4 Aralık 2010 Cumartesi

Aralık Ayı Boğa Burcu

Selam Arkadaşlar;
Birazdan anlatacağım şeyi siz kendi evinizde sakın denemeyin! Çünkü kendimi anca toparlıyorum.  Hazır evdeyken evi bir temizlemeye koyuldum, sıra banyoya geldiğinde çamaşır suyu, tuz ruhu ve kireç çözücüyü kullanmak istediğim noktalara üst üste döktüm ve poof ! mini bir buhar patlaması ardından nefes almayı zorlayıcı bir gaz! Hemen kendimi pencere attım, gözlerim yaşardı, nefes almakta oldukça zorlandım… Kısacası karıştırılmaması gereken şeyleri karıştırarak kimyevi zararlı bir tepkimeye neden oldum.  Tem teşekküllü temizlik bu olsa gerek, kendimi de az daha imha ediyordum  : ) Tamam kabul ediyorum, bunların bir arada kullanılmaması gerektiğine dair bir takım rivayetler kulağıma çalınmıştı ama meraklı bünyeye laf anlatmak kolay değil, bir musibet bir nasihate bedeldir diye de boşuna dememişler. Sonuç ilk gün ki kadar beyaz bir banyo ve kaybedilmesi muhtemel sağlığım oldu… Şimdi Aralık ayına gelirsek eğer,  oldukça önemli bir ay çünkü hem yılın son Merkür gerilemesi hem de son ay tutulması var. Marsta bu ay biraz gergin… Şimdi detaylı aralık ayı boğa burcu analizimize başlayalım…ü
Aşağıda verilen tarihleri +/-2-3 gün olarak düşünmenizi rica ediyorum.

1 Aralık
Merkür Oğlak Burcunda

Aya Merkür’ün Oğlak burcuna geçişi ile başlıyoruz. Toprak grubuna giriş yapan Merkür daha elle tutulut, ayakları yere sağlam basan fikirlere, somut gelişmelere işaret etmekte. 9. Evinize giriş yapan Merkür, yurt dışı ile ilgili işler, yabancılarla ilişkiler, idealleriniz, hukuk, felsefe hayatın mistik yanları ile ilgili konulara zihinsel olarak çekilebileceğinizi gösteriyor.  18 Aralığa kadar Merkür Oğlak burcunda kalacak, bu döneme kadar, hedefleriniz ve ideallerinizle ilgili daha somut ve gerçi adımlar atmak isteyebilir, önemli kişiler ile önemli bir takım görüşmeler yapabilirsiniz, bu görüşmeleriniz  finansal durumunuzla alakalı görüşmelerde olabilir. Yine eğitim, yayıncılıkla ilgili konularda gelişmeler yaşayabilirsiniz.
3 Aralık
Mars (Yay) Kare Uranüs r
Dikkat edilmesi gereken, oldukça stresli ve gergin zamanlar.  Ani öfke patlamaları, ani çıkışlar, kayıplar olabilecek bir gün. Beklenmedik ani sürpriz gelişmeler yaşanabilir. Özellikle borç,alacak-verecek konuları, arkadaşlar ve sosyal ilişkilerinizi bağlayan konularla ilgili. Finansal anlamda ani kararlardan, harcamalardan, risklerden kaçınmak yerinde olacaktır. Çalınma, kaybolma, hesap hataları riskinin olabileceği zamanlar. Özellikle sosyal anlamda, arkadaşlarınızla ilişkilerde gerginlikler meydana gelebilir, bu günlerde tutarsız davranışlar dergileyebilirsiniz.

5 Aralık
Yay burcunda Yeni ay
Merkür (Oğlak) Kavuşum Pluto
Yılın son yeni ayıda yay burcunda. Çoşkulu, hevesli, meraklı, öğrenmeye açık olabileceğiniz bir gün. 8. Evinizde gerçekleşecek olan yeni ay ile birlikte, özellikle başkalarına ait finansal kaynaklar, banka kredileri, borçlar, eşinizin finansal durumu ile ilgili gelişmeler yaşayabilirsiniz. Bankaya kredi talebi ile gidebilirsiniz, burs almak için başvuru yapabilirsiniz veya bunların sonucunu alabilirsiniz. Eğer kendi işinizi yapıyor iseniz, işinizi geliştirmek, büyütmek için finansal kaynak  arayışına girebilirsiniz. Bu yeni size ait olmayan ama sizi ilgilendiren finansal koşullar ile alakalı olacaktır.
Merkür ile plutonun aynı gün içinde kavuşum yapması 9. Evinizde, düşündüklerinizi çok daha inatçı bir şekilde dile getirme potansiyelinizin olduğunu, giriştiğiniz işle ilgili veya görüştüğünüz kişileri ikna etmekte çok fazla zorlanmayacağınızı gösteriyor. Zihinsel anlamda kendinizden oldukça emin bir profil çizeceksiniz.
8 Aralık
Uranüs balık retrosu bitiyor
Mars Oğlak burcunda
Uzunca bir süredir Uranüs balık burcunda geri harakette idi, bu sizi zaman sosyal alanda belirsizliklere, yanılgılara belki de insanlardan uzaklaşmaya kadar götürmüş olabilir bu etkileri iş yaşamından kazandığınız gelirlerinizi de aynı şekilde etkilemiş olabilir.  artık Uranüs ile haraketine başlıyor ve özellikle yine sosyal alanda biraz daha hareketlilik, canlılık getirebilir ilişkilerinizi uzunca bir süre gözden geçirdiniz ve artık aldığınız kararlarla ilişkilerinizi revize ederek yeniden kurmaya başlayabilirsiniz.
11 Aralık
Oğlak burcunda Merkür Retrosu
Merkür  31 aralığa kadar geri hareket edecek önce sizlerin 9. Evinde daha sonra da 8. Evinizde geri haraketini sürdürecek. Merkür genel anlamda, iletişim, haberleşme, elektroniklerle ilgilidir. Merkür geri giderken yeni işlere başlamak için koşullar çok uygun olmayabilir, elimizde var olan yarım kalmış işleri düzeltmek, düzenlemek için ideal zamanlardır. İdeallerinizi yeniden düzenleyebilirsiniz bu dönemde, seyahatlerinizde son kontrolleri birkaç defa yapmakta yarar var, kaybolan bavullara, eşyalara karşı da dikkatli olmalısınız seyahatler esnasında. Ayın 18ine kadar ki etkileri bu şekilde, 18inde ise sizi finansal olarak etkilemeye başlayacak. Önemli kararlarınızı, yatırımlarınızı ay sonuna kadar ertelemekte fayda var. Zaman zaman iletişimle ilgili aksamalar, yanlış anlamalar meydana gelebilir.

13 Aralık
Mars, Pluto, Merkür kavuşumu oğlak burcunda.
Bu oldukça dikkat çekici ve çok güçlü bir etki ve aslını isterseniz birazda karışık.  İçinizde müthiş bir şekilde bir şeyleri değiştirmek isteyebilirsiniz özellikle finansal konularla ilgili, finansal kaynaklarınızla ilgili bir değişim isteyebilirsiniz. Bu günlerde zihinsel olarak daha aktif, yeni başlangıçlar peşinde olabilirsiniz. Zihinsel olarak gergin, stresli bazen söylediklerinizde oldukça inatçı bir tavır takınabilirsiniz.

16 Aralık
Güneş (Yay) Kare Jüpiter ve Uranüs
Bu günlerde içinizde isyan eden etkiler taşıyabilirsiniz. Otorite figürleri ile problemler yaşayabilirsiniz. Özellikle finansal anlamda stres ve baskı altında hissedebilirsiniz kendinizi, kendinize destek aramaya koyulabilirsiniz. Değişim arzusu içinde olabilirsiniz.

18 Aralık
Merkür r yay burcunda Kavuşum Güneş
Yine finans konularının gündemde olacağı zamanlar, eskiye ait, ödenmemiş ve unuttuğunuz bazı ödemeler gündeme gelebilir, önemli anlaşmalar, sözleşmeler, imzalar gündeme gelebilir. Bu günlerde Merkür’de geri harekette ve Güneş’in kontrolünde olduğu için, önemli kararları ertelemekte, önemli imzaları ay sonuna kadar ertelemekte yarar var. Şartları çok net göremeyebilirsiniz. Özellikle finansal konuları bağlayan sözleşmeler için bu etki daha da kendini hissettirici olacaktır.

20 Aralık
Merkür r (Yay) Kare Jüpiter ve Uranüs
Oldukça orijinal, bağımsız, özgün fikirlere sahip olabilirsiniz fakat abartmaya ve aşırıya kaçma eğilimi de baş gösterebilir. Finansal ve sosyal ilişkilerde zaman zaman tutarsız, güvenilmez bir profil çizebilirsiniz. Bu günlerde sakin kalmak, her düşündüğünüzü bir anda pat diye söylememekte yarar var.
21 Aralık
İkizler burcunda Dolunay ay tutulması
Önemli bir sürecin sonuna geldiğine işaret etmekte. Buzunca bir süredir üzerinizde finansal anlamda ve kaynaklarınızla ilgili baskı ve sorunlarla uğraşmış olabilirsiniz bu tutulma zamanı bir nevi bu konularla ilgili zirve noktası.  Sosyal ilişkileriniz, finansal kaynaklarınız, size ait olmayan ama sizi ilgilendiren maddi durumlar bu tutulma içinde oldukça etkin olacaktır. Bu tutulmanın etkilerini 2 hafta öncesi ve sonrasında çok daha net bir şekilde hissedebilirsiniz tabii ki.  Oldukça stres yüklü zamanlar. Bir finans kaynağınızı kaybedebilirsiniz fakat yeni bir kaynak ile yolunuza devam edebilirsiniz.

22 Aralık
Güneş Oğlak burcunda
Önümüzde ki bi ay boyunca odaklanacağınız konular, seyahatler, idealleriniz, yurt dışı ile ilgili işler ve yabancılarla ilişkiler, uzak akrabalarınız olacaktır. Önemli seyahatler gündeme gelebilir, ideallerinizi gözden geçirebilirsiniz. Uzun zamandır görüşmediğiniz akrabalarınızdan haber alabilir, bir araya gelebilirsiniz. Eğitim, yayıncılık konuları ile daha fazla haşır neşir olabilirsiniz. Daha elle tutulur, somut olgular peşinde koşabilirsiniz.

27 Aralık
Güneş (Oğlak) Kavuşum Pluto
Kendinizi çok güçlü ve iradenizi çok rahat bir şekilde kullanabileceğiniz zamanlar. Hayatınızı, yaşadığınız yeri, yaşam şeklinizi değiştirmek için oldukça güçlü isteklerde bulunabilirsiniz, hatta gerekli koşullarla da karşılaşabilirsiniz. Yeni araştırmalar içine girebilir, daha sıkı ve ciddi çalışabilirsiniz. Söz sahibi, güçlü otorite figürlerinden kolayca destek bulabileceksiniz.
28 Aralık
Jüpiter ve Uranüs tam kavuşum balık burcunda

Arkadaşlarınızla veya sosyal ilişkide bulunduğunuz kişiler ile ortaklaşa projeler içine girebilirsiniz. Yeteneklerinizi rahatça ortaya koyabilecek, sosyal çevrenizden beklenmedik, sürpriz destekler bulabileceksiniz. Bu açının etkisini uzunca bir süre hayatınızda hissedeceksiniz. Yeni şeyler öğrenmeye oldukça açık olacaksınız, yurt dışı, felsefe gibi konularda gelişmeler yaşayabilirsiniz. Arkadaşlarınızda, sevdiklerinizden, dostlarınızdan kolayca destek bulabileceksiniz.

29 Aralık
Mars (yay) Kare Satürn (Terazi)
İş ve çalışma koşullarınızla ilgili zaman zaman sıkıntı yaratan, sizi kısıtlayan, şartları zorlayan durumlarla karşılaşabilirsiniz.  Sağlığınıza dikkat etmelisiniz. Bu günlerde hayat biraz daha zorlayabilir sizi.

31 Aralık
Merkür retrosu bitiyor
Yıl başı günü Merkür geri hareketinin sonuna gelmiş bulunuyoruz.  Ay boyunca, engellemeler, gecikmeler, aksiliklerle başa çıkmak zorunda kaldınız. Hem finansal anlamda hem de idealleriniz gelecek hedeflerinizle ilgili konularda. Merkür artık ileri harekete başlıyor, toparlanma, hayatımızda dair daha mantıklı kararlar verme, yanlışları düzeltme ve aksiyon alma zamanı….

Yeni yılınız kutlu olsun….