24 Şubat 2012 Cuma

Çernobil Faciası (1986)



Hepinize Merhaba;

Yine bir olay / durum analiz yazısı daha hazırladım sizler için (Aslında kendim için, bütün bu araştırmalar, analizler öncelikle benim için çok faydalı, hem araştırıyorum, hem okuyorum hem astroloji ile bütünleştiriyorum) Öncelikle bilmeyenleriniz, hatırlamayanlarınız için sevgili wikipedia ansiklopedisinden kaza ile ilgili minik bilgiler vereyim…

Deneyin yapılacağı 25 Nisan 1986 günü, önce reaktörün gücü yarıya düşürüldü, ardından da acil soğutma sistemi ile deney sırasında reaktörün kapanmasını önlemek için tehlike anında çalışmaya başlayan güvenlik sistemi devre dışı bırakıldı. 26 Nisan günü saat 00:23’i biraz geçe teknisyenler deneyin son hazırlıklarını tamamlamak üzere ek su pompalarını çalıştırdılar. Bunun sonucunda gücünün yüzde 7’siyle çalışmakta olan reaktörde buhar basıncı düştü ve buhar ayırma tamburlarındaki su düzeyi güvenlik sınırının altına indi. Normal olarak bu durumda reaktörün güvenlik sistemine ulaşması gereken sinyaller de teknisyenler tarafından engellendi. Su düzeyini yükseltmek için buhar sistemine koşulların oluştuğuna karar verildi.Büyük patlama ise saat 01:23 meydan geldi. İngiltere'nin Galler bölgesinde kazadan iki hafta sonra saptanan yüksek radyoaktivite nedeniyle yeşil alanlara koyun ve sığırların girişi engellenmiştir.
Araştırmalarda ilk yıl doz açısından en fazla radyoaktiviteye maruz kalan Avrupa ülkesi Bulgaristan olarak belirlenmiştir. Sıralama açısından ise şemada yer alan ülkeler doz sırasına göre şu şekilde sıralanmıştır:[1]
Birleşmiş Milletler'e bağlı kuruluşlar olan Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı, Uluslararası Sağlık Örgütü, Dünya Bankası gibi kurumların ve Rusya, Beyaz Rusya ve Ukrayna yetkililerinin oluşturduğu bir organizasyon olan Çernobil Forumu 2005 yılında “Chernobyl’s Legacy: Health, Environmental and Socio-Economic Impacts” (Çernobil’in Mirası: Sosyo-ekonomik, Çevresel ve Sağlık Bakımından Etkileri) başlıklı bir rapor yayınlamıştır.
En yüksek radyasyon dozlarına, sayıları bini bulan acil durum çalışanları ve Çernobil personeli maruz kaldı. Çalışanların bazıları için maruz kaldıkları dozlar öldürücü oldu. Zaman içinde Çernobil’de çalışan kurtarma personelinin sayısı 600 bini buldu. Bunların bazıları, çalışmaları boyunca yüksek düzeyli radyasyona maruz kaldılar. Çöken radyoaktif iyodinden kaynaklanan çocukluk tiroid kanseri, kazanın en önemli sağlık sorunlarından birisidir. Kazadan sonraki ilk aylarda, radyoaktif iyodin düzeyi yüksek sütlerden içen çocuklar yüksek radyasyon dozları aldılar. 2002 yılına kadar bu grup içinde 4000’den fazla tiroid kanseri teşhis edildi. Bu tiroid kanserlerinin büyük bölümünün radyoiyodin alımından kaynaklanmış olması çok muhtemeldir.
Bağımsız kaynaklar yüzlerce yıl boyunca Pripyat ve komşu bölgelerde yerleşimin güvenli olmadığını söylemektedirler. Ayrıca bölgeye giriş çıkışlar hala polis kontrolünde olup bazı bölgelere giriş yapılamamaktadır.


Çok önemli radyoaktif bir kaza olduğunu anlıyoruz zaten. Aşağıda olayın gerçekleştiği anın gökyüzü haritası göreceksiniz ve bu harita üzerinden analize başlayacağım. (Olayın gerçekleştiği an 26 Nisan 86 01:23)



Haritaya ilk baktığımızda kaza anı güneş boğa burcunda ve yay burcu yükselmektedir. Şu kaza anı haritasına baktığımda evet radyoaktivite ile ilgili bana ipuçları vermekte, yükselen burcun yöneticisi olan (yay) Jüpiter’in Uranüs ile sert kontağı olması, Güneş’in Pluton ile sert kontağı bazı ipuçları vermekte ama bana yeterli gelmedi. Ama gökyüzü haritası yanılıyor da olamazdı. Haritaya dikkatlice baktığımda fark ettim ki, güneş aslında güney ay düğümüne çok yakın bir noktada, bu tutulmanın işaretidir. Ve hemen 86 yılının tutulma takvimini. Bir de ne göreyim, bu olayın gerçekleştiği andan tam 2 gün önce  Akrep burcunda bir Ay tutulması meydana gelmiş, 24 Nisan 1986 yılında. Ve tutulma haritası bana istediğim tüm cevapları sırayla vermekteydi.

Analizimi bu verilerle çok daha sağlıklı bir şekilde gerçekleştirebilirim. Tutulma Akrep burcunda meydana gelmiş ve tutulma anında Pluton ile kavuşum açısı yapmıştır (Kavuşum en güçlü astrolojik görünümdür).Tutulma çok büyük enerjileri ve olayları açığa çıkatır ve tutulma anında hangi gezegen etkin ise o gezegenin nüvesinde ki olayları yaşatmaya başlar.  Pluton astrolojide, büyük yıkımı, dönüşümü, kitlesel ölümlere, genetiğe, radyoaktiviteye işaret etmektedir, tutulma anında Ay’ın pluton ile kavuşumu da böyle bir olayın vuku bulabileceğinin işaretini vermektedir. Çernobil faciası tam bir plutonik olaydır. Tutulmaların gerçekleştiği burcun niteliği de bizlere olayların ne kadar sürede etkili olabileceğine dair bilgiler verir. Akrep burcunda bu olay vuku bulduğundan dolayı (akrep burcu sabit niteliktedir) sabit nitelikli burçlarda bir olay gerçekleştiğinde, etkisi yıllar sürere. Zaten bu facia sadece o yaşanan dönemi değil, sonra ki nesili de özellikle genetik anlamda çok olumsuz etkilemiştir.  Bu nokta da diğer bahsettiğim göstergeler de yerli yerine oturmaktadır. Jüpiter’in Uranüs ile sert kontağı, büyük patlamanın ve  olayın çok büyük çevrelere yayılabileceğine işaret ederken, Güneş-Pluton sert kontağının ise depremlere işaret etmekte (86 yılında 6 tane büyük deprem meydana gelmiş). Olayın gerçekleştiği anda Yükselen burcun tam üzerinde Uranüs gezegeni bulunmaktadır, bu da ani, beklenmedik, büyük olayların işaretidir.


Astroloji bu şekilde saat gibi tıkır tıkır işleyen bir sistem ve her incelediğim vakada hayranlığım, saygınlığım kat bir kat artmakta.

Yarın Türkiye ve Dünya gündemine ilişkin bir öngörü yazısı yayınlayacağım, gökyüzü yine önümüzde ki günlerde azmaya başlayacak. Bakalım neler bekliyor bizleri bu sefer ?


Sevgiler…

Önceki Durum/Olay analiz yazılarım

Whitney Houston Neden ve Nasıl Öldü ?

Can Bonomo Eurovision'u Kazanabilecek Mi ?