6 Aralık 2013 Cuma

Kullandığımız Kelimelere Dikkat Etmemiz Gereken Bir Süreç (Merkür Yay Burcunda )




Merhaba Arkadaşlar;


Merkür artık yay burcunda seyahat ediyor ve bu seyahati 25 aralık güne kadar devam edecek. Merkür; iletişim, yazışma, bilgi aktarımı, ifade, elektronikler, resmi evraklar, eğitim, seyahat, ticaretle ilgili konuları sembolize eder. Merkür; yay burcuna geçiş yaptığında  buradan şunu anlamamız gereklidir; MERKÜR yay gibi davranmaya çalışacak. Bunun ne demek olduğunu madde madde açıklamaya çalışacağım sizlere. Fakat unutmadan şunu da söylemeliyim, Merkür yay burcunda rahat etmediği, zararlı dediğimiz pozisyondadır…

·         Öncelikle Merkür yay burcunda iken zararlı olmasının sebebi düşüncelerin, fikirlerin tek bir noktaya odaklanılmakta zorluk yaratacağındandır. Detay gerektiren işlerde bu dönem başarı şansı yakalamak düşüktür.

·         Merkür yay burcunda iken özellikle ön yargı engeline sık sık takılabiliriz, tarafsız ve objektif düşünmek bu süreçte zordur. Hatta fanatizme varan düşünceler ve veya düşünceler yüzünden ortaya çıkan büyük tartışma ve kavgalar söz konusu olabilir.

·         Kelimeleri kullanırken, ifade ederken dikkat edin, en ufacık bir kelime büyük bir soruna, yangınlara dönüşebilir zira.

·         Merkür yay burcunda iken, aşırı optimisit, hevesli ve karar verme konusunda fazlaca aceleci olmaya eğilimliyiz demektir.

·         Bu dönemde unutkanlıklar yüzünden başımız sık sık derde girebilir bilginiz olsun.

·         Merkür yay burcunda iken, en iyi mizah haberleri çıkabilir. Bizleri en çok güldürebilecek olan haberler, en güçlü etkisi olan karikatürler bu süreçte ortaya çıkabilir. Tabii yaşadığımız dönemi düşününce aklıma ilk gelen acaba mizahçı ve karikatüristlerle ilgili yasal bir takım baskılar gelebilir mi diye düşünmeden edemedim. Malum özgürlükler konusunda harika bir dönemdeyiz ya!

·         Merkürün yay burcunda ki döneminde yapacağınız organizasyonlarda son dk aksilikleri için şimdiden hazırlıklı olun, en gereksiz saçma sapan detayları unutulması yüzünden organizasyonlarınız keyifsiz geçmesin.
·         Merkür yay burcunda iken neleri yapmak bize faydalı gelir asıl bunlardan bahsetmek istiyorum.  Bu süreçte, vize pasaport işlerinizi halledebilirsiniz.

·         İthalat için girişimlerde bulunmak, şirket açmak için uygun dönemdir
·         Yurt dışına seyahatler, yabancı kültürler ve inançlar hakkında daha fazla okumak, bilgi sahibi olmak için güzel bir süreçtir.
·         Merkür yay burcundayken, çok fazla hukukla ilgili konularda haberler okuruz, hukuksal konular, avukatlar, yargı…vb ama Merkür zararlı yerleşimde olduğundan, umarım negatif haberler olmaz bunlar.
·         Hukuksal konularda destekleyici, olumlu etkiler söz konusu olabilecektir.

·         Merkür yay burcunda iken, bol bol bulmaca çözebilir veya zihin egzersizleri yapabilirsiniz bol bol
·         Merkür’ün yay burcunda ki en güzel tarafı, araştırma yapmak, okumak, yeni bilgi sahibi olmak için idealdir.
·         Yine bu dönemde yabancı dil eğitimine başlamak içinde harikadır açıkçası!

14 Aralığa kadar Merkür’ün /Uranüs ile yapacağı olumlu etkileşim, yeni icatlar, bilim teknik alanında yeni gelişmeler, yeni icatlar, ilginç fikirlerin öne sürülmesi söz konusu olabilir.

23 aralık ve yıl sonuna kadar olan süreçte Merkür hem mars hem de Uranüs ile sert kontakları olacak, fikir savaşları, iletişim problemleri, medya konusunda skandal haberler, eğitim/medya/hukuksal konular/ la ilgili oldukça gergin, sıra dışı haberlerin, skandal olau ve durumların, belgelerin ortaya çıkabileceği, ilginç isim ve grupların fikirsel çatışmalarına bol bol izleyebiliriz

Merkür Yay burcuna 2 gün önce girdi… Peki bu 2 günde Merkür- yay tadında ne gibi haberler gündeme geldi?

Öncelikle meclise yeni bir demokrasi paketi sunuldu; tabii sadece ismi demokrasi;

Twitterda Kadir Topbaş ve AKP için twit atan bot (sahte) kullanıcıların olduğu konuşulmaya başladı; TT listesinde ki yolsuzluk gibi algılayabilirsinizde bunu. ..

Nelson Mandela’nın Vefat etmesi de bu haberler arasında sayılabilir.

Vize ücretlerinde indirim yapılması da keza örnek teşkil edebilecek haberler arasında yer almakta..

Mahkeme Salonunda uyuyan hakimlerin resimlerinin piyasaya sızması yüzünden, resimleri çekenler hakkında suç duyurusunda bulunulması da başka negatif olabilecek bir örnek açıkçası.

Burçlar üzerinde ki etkilerini BURADAN okuyabilirsiniz!


Sevgiler.