15 Kasım 2010 Pazartesi

Bayram Nasıl Geçecek?


Önümüzde uzun bir bayram tatili var, kimilerimiz şehir dışına mini tatiller ile değerlendirecek, kimimiz bulunduğu şehirde, kimimiz eş,dost, akrabalar ile geçirecek bu tatili. Oldukça yorucu ve stresli geçen son 4-5 ayın ardından bu tatil bir çoğunuza adeta ilaç gibi gelecek. Peki bu tatil süresince gökyüzünde durumlar nasıl, nasıl etkilerin altında olacağız, neler bekliyor bizi bir göz atalım;

Bayram süresince güneş ile Neptün karesi etkin bir şekilde çalışacak, öncelikle sağlığımıza dikkat etmemiz gerekiyor, özellikle tüketilen sıvı gıdalar yüzünden zehirlenmeler baş gösterebilir, alerjiler ortaya çıkabilir.  Özellikle araba kullanacak olanlar dikkat etmeli lakin Neptün odaklanma, dikkat dağınıklığı gibi etkiler ortaya çıkartabilir. Gelişen olaylara karşı daha hassas bir şekilde yaklaşabilir, alınganlık yapabiliriz. Bu açı aslında tamda bir tatil açısı, kendimizi salma, bırakma, tembellik yapmak için ideal. Özellikle Akrep, Kova, Aslan, Balık burçları ilk etkilenecek burçlar arasında yer almakta.

Güneş ve Uranüs arasında ki üçgen açı yine bayram boyunca etkinliğini sürdürmeye devam edecek, geçmişe ait konular tekrar beklenmedik bir şekilde tekrar gündeme gelebilir, farklı, ilginç size marjinal gelen konulara karşı kayıtsız kalmanız zor gözüküyor, özellikle hayatında bir değişim esintisi yakalamayı bekleyenler bu zamanlar girişimlerde bulunabilirler, daha meraklı, araştırmacı, özgürlükçü olabiliriz. Hayatınıza dair yeni ilginç deneyimler kazanabilir, yeni şeyler keşfedebiliriz.

Merkür ve Mars kavuşumunun da etkin olacağı bu dönemde, hızlı düşünüp, hızlı kararlar almamızı gerektiren durumlarla karşılaşabiliriz, algılarımız ve zihnimizin oldukça açık ve aktif olacağı bir süreç. Zaman zaman odaklanma problemi, konuşurken konudan konuya atlama, organize olmaya çalışırken dağılabiliriz, sinirlerimiz daha hassaslaşabilir. Fevri ani çıkışlar yapabiliriz. Konuşmalarımızda oldukça ikna edici olabiliriz.

Bayram sonunda ise hem Venüs hem de Jüpiter geri haraketi son bulacak. İlişkiler ve finansal konularla ilgili gecikmeler, engellenmeler son bulmaya başlayacak. Tatil sonrasına bomba gibi bir başlangıç yapıyoruz.

Koç; yenilikler, yeni başlangıçlar yapabiliriz, farklı deneyimlere açık olabilir, elektronik aletler alabilir, özgürce ve rahat haraket etmek isteyebilirsiniz. Aşk ve çocuklarınızı ilgilendiren konularda daha hassas davranabilirsiniz, sakarlıklara, minik yaralanma, düşme, çarpmalara karşı dikkatli olmalısınız.

Boğa; kendinizi bırakmak, tembellik yapmak için ideal zamanlar. Kilo alımları olabilir dikkat, kariyeriniz ilgilendiren konularda önemli kararlar vermek için ideal zamanlar değil, yakın çevrenizden rahatça destek görecek, sosyal anlamda aktif bir sürece giriş yapacaksınız. Finansal konularla ilgili yaratıcı, hızlı çözümler bulabilirsiniz.

İkizler; sağlığa dikkat, besin zehirlenmeleri, alerji gibi konulara karşı ihtiyatlı davranmalısınız, sinirler hassas olabilir, iş ve kariyerinizi ilgilendiren konularda güzel haberler alabilirsiniz, ilişkiler, ortaklıklarla ilgili konularda agresyondan kaçınmak yerinde olacaktır.

Yengeç; finansal anlamda riski girişimlerden kaçınmakta yarar var, beklenmedik sürpriz aşklar, hamilelik, hayatın renkli ve eğlenceli tarafı ile daha çok ilgilenebilirsiniz, günlük rutin işler size sıkıcı gelebilir, yeni şeylere doğru yönelebilirsiniz.

Aslan; ilişkiler,ortaklıklarla ilgili konularda sıkıntılı, buhranlı bir süreç, finansal anlamda beklenmedik sürpriz kazançlar, haberler söz konusu, zihinsel anlamda gergin, kazalara, çarpmalara karşı dikkatli olmakta fayda var.

Başak; sağlığınıza dikkat, özellikle soğuk algınlığı, grip gibi durumlara karşı. İlişkilerden yana şanslı, yeni başlangıçlar, yeni girişimler ortaklıklar yapabilirsiniz. Yuva, gayrimenkul, taşınma, tadilat ile ilgili işler gündeme gelebilir.

Terazi; finansal konularla ilgili önemli kararları bayram sonrasına bırakmakta fayda var, sosyal ilişkilerde alıngan ve hassas davranabilirsiniz. Sürpriz kazançlar, bütçe konuları gündeme gelebilir. Yeni şeyler öğrenmek, yeni fikir veya felsefe akımları ile ilgilenebilirsiniz.

Akrep; dikkatinizi toplamakta zorlanabilir, zihinsel anlamda kolayca dağılabilirsiniz, bol bol tembellik yapmak isteyebilirsiniz. Aşk ve çocuklarla ilgili konularda beklenmedik sürpriz gelişmeler yaşanabilir. Eğer yalnız iseniz, havada aşk kokusu var.

Yay; ortaya çıkmak yerine daha perde arkasında kalmayı tercih edebilir, bol bol dinlenebilirsiniz. Sağlığınıza dikkat etmeli, özellikle böcek,sinek sokmalarına karşı. İkna kabiliyetinizin yüksek, zihinsel anlamda yaratıcı ev aktif bir süreç.

Oğlak; finansal anlamda risk almak için uygun zamanlar değil, borç,alacak-verecek konuları gündeme gelebilir. İletişim yeteneklerinizi oldukça aktif bir şekilde ortaya çıkartıp kullanabilirsiniz, ishal, kusma, bulantı gibi rahatsızlıklara dikkat.

Kova; kariyeriniz ilgilendiren konularda risk almaktan kaçınmalısınız. Sürpriz yenilikler hayatınıza renk katacaktır. Özellikle uzun zamandan beri size rutin gelen konuların dışına çıkabileceksiniz. Sosyal anlamda canlı, girişken, arkadaşlarla beraber keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Balık; alıngan, hassas olabilir, sezgileriniz güçlenebilir, hayatınızın akışını değiştirecek bazı radikal kararlar alabilirsiniz, yakın çevrenizden rahatlıkla destek bulabileceksiniz, kariyerinizi ilgilendiren konularla ilgili gelişmeler yaşanabilir,haberler alabilirsiniz.