27 Aralık 2014 Cumartesi

YAY VE YÜKSELEN YAY 2015





Yay ve Yükselen Yay;
2015 Senesi
Satürn artık sizin burcunuzda ve tüm sene Satürnü burcunuzda ağırlamaya devam edeceksiniz. Satürn 1. evinizde olacağından dolayı başta sağlık olmak üzere yaşamınızın temelleri ile ilgili sizleri bir dizi deneyimden geçirecektir. Sizler daha melankolik ve depresif bir ruh haline sokabilir. Bu süreç ağır ilerleyecek bir süreçtir ve adeta her şey birden kaplumbağa hızında yavaşlar, yaşamınızda gecikmeler, engeller neredeyse hiç eksik olmaz. İyi tarafı kişisel yeteneklerinizi bu süreçte daha çok parlatabilir ve bunları kazanca dönüştürebilirsiniz. Bu dönem adeta hayatınızı ince bir elekten geçirmek gibidir, gereksiz, size yük olan, ağır gelen ne varsa kurtulmanızı sağlar.  Bu transit zamanı kişisel yeteneklerinizi çok daha fazla farkına varabilir, bunları keşfedebilirsiniz. Kendi kendinizle yarışma zamanı olacak sizin için ve hayatınızı yeniden yapılandırmaya başlıyorsunuz. Size gereksiz olan ne varsa hayatınızdan çıkarma vakti artık. Korkularınızla savaşma ve güçlü olma zamanı olacak. Satürn disiplin gezegenidir, ve kişiliğinizi yaşamınızı kısaca disipline etme ve düzene koyma zamanı olacak. Bunun yanı sıra 1. evinize seyahat edecek Satürn hızlı bir şekilde kilo vermenizde de yardımcı olacaktır. Öyle olmadığı halde kendinizi kısmetsizmiş gibi hissedebilirsiniz. Kendinize değişimin dayanılmaz hafifliğine, yaşamın akışına ve sizi olgunlaştırmasına direnmeden bıraktığınız takdirde bu dönemi daha rahat belki atlatabilirsiniz. Satürn soğukluktur, bu dönem yaşama, hayata karşı bakış açınız sertleşebilir. Yaşlılar, dedeler, baba gibi kavramlar yaşamınızda çok daha öne çıkar, bu onların sağlıkları ile ilgili olabilir de. Belki de hayatınız bu dönemde, yurt dışı konuları, ticaret ya da inançlarla ilgili konularda testten geçebilir hayatınız.
Sonrasında ise 20 Martta balık burcunda bir Güneş tutulması meydana gelecek. Aile, yuva, yaşadığımız yer, ev, vatan, temel güvenlik hissimizde değişimler ve yeni başlangıçlar yapmayı gerektirecek etkilerle karşılaşabiliriz. Anne ya da babayla ilgili yeni gelişmeler yaşanabilir ve onlarla daha fazla ilgilenmek gerekebilir. Ev değiştirme, taşınma, dekorasyon yenileme ve onarımlar gerçekleşebilir. Bu tutulma Satürn destekli bir tutulma olduğundan, belki ilk evinizi satın alabilir, evinizle veya aile bireylerinizle ilgili sorumluluklarınız artabilir de. Ya da belki de ilk defa yalnız yasamak için adım atabilir, kendi sorumluluğunuzu üstlenirsiniz.
Bu tutulmadan hemen sonra 4 Nisanda da 14 Terazi burcunda bir AY tutulması meydana gelecek. . Bakın bu oldukça önemli bir tutulma, neden mi? Çünkü ekim ayında koç burcunda bir tutulma meydana gelmişti 15 derecede, şimdi ise 14 derece Terazide olacak, tam karşısında. Bu da demek oluyor ki arkadaşım, ekim ayında hayatında neyin başlangıcını yapmış, temelini atmışsan bununla ilgili sonuçları, gelişmeleri almaya başlayacaksın. Tutulma ile birlikte; dostluklarınızın, arkadaşlıklarınızın bir nevi testten geçeceği bir zaman olacak. Bir dostunuzla aranızda para ile ilgili bir mevzu oluşabilir, ödeme, borç alacak verecekle ilgili. Olası bu konu ile ilgili bir sorunu çok fazla büyütmemeye özen göstermekte yarar var. Bunun yanı sıra hayatınıza arkadaş bazında yeni kişiler katılabilir fakat yeni tanışacağınız kişilerin iyi niyetli olup olmadığına dikkat etmenizde yarar var.  Tutulma  ile beraber kariyerinizi ilgilendiren konularda bir fırsat, şans ile de karşılaşabilirsiniz. Tutulmanın yöneticisi olan Venüs  o gün boğa burcunda seyahat edecek. Arkadaşlarınız desteği ile önemli işlerinizi halledebilir, iş bulabilir, para kazanabilirsiniz. Bir arkadaşınızın sağlığı ile yakından ilgilenmeniz gerekebilir.
27 Temmuz ile 7 Eylül arasında ise Venüs;  Aslan burcunda  geri hareket edecek. Venüs gerilemesi ile İlişkiler test aşamasında, özellikle birlikte olduğunuz kişi ile aranızda mesafeler var ise. Eğitim, yayıncılık, iletişimle ilgili konularda zaman zaman aksaklıklar meydana gelebilir. Akrabalarınızla ilgili gizli kalmış bazı şeyler açığa çıkabilir, bazı duyumlar alabilirsiniz. Çok uzun süredir görüşmediklerinizle de bir araya gelebileceğiniz ortamlar olacaktır. İnandığın ele aldığın inançlar, konular, felsefeler, akımlar her ne ise bunları çok fazla sorgulayabilir, eleştirebilirsin ve bir süreliğine de olsa seni tatmin etmeyebilirler. Veya sizden mesafe olarak uzakta eski sevgiliniz veya flörtünüzle yeniden bir deneme içine de girebilirsiniz. Maddi anlamda da eski yapılması gereken ödemeler sana gelebilir, eski alacakları toplamak içinde güzel bir süreç.
12 Ağustosta ise şans, talih, bereket ile sembolize edilen Jüpiter ise Aslan burcundan çıkıp başak burcuna geçiş yapacak ve 10 Eylül 2016 senesine kadar bu burçta seyahat edecek. İş ve kariyerinizi ilişkilendiren konularda sizlere türlü şans, destek ve olanaklar sunmaya başlayacaktır. İşinizle ilgili büyüme, daha kalabalık kesim tarafından tanınma, toplumsal statünüzde yükseliş meydana gelebilecektir. Birçoğunuz ünlü olma, ön plana çıkma fırsatı yakalayacaksınız, yetenekleriniz veya doğal yeteneklerinizle. Kendi işi olanlar işlerinde artış ve büyümeye doğru gidecekler. İş ve kariyerinizi ilişkilendiren konularda daha optimist yaklaşım sergileyebilirsiniz. Her şey çokta fazla çaba sarf etmeden kendiliğinden gelişebilir. Yaptığınız, uğraştığınız iş ile ilgili daha çok bilgi sahibi olacaksınız. İşinizle ilgili bol bol seyahat etmeniz gerekebilir bu seyahatlerin bir kısmı yurt dışı yolculukları olabilir. Hayatta belki de gelebileceğiniz en yüksek en iyi noktaya gelmeye başlayacaksınız. İş hayatınızdan kazandığınız gelirlerde ciddi bir artışlar başlıyor. Dünyaya karşı olan sorumluluklarınızı çok daha rahat bir şekilde yerine getirebileceksiniz. Bir çoğunuz isminizin başına bir titr kazanacaksınız.
13 Eylülde Jüpiter’in geçiş yaptığı bu alanda bir de Güneş tutulması meydana gelecek. Demek ki kariyer konusu hayatınızın çok daha fazla odak noktası haline gelmeye başlıyor. Bu dönem fırsatları çok iyi değerlendirin, armudun sapı üzümün çöpü derken şansları kaçırmayın. Ciddi bir yükseliş, iyi bir konum, terfi gibi olasılıklar söz konusu sizin için. Tutulmanın yöneticisi Merkür, Terazi burcunda seyahat edecek, kariyerinizde dostlarınızın desteğini göreceksiniz. Ya da siz bir dostunuza, arkadaşınıza büyük bir güzellik yapabilirsiniz kariyer konusunda.
28 Eylülde ise Koç burcunda bir ay tutulması meydana gelecek. Bu tutulma 5. evinizde gerçekleşecek. Çocuklar, aşk hayatı, hayattan daha çok keyif alabileceğiniz koşullar, yaratıcılık gerektiren işler, riskli aktiviteler, hobileriniz bu tutulmanın ana konusu içinde yer alacaktır. Kendinize iletişim ağırlıklı yeni bir uğraş, hobi edinebilirsiniz, yalnızlar için flörtöz etkiler devrede olacak, aşk için kapılarınızı aralayabilirsiniz. Hamilelikle ilgili konularda olumlu destekleyici etkiler devrede olacak. Çocuk sahibi olanlar onların bir sorunu veya problemi ile uğraşmak veya gidermek durumunda kalabilirler. Yaratıcı çalışmalar yapmak için zihniniz çok işlek olacak. Perde, tiyatro, sanat dalları ile ilgilenenler özellikle keyifli haberler alabilirler. Tutulmanın yöneticisi Mars o gün başak burcunda seyahat edecek özelikle iş ve kariyerinizi ilgilendiren konularda stres yönetimine dikkat etmelisiniz, şu dönem kariyerinizle ilgili konularda değişim yapmak, major adımlar atmak için zemin pekte uygun değil. Patronlarınız sizleri hayal kırıklığına uğratabilir, beklediğiniz terfi gecikebilir. İncir çekirdiğiniz doldurmayacak mevzuları büyütmemeye gayret edin iş yerinde.

Hepinize kendinizi tam ve bütün hissedeceğiniz, “Sevgi, Huzur, Şefkat” duygularını dibine vura vura yaşayacağınız, cebinizde ki paranın alım gücü olan her şeye yettiği bir yıl dilerim