28 Ocak 2011 Cuma

Satürn Terazi Burcunda Geri Gidiyor


Astrolojide Satürn’den hep korkulur, çekinilir; çünkü Satürn astorloji’nin büyük disiplincisi, sert öğretmeni,korkulan yüzü olarak hep lanse edilmiştir. Bir bakıma da doğrudur aslında fakat Satürn’ün temsil ettiği şeyler arasında, nasıl sabır etmemiz gerektiği, hayatımızı nasıl yapılandırmamız gerektiği, yaşamımız için gerekli olan bilgiyi nasıl kullanacağımız, hangi konular üzerinde ne şekilde araştırmalar yapabileceğimizi, atalarımız, dedelerimiz hakkında ki bilgiyi, yaşamımızda ki karmik etkileri, zamanı ne şekilde nasıl kullandığımızı, olgunlaşma şeklimizi, hayatta almamız gereken derslere kadar oldukça geniş bir yelpazesi vardır.

Satürn; Terazi burcunda yüceldiği için ( Rahat ettiği bir burçta) etkilerini bizleri çok sarsarak, süründürerek değil fakat öğretici niteliğini değiştirmeden dersler vererek kendini ortaya koyacaktır. Satürn’ün ana fonsiyonu eğer yapılandırmak ise; Terazide ki en önemli görevi ilişkileri yapılandırmak adına olacaktır. Gökyüzünde hareket eden Satürn haritalarımızda hangi evden geçiyor ise o ev ile ilişkilerimizi gözden geçirmeye ve yapılandırmaya başlarız. Bu kendimizle olan ilişkimiz, finansal anlamda ilişki kurduğumuz kişiler ve kurumlar, kardeşlerle ve yakın çevremiz ile olan ilişkiler, aile ilişkileri, çocuklarla, birlikte çalıştığımız kişilerle, partnerimizle veya ortağımızla, bankacımız veya muhasebecimizle, yabancılarla, iş ilişkisi kurduğumuz insanlarla arkadaşlarımızla her türlü ilişkileri yapılandırmak adına etkilerini gösterecektir. Terazi elbette sadece ilişkiler veya ortaklıklar değildir, yargı, adalet kavramı da Terazi ile yakından ilişkilendirilir. Satürn; Teraziden geçerken yargı ve adalet sistemini de yeniden yapılandırmak için kollarını sıvar.

Satürn;  21 Temmuz 2010 yılından beri Terazi burcunda seyahat etmektedir. Bugün itibari ile 14 Haziran 2011 tarihine kadar Terazi burcunda geri gidecektir. Bir gezegen aslında geri gitmez sadece hızı bir süreliğine yavaşlar fakat bu yavaşlama sürecinde dünyada bakıldığında geri gidiyormuş gibi görünür. Bir gezegen geri gittiği zaman normalde kendi vaat ettiklerini yerine getirmekte zorlanır, gecikmeler yaşatır, daha içsel,ruhsal çalışmaya başlar, daha önce önemsemediğimiz, gözden kaçmış veya tamamlanmamış konuları tekrar gündeme getirir, içsel olarak farkındalık yaratır, yüzleştirmeler yaşatır.

Satürn Terazi burcunda geri gittiğinde ise;

-          İlişkilerde gözden kaçırdığımız şeylerin üzerinden tekrar geçebiliriz
-          Daha önce sabırla ilgili başaramadığımız konuları yeniden deneyimleyebiliriz
-          Eski, geçmiş ilişkilerimizle tekrar yüzleşmek zorunda kalabiliriz
-          Yaşlı erkekler, babalar, dedeler, köklerimizle ilgili konular gündeme gelebilir
-          İlişkilere bakış açımız kötümser olabilir, kendimizi şanssız hissedebiliriz
-          Bilgelik gerektiren konularda derin araştırmalar yapabiliriz
-          “Hayır” deme mekanizmamız sekteye uğrayabilir, uyum sağlamak uğruna fazla kabullenici olabiliriz
-          Karar vermekte zorlanabiliriz
-          İlişkilerde sorumluluklar ağır gelebilir, sorumluluktan kaçmak isteyebiliriz
-          Kararlı, kalıcı ilişkiler ve dostluklar kurmak için bir dizi deneyimden geçebiliriz
-          Maddi değerlerimiz test edilebilir. Refaha ulaşmak için daha çok çaba sarf etmemiz beklenecektir.
-          Karşımızda ki kişilerin ihtiyaçlarına karşı daha duyarlı olmamız gerekir
-          Özellikle ikili ilişkilerde kaybetme ve güven korkusu ortaya çıkabilir
-          İlişkiler eğer sağlam temeller üzerine kurulu değil ise ya onarmak ya da bitimek için insiyatifi ele almak gerekebilir

Peki 14 Hazirana kadar bütün burçlar nasıl etki altında olacaklar?

Not: Yükselen burcunuza göre okumanız tavsiye edilir, yükselen burcunuzu bilmiyor iseniz bana ulaşın kısmından yardım alabilirsiniz.

Yükselen KOÇ;

7. evinizde geri gitmeye başlayacak olan Satürn; ortaklıklarınızı ve ilişkilerinizle ilgili konularda etkilerini gösterecektir. Birlikte olduğunuz kişi ile ilişkinizi gözden geçirme, sorgulama ihtiyacı hissedebilirsiniz. Eğer ilişkiniz sağlam temellere dayanıyor ise bu süreçte nasıl daha iyi olabilir sorusuna yanıt ararken, eğer bağlar zayıf ve sorunlu ise bu ilişkiyi acaba nasıl kolayca bitirebilirim diye sorgulayabilirsiniz. İlişkinizin ihtiyaçlarını, size kattıklarını düşünebilir, üzerinde çok durulmayan eski konular tekrar gündeme gelebilir. Biriyle birlikte iken kendinizi yalnız hissedebilirsiniz. Bir diğer olası etkisi ise; partnerinizle ilgili sorumluluklarınız artabilir, onun iş veya sağlığını ilgilendiren konularla yakından ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz. İkilemler, karar vermekte zorlanma, ortağınızın veya partnerinizin tekliflerine karşı uyum göstermek adına daha kolay kabul edici olabilirsiniz. Bu dönem partnerinizin veya ortağınızın ihtiyaçları daha da artabilir. Yalnız olanlar ise, yeni başlayacakları ilişki çok ağırdan alınarak devam edebilir.

Yükselen BOĞA;

6. evinizde geri gitmeye başlayacak olan Satürn; sağlığınız başta olmak üzere günlük işler ve çalışma ortamınızı ilgilendiren konularda etkilerini göstermeye başlayacaktır. Özellikle geçmiş gibi gözüken sağlık sorunları tekrar nüks edebilir, bünyeniz her zamankinden daha hassas olabilir. Özellikle bel bölgesi ağrıları meydana gelebilir. Birlikte çalıştığınız kişilerle ilişkilerinizi gözden geçirebilirsiniz, eğer bir iş veren iseniz ihtiyaçlarınızı yeniden belirleyebilirsiniz. Üzerinde çalıştığınız projelerde gecikmeler, askıya alınmalar olabilir. Günlük yaşamınızı ilgilendiren ihtiyaçlarınızı yeniden gözden geçirme zamanı sizler için. Birlikte çalıştığınız kişi ve kurumlarla ilişkileriniz testten geçebilir.

Yükselen İKİZLER;

5. evinizde geri gidecek olan Satürn; Aşk ve çocuklarla ilişkilerimizi yeniden yapılandırma ve gerçekten ihtiyaç duyduğunuz şeyleri belirleme zamanı. Özellikle sizden yaşça büyük kişilere aşık olabilirsiniz. Çocuk sahibi olmayı düşünenler bu konuyu tekrar düşünebilirler veya bazı gecikmeler ile karşılaşabilirler. Ayakları yere sağlam basan, daha mantıklı ilişkiler kurma zamanı fakat hızlı gelişmelerin olmasını beklememek gerek. Bu dönem risk almak için uygun bir dönem değil eğer doğduğunuz anda Satürn’ünüz geri gitmiyor ise. Çocukları olanlar ise onların ihtiyaçlarına karşı daha duyarlı olmaları gereken bir dönem. Fakat  yeri geldiğinde “hayır” demeyi de unutmamanız gerekiyor. Bu özel hayatınızda da geçerli.

Yükselen YENGEÇ;

Aile içinde geçmişe ait çözülmemiş konuların tekrar gündeme geleceğine işaret eden Satürn 4. evinizden geçmekte. Aile içi ilişkilerin vurgulanacağı bu dönem, ilişkileri yapılandırmak için gerekli sabrı ve zamanı Satürn size sunacaktır yalnız gecikmeler ve engellenmeler ile de karşılaşabilirsiniz. Ev almak, ev satmak gibi işlerde özellikle bürokratik,evraksal gecikmeler yaşanabilir gecikmeler yaşanabilir. Biraz daha kendinize dönük olabilir, içinizdekini dışarıya tam olara yansıtmakta zorlanabilirsiniz. Özel hayatınıza çeki düzen vermek, hayatınızın gerçek ihtiyaçlarını saptamak için ideal zamanlar. Bir diğer olası etkisi ise; daha önce almayı planladığınızi, kaçırdığınız evi yeniden almak için fırsatınız olabilir.

Yükselen ASLAN;

3. evinizde geri gidecek olan Satürn; yakın çevre ve kardeşlerinizle yeniden yapılandırmaya başladığınız ilişkileri test etmeye başlayacak, doğru adımlar atıp atmadığınızı öğrenebileceksiniz bu sayede. Özellikle yaşça büyük kişilere kendinizi daha çok ifade etmenizi gerektirecek durumlar ortaya çıkabilir. Eski yarım kalan işlerinizi tamamlamak, üzerinden geçmek için harika zamanlar. Oturduğunuz apartmanın yönetimsel işleri size kalabilir, kardeşleriniz ile daha çok bir araya gelebilirsiniz. Eski yazıları tasnif etmek, düzeltmek, elden geçirmek, eski hesapları tekrar gözden geçirmek için ideal zamanlar. Daha önce ziyaret ettiğiniz, gittiğiniz yerlere tekrar gidebilirsiniz. Dışa dönük iletişim sergilemektense daha içe dönük olabilir, daha önce yazdıklarınızı çevrenizdekiler ile paylaşırken, paylaşımlarınızda biraz cimri olabilirsiniz.

Yükselen BAŞAK;

2. evinizde geri hareket eden Satürn; finans ve bütçe konuları, sahip olduğunuz kaynaklar, eşyalar, değerlerinizle ilgili konularda etkilerini gösterecektir. Özellikle ortaklaşa kazançlarınızda hareketliliğin yerini durağanlığa bırakabilir, size yapılması muhtemel ödemelerde gecikmeler yaşayabilirsiniz. Bu süreç gerçekten neye ihtiyacınız olduğunu belirlemek, kaynaklarınızı akıllıca yönetmek, lüks ile gerekli şeyleri ayırt etmenizi sağlayacak olan bir dönem olacak. Eğer paylaşıma çok açık biri iseniz sizler için belki de daha az paylaşmayı öğrenmeniz gereken bir süreç iken, paylaşmayı bilmeyenler için bunun nasıl yapılacağını öğrenecekleri bir süreç.

Yükselen TERAZİ;

Burcunuzda geri gitmeye başlayan Satürn; sizleri biraz melankolik ve depresif bir ruh haline sokabilir. Özellikle ilişkilerde güven ve kaybetme korkusu ortaya çıkabilir. Fiziksel görünümünüzde değişiklikler yapmak için ideal bir zamanlar değil eğer doğduğunuz anda Satürn’ünüz geri gitmiyor ise. Kişisel yeteneklerinizi ve hobilerinizi kazanca dönüştürmek için daha çok sabra ve zamana ihtiyacınız olacak ve elbette daha çok emek harcamanız gerekebilir. Bu geri dönüş döneminde; daha bireysel olmaya çalışabilir, kendinizle ilgili konularda daha eleştirel yaklaşabilirsiniz. Yarım kalan işleri tamamlamak için ideal zamanlar. Bu dönem gerçekten hayatınızda birisine ihtiyacınız var mı sorusuna yanıt arayabilirsiniz, yalnız çok fazla düşünmek sizi kararsızlığa da itebilir. Geçmişe ait unuttuğunuz, önemsemediğiniz konularla ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz.

Yükselen AKREP;

12.evinizde geri gitmeye başlayan Satürn sizleri korkularınız ile yüzleştirmeye başlayabilir. Geçmişte kalan adalet ve devletle ilgili konular gündeme gelebilir. Çok geride bıraktığınız bir ilişki yeniden karşınıza çıkabilir, sosyal paylaşım ağları ile sizi bulabilir. Bilinç altınızda geriye ittiğiniz, unuttuğunuz konuları tekrar hatırlamanızı sağlayabilir. Burada hareket eden Satürn, soysal fobide yaratabilir, acaba insanlar bana zarar mı verecek endişesi de yükleyebilir size. Bilinç altınızı, ruh sağlığınızı ve en önemlisi uyku düzeninizi yeniden düzenlemekte fayda var. Belki de zihninizi biraz rahatlatma, arınma, endişe ve korkularınızdan arınma zamanıdır ne dersiniz?

Yükselen YAY;

11. evinizden geçen Satürn ile sosyal ve arkadaşlık ilişkilerinizi yeniden yapılandırırken, geri gitmeye başlaması ile ilişkilerinizi daha çok sorgular bir hale gelebilirsiniz. Acaba şu kişiyi hayatıma almakla iyi mi ettim veya hayatımdan çıkarırken çok mu peşin hükümlü davrandım gibi zihin durumu yaşayabilirsiniz. Kalabalık gruplar içinde kendinizi yalnız hissedebilir, arkadaşlarınızla ortak projelere girişirken daha temkinli ve sorgulayıcı yaklaşabilirsiniz. Satürn geri giderken hayatınıza giren yeni kişilerle ilişkileri devam ettirmek biraz daha zaman ve emek isteyebilir. Oldukça eski ve çok uzun zamandır görüşmediğiniz arkadaşlarınız sizlerle irtibata geçebilirler, onlarla eski zamanları yad etmek için bir çok fırsat yakalayabilirsiniz. Var olan sosyal çevre ve arkadaşlarınızla aranıza mesafe koymak isteyebilirsiniz.

Yükselen OĞLAK;

10. evinizde geri gitmeye başlayan Satürn, iş ve mesleki anlamda kaygı ve endişeleri de beraberinde getiriyor. Acaba doğru bir karar mı verdim? Yoksa o işi seçsem daha mı iyi olurdu? Acaba işimi değiştirmeli miyim gibi soruları sorabilirler kendilerine. Üstlerle ilişkilerde kendinize göre bir yapılandırma içine girebilirsiniz. İş hayatınızda takım çalışması ve sabır Haziran ayına kadar daha çok vurgulanacaktır. Toplumda daha ciddi bir şekilde görünecek veya öyle bir tavır takınmanız gerekecek. Mesleki anlamda sorumluluklar daha da artıyor, daha çok çalışmanız, işinize odaklanmanız beklenecek sizden.

Yükselen KOVA;

İdeallerinizi, hayata bakış açınızı ve inanç sisteminizi sorgulamaya, eleştirmeye başlayabilirsiniz. Satürn 9. evinizden geçerken, ideallerinize ulaşmanız için gerçekten doğru kişilerle mi irtibat kurup kurmadığınızı düşünmenize neden olabilir. İlerde işinize yarayacak özellikle mesleki anlamda kullanacağınız yeni tekniklerle ilgili eğitim, öğrenim sürecine girebilirsiniz yalnız bu süreç hem ağır hem zahmetli olabilir sizin için. Bir avukattan yardım ve destek alabilirsiniz. Bunun yanı sıra, sonuçlanmasını istediğiniz, beklediğiniz bir mahkemeniz veya hukuksal konular biraz daha zamana yayılabilir.

Yükselen BALIK;

8. evinizde geri gitmeye başlayan Satürn; ödemeler konusunda sizi bir parça sıkıntıya sokabilir. Ödeme yapmanız gereken yerlere, ödemelerde gecikebilirsiniz. Eşinizin veya ortağınızdan finansal anlamda destek görmek biraz zorlaşabilir. Başvurduğunuz kredileri dilediğiniz miktarlarda alamayabilir veya bazı koşullar öne sürebilirler. Tazminat, vergi, burs, nafaka,prim ödemeleri gibi konularda gecikmeler yaşanabilir. 8. ev kulağa çokta sevimli gelmeyen ölümle de ilişkilidir, özellikle ölüm korkusu olanlar bu korkuları ile yüzleşmek durumunda kalabilirler. 

23 Ocak 2011 Pazar

Jüpiter KOÇ Burcunda (4 Hazirana Kadar)


Dün akşam 19:30 itibari ile Jüpiter Koç burcuna giriş yaptı ve 4 Haziran’a kadar bu burçta hareketine devam edecek. Koç burcuna ait bir çok özelliği çok daha fazla görünür hale getirecek, kişisel haritalarımızda ise Koç burcu nerede ise, Jüpiter’in etkisi ile simgelenen konularla ilgili gelişmelere açık olacağımız bir süreç olacak.

Öncelikle biraz Jüpiter’den bahsedelim ki etkilerini çok daha iyi kavrayabilelim. Jüpiter, büyümeyi, olgunlaşmayı,hem maddi hem de manevi anlamda gelişmeyi,iyimserliği, cesareti, doğal yetenekleri, bilgeliği, ruhsal gelişimi ifade eder. Jüpiter’in bulunduğu noktalarda şans ve destek bekleriz. İyi bir eğitimin yanı sıra, sosyal alanda da gelişmeyi bekleriz. Hatırı sayılır, önemli kişilerden destek yine Jüpiter’in etkileri arasında yer almaktadır. Felsefi ve dinsel konular, özgürlük ihtiyacımızın olduğu alan, yabancı ülkeler, yabancı kişiler yine Jüpiter’im simgeledikleri arasında yer almaktadır. Jüpiter hangi burçta seyahat etmeye başlar ise, o burca ait özellikleri büyüteç görevi görerek daha çok ön plana çıkartır.

Jüpiter; Koç burcunda iken

Liderlik yeteneklerimiz çok daha ön plana çıkmaya başlar
Daha hareketli, girişken, hevesli ve spontane davranabiliriz
Yeni başlangıçlar konusunda hevesli
Kendine daha çok güven
Çok daha hızlı bir şekilde aksiyon alan
Daha meraklı
Daha açık sözlü
Yeniliklere çok daha açık
Daha cesur, deneyimlere daha çık
Daha enerjik ve risk almaya meyilli olabiliriz.

Pek tabi Jüpiter; Koç burcunda iken dikkat edilmesi gereken birkaç hususta bulunmakta;

Kraldan çok kralcı gibi davranabiliriz
Acele etmekten doğan sakarlıklar olabilir
Giriştiğimiz işlerde devamını getirmekte zorlanabilir, çabuk sıkılabiliriz
Bencillik zor duruma sokabilir
Düşünmeden hesapsızca atılan adımlar zararla sonuçlanabilir
Sinirler konusunda daha hassas ve tahrik olmaya meyilli olabiliriz
Ani ukalacı çıkışlar sıkıntılı anlar yaşatabilir
Daha kafamıza buyruk davranabiliriz

Birkaç yerde Jüpiter KOÇ burcuna girdiğinde KOÇ’ların kilo almaya meyilli olacağına dair haberler külliyen yalandır. Aksine, Koçlar fiziksel görünümlerine çok daha önem ve özen gösterecek, dış görünüş onlar için daha önemli olacak. Eğer haritanızda kişisel gezegenleriniz KOÇ burcunda ise, Jüpiter’in koç burcu seyahatinin etkilerini çok daha fazla hissedebilir ve hayatınızda deneyimleyebilirsiniz.

4 Hazirana kadar olan süreçte Jüpiter bütün burçları nasıl etkileyecek göz atalım;

Not: Yükselen burcunu bilmeyenler, "Bana Ulaşın" kısmından mail ile yardım alabilirler



Yükselen KOÇLAR;

1.evinizde hareket etmeye başlayan Jüpiter Haziran ayına kadar, önemli girişimler, başlangıçlar, fiziki görünümünüzde değişiklikler, kendinizi çok daha net ve özgüvenli bir şekilde ortaya koyabileceğiniz koşullarla karşılaştıracaktır siz. Daha sabırsız ve aceleci olabilirsiniz, kazalara ve sakarlıklara da aynı şekilde daha açık olabilirsiniz. Çoğu zaman fırsat ve şanslar ayağınıza gelecek, kişisel yeteneklerinizden para kazanabilir, sabırlı ve devamını getirebilmeniz durumunda girişimlerinizden kazançlı çıkabilirsiniz. Atak, heyecanlı, coşkulu ve oldukça hareketli olacaksınız.

Yükselen BOĞALAR

12.evinizde 4 Haziran’a kadar hareket edecek olan Jüpiter size doğal bir koruma kalkanı görevi görecek. Korkularınızın, size endişe ve üzüntü veren konuların üstesinden çok daha rahat ve kendinize güvenir bir şekilde üstesinden gelebileceksiniz. Gizli düşmanlıklara karşı güçlü bir savunmanız olacak. Eşinizin muhtemel rahatsızlıkları için bu süreçte kolayca çözüm bulabileceksiniz. çkült,mistik, psikolojik  konular hakkında daha çok okuyabilir, araştırabilir, bilgi sahibi olabilirsiniz. Korkularınızı yenmek ve onların üstüne gidebilmeniz için gerekli cesareti verecektir.

Yükselen İKİZLER;

Sosyal ilişkiler ve arkadaşlıklar evinizde Haziran ayına kadar hareket edecek olan Jüpiter, hayatınıza bol bol yeni arkadaşlar ve sosyal anlamda sizlere destek olacak kişiler kazandıracaktır. Amaç duygunuz çok daha gelişecek, içinde bulunduğunuz gruplarda ve sosyal çevrede liderlik yeteneklerinizi çok daha fazla ortaya koyabileceksiniz. Kişisel gelişiminize çok daha önem verecek, iyi dilekleriniz gerçekleşebilecek. Fakat aşırı özgüvenli ve sabırsız davranışlar sosyal ilişkilere zararda verebilir, dikkatli olmakta fayda var. Özellikle erkek figürlerden destek görebileceksiniz.

Yükselen YENGEÇ;

10. evinizde harekete geçen Jüpiter; Mesleki ve kariyer anlamında size fırsat ve şans sunmaya başlayacak. Toplum içinde prestijinizi arttırabilecek, başarı yakalayabilmeniz adına destekleyici olacaktır. Mesleki anlamda yeni başlangıçlar, girişimler önümüzde ki 6 aylık süreçte öne çıkacak konular. Fakat yeni girişimlerinizin peşini bırakmamak, tutarlı olmak oldukça önemli olacaktır. Yapılmayanı yapmak, mesleki anlamda ilk kez yapılacak olan projeler içinde yer alabilirsiniz.

Yükselen ASLAN;

Haziran ayına kadar bol bol seyahat edebileceğiniz, uzun deniz aşırı yolculuklara çıkabileceğiniz, yabancı ülkelerde ki kişilerle irtibat halinde olacağınız ve onlardan destek alabileceğiniz, bilgilerinizi ve vizyonunuzu daha da genişlete ve geliştirebileceğiniz koşullarla karşılaşacaksınız. Olası hukuksal konularınızın çözümlenebileceği, inançlarınızla ilgili deneyimler yaşayabileceğiniz, ideallerinizle ilgili hatırı sayılır, hareketli, aktif yaşça büyük ve olgun kişilerden önemli destekler alabileceksiniz.

Yükselen BAŞAK;

Haziran ayına kadar Jüpiter finansal yükümlülükleriniz ve borçlarınızla ilgili ödeme konusunda sizlere destekler vermeye başlayacak. Eşinizden finansal anlamda destek alabileceksiniz. Yine kredi almayı düşünüyorsanız rahatlıkla alabileceksiniz fakat abartmaktan ve nasıl olsa öderim diyerek daha çok yükümlülük altına girmemekte risk almamakta fayda var. Öğrenci iseniz rahatlıkla burs  bulabilirsiniz, ortak işlerden rahatlıkla kazanç elde edebileceksiniz.

Yükselen TERAZİ;

Evlilik, ortaklık kurma, sözleşme gerektiren durumlarla ilgili Haziran ayına kadar destekleneceğiniz, şans ve fırsatlarla karşılaşabileceksiniz. Yalnız ilişkilerde bencillik ve egoların öne çıkması zarar verebilir, dikkat etmekte fayda var. Birliktelikleri olanlar evlilik yoluna adım atabilirler, yalnız olanlar ise ciddi ilişkiler kurmak için desteklenecekler. İş anlamında yarar getirecek olan yeni ortaklıklar kurulabilir, başkalarından çok rahat destek alabileceksiniz.

Yükselen AKREP;

Jüpiter sizlere Haziran ayına kadar, iş ve çalışma ortamınızla ilgili destek vermeye başlıyor, birlikte çalıştığınız kişilerden rahatlıkla yardım alabileceksiniz. Çok özel projeler içinde yer alabilirsiniz, ilk kez denenen, ilk kez yapılan işler olabilir bunlar. Sağlıkla ilgili konularda genel anlamda korunabileceksiniz.Başkalarının iyiliği için daha çok zaman ve emek harcayabilirsiniz. Yoğun bir iş temposu içine gireceğinizden kendinize vakit ayırmamayı unutmamalı, özellikle yeme içme alışkanlarınıza dikkat etmelisiniz.

Yükselen YAY;

Haziran ayına kadar hava buram buram aşk kokacak, eğer görüştüğünüz kişiler arasından bir seçin yapmazsanız, hepsi flört seviyesinde kalabilir. Sizde biraz flörtöz davranabilirsiniz. Çocuk sahibi olmayı düşünenler yine Haziran ayına kadar şanslı bir süreç içinde olacaklar. Risk almaya daha elverişli olabileceksiniz ama dikkatli adım atmakta yarar var. Yeni hobiler edinebilir, hobilerinizden kazanç sağlayabilirsiniz. Spora başlayabilirsiniz

Yükselen OĞLAK;

Ev, yuva, aile, yerleşim, gayrimenkul alım-satım konularından yana şans elde edebileceğiniz zamanlar. Yeni bir eve taşınabilir, aileniz ile yaşıyor iseniz özgürlüğe adım atmak için kendi evinize taşınabilirsiniz. Evinizde dekoratif değişikliğe gidebilirsiniz. Geleceğe yönelik planlar yapmak, hedefleriniz belirlemek ve bu hedefleriniz ile ilgili kişilerle irtibat kurup hareke geçme zamanı…

Yükselen KOVA;

Haziran ayına kadar bol bol yurt içi kısa mesafeli seyahatleriniz olacaktır. Özellikle seyahatlerinizden kazanç elde edebileceksiniz. Yakın çevrenizden ve kardeşlerinizden destek görebileceğiniz bu süreçte, kitap, fanzin, dergi çıkarmak için adım atabilir, iletişim yeteneklerinizi çok daha fazla ön plana çıkartabileceğiniz koşullarla karşılaşabilirsiniz. Yeni bir eğitime başlayabilir, kalabalık gruplara sunumlar yapabilir, seminerler verebilirsiniz.

Yükselen BALIK;

Napolyon misali Haziran ayına kadar para para para diyeceğiniz bir süreç başladı sizler için. Kazançlarınızı arttırmanın yollarını bulabilir, işten elde ettiniz gelirleri arttırabilirsiniz. Fakat kıç burcu insana harcatabilirde, özellikle plansız spontane harcamalar sizi zor duruma da sokabilir dikkatli olmakta yarar var. Para ile ilgili konularda Haziran ayına kadar şans sizden yana olacak.


18 Ocak 2011 Salı

19 Ocak Yengeç Burcunda Dolunay ve Etkileri




Her ay gökyüzünde bir yeni ay ve bir de dolunay meydana gelir. Gerçekleşen yen ay ve dolunaylar o ayın öne çıkacağı konuları ve hangi burçta gerçekleşiyorsa o burcun kalitesinde olayların yaşanacağına işaret eder. Yeni ay ve dolunay zamanları; Ay’ın yaptığı açılarda tepkilerimiz, gerçekleşmesi muhtemel konuların hangi kanal ile hayatımızda yer edeceğine dair ipuçları verir bizlere. Yeni ay dönemleri başlangıçları,yeni enerjileri simgelediği gibi dolunay ise artık tamamlanması gereken durumları, bitirilmesi gereken koşullara işaret edebilir.

Ocak ayının dolunayı yengeç burcunda gerçekleşecek. Yengeç,su grubu,öncü ve dişil bir burçtur. Bu dolunay zamanı, evle, güvenlikle ilgili konular ön plana çıkabilir. Kırılgan ve kendimizi savunmamız gereken olaylar içine çekilebiliriz. Geçmişle ilgili bazı konular ortaya çıkabilir, melankolik bir ruh haline bürünebiliriz. Çevrenizde ki insanlara karşı daha korumacı ve savunmacı olabilir, bu dolunay zamanı özellikle anne ile ilgili konular, anne ile ilişkiler çok daha fazla ön plana çıkabilir.

Dolunay zamanı Ay Mars ile gergin fakat Jüpiter ve Uranüs ile uyumlu bir açı içinde olacak. Mars ile gergin açı özellikle duygusal gerginliklere, daha hassas olmanıza, alınganlaşmanıza yol açabilir. Jüpiter ve Uranüs ile olumlu açısı, yaratıcılık gerektiren konularda destek verirken, hislerinizin kuvvetlenmesine, bayanlardan yana şanslı olabileceğiniz, rutin dışına çıkmak isteyebileceğiniz, eve ait işlerin tamamlanabileceği, sürpriz karşılaşmaların yaşanabileceğine işaret etmekte

Peki bu genel etkilerin ardından, diğer burçları nasıl etkileyecek?

Koç ve Yükselen Koçlar;

Ev iş arasında dengeyi kurmanız önemli olacaktır. Yuva, yer değiştirme, tadilat, aile içi ilişkilerin önem kazanacağı bu zamanlar, sosyal anlamda yaşanması muhtemel gerginliklere karşı dikkatli olmakta yarar var. Bilinç altınız ve rüyalarınız anlam kazanabilir, manevi konularla daha iç içe olabilirsiniz.

Boğa ve Yükselen Boğalar;

Önemli haberler alıp verebilir, yakın çevreniz ile ilişkiler önem kazanmaya başlıyor. Mini seyahatler, iletişim, yayıncılıkla ilgili konular gündeme gelebilir. İşlerin bitirilmesi için hafif panik bir havaya bürünebilirsiniz. Sosyal çevre ve arkadaşlarınızdan destek görebileceğiniz, keyifli vakit geçirebileceğiniz zamanlar.

İkizler ve Yükselen İkizler;

Para para para! Bu dolunayın odak konusu olacak. Finansal anlamda ani beklenmedik harcamalar ortaya çıkabilir, gerginlik yaratabilir. İş ve kariyerinizi ilgilendiren konularda sürpriz,destekleyici gelişmeler yaşayabilirsiniz.

Yengeç ve Yükselen Yengeç;

Burcunuzda gerçekleşecek olan dolunay, hayatınızda önemli bir meseleyi sonlandırmanız için size destek verecektir. Bu günlerde biraz daha hassas,savunmacı, çevrenizde ki kişileri korumacı davranabilir, melankolik bir ruh haline bürünebilirsiniz. Özellikle ikili ilişkileriniz ve ortaklarınızda gerginliklerden kaçınmak yerinde olacaktır. Yabancılarla ilgili, yurt dışıyla ilişkili, ticaretle ilgili destekleyici sürpriz etkiler devrede, beklediğiniz haberler her an gelebilir.

Aslan ve Yükselen Aslanlar;

Öncelikle sağlığa biraz dikkat, özellikle ateşli rahatsızlıklar veya mikrobiyal enfeksiyonlara karşı, iş ve çalışma ortamınızda veya çalışma şeklinizde stresli zamanlar olabilir. Finansal anlamda sürpriz beklenmedik gelişmeler yaşayabilirsiniz, ortaklaşa kazandığınız gelirlerde artış meydana gelebilir.

Başak ve Yükselen Başaklar;

Sosyal çevre ilişkileri ve aşk hayatınız arasında denge kurmanız önemli olacaktır. Riskli girişimlerden uzak durmalı,spor aktivitelerinde kendinizi çok zorlamamalısınız. Davetler, organizasyonlar, arkadaşlarla ilişkiler mercek altında. Eşinizden veya ortağınızdan destek görebileceğiniz, yeni ortaklık tekliflerinin olabileceği zamanlar. İlişkinizde olası sorunları çözmek için uygun bir zemin. Uzun zamandır görüşmediğiniz arkadaşlarınızla ilgili gelişmeler yaşanabilir.

Terazi ve Yükselen Teraziler;

İş ve kariyerinizi ilgilendiren konular gündemde. Organize olmanız sayesinde işlerinizi çok daha kolay bitirebileceksiniz. Birlikte çalıştığınız kişilerden ve hizmet aldığınız yerlerden rahatça destek görebileceksiniz. Yeni işler, yeni projeler, yeni iş teklifleri ortaya çıkabilir.

Akrep ve Yükselen Akrepler;

Hukuksal konularla ilgili gerginlikler olabilir, iletişim, haberleşme,haber alıp-verme, yayıncılıkla ilgili konularla ilgili gelişmeler yaşayabilir, gergin bir ruh haliniz olabilir. Yaratıcılık gerektiren konularda destekleyici, aşkla ilgili konularda sürpriz gelişmeler yaşayabilirsiniz. Finansal anlamda harcamalara biraz dikkat.

Yay ve Yükselen Yaylar;

Ortaklaşa kazanımlar, eşinizin veya ortağınızın finansal durumu, borçlar, ödemeler, krediler, bankacılık işlemleriyle ilgilenebilirsiniz. Size yapılacak olan ödemelerle ilgili gecikmeler veya stres yaratacak koşullar oluşabilir. Yuva, aile, yaşadığınız yer ile ilgili sürpriz gelişmeler yaşanabilir, evinizle ilgilenebilir, dekoratif değişikliler yapabilirsiniz.

Oğlak ve Yükselen Oğlak;

İkili ilişkiler ve ortaklıklar mercek altında. Tartışmaları sorunları çözmeyeceği gibi daha büyük sorunları da beraberinde getirebilir. Gerginliklerden uzak durmanızda fayda var. Yakın çevrenizde ki kişilerden destek alabilir, sürpriz sizi sevindirici haberler gelebilir bu günlerde.

Kova ve Yükselen Kova;

Burcunuzda hareket eden Mars, dolunay zamanında tetiklenecek. Daha inatçı ve gergin bir tutum sergileyebilirsiniz. Sağlığınıza ve kişisel bakımınıza önem vermeniz gereken bu günlerde, yeme içme alışkanlıklarınızı gözden geçirmeniz konusunda uyarıcı nitelikte. Çok fazla çalışmanız gerektiren koşullar olabilir. Finansal anlamda ise beklenmedik sürpriz kazançlar elde edebilirsiniz.

Balıklar ve Yükselen Balıklar;

Yalnız için havada bir nevi aşk kokusu var! Yaratıcılık gerektiren konularda şanslı, riskli girişimlerden kazanç elde edebilirsiniz. Hobilerinize yönelebilir, hayatın keyifli yanlarını daha kolay görebilirsiniz. Aş ve çocuklarla ilgili konular çok daha ön planda bu dolunay zamanı. 

16 Ocak 2011 Pazar

13. Burç Sorunsalı




Son 20 yıldır her sene bilimum gazetelerin manşetlerinde şöyle bir yazı okursunuz. “Tüm astrolojik bilgiler yıkıldı!”, “12 Değil 13 burcumuz var, kandırdılar bizi”, bizi gibi birbirinden trajik-komik aslı astarı olmayan haberler  yapılıyor. Benim en çok güldüğüm kısım, bu haberlerin her sene çıkması yeni bir şeymiş gibi ve cahilce olması!

Şu cahilce kısmını biraz açalım, astrolojinin temel çalışma prensibinde Yıldızsal Zodyak değil Mevsimsel Zodyak kullanılır. Yıldızsal Zodyak daha çok hint astrolojisinin çalışma prensibinde kullandığı Zodyaktır. Mevsimsel Zodyağın temel prensibi ise  zamanı bölümlemesidir. Peki bu nasıl oluyor? Deriz ki, Güneş Koç burcuna giriş yaptı, ikizler burcuna girdi…vs. Burada demek istenen, Güneş’in ekliptik üzerinde izlediği yol boyunca içinden geçtiği takım yıldızlarından bahsedilmektedir. Yani aslında Güneş Koç takım yıldızından geçmektedir demek istenir. Güneş bu takım yıldızlarından geçmesi mevsimsel bazı değişimleri de beraberinde getirmektedir. İşte bu yüzden de Mevsimsel Zodyak denmektedir. Güneş’in Koç takım yıldızı içinden geçerken, havalar ısınmaya, toprak hareketlenmeye başlar. Doğaya can gelir.

Güneş takım yıldızlarından geçerken, o takım yıldızını oluşturan bütün sabit yıldızlar ile etkileşim içine girerler. Bu sabit yıldızlar o burcu oluşturanlar olduğu gibi ekliptiğin üzerinde ki izdüşümleri de olabilmektedir. Mesela Koç burcunu oluşturan takım yıldızları, Miraç,Hamel,Şedir,Sharatan, Alpheratz ve Menkardır. Sıra yay burcuna geldiğinde sanki ilk defa bulunmuşçasına 13. takım yıldızının bulunduğunu, bunun burçların zamansal yapılarının değiştiğini ve hatta yeni burcun eklenmesi gerektiğine dair haberler çıkmaktadır. Bu noktada değerli eğitmenin Öner Döşer’in bir yazısından alıntı yapıyorum, daha anlaşılır olabilmesi adına

13 takım yıldız olması, 13 burç olması gibi bir gereklilik doğurmaz. Üstelik astrologlar, spekülatif haberde verilen yanlış bilginin tam tersine, kadim zamanlardan bu yana Güneş'in takip ettiği yol üzerinde (Ekliptik) 13 takımyıldız olduğunun farkındadırlar. Hatta ek bir bilgi vermek gerekirse, bilinen en eski Babil Zodyak’ında on sekiz takımyıldız bulunmaktaydı: bugün kullandığımız on ikinin on tanesi ve bunlara ek olarak da Pleiades, Hyades, Orion, Perseus, Auriga, Praesepe ve Güneyli ve Kuzeyli Balık. On sekiz burçlu Zodyak, M.Ö. 6.yy'da hala kullanılmaktaydı. Daha sonraları, M.Ö. 600’de, Zodyak’ın on iki takımyıldızını oluşturmak için bunlardan bazıları birleştirildi ve bazıları da çıkarıldı. Burçlar kuşağını 12 eşit parçaya bölenler matematikte çok ilerlemiş bir uygarlık olan Babiller'dir ve bunu zaman hesaplarını kolaylaştırmak için yapmışlardı. Zira takımyıldızların kapladığı alanlar eşit değildir. Babiller bu 12 eşit parçadan her birine, o tarihte arka planda denk gelen takım yıldızların adını vermişlerdi. Fakat daha sonra arka plandaki takımyıldızların yerleri kayma nedeniyle değişti, ama burçlar halen bu adlarla anılmaktadırlar.

            Kısacası bulduklarını sandıkları takım yıldızını zaten yüzyıllar önce bulunmuş, hem de sistem bunun üzerine kurulmuştur. Kıssadan hisse, kimsenin burcu değişmediği gibi, önümüzde ki bir 20 yıl daha her sene bu haberlerle karşılaşmaya da hazır olun…

Sevgiler…


Mars Kova Burcunda (23 Şubata Kadar)





Bugün 00:41 itibari ile Mars, Kova burcuna giriş yaptı. 23 Şubata kadar Kova burcunda seyrini sürdürecek Mars, hem birseysel hayatlarımızda hem de çevremizde gelişen bir takım olayların Kova kalitesinde kendini ortaya koyacağına işaret etmekte.

Astrolojide Mars, gücün  ortaya konduğu,enerji sarf edilen ve mücadele edilen koşulları ifade eder. Malefik yani kötücül olarak nitelendirilen bu gezegen savaşları,düşmanlıkları, silahları,cesaret gerektiren işleri, rekabeti, fiziksel olarak harcanan enerjiyi, kas yapısını, cerrahi müdaheleleri,agresyonu, hızı, cinselliğin dürtüsel taraflarını, öfke, cinayet gibi konuları temsil eder. Bireysel haritalarımızda Mars nerede ise harekete geçtiğimiz yer orasıdır ve transitler değerlendirilerken, haritalarımızın hangi noktasına düşüyor ise o alanlarla ilgili mücadele etmemiz gereken yerlere işaret eder.

Mars’ın bu enerjisi Kova burcu ile birleşince, ortaya bireysel çıkarlarını koruyarak toplumun ve içinde bulunduğu grubun savunucu haline döner. Gözlem yeteneğinin içine biraz agresyon yerleşir, hali hazırda kararlı bir yapıa sahip kovayı daha inatçı bir hale sokar. Özgürlüğe olan ihtiyacı daha baskın bir hale getirerek, sınırları aştırmak için ekstra güç katar. Kovanın devrimci yanını ateşleyerek, bir şeyleri değiştirmek için harekete geçmesini sağlar, daha dışa dönük ve fikirleri için daha da savaşan bir profil çizer ve daha idealist bir enerji ile çalışır.

23 Şubat’a kadar Kova burcunda seyahat edecek olan Mars, bütün burçlarda farklı konulara işaret edecektir.

Koç ve Yükselen Koçlar;

11. evinize girecek olan Mars, 23 Şubata kadar sizi daha sosyal, girişimci, arkadaşları bir araya getirmek için enerji harcayan, gruplar içinde kendini fazlası ile ortaya koyan, zaman zaman fikirler konusunda baskıcı bir tutum izleyebilirsiniz. Arkadaşlarınızı hareke geçiren sizler olacaksınız. Yalnız Marsın bulunduğu noktada agresyonunda olacağını unutmadan, zaman zaman sosyal ilişkilerde yaşanması muhtemel gerginliklere karşı da dikkatli olmakta yarar var.

Boğa ve Yükselen Boğalar;

23 Şubata kadar olan süreçte, harekete geçeceğiniz, insiyatif alacağınız ve mücadele edeceğiniz alan iş ve kariyerinizi ilgilendiren konular olacaktır. Planladığınız hedeflere daha hızlı ve konsantre bir şekilde yol alabilirsiniz. İş ve kariyerinizi ilgilendiren konularda olası gerginliklere karşı, soğuk kanlılığınızı korumanız sizin açınızdan yararlı olacaktır. İş arayan boğa ve yükselen boğalar belirtilen tarihe kadar gelişmelerle karşılaşabilirler.

İkizler ve Yükselen İkizler;

Mars, sizleri geleceğe yönelik hedefleriniz konusunda hem destek hem de girişim sağlayabileceğiniz koşulları sunacaktır size. Bu dönem bazı seyahatler gündeme gelebilir. İdealleriniz için destek alacağınız kişilerle ilişkilerde dikkatli olmakta yarar var, mücadele ve girişim iyidir güzeldir ama yanında amorti agresyon dengeleri bozalabilir. Eğitim, yayıncılıkla ilgili konularda gelişmeler çok daha hızlı olabilir.

Yengeç ve Yükselen Yengeçler;

Harekete geçeceğiniz, mücadele vereceğiniz alan finansal konular olacaktır. Ödemeler, borçlar, ortaklaşa alandan kazandığınız gelirlerle ilgili hızlı gelişmeler yaşayabilirsiniz. Mars, bu konularla ilgili zaman zaman stresli koşulları da beraberinde getirebilir. Ödemelerde sıkıntı yaşayabilir, size yapılması muhtemel ödemelerde gecikmeler olabilir. Sağlığınızı ilgilendiren operasyon gerektiren durumlarda şartları ve koşulları iyice gözden geçirmekte fayda var. Kredi almayı düşünüyorsanız bir süre beklemenizde fayda var, lakin şartlar çok fazla kontrolünüzün altında olmayabilir.

Aslan ve Yükselen Aslanlar;

7. evinize giriş yapan Mars özellikle ikili ilişkilerde ve ortaklıklarda gerginliklerden uzak durulması gereken bir süreci işaret ediyor. Eşinizle veya partnerinizle ilgili konular zaman zaman stres yaratabilir. İlişkileriniz her zamankinden daha hareketli ve renkli bir hal almaya başlayacak. İnsiyatifi ele almak isteyebilir, cesurca adımlar atabilirsiniz.

Başak ve Yükselen Başaklar;

Birlikte çalıştığınız kişilerle ilişkiler ve sağlığınızı ilgilendiren konular 23 şubata kadar hayatınızda önem ve ivme kazanmaya başlıyor. Daha çok çalışabilir, efor sarf edebilir, yorulabilirsiniz. İş arayanlar bu dönem bol bol görüşmelere gidebilirler. Birlikte çalıştığınız kişiler ile agresyona dikkat etmekte fayda var, görüş ayrılıkları gerginliklere sebep olabilir. Sağlıkla ilgili de, özellikle ateşli rahatsızlıklar, düşme,çarpma,yaralanmalara karşı dikkatli olmalısınız.

Terazi ve Yükselen Teraziler;

23 Şubata kadar aşk ve çocuklarınızı ilgilendiren konularda, harekete geçmeye başlayacak, hızlı gelişmeler yaşayabilecek, zaman zaman agresyon yaratacak durumlarla mücadele etmeniz gerekebilecek. Çocuk sahibi olmak isteyenler bu dönemde girişimlerde bulunabilirler, yalnız olanlar aşkın daha tutkulu ve cinsellik boyutunun ön planda olacağı kısmıyla tanışabilirler. Spor aktivitelerine yönelebilir, hayatın keyifli ve eğlenceli yanları ile daha fazla haşır neşir olabilirsiniz.

Akrep ve Yükselen Akrepler;

Evinizde bir hareketlenme başlıyor. Bu yer değiştirme, taşınma, evinizin içinde bir değişimin yanı sıra, güvenlik tedbirlerini de arttırabilirsin. Aile içi ilişkilerde gerginliklerden uzak durmalı, olası sorunları daha makul seviyede bir enerjiyle büyük tartışmalara dönüştürmeden çözmekte fayda var. Evinizde ateşli aygıtlara, keskin aletlere de dikkat etmekteli, 23 Şubata kadar.

Yay ve Yükselen Yaylar;

Yakın çevre,kardeşler, komşularla ilişkiler çok daha fazla gündeme gelmeye, hızlı gelişmeler yaşamaya başlıyorsunuz. İletişim trafiğiniz artıyor. Daha çok okuyabilir, daha çok yazabilir, daha çok öğrenebileceğiniz bir sürece girmiş bulunuyorsunuz. Yakın çevre, kardeşler veya komşularınız ile fikir ayrılıklarından doğan olası gerginliklere karşı dikkatli olmakta yarar var. Seyahatleriniz artabilir 23 Şubata kadar olan tarihlerde.

Oğlak ve Yükselen Oğlaklar;

Paranın idaresini sorgulayacağınız, finansal anlamda bütçenizi genişletmenin yollarını aramaya başlayabileceğiniz zamanlar. Mars size parayı harcatabilirde, beklenmedik sürpriz masraflar çıkarabilir, finans konuları ile ilgili gerginlikler yaratabilir. 23 Şubata kadar hareke geçeceğiniz, insiyatif alacağınız ve mücadele edeceğiniz konular kısacası finansal konular olacaktır.

Kova ve Yükselen Kovalar;


Burcunuza giriş yapan Mars, size cesaret, mitvasyon, enerji, girişim gücü, canlılık ve ataklık getirmeye başlıyor tabi bunun yanı sıra agresyon ve sabırsızlıkta bulunmakta. Üzerinizde ki ölü toprağını atmaya, harekete geçmeye başlayacaksınız. Yeni girşimlerinizle ve enerjinizle dikkatleri üzerinize çekeceksiniz. Fevri ve agresif çıkışlardan kaçınmak yerinde olacaktır. 23 Şubata kadar bu etkileri üzerinizde taşıyacağınız tarihlerde, düşme, çarpma, sakarlık, yaralanmalara karşı da dikkatli olmakta fayda var.

Balık ve Yükselen Balıklar;

Mars bir nevi hayatınızda 23 Şubata kadar uykuya geçecek tabii bu sizi de uyutabilir. Enerjinizin geri planda kaldığı, kendinizi biraz yorgun, dinlenme ihtiyacınızın artacağı bir süreçten geçebilirsiniz. Kendi kabuğunuza çekilmeyi tercih edebilirsiniz. Bu dönem sağlığınızı ilgilendiren konular çok daha fazla ön plana çıkabilir, grip, nezle, ateş gibi konuların yanı sıra bulaşıcı bazı rahatsızlıklara karşı da dikkatli olmakta yarar var.

Not; Teşekkür etmek için altta yer alan reklama tıklamanız yeterlidir. 

13 Ocak 2011 Perşembe

Merkür Oğlak Burcunda (3 Şubata Kadar)


Bugün 13:24 itibari ile Merkür Oğlak burcuna geçiş yaptı. Her gezegen geçiş yaptığı burcun karekteristik özelliklerini, kendi imajıyla birleştirerek gücünü gösterir. Merkür 3 Şubata kadar Oğlak burcunda kalacak. Genel olarak Merkür’den bahsedecek olur isek; her türlü yazılı ve sözlü iletişimi, haberleşmeyi, müdahaleyi, ticareti, işletmeciliği, eğitimi, akıl ve mantığı, düşünme tarzımızı, teknolojiyi,astrolojiyi ve küçük elektronik aygıtları işaret eder.

Merkür Oğlak burcunda iken, düşüncelerimiz daha somut şeyler üzerine odaklanır, mantıklı ve kuralcı bir yaklaşım sergileriz. Az öz konuşur aslında daha çok düşünürüz. Düşündüklerimizi ve fikirlerimizi açıklarken onay alma ihtiyacı duyarız. Kolay kolay söz verilmez ama verilen sözlerde tutulan nitelikte olur. Aceleci ve sabırsız değil aksine detaylara hakim, sabırlı ve ağır hareket edebiliriz. Merkür Oğlak burcunda iken, geleceğe yönelik planlar yapmak için harika zamanlardır, planlar uzun vadeli ve yavaş ilerleyebilir fakat sonuca ulaşır.

Peki 3 Şubata kadar Merkür’ün Oğlak burcunda ki diğer burçları hangi alanlarda nasıl etkileyecek göz atalım;

Koç ve Yükselen Koçlar

10.evinize giriş yapan Merkür, 4 Şubata kadar iş ve kariyerinizi ilgilendiren konularda, önemli toplantıları, görüşmeleri, haber alış-verişlerine işaret ediyor. Gelişmeler yavaş fakat sağlam ve güven verici şekilde gelişecektir. Sizden yaşça büyük, deneyim ve yönetim sahibi kişiler ile iletişim trafiğiniz artabilir. Bürokratik bazı konularla ilgilenmeniz gerekebilir. Fikirleriniz daha kolay kabul görebilecek, her zamankinden daha ikna edici olabileceksiniz. Daha sabırlı, çalışkan ve mükemmeliyetçi olabilirsiniz. İşinizle ilgili eğitimler alabilir,seminerlere katılabilir, seyahatlere çıkabilirsiniz.

Boğa ve Yükselen Boğalar

13 Ocak ile 3 Şubat tarihleri arasında hedeflerinize ve ideallerinize yönelik yaşça büyük kişilerden fikirsel anlamda önemli destekler alabilirsiniz. Eğer reklam,pazarlama, satış içinde iseniz fikirlerinizi çok rahat bir şekilde paraya dönüştürebilirsiniz. Eğitim ile ilgili konularda destekleyici etkiler altında olacaksınız. Seyahat planları yapabilir, her türlü yeni fikir alış-verişlerine açık olacağınız zamanlar olacaktır. Yeni bir eğitim almaya başlayabilir, önemli iş anlaşmaları ve sözleşmeler gündeme gelebilir.

İkizler ve Yükselen İkizler

Finansal konularla ilgili önemli konuşmalar, fikir alış-verişleri yapabilirsiniz. Önemli imzalar, anlaşma koşulları oluşabilir. Ortaklıklarınızdan elde ettiğiniz gelirleri düzene koyabilirsiniz. Finansal anlamda yaşama ihtimaliniz olan zorluğu mantıklı çözümlerle rahatça aşabilirsiniz. Miras..vb paylaşımlı finans konuları ile ilgili de olumlu haberler alabilirsiniz.

Yengeç ve Yükselen Yengeçler;

 3 Şubata başkaları üzerinde çok daha ikna edici olacağınız bir zamana giriyorsunuz. Yeni önemli kazanç sağlayacak iş anlaşmaları ve projelerle ilgilenebilirsiniz. Merkür iletişim ve konuşma ise, bu dönemde hem ortaklık kurduğunuz kişilerle hem de eşinizle bol bol fikir alış-verişi yapabilir, olası sorunları konuşarak mantıklı çözümler üretebilirsiniz. Her türlü resmi anlaşmalar ve hukuki konularda önemli görüşmeler yapabilirsiniz.

Aslan ve Yükselen Aslanlar;

3 Şubata kadar 6. evinizde hareket edecek olan Merkür, iş ve çalışma ortamınızda organize olmanın, disipline girmenin, daha akılcı ve mantıklı adımlar atmanın zamanının geldiğine işaret etmekte. Zihinsel olarak oldukça aktif ve girişken olacağınız, aynı anda birden çok iş ile ilgilenmeniz gerekebilecek. Birlikte çalıştığınız kişiler ile kuracağınız irtibatlar bu dönem çok daha önem kazanacak. Sırt ve sinirlerle ilgili rahatsızlıklara dikkat etmekte fayda var.

Başak ve Yükselen Başaklar;

Aşk ve çocuklarla ilgili konularda iletişim trafiği artıyor.Yalnız olan başaklar 3 Şubata kadar olan süreçte biraz zihinsel flörtöz olabilirler. İlişkisi olanlar olası sorunları konuşarak çok daha rahat bir şekilde çözebilirler. Çocukları olanlar, onları karşılarına alıp doğru-yanlış kavramları üzerine önemli konuşmalar yapabilirler. Zihnen yaratıcı olacağınız, hobilerinize daha çok yöneleceğiniz, hayattan daha keyif alabileceğiniz, keyifli sohbetler yapabileceğiniz zamanlar.

Terazi ve Yükselen Teraziler;

Ev, yuva,aile ile ilgili konularda önemli konuşmalar, fikir alış-verişleri, sözleşmeler, alım-satım konuları ile ilgilenebilirsiniz. Aileniz ile birlikte minik bir tatil kaçamağı yapabilir, aile içinde olası çözülmemiş sorun olan konuları 3 Şubata kadar olan süreçte çözebilmeniz adına uygun koşullar oluşacaktır.

Akrep ve Yükselen Akrepler;

3 Şubata kadar olan süreçte, fikirleriniz ve iletişim becerileriniz ile yakın çevrenizde özellikle göz dolduracaksınız. Kardeşlerinizle, komşularınızla, yakın çevrenizde ki kişiler ile daha sık bir araya gelebilirsiniz. Tüm iletişim kanalları ile aktif bir iletişim içinde olacağınız, fikirlerinizi daha geniş kitlelere yaymak ve duyurmak adına önemli adımlar atacağınız zamanlar. Yazmak, okumak size her zamankinden daha keyifli gelecektir.

Yay ve Yükselen Yaylar;

Finansal konularla ilgili 3 Şubata kadar önemli kararlar alabilir, görüşmeler yapabilir, fikir alış-verişinde bulunulabilir, ortaklıklara girişebilirsiniz. Kazancınızı arttırmanın yollarını arayabilir, mantıklı ve sağduyulu adımlar atmanız gerekebilir. Bütçenizi yeniden gözden geçirip, akılcı çözümler üretebilirsiniz.

Oğlak ve Yükselen Oğlaklar;

3 Şubata kadar burcunuzda kalacak olan Merkür, sizi  daha mantıklı, kuralcı, iş bitiren biri yapabilir. Kendinizi çok daha rahat bir şekilde ifade edebilir, isteklerinizi net bir şekilde dile getirebilirsiniz. Önemli toplantılar, konuşmalar yapabilirsiniz. Finansal anlamda daha akılcı hareket etmeye başlayacaksınız. Hayatınızda iletişimle ilgili konularda canlanma başlıyor.

Kova ve Yükselen Kovalar;
Dışa dönük olmaktansa daha içe dönük olmayı tercih edeceğiniz, fikirlerinizi, düşüncelerinizi daha çok kendinize saklamayı uygun görebilirsiniz. 3 Şubat tarihine kadar konuşmaktan daha çok düşünebilir, kendinizi zaman zaman eleştirebilirsiniz. Bu dönem, okumak, yazmak, yalnız başınıza yapacağınız aktivitelerden daha çok keyif alabilirsiniz.

Balık ve Yükselen Balıklar;

Arkadaşlar ve sosyal çevre ile olan iletişim trafiğiniz artıyor. Uzun süredir görüşmediğiniz arkadaşlarınızla daha sık bir araya gelebilirsiniz Küsleri barıştırabilir, çevrenizde ki kişileri siz bir araya getirecek organizasyonlar yapabilirsiniz. Arkadaşlarınız ile beraber keyifli birkaç günlük mini bir tatil kaçamağı da yapabilirsiniz.

Not; Teşekkür etmek için aşağıda yer alan reklama tıklamanız yeterlidir.

12 Ocak 2011 Çarşamba

Gölge ve Sentez Burç



Astroloji sadece doğduğunuz anda Güneş’inizin hangi burçta olduğu değil, daha fazla ensturmanı olan,daha komplike bir bilgidir. Astrolojide kullandığımız ensturmanlarla (Evler,gezegenler,sabit yıldızlar,paranlar,orta noktalar….vs) önce kişiye kişiliği hakkında bilgi verilebildiği gibi öngörü aracı olarakta kullanılabilmektedir. Bugün öngörü araçlarından değil ama kişilinizi oluşturan oldukça önemli etkenlerden biri olan Gölge ve Sentez Burçtan bahsedeceğim sizlere.

Sentez burcunuz, doğum haritanızda en fazla değer alan nitelik ve en fazla değer alan elementin karşılık geldiği burçtur. Sentez burcunuz güneş burcunuz kadar önemlidir çünkü kişiliğinizin baskın yönlerine işaret eder. Sentez burcunuzun etkilerini ortaya koyarken extra bir çaba sarf etmezsiniz. Kendiliğinizden doğal bir şekilde sentez burcunuzun özelliklerini yansıtırsınız.

Gölge Burç ise; en az değer alan nitelik ile en az değer alan elementin karşılık geldiği burçtur. Gölge burç hayatınızda ve kişiliğinizde eksik olan, tamamlanması gereken, hatta belki öğrenmeniz gereken özelliklerdir. Sentez burcunuz sizde var olmayan,minimum özellikler olduğu için bir şekilde bunu telafi etmemiz gerekir ama nasıl? İşte işin güzel tarafı,hatta bunu hayatınızda ki insanları gözlemleyerek sonuçlara sizde şaşırabilirsiniz. Gölge burcunuzun işaret ettiği burçtan kişileri veya o burca ait özellikleri taşıyan insanları hayatınıza çekersiniz. Rahat ilişki kurduğumuz, özel hayatımıza aldığımız hatta evlenebileceğiniz kişinin karakteri hakkında bilgi verir.  Örnek verecek olur ise, gölge burcunuz Koç ise, ya koç burcu insanları hayatınıza daha çok çekebilir veya Koç burcu özelliklerine sahip kişilere hayatınızda bilinçsizce yer verirsiniz. Çünkü eksik olan yönlerinizi tamamlamanız gerekmektedir.

Peki Sentez ve Gölge burcun hesaplamasını nasıl yaparız? Bunu açıklamadan önce Element ve Niteliklerden bahsetmek gerek. Astrolojide 4 element doktrini kullanılır. Bunlar Ateş,Hava,Toprak,Su.

Ateş: Koç,Aslan,Yay
Hava; Kova,Terazi,İkizler
Toprak; Boğa,Oğlak,Başak’tır.

Niteliklerine göre ise Burçlar; Öncü,Sabit, Değişken olarak ayrılırlar.
Öncü Burçlar; Koç,Terazi,Yengeç,Oğlak
Sabit Burçlar; Boğa,Akrep,Aslan,Kova
Değişken Olanlar ise;  İkizler,Başak,Balık,Yay burçlarıdır.

ATEŞ+ÖNCÜ = KOÇ                                                     
TOPRAK+ SABİT= BOĞA                                             
HAVA+ DEĞİŞKEN= İKİZLER                                    
SU+ ÖNCÜ: YENGEÇ                                                                                                      HAVA+SABİT=    KOVA
TOPRAK+ DEĞİŞKEN= BAŞAK  
 HAVA+ ÖNCÜ= TERAZİ      
 SU+SABİT=  AKREP    
ATEŞ+ DEĞİŞKEN= YAY 
TOPRAK+ÖNCÜ= OĞLAK  
ATEŞ+SABİT= ASLAN
 SU+DEĞİŞKEN= BALIK                


Aslında çok karışık değil, hatta bir çoğu bildiğiniz ve aşina olduğunuz şeyler. Peki sıra geldi gölge ve sentez burcumuzu hesaplamaya.  Öncelikle doğum haritamızı çıkartmanız gerekiyor. Bunun için www.astro.com’dan Free horoscope akabinde chart drawing Ascendant kısmına girip formu doldurup haritanızı oluışturabilirsiniz..  Doğum haritanızı çıkartmanız için Doğum yeriniz, doğum tarihiniz ve doğum saatinizi biliyor olmanız oldukça önemli. Doğum haritanızı çıkarttıktan sonra;

Yükselen Burcunuza, Güneş Burcunuza ve Ay burcunuza 3 Puan vereceksiniz
Tepe noktası,Merkür, Mars, Venüs, Merkür Jüpiter ve Satürn’e ise 1 Puan vereceksiniz.

Bu kısmı bir örnek ile yapalım, daha kolay anlaşılabilmesi için. Aşağıda benim kendi doğum haritam bulunmaktadır… 






Şekilden devam edecek olur isek;

Yükselen, güneş ve ay burcumuza 3’er puan veriyordur.
Yükselen Akrep. Su grubu Sabit bir burç 3 Puan
Güneş Boğada. Toprak grubu ve Sabit bir burç 3 Puan
Ay Koç Burcunda. Ateş grubu Öncü bir burç 3 Puan
Tepe Noktası Aslan burcu. Sabit ve Ateş grubu 1 Puan
Mars Akrep burcunda: Su grubu ve Sabit bir burç 1 Puan
Venüs Koç Burcunda; Ateş grubu ve Öncü bir burç 1 Puan
Jüpiter; Oğlak burcunda. Toprak grubu Öncü bir burç 1 puan
Satürn; Akrep burcunda. Su grubu sabit bir burç 1 Puan
Merkür Koç Burcunda; Öncü ve Ateş Grubu 1 Puan

Buradan Toplayacak olur isek;

Su Grubu: 5 Puan Alır
Toprak Grubu; 4 Puan Alır
Ateş Grubu 6 Puan alır
Hava Grubu 0 Puan

Niteliklere Bakalım;

Öncü burçlar ; 5 puan
Sabit Burçlar; 9 Puan
Değişken burçlar; 0 Puan

Sentez burç; haritamızda ki en yüksek element ile en yüksek niteliğin karşı geldiği burç ise; Ateş+Sabit bu da Aslan burcuna tekamül eder. Demek ki karakterim üzerinde Aslan burcunun etkileri de yoğun bir şekilde bulunmaktadır.

Gölge burç ise; En az element ile en az nitelik toplamı ise; Hava+Değişken; İkizler burcuna Tekamül eder. Demek ki hem kişiliğim üzerinde ikizler etkileri çok ama çok az bunun yanı sıra, ikizler burcu özelliklerini yansıtan insanları hayatıma çekebildiğim gibi, İkizlerin sembolize ettiği Hava grubu ve değişken nitelikte ki insanları da hayatıma bol miktarda çekebiliyorum. Kendimde ki bu eksikliği hayatıma dahil ettiğim insanlarla gideriyorum…

İşte bu da Astroloji’de öngörü aracı olarak kullanılmasa da karakter tahlillerinde başvurduğu 10larca araçtan sadece bir tanesi…



7 Ocak 2011 Cuma

Venüs Yay Burcunda



Bugün 15:30 itibari ile ilişkiler, finans,sevgi,güzellik, yaratıcılık,keyif verici anlar, sanatsal etkinliler, yaratıcılıkla simgelenen gezegenimiz Yay burcuna geçiş yapacak. Venüs’ün yay burcunda olduğu süreçte ilişkiler daha samimi, hevesli, enerjik, spontane, kendimize güvendiğimiz, iyimser bir ruh halinde olduğumuz, yalnız olanlar için çeşitli aşk maceralarının gündemde olacağı zamanlar. Sabırsızlıktan veya ilişkilerde özgürlük ihtiyacının artmasından doğan gerilimler olsa da genel anlamda destekleyici etkileri olacaktır. Yeni şeyler öğrenmeye açık olacağımız bu süreçte abartılı davranışlardan kaçınmak yerinde olacaktır. Sosyal ilişkilerde hoşgörünün artacağı, dışa dönük olabileceğimiz, küçük şeylerle daha fazla mutlu olabileceğiz. Venüs; 4 Şubata kadar Yay burcunda hareketine devam edecek. Bakalım bu dönem burçların üzerinde ki etkisi nasıl?

Koç ve Yükselen Koçlar;

9. evinize girecek olan Venüs özellikle kendi işi olan,ithalat,ihracat,tanıtım,pazarlama,iletişim sektöründe olanlar için keyifli zamanlar yaşatacak. 4 Şubata kadar olan süreçte yalnız olanlar yabancılarla, yabancı uyruklu kişilerle daha da yakınlaşabilir, arada mesafenin olabileceği ilişkilere başlayabilirler. Önemli kişilerle dostluklar ve onlardan daha kolay yarar ve destek görebilecekler. Yeni şeyler öğrenmeye, araştırmaya çok daha fazla açık olacaklar. 2 Şubat tarihi biraz riskli, sürpriz gelişmeler, haberler alabilirler, gerginlikler olabilir. İlişkiler üzerinde tehlike çanlarının çaldığı zamanlar çünkü Uranüs ile Venüs aralarında küçük bir tartışma başlayacak.

Boğa ve Yükselen Boğalar;

Finansal konular harekete geçmeye başlıyor. Fakat kişisel kazançlarınızdan mada bu eşinizin, ortağınızın finansal konuları, banka, kredi, çek,senet, vergi,burs gibi konularda etki edecek. Eşinizden veya ortağınızdan rahatlıkla destek bulabileceksiniz. Ödeme yapmanız gereken koşullarda yine destekleyici etkiler altında olacaksınız. Bu süreçte ihtiyacınız olan borcu veya krediyi rahatlıkla alabileceksiniz yalnız abartmayın! Miras ile ilgili konuları gündemde olanlar olası sorunları daha kolay çözüme kavuşturabilecekler. 2 Şubatta arkadaşlıklar, dostluklar, sosyal ilişkilerde gerginlikler olabilir. Finansal gerginliklerden uzak durmakta, risk almamakta yarar var.

            İkizler ve Yükselen İkizler;

7. evinize giren Venüs, ikili ilişkiler ve ortaklıkları ilgilendire konularda destekleyici etkiler vermeye başlayacak. Yalnız olanlar özellikle daha kolay karşı taraftan etkilenebilecekler, ilişkisi olanlar için de olası sorunların üstesinden daha kolay gelinebilecek fakat abartılı ve ani çıkışlarında kontrol altına alınması gerek. Evlilik konuları gündeme gelebilir, yeni ortaklıklar başlayabilir. Olası düşmanlıklara karşı korunacaksınız. Gereksiz kapris ve kıskançlıklardan kaçınmak uygun olacaktır. 2 Şubat günü özellikle iş ve kariyerinizi ilgilendiren konularda sürpriz gelişmeler yaşayabilirsiniz fakat sınırları fazla zorlamamakta yarar var.

            Yengeç ve Yükselen Yengeçler;

Birlikte çalıştığınız kişiler ve sağlığınızı ilgilendiren konularda Venüs etkilerini göstermeye başlayacak. Olası sağlık sorunlarının üstesinden çok daha rahat gelebilecek, diyet gibi kişisel sağlığınıza iyi gelecek ve günlük yaşamınızda sizi motive edecek şeylere yönelmeye başlayabilirsiniz. Birlikte iş yaptığınız kişilerden hem iş hem de finansal anlamda destek görebilirsiniz. Minik bir ev hayvanı ile hayatınızı daha keyifli bir yer haline getirebilirsiniz. Baba tarafından akrabalarla ilgili olası sorunlar yerini daha barışçıl bir havaya bırakabilir. Yalnız 2 Şubatta Venüs ile Uranüs’ün kapışması, sürpriz haberlerin yanı sıra, eşinizin kardeşleri ile ilgili konuları gündeme getirebilir. Bu günlerde sağlığınıza daha çok dikkat etmelisiniz. Özellikle uyluklar ve baldır kısımlarına.

            Aslan ve Yükselen Aslanlar;

5.evinize giriş yapan Venüs, aşk, çocuklar,hobiler, riskli girişimleri işaret eden konularda etkinliğini göstermeye başlayacak. Çocuk sahibi olmayı düşünenler destekleyici etkiler altında olacaklar. Hobilerinize yönelebilir, yeni hobiler elde edebilirsiniz. Hayattan daha fazla zevk alabileceğiniz, cinsel yaşamınızın da  canlanacağı özellikle yalnız aslanlar için havada aşk oklarının dolaşacağı, keyifli flörtlerin olacağı zamanlar. Yalnız 2 Şubat günü Venüs ve Uranüs arasında oluşacak olan gergin açı, özellikle finansal anlamda riskli girişimlerden uzak durulması gereken zamanlara işaret ediyor olabilir. İlişkilerde sürpriz değişiklikler meydana gelebilir.

            Başak ve Yükselen Başaklar;

Yuva, aile, yer değiştirme, taşınma, aile içi ilişkiler, tadilat gibi konularda Venüs’ten destek almaya başlıyorsunuz. Evinizi güzelleştirmek, dekore etmek, boya,badana gibi işlere girişmek için uygun zamanlar. Aile içi olası sorunlar içinde abartılı davranışlar ve tepkilere mahal verilmediği takdirde barış ortamı yaratılabilecektir. Belki de bu Venüs döneminde yeni bir geçiş planları yapıp uygulamaya koyabilirsiniz. Fakat 2 Şubat tarihinde Venüs ile Uranüs birbirlerine sert etkiler gönderecekler, özellikle evli ve ortaklıkları olanlar ve uzun süre ilişkileri olanlar biraz tuhaflaşabilirler. Sabırız ve aceleci tavırlar ilişkilere ve ortaklıklara zarar verebilir.

            Terazi ve Yükselen Teraziler;

3.evinize giriş yapacak olan Venüs, türlü keyifli seyahatleri hayatınıza katmaya başlayacak. Yakın çevreniz ile keyifli vakitler geçirebilir, yalnız olanlar özellikle biraz daha flörtöz bir ruh haline bürünebilirler. Her türlü iletişim, haber alma, yayıncılık ve olası önemli toplantılarda şans genel anlamda sizden yana olacak. Sizden beklenen tek şey dağılmadan organize olabilmeniz. Kardeşler ve yakın akrabalar ile olası sorunların üstesinden daha kolay gelebileceksiniz. 2 Şubat günü Venüs ile Uranüs arasında ki etkileşim; özellikle sağlıkla ilgili konularda dikkatli olmanızı,özellikle bacaklar, ayaklar biraz daha hassas olabilir. Bunun yanı sıra çalışma ortamınız ve birlikte çalıştığınız kişilerle  ilgili sürpriz gelişmeler yaşayabilirsiniz

            Akrep ve Yükselen Akrepler

Finansal konular hareketlenmeye başlıyor. Ödemelerle ilgili konularda bir rahatlama ve ferahlama hissetmeye başlayacaksınız. Yeni gelir kaynakları elde edebilirsiniz yalnız keyfe keder harcamalarda ortaya çıkabilir. Gelir-gider dağılımınıza dikkat etmek yerinde olacaktır. Seyahatler için de para harcayabilirsiniz. Yeni iş teklifler ile karşılaşabilirsimniz Yalnız 2 Şubat tarihinde riskli yatırımlardan, borsa gibi spekülatif araçlardan kaçınmak yerinde olacaktır. Özel hayatınızda ise, aşırı özgürlükçü tavırlar ilişkilere zarar verebilir.

Yay ve Yükselen Yaylar

Burcunuza seyahat edecek olan Venüs sizi bir adeta bir mıknatısa çevirebilir, insanları sempatik yaklaşımınız ve sevecenliğiniz ile kolayca etki altına alabilirsiniz. Aşk ilişkilerinde şans sizden yana olacak. Yalnız yediklerinize içtiklerinize dikkat etmelisiniz çünkü Venüs bu dönemde size biraz kilo aldırabilir, tembellikte yaptırabilir sizlere. Daha sosyal olacağınız ve keyifli gelişmelerin olacağı bir süreç sizleri beklemekte. Yalnızlar kolayca partner bulabilir, ilişkisi olanlar için ise birlikte oldukları kişiler hayatında daha fazla ön plana çıkmaya başlıyor. 2 Şubat ise riski bir zaman, ani,beklenmedik tepkiler verebilir, çevrenizde ki insanların kafasını karıştırabilirsiniz. Ani sürpriz aşklar ortaya çıkabilir.

Oğlak ve Yükselen Oğlaklar;

12.evinizde seyahat eden Venüs ilişkiler açısından kendinizi çok da rahat ortaya koyamayabilir, mevcut ilişkilerde zaman zaman krizler oluşabilir. Özellikle finansal anlamda daha dikkatli hareket edilmeli. 4 Şubat tarihi itibari ile Venüs’ün burcunuza geçmesi ile birlikte hem finansal hem de ikili ilişkilerde sizler için destekleyici etkileri olacak. Bu zamana kadar ilişkilerinizi sorgulayabilirsiniz. 2 Şubat tarihinde yakın çevreniz ve kardeşlerinizle ilgili sürpriz haberler alabilirsiniz. Yalnız olanlar 4 şubat itibari ile şanslı, birlikteliği olanlar ise 4 şubata kadar dikkat etmeliler.

Kova ve Yükselen Kovalar;

Partiler, davetler, organizasyonların aranan kişisi sizler oluyorsunuz. Daha çok sosyalleşebilir, arkadaşlarınızla birlikte keyfin ön planda olduğu birliktelikler söz konusu. Arkadaşlarınızla birlikte minik bir seyahat planı yapabilir birkaç günlüğüne yaşadığınız şehirden uzaklaşabilirsiniz. İşten kazandığınız gelirleri arttırmanın yollarına gidebilir, extra prim veya ödül alabilirsiniz. Felsefi yönü kuvvetli, farklı kültürlere ilgisi olan insanlarla bir araya gelebilirsiniz. Yalnız 2 Şubat tarihi biraz riskli, özellikle finansal açıdan sürpriz beklenmedik harcamalar ortaya çıkabilir.

            Balık ve Yükselen Balıklar;

10. evinizi ziyaret edecek olan Venüs, iş ve kariyerinizi ilişkin konularda destekleyici etkiler vermeye başlayacak. İşsiz olanların görüşmeleri daha keyifli ve olumlu geçebilir, ajans, reklam, bayanlarla ilgili ve seyahat gerektiren mesleklerde  iş sahibi olabilirler. Yöneticilerle ilişkilerde olumlu havaların eseceği bu günlerde, iş yerinde daha ön planda olmaya başlayacak ve yeni iş bağlantıları kurabilirsiniz. Kısacası iş hayatında başarıyı yakalamak daha kolay olacak. 2 Şubat tarihi ani yolculuklar ortaya çıkabilir. Dış görüntünüzde etrafınızda ki insanları şaşırtacak değişikliğe gidebilirsiniz.

Not: Teşekkür Etmek için aşşağıda yer alan reklama tıklamanız yeterlidir ;)