz konuşur aslında daha çok düşünürüz. Düşündüklerimizi ve fikirlerimizi açıklarken onay alma ihtiyacı duyarız. Kolay kolay söz verilmez ama verilen sözlerde tutulan nitelikte olur. Aceleci ve sabırsız değil aksine detaylara hakim, sabırlı ve ağır hareket edebiliriz. Merkür Oğlak burcunda iken, geleceğe yönelik planlar yapmak için harika zamanlardır, planlar uzun vadeli ve yavaş ilerleyebilir fakat sonuca ulaşır.

Peki 3 Şubata kadar Merkür’ün Oğlak burcunda ki diğer burçları hangi alanlarda nasıl etkileyecek göz atalım;

Koç ve Yükselen Koçlar

10.evinize giriş yapan Merkür, 4 Şubata kadar iş ve kariyerinizi ilgilendiren konularda, önemli toplantıları, görüşmeleri, haber alış-verişlerine işaret ediyor. Gelişmeler yavaş fakat sağlam ve güven verici şekilde gelişecektir. Sizden yaşça büyük, deneyim ve yönetim sahibi kişiler ile iletişim trafiğiniz artabilir. Bürokratik bazı konularla ilgilenmeniz gerekebilir. Fikirleriniz daha kolay kabul görebilecek, her zamankinden daha ikna edici olabileceksiniz. Daha sabırlı, çalışkan ve mükemmeliyetçi olabilirsiniz. İşinizle ilgili eğitimler alabilir,seminerlere katılabilir, seyahatlere çıkabilirsiniz.

Boğa ve Yükselen Boğalar

13 Ocak ile 3 Şubat tarihleri arasında hedeflerinize ve ideallerinize yönelik yaşça büyük kişilerden fikirsel anlamda önemli destekler alabilirsiniz. Eğer reklam,pazarlama, satış içinde iseniz fikirlerinizi çok rahat bir şekilde paraya dönüştürebilirsiniz. Eğitim ile ilgili konularda destekleyici etkiler altında olacaksınız. Seyahat planları yapabilir, her türlü yeni fikir alış-verişlerine açık olacağınız zamanlar olacaktır. Yeni bir eğitim almaya başlayabilir, önemli iş anlaşmaları ve sözleşmeler gündeme gelebilir.

İkizler ve Yükselen İkizler

Finansal konularla ilgili önemli konuşmalar, fikir alış-verişleri yapabilirsiniz. Önemli imzalar, anlaşma koşulları oluşabilir. Ortaklıklarınızdan elde ettiğiniz gelirleri düzene koyabilirsiniz. Finansal anlamda yaşama ihtimaliniz olan zorluğu mantıklı çözümlerle rahatça aşabilirsiniz. Miras..vb paylaşımlı finans konuları ile ilgili de olumlu haberler alabilirsiniz.

Yengeç ve Yükselen Yengeçler;

 3 Şubata başkaları üzerinde çok daha ikna edici olacağınız bir zamana giriyorsunuz. Yeni önemli kazanç sağlayacak iş anlaşmaları ve projelerle ilgilenebilirsiniz. Merkür iletişim ve konuşma ise, bu dönemde hem ortaklık kurduğunuz kişilerle hem de eşinizle bol bol fikir alış-verişi yapabilir, olası sorunları konuşarak mantıklı çözümler üretebilirsiniz. Her türlü resmi anlaşmalar ve hukuki konularda önemli görüşmeler yapabilirsiniz.

Aslan ve Yükselen Aslanlar;

3 Şubata kadar 6. evinizde hareket edecek olan Merkür, iş ve çalışma ortamınızda organize olmanın, disipline girmenin, daha akılcı ve mantıklı adımlar atmanın zamanının geldiğine işaret etmekte. Zihinsel olarak oldukça aktif ve girişken olacağınız, aynı anda birden çok iş ile ilgilenmeniz gerekebilecek. Birlikte çalıştığınız kişiler ile kuracağınız irtibatlar bu dönem çok daha önem kazanacak. Sırt ve sinirlerle ilgili rahatsızlıklara dikkat etmekte fayda var.

Başak ve Yükselen Başaklar;

Aşk ve çocuklarla ilgili konularda iletişim trafiği artıyor.Yalnız olan başaklar 3 Şubata kadar olan süreçte biraz zihinsel flörtöz olabilirler. İlişkisi olanlar olası sorunları konuşarak çok daha rahat bir şekilde çözebilirler. Çocukları olanlar, onları karşılarına alıp doğru-yanlış kavramları üzerine önemli konuşmalar yapabilirler. Zihnen yaratıcı olacağınız, hobilerinize daha çok yöneleceğiniz, hayattan daha keyif alabileceğiniz, keyifli sohbetler yapabileceğiniz zamanlar.

Terazi ve Yükselen Teraziler;

Ev, yuva,aile ile ilgili konularda önemli konuşmalar, fikir alış-verişleri, sözleşmeler, alım-satım konuları ile ilgilenebilirsiniz. Aileniz ile birlikte minik bir tatil kaçamağı yapabilir, aile içinde olası çözülmemiş sorun olan konuları 3 Şubata kadar olan süreçte çözebilmeniz adına uygun koşullar oluşacaktır.

Akrep ve Yükselen Akrepler;

3 Şubata kadar olan süreçte, fikirleriniz ve iletişim becerileriniz ile yakın çevrenizde özellikle göz dolduracaksınız. Kardeşlerinizle, komşularınızla, yakın çevrenizde ki kişiler ile daha sık bir araya gelebilirsiniz. Tüm iletişim kanalları ile aktif bir iletişim içinde olacağınız, fikirlerinizi daha geniş kitlelere yaymak ve duyurmak adına önemli adımlar atacağınız zamanlar. Yazmak, okumak size her zamankinden daha keyifli gelecektir.

Yay ve Yükselen Yaylar;

Finansal konularla ilgili 3 Şubata kadar önemli kararlar alabilir, görüşmeler yapabilir, fikir alış-verişinde bulunulabilir, ortaklıklara girişebilirsiniz. Kazancınızı arttırmanın yollarını arayabilir, mantıklı ve sağduyulu adımlar atmanız gerekebilir. Bütçenizi yeniden gözden geçirip, akılcı çözümler üretebilirsiniz.

Oğlak ve Yükselen Oğlaklar;

3 Şubata kadar burcunuzda kalacak olan Merkür, sizi  daha mantıklı, kuralcı, iş bitiren biri yapabilir. Kendinizi çok daha rahat bir şekilde ifade edebilir, isteklerinizi net bir şekilde dile getirebilirsiniz. Önemli toplantılar, konuşmalar yapabilirsiniz. Finansal anlamda daha akılcı hareket etmeye başlayacaksınız. Hayatınızda iletişimle ilgili konularda canlanma başlıyor.

Kova ve Yükselen Kovalar;
Dışa dönük olmaktansa daha içe dönük olmayı tercih edeceğiniz, fikirlerinizi, düşüncelerinizi daha çok kendinize saklamayı uygun görebilirsiniz. 3 Şubat tarihine kadar konuşmaktan daha çok düşünebilir, kendinizi zaman zaman eleştirebilirsiniz. Bu dönem, okumak, yazmak, yalnız başınıza yapacağınız aktivitelerden daha çok keyif alabilirsiniz.

Balık ve Yükselen Balıklar;

Arkadaşlar ve sosyal çevre ile olan iletişim trafiğiniz artıyor. Uzun süredir görüşmediğiniz arkadaşlarınızla daha sık bir araya gelebilirsiniz Küsleri barıştırabilir, çevrenizde ki kişileri siz bir araya getirecek organizasyonlar yapabilirsiniz. Arkadaşlarınız ile beraber keyifli birkaç günlük mini bir tatil kaçamağı da yapabilirsiniz.

Not; Teşekkür etmek için aşağıda yer alan reklama tıklamanız yeterlidir.