9 Aralık 2013 Pazartesi

Barış İstiyorsan Önce Savaşmalısın! (Mars Terazi Burcunda!)








Merhaba Arkadaşlar;

Mars dün gece itibari ile Terazi burcuna giriş yaptı ve bu burçta 25 Temmuz 2014 senesine kadar kalacak. Teraziler tabii ki mızmızlanmaya başlayacak, aa bizde neden bu kadar uzun süre kalıyor diye ? Bunun nedeni; Şubat ayında Mars geri (retro) gidecek ve bu yüzden sizin burcunuzda kalma süresi normalden çok daha uzun oluyor. Kısacası 2014 Temmuz ayına kadar Terazi ve Yükselen Teraziler elbette biraz zorlayacak. Salon insanı çizginizden çıkartacağı kesin J Şimdi önce Mars’ın terazi burcu etkilerinden, akabinde Türkiye üzerinde ki etkilerinden ve en sonunda da tüm burçlar üzerinde ki etkilerinden bahsedelim…
Astrolojide Mars, gücün  ortaya konduğu,enerji sarf edilen ve mücadele edilen koşulları ifade eder. Malefik yani kötücül olarak nitelendirilen bu gezegen savaşları,düşmanlıkları, silahları,cesaret gerektiren işleri, rekabeti, fiziksel olarak harcanan enerjiyi, kas yapısını, cerrahi müdaheleleri,agresyonu, hızı, cinselliğin dürtüsel taraflarını, öfke, cinayet gibi konuları temsil eder. Bireysel haritalarımızda Mars nerede ise harekete geçtiğimiz yer orasıdır ve transitler değerlendirilerken, haritalarımızın hangi noktasına düşüyor ise o alanlarla ilgili mücadele etmemiz gereken yerlere işaret eder. Yalnız MARS’ın terazi burcunda ki seyri ekstra önemlidir, çünkü MARS Terazi burcunda ZARARLI! Yerleşimdedir. MARS ortaya koyması gereken yukarıda saydığım özellikleri doğru ve etkin bir şekilde ortaya koyarken zorlanacağına, sorunlar ve problemleri ortaya çıkaracağına işaret etmektedir.  Savaşmak isteyen MARS diplomasi getirmek isteyen TERAZİ sembolikleri ile sürekli çatışma halinde olacaktır demektir bu da..
-          MARS; Terazi burcunda iken, Diplomasiden pek bahsedilemez, keza kibarlıkta ikinci planda kalır. Uzlaşma, barış ortamı sağlamak her zamankinden çok daha zor bir hale gelir.
-          MARS Terazi burcunda iken; Tüm ikili ilişkiler ve ortaklıkları ilginç bir süreçten geçirecektir. Ortağınız veya partnerinizle orta noktada buluşmakta genel anlamda zorlanabilirsiniz. “Ay biz çok iyi bir çiftiz, hiç kavga etmeyiz” Ortağımla nazar değmesin birbirimizi harika tamamlarız” temalı tüm ilişkiler krizler yaşamaya hazırlanmalarını tavsiye ederim.
-          Eğer çevrenizde ki insanları sürekli idare eden bir tipseniz, bu dönemde artık sizinde sabrınız taşabilecek ve insanları idare etmek çok zor bir hale gelebilecektir sizler için.
-          En kötü karar bile kararsızlıktan iyidir, MARS terazi burcunda iken kararlı bir hal almanız gerekmektedir.
-          MARS ameliyatları, kazaları ve hastalıkları sembolize eder, özellikle Omurga, üreme organları, böbrekler, kalça, bel kısmınıza bu dönem dikkat edin. Bu dönem hastanelerde bu bölgelerin operasyonları çok daha fazla olabilir. Tabii ki bel bölgenizi inceltmek için girişimlerde bulunmak için aslında iyi bir dönemdir diyebiliriz de.
-          MARS terazi burcunda iken elbette bazı bölgeler sıkıntılı bölgeler olarak ilan etmekte pek yanlış olmaz, özellikle Yel değirmenlerinin olduğu bölgeler, kereste fabrikaları, avcılıkla ilgili ilgili yerler yangın, yıldırım düşmesi, büyük kazaların olabileceği bölgeler olarak nitelendirilebilir.
-          Bu yerleşimin belki de en hoş tarafı, genelde hayatta ikinci planda kalmayı tercih eden kişileri mecburen ön plana çıkmaları konusunda motive edecektir.
-          MARS Terazi burcunda iken, en çok boşanma, boşanma davalarının gündeme geleceği, boşanma davalarında artış, aile içi şiddette artışların artmasını beklemek pekte yanlış olmaz.
-          En büyük gerginlikler, problemler, büyük kavgalar, set müdahaleler hukukla ilgili konularda, hukukla ilgili kararlar sonucu ortaya çıkabilecektir. Özellikle bu dönem Avukatlar, Estetisyenler, güzellik uzmanları, diyetisyenler için pekte karlı bir süreç olmayabilir, işleri zarar görebilir, bu konularda nahoş haberler sık sık gündeme gelebilir.  Keza her türlü HAKEM lerin aktif görev yaptığı konularda oldukça zorlayıcı durumlar oluşabilir.
-           MARS bu burçta iken tüm diplomatik ilişkiler zarar görmeye eğilimlidir, pekte hadi gel otur konuşalım sorunları çözelim yerine, hadi hazırlan kavga etmeli, savaşmalıyız enerjisi hakim olacaktır. “Barış istiyorsan önce savaşmalısın” aslında tamda bu geçişe uygun bir cümle.
-          Daha uyumlu, daha adil, daha sosyal,daha yaratıcı bir dünya için belki de daha çok mücadele ve güç gerekiyordur kim bilir ? Sonuçta Terazi bu temaları sembolize ettiğinden dolayı, MARS tüm mücadeleyi bu konular için ve bu konuların daha iyi işlenebilmesi için verilmesi için sağlayacaktır.
-          Bu enerji, azınlık hakları, kadın hakları, kadın işçi hakları işçi hakları ve bireysel haklarını iyileştirmek için yardımcı olabilir. Bu konularda ilk etapta gözümüze çarpacak olan mücadele ve stresli durumlar olsa da amaç bu konuların iyileştirilmesi yönünde olabilir.
-          MARS Terazi burcunda iken, Büyük barış harekatı, böyle bir oluşum, organizasyon, yapılanma durumu söz konusu olabilir.
-          Bu süreçte özellikle Politikacılar ve Sanatçılar büyük risk altında, özellikle özel hayatların deşifre edilmesinden dolayı zarar görebilir, büyük skandallar söz konusu olabilir. Ya da politikacıların sağlıkları ile ilgili çok olumsuz, haberler, kayıplar söz konusu olabilir.Yargının ve adaletin yara alacağı bir süreç demek pekte yanlış olmaz 
-          Tayfun, kasırga güçlü rüzgarlar yüzünden zarar görebilecek olan yerler olabilecektir. Keza özellikle uçak kazaları çok sık gündeme gelebilir Uranüs / Mars etkileşimi zamanları. Gergin tarihlerden bahsedelim şimdi de biraz..
MARS / Uranüs / Pluto/ Jüpiter arasında Aralığın ikinci yarısı Büyük  kare dediğimiz çok sert bir açı kalıbı meydana gelecek. Bu gerçekten çok zor bir etkidir arkadaşlar! T kareler büyük zorlanmaları gösterir, büyük toplumsal olaylar, ayaklanmalar, uçak kazaları, felaketler denebilir. Yazarken bile içim titredi gerçekten, sadece umuyorum ki 2014’e girmeden önce yine ülkece huzurumuzu kaçıracak bir takım olaylar meydana gelmez. Lakin artık huzura, barışa, sukuta ve sakinliğe ihtiyacımız var. Bu etki ocağın ilk yarısına kadar etkili bir şekilde kendini gösterecek. Bu açı o kadar sert ve zorlayıcı ki, yukarıda saydığım tüm MARS’ın kötü senaryolarının hepsini tetikleyebilir. Bu bu senenin ikinci en zorlayıcı gökyüzü görünümü, ilki nisan sonu mayıs ayında görmüştük, bu da ona benzeş demek pek hata olmaz.  Bu gerçekleşecek olan büyük kare pozisyonu, politik liderlerde ki sağlık sorunlarının gündeme gelmesine neden olabilir, güç kaybetme gibi durumlar söz konusu olabilir. Özellikle bu etki ocağın ikinci haftasına kadar etkin olacağından dolayı, tüm politik liderler sağlıkla ilgili konularda olumsuz koşul ve durumlar söz konusu.
Gökyüzünde meydana gelen T-Kare, tabii ki Türkiye üzerinde başka konuları da tetikleyici etki yapacaktır. En önemlisi, Türkiye’nin doğusu ile ilgili düşünülen projelerin hız kazanması şeklinde yorumlamak pekte hata olmaz. Şu ocağın ikinci haftasına kadar ortalık epey karışabileceğine işaret ediyor. Ama ne yazık ki çözümsüz karışıklıkları gündeme taşır ancak bu.
Aslında benim en çok merak ettiğim, APO’yla ilgili gelişmeler, APO’nun yakalandığı ilk tarihi net bir şekilde bulabilirsem, bir durum analizi yazısı ve süreci hakkında bir yazı yazmak isterim elbet.
MARS Türkiye’nin 4. Evinde seyahat etmekte, politik astrolojiye göre 4. Ev, halkın güvenliği, toprak bütünlüğü, tarım, tarıma ait alanlar, vatanseverlik, taş ocakları, madenler, depremler, heyelanlar gibi konuları temsil etmektedir. Bu alandan geçecek zararlı yerleşimde ki mars, özellikle önümüzde ki 20 günlük süreçte, Terör konularında olumsuz gelişmeler, maden ocaklarında sıkıntılar, bombalama, patlama olayları, deprem riskini de gündeme getirmektedir. Keza MARS’ın terazi de ki yolculuğu bir miktar muhalefet partisinin elini güçlendirecek olsa dahi, şubatın ilk haftası itibari ile geri gidecek olması bu gücünü ve hızını azaltıcı etki yapacaktır.
İktidar kanadına baktığımızda ise; Jüpiter şu an geri harekette olduğundan dolayı, şu dönem yapılan tüm girişimlerin olumsuzlukla karşılanacağı, güç kaybedeceği bir dönemde olacağını gösteriyor 7 marta kadar olan dönem içinde. Mart ayı itibari ile Jüpiter’in geri hareketinin bitmesi ile iktidar kendini toparlamaya başlayacaktır.
Türkiye açısından özellikle, muhalefeti oldukça sert bir kış bekliyor diyebiliriz. Türkiye’nin Muhalefeti simgeleyen bölgesinden geçecek olan MARS; muhalefetin kendi içinde uzlaşma sorunları, sitsem ve düzen değişimini, parti içi önemli  isimlerin istifa haberleri gündeme gelebilir.
Türkiye için, ülkece sakinliğimizi korumamız, sabır ve tevazuyu elden asla bırakmamız gereken günlerdeyiz. Ocak sonuna kadar Türkiye için gerçekten çok kadersel bir süreçten geçecek. Bu dönem alınacak her politik karar, atılacak her adım 2014’ün genelini etkileyecek. Umuyorum ki toplumsal ruh sağlığımızı kötü bir seviyeye taşıyacak bir adım atılmaz. Bu meydana gelecek büyük kare, devrim niteliğinde atılacak büyük adımları göstermekte, umarım herkes için hayrına olur atılacak adımlar. Hem muhafelet/iktidar hem diplomatik ilişkiler içinde olduğumuz kimseleri simgeleyen konular oldukça sert etkiler altında. Bu etki özellikle muhalefet içinde deprem etkisi yaratabilirde. İlginç transferlerle karşılaşabilirsiz. Muhalefetten iktidara, iktidardan muhalefete!
Bu büyük kare, sadece toplumsal olayları değil, doğal felaketleri de tetikleyici etki yaratabilir.

Tek dileğim, yeni yıla huzur ve barış dolu girebilmek açıkçası…



Sevgiler…