27 Aralık 2014 Cumartesi

KOÇ VE YÜKSELEN KOÇ 2015





Koç ve Yükselen Koç;
2015 Senesi

Seneye Satürn’ün Yay burcunda ki seyahati ile başlıyorsunuz ve tüm sene bu etki devam edecek hayatınızda. Buna göre bu sene deneyim kazanacağınız, belki de sizleri bir parça zorlayacak, dersler alacağınız ve önemli ödevlerinizi vereceğiniz alan, hukuksal konular, yurt dışı bağlantılı bir takım işler, akrabalarınızla olan ilişkileriniz, dini konular, yurt dışı ticareti ile ilgili konularla ilgili olabilir. Lütfen illegal işlerden, kişilerden uzak durun, ciddi zararlar görebilirsiniz. Öyle evraklarda, mevraklarda oynama falan yapmayın, başınıza fena işler açılabilir. Önemli, zorlu bir eğitim sürecine başlıyorsunuz hayırlı olsun, ne kadar dandik-kıl hoca varsa hepsi size rast gelebilecek seçmece gibi. Bazılarınız yayıncılık alanında kariyer denemelerine girişebilirler ama öyle her şey süt liman olmayacak, sürekli arıza tipler, engeller, sorunlar! Yurt dışına çıkarken bile trajik komik engellerle karşılaşabilirsiniz. Müslümansanız hacca gitmek için kolları sıvayabilirsiniz. Leyleği havada görmüşçesine sürekli bir seyahat hali başlıyor sizler için, ama bu seyahatler ilk zamanlar o laaa laa süper gelse de sonradan ciddi kabak tadı vermeye başlayabilir.  Astroloji öğrenmek, eğitim almak içinde harika bir süreç olacak sizler için. Bilgi ve öğrenme açlığınız başlıyor. Özellikle bu Yay sürecinde özellikle hayatınız yurt dışı bağlantılı konularda teste tabii tutulabilir. Mesela yurt dışında kariyer fırsatı ile karşılaşabilir ve kafanız karışabilir, yurt dışında iş bulmak, çalışmaya başlamak gibi enterasan bir güdü içine girebilirsiniz. Düzen ve sistem değiştirmek yorabilir sizleri. Yine bir deneme olarak uluslar arası ticari bir takım işlere girişebilir, risk alabilirsiniz. Ama bilin ki bu alanlarda mevsim pek öyle bahar gibi olmayacak, bildiğiniz kış gibi sizi yoracak, belki zaman zaman evden çıkamayacak hatta üşüyeceksiniz. Bu yazdığım konularda zorlayıcı, dersler ve ödevlerin olduğu bir yolculuk bekliyor olacak sizleri!
Akabinde senenin ilk tutulması 20 Mart günü Balık burcunda meydana gelecek. Bu tutulma enterasan bir tutulma, çünkü tamamen bilinçaltınızı, ruhsal konularınızı, manevi tarafınızı etkileyecek. Tutulma zamanı Satürn’ün de desteği olacağı için, size ruhsal anlamda iyi gelecek metodlar, uygulamalar, çalışmalara katılabilirsiniz mesela! Yine bu tutulma ile, kendi içinizde bir problemi çözebilirsiniz. Ya da belki de kendinizin bile fark etmediği gizli yönleriniz veya yetenekleriniz ortaya çıkabilir. Tutulma çok içsel bir dinamikle çalışacağından dolayı, kendinizi dışarıya karşşı ifade etmekte zorlanabilirsiniz. Tutulma döneminde, yeni ruhsal kitaplar alıp okuyabilir, yeni fikir akımlarına kapılabilirsiniz de. Bir diğer olası etkisi ise belki düşük bir ihtimal ama yazmakta yarar var, gizli bir takım aşk ilişkilerine de çekilebilirsiniz. Aman evli mevli olmamasına dikkat edin.
Akabinde 4 Nisan da Terazi burcunda bu sefer bir ay tutulması var. Bakın bu oldukça önemli bir tutulma, neden mi? Çünkü ekim ayında koç burcunda bir tutulma meydana gelmişti 15 derecede, şimdi ise 14 derece Terazide olacak, tam karşısında. Bu da demek oluyor ki arkadaşım, ekim ayında hayatında neyin başlangıcını yapmış, temelini atmışsan bununla ilgili sonuçları, gelişmeleri almaya başlayacaksın. Tabii bu tutulma senin burcunda bulunan Uranüs ile de kontak kuracağından dolayı, seni içsel anlamda huzursuz, dengesiz bir hale sokabilir, tepkilerin kontrolsüz ve gergin ve taşkın olabilir. Lütfen özellikle kalbine ve tansiyonuna dikkat et bu tutulma zamanı! Bu tutulma eğer ki bir ilişkin varsa bunu sarsabilecek bir etkiye sahip, özgürleşme ve rahat hareket etme ihtiyacı artacak demektir bilginiz olsun.  İlişkiler ve ortaklıklar alanında bir takım isyankar etkileri söz konusu! Yine bu tutulmanın bir diğer olası etkisi, para getirecek yeni ortaklıklara girişim söz konusu olabilir. Ya da partneriniz ve ortağınızla aranızda ki  parasal mevzuları bir netliğe kavuşturabilirsiniz. Biraz gergin bir tutulmakla olmakla beraber merak etmeyin öldürmüyor. Bazılarınız deli cesareti ile aniden evlilik yolunda bulabilir kendilerini! Ya da en kötü ihtimalle nişan gibi konular gündeme gelebilir.
27 Temmuz ile 7 Eylül arasında ise Venüs geri hareket edecek. Aşk, çocuklar, hobilerle ilgili konularda ki gelişmelerin biraz yavaşlamaya başladığını görebilirsiniz. Birden alevlenen, hızlı gelişmelerin olduğu aşk ve flört hayatınız birden duruldu, sakinleşti. Ya da cinsellikten bir anda eskiden olduğu kadar zevk alamıyorsunuz? Merak etmeyin geçici bu etkide 7 Eylüle  kadar sadece. Eski aşklar ve flörtlerle biraz zaman geçirebilirsiniz. Çocuk sahibi olmayı düşünenler, işleriniz biraz uzayabilir. Hamile kalma riski düşük olacağı gibi, beklenmeyen, istenmeyen gebelik durumları ile de karşılaşabilirsiniz. Aşk ve çocuklarla ilgili konular ön planda. Özel ilişkilerde güç, iktidar savaşı zaman zaman zor duruma düşürebilir, yalnız koçlar oldukça romantik günler kapıda. Çocuk sahibi olmayı düşünenler çalışmalar yapabilirler. Finansal anlamda sürpriz harcamalara karşı dikkatli olmakta fayda var. Para bu dönem daha çok keyfi harcamalar üzerine gidebilir. Maddi konularda aslında risk almak için pekte uygun bir süreç değil aslında bilginiz olsun.
12 Ağustosta ise şans, talih,bereket ile sembolize edilen Jüpiter ise Aslan burcundan çıkıp Başak burcuna geçiş yapacak ve 10 Eylül 2016 senesine kadar bu burçta seyahat edecek. Öncelikle daha sağlıklı yaşamak adına ciddi profesyonel destekler alabilir, diyet konusunda işinin ehli kişilerden yardımlar alabilir, yemek düzeninizi değiştirebilir, hayatınıza egzersiz ve spor katabilirsiniz. Jüpiter öncelikle yaşam kalitenizi arttırmanız konusunda muazzam destekler sunacaktır size. Velev ki bir takım antin kuntin hastalıklarınız var, merak etmeyin Jüpiter burada belki de alternatif tedavi yöntemleri ile buluşturacak sizleri. İş ve çalışma ortamınızda koşullar çok daha iyi bir seviyeye gelebilir. İş arayanlar sürekli seyahat edebileceğiniz bir işe giriş yapabilirsiniz. Ardı ardına mülakatlara çağrılabilirsiniz. İş ortamınızdan ve günlük yaşamdan çok daha fazla keyif almaya başlayacaksınız. Birlikte çalıştığınız kişilerle ilişkileriniz harika olmaya başlıyor. İş yaşamınızdan gelen gelirlerinizde artış bekleyebilirsiniz. Kişisel ve fiziksel gelişim sağlayabilmeniz adına fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. Yurt dışı bağlantılı işler gündeminizde yer tutabilir daha çok. Ya da bir diğer olası etkisi ile yeni bir hayvan sahiplenebilirsiniz, ama böyle bir şey yapacaksanız da barınaklardan sahiplenin lütfen! Ya da sizin sağlığınıza iyi gelmesi içinde bir hayvan sahiplenebilirsiniz.
13 Eylülde Jüpiter’in geçiş yaptığı bu alanda bir de Güneş tutulması meydana gelecek. Hem iş ve çalışma ortamınıza düzen, titizlik ve sadelik getirirken bir taraftan üzerinizde ki angarya işlerinizi alacak yeni yardımcı ve çalışanlar alabileceğinize işaret etmekte. İş ortamınızda ve gündelik yaşamınızda titizlik, düzen, yeni bir sistem oturtma konusunda çabanız desteksiz kalmayacaktır. Her şekilde biraz kılda olsa yeni iş ve müşterilerle karşılaştıracaktır sizleri.
28 Eylülde ise Koç burcunda bir ay tutulması meydana gelecek. Kişiliğin öne çıkacağı durumlar, sağlığınız, fiziksel görünümünüz, hayatınızda önemli başlangıçlar, girişimler söz konusu olacaktır bu tutulma zamanında. Bu tutulmada hem fiziksel hem de zihinsel olarak oldukça dikkat çekici olacaksınız. Atacağınız adımlar, hayatınızın genelini etkileyecek tarzda olabilir. Yeni başlangıçlarla ilgili fikirlerinizle dikkat çekeceksiniz. Özel hayatınızla ilgili sorumluluk almaya, kontrolü ele geçirmeye, özel hayatınızı belki de düzenleme ve disipline etmek için uygun destekler altında olacaksınız.  Tutulmanın yöneticisi Mars o gün başak burcunda seyredecek, bu yüzden de sağlığınıza özellikle dikkat edin, operasyonel durumlar oluşabilir, iş yerinde birlikte çalıştığınız kişilerle gerginliklerden uzak durmakta fayda var. Diyete başlamak, yaşam kalitesini yükseltecek girişimlerde bulunmak için idealdir. Yalnız mars etkisinden dolayı, günlük angarya sayılabilecek işleriniz artabilir, köle gibi çalışabilir ve bundan dolayı da çabucak arıza çıkartmaya eğilimli olabilirsiniz. Sağlıkla ilgili olarak, zehirlenme, alkolle ilgili sorunlara dikkat, ilaç alırken de extra dikkat edin yanlış ilaç kullanmayın, doktorunuzdan emin olun, yanlış teşhis, tedavi kurbanı olmayın.


Hepinize kendinizi tam ve bütün hissedeceğiniz, “Sevgi, Huzur, Şefkat” duygularını dibine vura vura yaşayacağınız, cebinizde ki paranın alım gücü olan her şeye yettiği bir yıl dilerim!