13 Şubat 2012 Pazartesi

14 Şubat Sevgililer Gününün Asıl Sahibi JUNO




14 Şubat sevgililer günü, her yerde kalpler, balonlar, çiçekler, aşk ve sevgi sözcükleri gırla havada uçuşacağı özel bir gün.  Peki nedir bu günü bu kadar özel kılan ? Merak etmeyin sıkıcı st.Valentine tarihinden bahsetmeyeceğim sizlere veya bir çok yerde gördüğünüz 14  şubat için özel burç yazısı da olmayacak. İstedim ki madem bu kadar özel bir gün global anlamda, bende sizlere özel bir yazı yazayım,  astrolojinin pekte bilinmeyen ve bu özel gün ile bağdaştırılan astreoidlerinden biri olan JUNO ile tanıştırayım.
Tabii Juno ile tanıştırmadan önce ismi cismi nereden nasıl geliyor, kimdir neyin nesidir bundan söz edeyim biraz.


Sevgililer Günü'nün başlangıç tarihi eski Roma İmparatorluğu zamanına uzanıyor. Eski Roma'da 14 Şubat günü bütün Roma halkı için önemli bir gündü. Çünkü bu günde Roma tanrı ve tanrıçalarının kraliçesi olan Juno'ya duyulan saygıdan ötürü tatil yapılırdı. Juno ayrıca Roma halkı tarafından kadınlık ve evlilik tanrıçası olarak da biliniyordu. Bu günü takip eden 15 Şubat gününde ise Lupercalia Bayramı başlıyordu.
Kısacası JUNO roma döneminde çok özel ve kutsal sayılan ve Yunan ismi kulaklarınıza aşina Hera olan bir astreoidin ismi. Sevgililer gününün asıl sahibi!

JUNO’nun mitolojik hikayesinde, Tanrıları tanrısı Zeus genel olarak partnerlerini aldatan çapkın bir yapısı vardır ve bir gün şekil değiştirerek Juno (Hera) ile birlikte olur. Aldatıldığı ve gururuyla oynadığı için Zeus’u sadece onunla evlendiği takdirde affedebileceğini söyler ve olimpos tanrılar dağının en güçlü kraliçesi olmaya aday olur.

İşte bu da sevgili Huno’nun mitolojik hikayesinden kısa bir kesit. Peki bu astreoid astrolojik anlamda bizler için neden önemli, neleri temsil eder bundan bahsedelim birazda.

Doğum ve annelik ile ilgilidir
Yasal evlilik, sadakat, bağlılık hakkında söz sahibidir
İlişki kurma ihtiyacımızın derecesi ve bunu nasıl gerçekleştirebileceğimiz
Evleneceğimiz kişinin karakteri hakkında çok özel bilgiler içerir
Kişinin duygusal anlamda ki ihtiyaçlarını, nasıl tatmin olabileceğini ve kıskançlık derecesi hakkında bilgiler vermektedir
Karmik anlamda çekildiğimiz çekildiğimiz uzun soluklu ilişki kurabileceğimiz kişiler hakkında bilgi vermektedir
İlişkilerinizde kriz anında nasıl bir tavır takındığınız yine Juno ile yakından bağlantılıdır.

Bir doğum haritasında sadece ilişkiler için Venüs ve Marsı incelemek zaman zaman hatalara yol açabilir bu yüzden astreoidlerden de yararlanmak, aklımızın bir köşesinde bulundurmak önemli olacaktır.

Bireysel doğum haritalarınızda JUNO’nuzun bulunduğu burç, ev ve diğer gezegenlerle bağlantıları dikkatli bir şekilde incelenmeli ve ilişkileriniz hakkında bilgi verilmeli. Juno’nuzu öğrenmek, hayatınızda ki etkileri hakkında bilgi sahibi olabilmek için profesyonel bir astroloji danışmanından muhakkak yardım almalısınız.



Juno gününüz kutlu olsun!