28 Şubat 2012 Salı

2012 Mart İtibari ile Türkiye ve Dünyada Neler Olacak ?



Hepinize Merhaba;

Bir süredir astro-analiz yazıları hazırlıyordum sizler için, geçmişte olmuş olan olaylara astroloji penceresinden bakmak için. Şimdide uzun süredir yazmadığımdan öngörü yazısı yazayım dedim. 2012 senesinde özellkle Türkiye’de ve Dünyada neler olacak bunlara göz atalım. Yalnız şunu belirtmek isterim, benim gözlemlerim dikkat edilmesi gereken tarihler üzerine kuruludur, sonrasında aman ne kötü şeyler yazmışsın demeyin.


Bütün bir yıla gün gün bakmam olanaksız, bu yüzden öne çıkan tarihlerden bahsedeceğim sizlere. Tutulmaların etkilerini ise, tarihleri yaklaştığında çok daha detaylı analiz edeceğim.

Martın ilk 2 haftası özellikle depremlerle ilgili konularda riskli bir hafta. Artçı ve öncü olmak üzere depremler meydana gelebilir. Gökyüzünde Pluton (yıkım, deişim, dönüşüm gezegeni) ve Jüpiter (Büyüten, abartan) etkileşim içinde olacaklar, her ikisi de toprak grubunda olduğundan dolayı böyle bir riske işaret etmekte. Özellikle bu dönem Türkiye Borsasında çok önemli gelişmeler meydana gelebilir. Önemli şirket birleşimleri, ortaklıklar gündeme gelebilir. Türkiye açısından tam yatırım yapma zamanı, elinizdekileri akıllıca yatırımlara yönlendirebilirsiniz.  Yalnız diplomatik ilişkilerin gerginleşebileceği zamanlar, restleşmeler meydana gelebilir.

12 Mart ile de sevimsiz bir sürece giriyoruz, Başak burcunda geri giden Mars-Neptün ile sert kontakta olacak. Bu Nisan sonuna kadar etkin olacak bir görünüm. Bu özellikle denizlerle ilgili gergin bir takım gelişmelere işaret ediyor, denizlerde kaçırılma, gemilerin batması, karaya oturması, saldırı,deprem gibi olaylar meydana gelebilir. Denizlerde kabarma, taşmalar, su seviyelerinin bir çok yerde yükselmesi de gündemde olacaktır. Özellikle başbakanın sağlığına bu süreçte extra dikkat etmesi gerekir, tehlike çanları çalmakta onun için (Başbakan balık burcu) Yine salgın hastalık haberlerine sık rastlanabilecek zamanlar. Türkiye açısından baktığımızda ise radikal kesimin sert açıklamaları, çıkışları yine oldukça sarsıcı olacağına işaret etmekte. Bu dönem Türkiye ekonomisi ile ilgili can sıkıcı gelişmeler meydana gelebilir, genel olarak bir darboğazın giriş kapısı olarak nitelendirebiliriz. Özellikle bu süreç çok sık zam haberleri alabiliriz. Siyasi anlamda süper skandalların peşi sıra sıralanacağı bir dönem.

Martın son 10 günü ise, hem Uranüs hem Pluton kuşatılmış olacaklar. Ben bu son 10 günden açıkçası tırsıyorum, patlamalar, felaketler, büyük kazalar. Silah seslerinin yeniden güçlü bir şekilde ortaya çıkması, radyoaktif olumsuz gelişmeler, uçak kazalarının sık olabileceği bir hafta. Grevler, isyan hareketleri sık sık gündemde olacak.

20 Mayısta 0 derece ikizler burcunda bir güneş tutulması meydana gelecek. İkizler-yay aksı tutulmaları özellikle Türkiye açısından çok önemli. Çünkü ilk ikizler-yay aksında olan tutulmalarda (ilki 21 Aralık  2010 senesinde, ikincisi 1 Haziran 2011, üçüncüsü 15 haziran 2011, dördüncüsü 25 kasım 2011, 10 Aralık 2011) bu tutulmaların hepsi şu anlamda önemli, tutulmaların Türkiye’nin 12. evine denk düşmektedir. 12. ev astrolojide hapishane, baş belası işler, zorluklar, kayıplar demektir. Zaten Türkiye’de bir çok insanın hapishaneye alınmasına denk düşmektedir.(Geçmiş yazılarımdan yazdıklarımı bulabilirsin isterseniz)
 Bu tutulma ikizlerin 0 derecesinde olduğu için, yeni bir dalganın geldiğine işaret edebilir. Balyoz, Ergenekon…vs değil, yepyeni bir akım, yeni bir dosya adı, yeni baskınlar. Size iyi haber olarak şunu söyleyebilirim Türkiye’nin bu alanlarına etki edecek son tutulma. Haziran ortası itibari ile davalar hızla çözülmeye, sonuca ulaşmaya başlayabilir. Hatta bir çok serbest bırakma, salıverme başlayabilir. Ama bu yeni başlayacak olan akımdan dolayı şüpheliyim açıkçası.

4 Haziranda 14 derece yay burcunda bir ay tutulması meydana gelecek; bu tutulma ile beraber silahlı kuvvetlerde yeni gelişmeler, saklı bazı belgeler, dosyalar açığa çıkabilir, gündeme gelebilir. Benim asıl dikkatimi çeken ise tutulma anında ay ile Uranüs arasında ki gergin görünüm. Özellikle politik anlamda skandallara işaret edebileceği gibi politikacılarıni, yönetimde söz sahibi kişilerin çok ciddi sağlık sorunları gündeme gelebilir. İktidar tarafında özellikle parti içinde fikir ayrılıklarından dolayı sesler çok yükselebilir, sürpriz istifalar olabilir. Tutulma etkisi ile sağlık alanında yeni düzenlemeler yapılabilir. Ay-uranüs irtibatları özellikle tutulma zamanı uçak kazalarına işaret eder.

Ay sonuna doğru özellikle erkek önemli bir kişinin (Sanat camiasından olduğunu düşünmüyorum, aksine siyasi-politik arenadan bir ismin) ölüm haberi gündeme bomba gibi oturabilecektir.

Temmuz ayıda sevimsiz başlıyor ne yazık ki, Mars*Uranüs arasında gergin bir görünüm meydana gelecek, bu da silahlı saldırılara, suikastlere işaret etmekte. En son mars-uranüs kavuşumunda İbrahim Tatlıses suikasti meydana gelmişti, yine o minvalde olaylar gündeme gelebilir, ünlüler camiasında erkek figür ya da politik anlamda önemli bir ise suikast düzenlenebilir. Temmuzun ilk 2 haftası bu anlamda riskli. Yine Mars’ın etkin olacağı bir sert görünüm oluşacak gökyüzünde, Mars hem Pluton hem de uranüsle gergin görünümde olacak. Şehir merkezleri veya Türkiye merkezi (Ankarada) patlama olayları gündeme gelebilir. Global anlamda ise yine isyan hareketli ve silah seslerinin yükselmesidir ama bu defa çok daha sert. Özellikle bu zamanlar Türkiye’de terör olaylarının çokça artabileceği zamanlar.

Ağustosun ilk 15 günü özellikle Türkiye için sıcak saatlerin olduğuna işaret etmekte, özellikle memur, çalışan kesim, silahlı kuvvetlerle ilgili konularda.


14 Kasımda 22 derece akrep burcunda bir güneş tutulması meydana gelecek, akrep burcu tutulmalası çok tehlikeli ve risklidir arkadaşlar. Büyük yıkımlar, değişimler, dönüşümlere işaret eder. Akrep tutulmaları kitlesel ölümlerle ilişkilendirilir. Bu tutulma Türkiye’ye sanat anlamında çok büyük başarılar getireceği kesin ama çok önemli çok büyük seks skandallarını da beraberinde getirecektir. Dünya üzerinde özellikle radyasyon tehlikesi bulunmaktadır, radyoaktif fabrikalar, işletmeler tehlike altında olabilecek. Bu tutulma köklü sistemlerin yıkılmasına neden olabilecektir. Ben bu tutulması hiç ama hiç sevmedim…




25 Şubat 2012 Cumartesi

26 Şubat - 4 Mart Haftası Burç Analizleri

Bu hafta gökyüzü biraz keyifsiz; Merkür (İletişim) önce koç burcuna giriş yapacak, sonra Mars (girişim gücü) ve güneş (Yönetim) gergin bir görünüm yapacak, akabinde Venüs (İlişkiler) ve Satürn (Kısırlama, engelleme) gergin bir görünüm yapacaklar. Şimdi bunlar tün burçları nasıl etkileyecek birlikte göz atalım…

Koç/ Yükselen Koç;
27 Şubat-4 Mart haftası

Bu hafta Merkür burcunuza giriş yapacak ve iletişim yeteneklerinizi daha etkin ve aktif bir şekilde ortaya koymanız için size destek olabilecektir. Kendinizi çok daha iyi bir şekilde ifade edebilecek, daha hızlı düşünebilecek ve çözüm odaklı olabileceksiniz. Merkür sayesinde, daha çok okuyabilir, araştırabilir, hayatınızda iletişim ve teknoloji ile ilgili konular ön plana çıkabilir. Kendinize olan güveniniz hızla artmaya başlıyor bu hafta. Yeni iletişim aletleri satın alabilir, sözleşme, imza gerektiren durumlar ön plana çıkabilir. Ama ilişkiler arenası ile ilgili bu kadar pozitif olamıyorum ne yazık ki. Bu hafta özel hayatınızda aksilikler, engellenmeler, dikkat edilmezse ayrılıklar meydana gelebilir. İlişkilerinizde bir takım güven sorunları meydana gelebilir. Yalnızsanız eğer, kendinizi ilişkilerle ilgili karamsar ve daha yalnız hissedebilirsiniz.Güneş-Mars etkinliğinden dolayı ise, hafta sonuna doğru özellikle hem sağlığınıza dikkat etmenizde yarar var, hem de iş, çalışma ortamınızda gerginlikler sizi biraz yorabilir. Gecikmeler, işlerin zamanında yetişmemesi gerginlikler yaratabilir. Kendinizi daha sabırsız ve aceleci bir tavra sokabilirsiniz. Özelikle ateşli rahatsızlıklara karşı dikkatli olmalı, gerekli bakıma dikkat etmeli, vitaminlerinizi almaya özen göstermelisiniz. Yine kazalara, çarpmalara karşı dikkatli olmakta yarar var.


Boğa/ Yükselen Boğa;
27 Şubat-4 Mart haftası

Ne yazık ki iletişimle ilgili konularda keyifli bir haftaya giriş yapmıyorsunuz, Merkür hayatınızda görünmeyen noktalarda seyahat edecek. Bu dönem mart sonuna kadar devam edeceği için, bu süreçte yanlış anlaşılmalar meydana gelebilir, sık sık arkanızdan fısır fısır konuşan insanların varlığına şahit olabilir, bilgi alış-verişlerinde sıkıntılar meydana gelebilir. Kendinizi yeteri kadar iyi ifade edememekten, anlaşılmamaktan yakınabilirsiniz. Eğer yaratıcılık gerektiren işlerde çalışıyorsanız nispeten daha şanslı olabileceksiniz. Bu dönem içe dönüp kendinizi daha çok sorgulayabilirsiniz. Bu dönem içinizdekileri kağıda dökmek, hayatınızın artılarınız-eksilerini karşılaştırabilirsiniz. Yönetici gezegeniniz Venüs ile Satürn arasındaki sert kontak özellikle ilişkilerde ciddi sorunlara, kayıplara işaret edebilir. Yaptıklarınız yeteri kadar değer göremeyebilir, hayatın tatsız, tuzsun yanları ile daha çok bir araya gelmek durumunda kalabilirsiniz. Güneş-Mars etkinliği ile sosyal çevrenizde ilişki kurduğunuz kişilerle tartışmalar, fikir ve görüş ayrılıkları meydana gelebilir, haklı-haksız mücadelesi içine girebilirsiniz. Özel hayatınız ile sosyal yaşamınız arasında ki dengeyi iyi kurmalısınız bu hafta.


İkizler/ Yükselen İkizler;
27 Şubat-4 Mart haftası

Bu hafta Merkür koç burcuna giriş yaparak, sizleri daha aktif, dışa dönük, eğlenceli ve hareketli yapabilecektir. Özellikle sosyal çevrenizde, arkadaşlarınız arasında fikirleriniz ile oldukça ön plana çıkabilecek, sözü dinlenen kişi olabileceksiniz. Arkadaşlarınızda fikirsel anlamda destek olmanız gerekebilir. Arkadaşlarınızı organize etme görevi size kalabilir bu hafta itibari ile. Özellikle sizden yaşça küçük kişilerin sorunları ile ilgilenmeniz gerekebilir. Yalnız zaman zaman arkadaşlarınızdan bencil olduğunuz yönünde eleştiriler alabilir, kendi fikirlerinizi baskıcı bir şekilde ortaya koyabilirsiniz. Yeni çevrelere girebilir, yeni insanlarla bol bol tanışabilirsiniz.  Venüs ve Satürn gerginliği yüzünden özellikle sosyal ilişkilerinizde problemler ortaya çıkabileceği gibi bu ara özel hayatınızda işler pek yolunda gitmeyebilir, tekliflerinizde ret cevabı alabilirsiniz. Özellikle arkadaşlık ilişkilerinizde bayanlarla ilgili sorunlar gündeme gelebilir, kadınlarla anlaşmanız zorlaşabilir. Güneş-Mars gerginliği ile de iş ,kariyer alanlarında mücadele, zorlanma meydana gelebilir. Kendinizi ortaya koymak için daha çok çalışmanız gerekebileceği gibi, özellikle üstlerinizle, yöneticilerinizle ilişkilerinizde gerginlikler meydana gelebilir. İnatçı, dik başlı tavırlarınız eleştiri oklarını üzerinize çekmenize neden olabilir.


Yengeç/ Yükselen Yengeç;
27 Şubat-4 Mart haftası


Bu hafta Merkür’ün Koç burcuna geçişi ile beraber, iş,kariyer hayatınızda fikirleriniz ve düşünleriniz ile ön plana çıkabileceksiniz. İş hayatınızda hızlı düşünüp, hızlı karar verip, çözüm odaklı olabileceksiniz. Yalnız bu dönemin hendikapı sanırım hızlı ve aceleci davranmak sorunlara yol açabilir, bu yüzden önemli kararlardan önce nefes alıp, iyice düşünmeye özen göstermekte yarar var. Ş ve kariyerinizi ilgilendiren konularda anlaşmalar, sözleşmelerin gündeme gelebileceği gibi eğer iş arayışı içindeyseniz bu dönemde sık sık iş görüşmelerine gidebilirsiniz. Dönemden kastım ay sonuna kadar olan süreç aslında. Bu hafta Satürn ve Venüs arasında ki keyifsiz etkileşimi ile yakın çevreniz ile ilişkilerinizde soğuk, mesafeli yaklaşabilir, hatalı, kesin yargılarda bulunabilirsiniz. Özellikle kardeşleri olanlar, bu hafta onların yaşamlarında ki sorunlarla ilgilenmek durumunda kalabilirler. İletişimle ilgili  Güneş ve Marsın sert etkileşimi ile de isyankar, bencil, iddalı yaklaşımlarınız iş hayatınıza zarar verebilir. Aslında bu hafta geleceğe yönelik hedefler belirlemek ve bu hedefler doğrultusunda nasıl harekete geçeceğinizi organize etmek için  oldukça uygun bir hafta olacağa benziyor.


Aslan/ Yükselen Aslan;
27 Şubat-4 Mart haftası

Merkür bu hafta Koç burcuna giriş yapacak ve önümüzde ki 1 aylık süreçte seyahatler, yolculuklar hayatınızda ön planda olabilecek. Bunun yanı sıra önemli, mevki sahibi kişilerle daha sık bir şekilde bir araya gelebilir, onlardan önemli tavsiyeler alabilirsiniz. Yeni bir şeyler yazmaya başlamak, yeni bir eğitime başlamak içinde keza uygun bir süreç olacak sizler için. Bazılarınız hukuksal konularla ilgili bol bol yazışmak durumunda kalırken, bazılarınız ise resmi evraklarla çok fazla boğuşmak durumunda kalabilirler. Bu dönemde yine sınavlara katılabilir, bazılarınız ise bitirme belgeleri..vb akriditelerle ilgilenebilirsiniz. Bazılarınız ise pasaport, vize gibi işlemlerle uğraşabilirler. Venüs ve Satürn arasındaki gerginlik sayesinde, özellikle yakın çevre ilişkilerinizde bazı düzenlemeler yapabilir, bazı kişilerle aranıza mesafe koyabilirsiniz. Özellikle bayanlarla ilişkilerde bu hafta gerginliker, problemler ortaya çıkabilir. Güneş-Mars gerginliği sayesinde ise, maddi konular hayatınızın gerginlik odağı haline gelebilir, maddi konularda fazla hırslı atılgan davranabilirsiniz. Ya da para ile ilgili konularda birileri ile dalaşabilirsiniz. Para kazanmak için kendinizi çok daha motive etmenize de neden olabilir, ama motive olacağım derken birilerinin de kalbini kırmamaya dikkat edin.


Başak/ Yükselen Başak;
27 Şubat-4 Mart haftası


Merkür bu hafta Koç burcuna giriş yapacak ve önümüzde ki 1 aylık süreçte, başkalarına ait kazançlar, banka işlemleri, ortaklaşa kazançlardan elde edilen gelirlerle ilgi konularda daha çok araştırma yapabileceğinize, fikir alabileceğinize bu alanlarla ilgili sözleşmelerin, anlaşmaların, imza gerektiren konuların öne çıkabileceğine işaret etmekte. Eğer ortaklık gerektiren bir iş yapıyorsanız eğer, kazançlarınızı arttırmanın zekice yollarını bulabilirsiniz. Yalnız bu konuların ifade edildiği alanda Venüs ve Satürn sert etkileşimde bulunacak özellikle yatırımlarınıza dikkat etmeniz gerektiği konusunda uyarılarda bulunurken, bütçenizi aşabilecek harcamalar içine de girebilirsiniz bu hafta. Para ile ilgili konularda kendinize çok fazla güvenemeyebilirsiniz. Özellikle sağlıkla ilgili harcamalarınız bu hafta içinde artabilir. dişçiye gidebilirsiniz. Burcunuzda geri harekette ilerleyen Mars ile güneş arasında gergin bir etkileşim meydana gelecek, özellikle ikili ilişkilerinizde ego mücadelesi, dik başlılık ciddi problemler yaratabilir. Siz daha alıngan ve stresli olabileceğiniz gibi, partneriniz veya ilişki içinde olduğunuz kişinin ihtiyaçlarına da yeteri kadar cevap veremeyebilirsiniz.


Terazi/ Yükselen Terazi;
27 Şubat-4 Mart haftası


Merkür bu hafta karşıt burcunuz olan koç burcuna giriş yapacak ve ay sonuna kadar olan sürece kadar, ilişkiler, anlaşmalar, sözleşmeler sık sık gündemde olabilecek. Bunun yanı sıra düşmanlarınızı çok daha net bir şekilde görebilecek, onlarla daha etkin bir şekilde mücadele edebileceksiniz. Bu süreçte partnerinize sık sık fikirleriniz ve düşünceleriniz için destek vermeniz gerekebilir. 12 marta kadar olası imza gerektiren konularınızı halletmenizi tavsiye ederim çünkü bu tarihte Merkür geri gitmeye başlayacak. Tek hendikapı, hızlı ve düşünmeden yapacağınız hareketler ve kararlar partneriniz veya ilişki içinde olduğunuz kişi tarafından sert bir şekilde eleştirilmenize neden olabilir. Yönetici gezegeniniz Venüs-Satürn ile sert bir etkileşimde bulunacak, bu da eğer dikkat edilmezse boşanmalara, ayrılıklara sebebiyet verebilir. İlişkilerde zorlanma, soğukluk, mesafe oluşabilir. Siz veya partnerinizin yalnızlık ihtiyacı bu hafta daha da artabilir. Güneş ve Mars arasında ki gerginlik yüzünden, bu hafta sağlığınıza extra özen göstermenizde yarar var. Özellikle erkekler, eril figürlerle bu hafta ilişkilerde zorlanmalar meydana gelebilir, iş ve çalışma ortamınızda fazla aceleci, fevri, dikbaşlı tutumunuz yüzünden problemler yaşayabilirsiniz.



Akrep/ Yükselen Akrep;
27 Şubat-4 Mart haftası


Merkür bu hafta Koç burcuna giriş yapacak ve önümüzde ki 1 aylık süreçte yeni işlerin, yeni projelerin tekliflerini alabilirsiniz, işinizle ilgi önemli sözleşmeler, anlaşma gerektiren konular ön planda olabilecek. Eğer iş arıyorsanız veya terfi beklentiniz varsa bu süreçte bu konuların üzerine daha çok eğilebilirsiniz. İş ve çalışma ortamınızda fikirleriniz ve düşünceleriniz ile oldukça dikkat çekici olabileceksiniz. Günlük angarya işlerinizin altında zekice ve pratik çözümleriniz ile kalkabileceksiniz. Yalnız sağlıkla ilgili olarak özellikle cildiniz, baş bölgeniz ve sinir sisteminiz hassas olabilir. Bu geçişin tek düşündürücü yanı, hızlı düşünmekten ve hızlı karar almaktan, fazla dürüst olmaktan (aklına geleni çat diye söylemek aslında) özellikle iş ortamınızda bazı problemlere neden olabilir, hem istemeden de olsa birilerinin kalbini kırabilirsiniz. Hızlı düşünmek ve çözüm odaklı olmak evet iyidir ama siz yinede sakinliği elden bırakmamanızda yarar var. Zaten bu saydığım konularla ilgili bölgede bu hafta Venüs-Satürn gerginliği hakim olacak. Öncelikle sağlığınıza dikkat etmeniz gerektiği konusunda uyarılarda bulunurken hem de iş ve çalışma ortamınızda fazlaca eleştirel, soğuk, kesin yargılara çabuk varabilmeniz yüzünden sorun çıkabileceğine işaret etmekte. Özellikle kadın figürlerle ilişkilerde bu hafta zorlanmalar meydana gelebilir. Mars ve Güneş arasında ki gerginlik yüzünden ise hem özel hem de sosyal hayatınız arasında öncelikle denge kurmanız gerektiğine işaret olduğu gibi, sosyal ilişkilerinizde fevi, dik başlı çıkışlarlar yüzünden bir takım problemlerin gündeme gelebileceğine işaret etmekte. Kendinizi bu hafta gergin hissedebilir, ruhunuzu kolay kolay yatıştıramayabilirsiniz.


Yay/ Yükselen Yay;
27 Şubat-4 Mart haftası

Merkür bu hafta Koç burcuna giriş yapacak ve önümüzde ki 1 aylık süreçte hobileriniz, özel hayatnız, aşk, çocuklarla ilgili konular daha da ön planda olabilecek hayatınızda. İletişim gücünüzü hayatınızın bu alanlarında daha aktif bir şekilde kullanmaya başlayabileceksiniz. Aşk anlamında eğer yalnızsanız daha flörtöz olabilirsiniz. Yeni hobiler elde edebilir, hayatın keyifli ve eğlenceli tarafları ile daha çok ilgilenebilirsiniz. Eğer işiniz yaratıcılık gerektiren, metin-reklam yazarlığı…vb bir iş ise oldukça orijinal fikirler uçuşabilir zihninizde. Venüs ve Satürn gergin görünümü sayesinde de aslında bu hafta eğer kötü giden bir gönül ilişkiniz var ise aranızsa soğukluk ve mesafe girebilir. Özellikle arkadaşlık ilişkilerinizde kadınlarla problemler meydana gelebilir, hem özel hem arkadaşlarınıza karşı fazla eleştirel, soğuk ve katı yaklaşımlar sergileyebilirsiniz. Tatmin olmanızın zor olabileceği bir hafta. Güneş ve Mars gerginliği yüzünden de iş-ev arasında ki dengeyi kurmak önemli olacaktır. Otorite figürlerle ilişkilerde zorlanma, sürtüşme meydana gelebileceği gibi, bu hafta biraz daha bencil, öfkeli, inatçı tavırlar yüzünden hem iş hem de aile ortamınızda bir takım sorunlarla yüz yüze gelebilirsiniz. 


Oğlak/ Yükselen Oğlak;
27 Şubat-4 Mart haftası


Merkür bu hafta Koç burcuna giriş yapacak ve önümüzde ki 1 aylık süreçte, iletişim ve bilgi alışverişi yoğunluğunu ev,yuva,aile ilişkileri, geleceğe yönelik hedeflerle ilgili konulara kaydırmaya başlıyorsunuz. Aile ortamınızda sözü dinlenen, fikirleriniz dikkat çeken kişi siz olurken bu dönemde alım-satım, kiralama, sözleşmeler, anlaşma gibi konular gündeme gelebilir. Evinize yeni elektronik, iletişim araçları alabilirsiniz. Yalnız bu hafta Venüs-Satürn gerginliğinden dolayı ailenizle ortak paydalarda buluşmakta zorlanabilirsiniz, kolay kolay beğenmeyebilir, soğuk ve eleştirel bir yapı içinde olabilirsiniz. Özellikle ailede hala, kız kardeş, anne, teyze gibi figürlerle anlaşmakta zorlanabilir veya onların bir sorunu ile ilgilenmeniz gerekebilir. Güneş-Mars gerginliğinden dolayı ise özellikle trafikte extra dikkatli olmanızda yarar var, aşırı hız, dikkat dağınıklığı yüzünden arabanızın orasını burasını çizdirebilirsiniz, iletişim kazaları gündeme gelebilir, iletişimle ilgili konularda problemler ortaya çıkabilir. Yakın çevrenize karşı sinirli ve gergin davranabilirsiniz.  Bu hafta itibari ile geleceğe yönelik plan yapma, karar verme  ve hedefler belirleme zamanı aslında sizler için.


Kova/ Yükselen Kova;
27 Şubat-4 Mart haftası


Merkür bu hafta Koç burcuna giriş yapacak ve önümüzde ki 1 aylık süreçte, sizleri bol bol seyahat beklemekte. Yeni yerler görebilir, yeni insanlarla tanışabilirsiniz. Daha çok okuyabilir, araştırabilir bunun yanı sıra yeni bir eğitime, seminere, derse başlayabilirsiniz. Tüm iletişim araçları ile aktif iletişim içinde olabilecek, telefonunuz adeta hiç susmayacak ve bol bol mail yanıtlamanız gerekebilecek. Yine internetle ilgili konulara yönelebilir, web sitesi açabilir, yazılarınızı daha geniş kitlelerle paylaşmak isteyebilirsiniz. Yalnız bu bahsettiğim konuları ilgilendiren alanda Venüs ve Satürn sert görünüm içinde olacaklar, yakın çeveniz, kardeşleriniz, komşularınızla ilişkileriniz bu hafta gergin hat üzerinde. Onlara karşı sert ve acımasız yaklaşabilir, fazlaca eleştirel bir tavır takınabilirsiniz onlara karşı. Bu hafta özellikle kadın figürlerle ilişkilerinizde zorlanmalar meydana gelebilir. Güneş- Mars gerginliği yüzünden ise maddi konularda stresli durumlar oluşabilir, para kazanmak için daha hırslı davranabilirsiniz. . Ya da para ile ilgili konularda birileri ile dalaşabilirsiniz. Para kazanmak için kendinizi çok daha motive etmenize de neden olabilir, ama motive olacağım derken birilerinin de kalbini kırmamaya dikkat edin



Balık/ Yükselen Balık;
27 Şubat-4 Mart haftası

Merkür bu hafta para evinize giriş yapacak ve ay sonuna kadar bu evde etkin bir şekilde çalışacak. Nasıl daha iyi para kazanabilirimin sorularına yanıt arayabilecekken, para ile ilgili konularda araştırmalar yapabilir, birikimlerinizi daha etkin bir şekilde nasıl kullanacağınız konularda fikirler, tavsiyeler alabilirsiniz. Bunun yanı sıra kendinize yeni elektronik ve iletişim aletleri alabilirsiniz. Yalnız finansal konularla ilgili aceleci ve sabırsız yapınız sizi hatalı adımlar atmaya sevk edebilir, bu yüzden fevri kararlar almadan önce sakince bir düşünmenizi önerebilirim. Maddi konularda zihniniz oldukça çözüm odaklı bir şekilde çalışmaya başlayacak. Aynı alanda Venüs-satürn gerginliği yüzünden hayatınızda gelişen bir takım olaylara karşı tatminsiz olabilir, güven duygunuz bu hafta testten geçebilir. Para ile ilgili konular ikili ilişkilerinize sorun şeklinde yansıyabilir ve üzülebilirsinde, dikkatli olmakta yarar var. Güneş-Mars gerginliği yüzünden de bu hafta sağlığınıza öncelikle dikkat etmekte yarar var, özellikle ikili ilişkilerinizde ego mücadelesi, dik başlılık ciddi problemler yaratabilir. Siz daha alıngan ve stresli olabileceğiniz gibi, partneriniz veya ilişki içinde olduğunuz kişinin ihtiyaçlarına da yeteri kadar cevap veremeyebilirsiniz. Partneriniz, ortağınız şu an zorlu ve stresli bir süreçten geçiyor olabilir veya siz ilişkilerinizle ilgili konularda daha fazla mücadele etmeniz gerekebilir bu hafta.










24 Şubat 2012 Cuma

Çernobil Faciası (1986)



Hepinize Merhaba;

Yine bir olay / durum analiz yazısı daha hazırladım sizler için (Aslında kendim için, bütün bu araştırmalar, analizler öncelikle benim için çok faydalı, hem araştırıyorum, hem okuyorum hem astroloji ile bütünleştiriyorum) Öncelikle bilmeyenleriniz, hatırlamayanlarınız için sevgili wikipedia ansiklopedisinden kaza ile ilgili minik bilgiler vereyim…

Deneyin yapılacağı 25 Nisan 1986 günü, önce reaktörün gücü yarıya düşürüldü, ardından da acil soğutma sistemi ile deney sırasında reaktörün kapanmasını önlemek için tehlike anında çalışmaya başlayan güvenlik sistemi devre dışı bırakıldı. 26 Nisan günü saat 00:23’i biraz geçe teknisyenler deneyin son hazırlıklarını tamamlamak üzere ek su pompalarını çalıştırdılar. Bunun sonucunda gücünün yüzde 7’siyle çalışmakta olan reaktörde buhar basıncı düştü ve buhar ayırma tamburlarındaki su düzeyi güvenlik sınırının altına indi. Normal olarak bu durumda reaktörün güvenlik sistemine ulaşması gereken sinyaller de teknisyenler tarafından engellendi. Su düzeyini yükseltmek için buhar sistemine koşulların oluştuğuna karar verildi.Büyük patlama ise saat 01:23 meydan geldi. İngiltere'nin Galler bölgesinde kazadan iki hafta sonra saptanan yüksek radyoaktivite nedeniyle yeşil alanlara koyun ve sığırların girişi engellenmiştir.
Araştırmalarda ilk yıl doz açısından en fazla radyoaktiviteye maruz kalan Avrupa ülkesi Bulgaristan olarak belirlenmiştir. Sıralama açısından ise şemada yer alan ülkeler doz sırasına göre şu şekilde sıralanmıştır:[1]
Birleşmiş Milletler'e bağlı kuruluşlar olan Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı, Uluslararası Sağlık Örgütü, Dünya Bankası gibi kurumların ve Rusya, Beyaz Rusya ve Ukrayna yetkililerinin oluşturduğu bir organizasyon olan Çernobil Forumu 2005 yılında “Chernobyl’s Legacy: Health, Environmental and Socio-Economic Impacts” (Çernobil’in Mirası: Sosyo-ekonomik, Çevresel ve Sağlık Bakımından Etkileri) başlıklı bir rapor yayınlamıştır.
En yüksek radyasyon dozlarına, sayıları bini bulan acil durum çalışanları ve Çernobil personeli maruz kaldı. Çalışanların bazıları için maruz kaldıkları dozlar öldürücü oldu. Zaman içinde Çernobil’de çalışan kurtarma personelinin sayısı 600 bini buldu. Bunların bazıları, çalışmaları boyunca yüksek düzeyli radyasyona maruz kaldılar. Çöken radyoaktif iyodinden kaynaklanan çocukluk tiroid kanseri, kazanın en önemli sağlık sorunlarından birisidir. Kazadan sonraki ilk aylarda, radyoaktif iyodin düzeyi yüksek sütlerden içen çocuklar yüksek radyasyon dozları aldılar. 2002 yılına kadar bu grup içinde 4000’den fazla tiroid kanseri teşhis edildi. Bu tiroid kanserlerinin büyük bölümünün radyoiyodin alımından kaynaklanmış olması çok muhtemeldir.
Bağımsız kaynaklar yüzlerce yıl boyunca Pripyat ve komşu bölgelerde yerleşimin güvenli olmadığını söylemektedirler. Ayrıca bölgeye giriş çıkışlar hala polis kontrolünde olup bazı bölgelere giriş yapılamamaktadır.


Çok önemli radyoaktif bir kaza olduğunu anlıyoruz zaten. Aşağıda olayın gerçekleştiği anın gökyüzü haritası göreceksiniz ve bu harita üzerinden analize başlayacağım. (Olayın gerçekleştiği an 26 Nisan 86 01:23)



Haritaya ilk baktığımızda kaza anı güneş boğa burcunda ve yay burcu yükselmektedir. Şu kaza anı haritasına baktığımda evet radyoaktivite ile ilgili bana ipuçları vermekte, yükselen burcun yöneticisi olan (yay) Jüpiter’in Uranüs ile sert kontağı olması, Güneş’in Pluton ile sert kontağı bazı ipuçları vermekte ama bana yeterli gelmedi. Ama gökyüzü haritası yanılıyor da olamazdı. Haritaya dikkatlice baktığımda fark ettim ki, güneş aslında güney ay düğümüne çok yakın bir noktada, bu tutulmanın işaretidir. Ve hemen 86 yılının tutulma takvimini. Bir de ne göreyim, bu olayın gerçekleştiği andan tam 2 gün önce  Akrep burcunda bir Ay tutulması meydana gelmiş, 24 Nisan 1986 yılında. Ve tutulma haritası bana istediğim tüm cevapları sırayla vermekteydi.

Analizimi bu verilerle çok daha sağlıklı bir şekilde gerçekleştirebilirim. Tutulma Akrep burcunda meydana gelmiş ve tutulma anında Pluton ile kavuşum açısı yapmıştır (Kavuşum en güçlü astrolojik görünümdür).Tutulma çok büyük enerjileri ve olayları açığa çıkatır ve tutulma anında hangi gezegen etkin ise o gezegenin nüvesinde ki olayları yaşatmaya başlar.  Pluton astrolojide, büyük yıkımı, dönüşümü, kitlesel ölümlere, genetiğe, radyoaktiviteye işaret etmektedir, tutulma anında Ay’ın pluton ile kavuşumu da böyle bir olayın vuku bulabileceğinin işaretini vermektedir. Çernobil faciası tam bir plutonik olaydır. Tutulmaların gerçekleştiği burcun niteliği de bizlere olayların ne kadar sürede etkili olabileceğine dair bilgiler verir. Akrep burcunda bu olay vuku bulduğundan dolayı (akrep burcu sabit niteliktedir) sabit nitelikli burçlarda bir olay gerçekleştiğinde, etkisi yıllar sürere. Zaten bu facia sadece o yaşanan dönemi değil, sonra ki nesili de özellikle genetik anlamda çok olumsuz etkilemiştir.  Bu nokta da diğer bahsettiğim göstergeler de yerli yerine oturmaktadır. Jüpiter’in Uranüs ile sert kontağı, büyük patlamanın ve  olayın çok büyük çevrelere yayılabileceğine işaret ederken, Güneş-Pluton sert kontağının ise depremlere işaret etmekte (86 yılında 6 tane büyük deprem meydana gelmiş). Olayın gerçekleştiği anda Yükselen burcun tam üzerinde Uranüs gezegeni bulunmaktadır, bu da ani, beklenmedik, büyük olayların işaretidir.


Astroloji bu şekilde saat gibi tıkır tıkır işleyen bir sistem ve her incelediğim vakada hayranlığım, saygınlığım kat bir kat artmakta.

Yarın Türkiye ve Dünya gündemine ilişkin bir öngörü yazısı yayınlayacağım, gökyüzü yine önümüzde ki günlerde azmaya başlayacak. Bakalım neler bekliyor bizleri bu sefer ?


Sevgiler…

Önceki Durum/Olay analiz yazılarım

Whitney Houston Neden ve Nasıl Öldü ?

Can Bonomo Eurovision'u Kazanabilecek Mi ?


23 Şubat 2012 Perşembe

William Lilly 'nin Astroloji Öğrencisine Öğütleri


Rönesans Dönemi'nin en önemli ve en büyük Astrologlarından William Lilly 'nin Astroloji Öğrencilerine / Öğretmenlerine / Öğrenmek isteyenlere bazı öğütleri bulunmakta...


Sevgili arkadaşım,
Her kim olursan ol, yoğun çalışmalarımdan kolaylıkla
istifade edebilmeni ve gözle görülemeyen ihtişamlı Tanrı’nın
muhteşem ve takdire şayan faaliyetlerini alenen yansıtan, yıldızlar
hakkındaki göksel bilgide ilerleme niyetinde başarılı olabilmeni
diliyorum.

Öncelikle, Yaradan’ı düşün ve takdir et ve ona müteşekkir
ol; mütevazılığını kaybetme ve ne kadar derin ve üstün olursa
olsun, hiçbir doğal bilginin aklını başından alıp, hem gökteki hem
de yeryüzündeki her  şeyi düzenleyen ve yöneten İlahi Gücü göz
ardı etmene yol açmasına izin verme.

Aksine, bilgin arttıkça, Yüce Tanrı’nın gücünü ve
bilgeliğini daha da fazla takdir et ve kendini Tanrının lütfünü hak
etmeye ada; ne kadar iman edersen, kendinden o kadar emin
olacaksın ve Tanrı’ya ne kadar yakınlaşırsan, o kadar saf
yargılarda bulunacaksın.

Kibirden ve kendini beğenmişlikten uzak dur ve akılsız
yaratıkların Tanrı’ya itaat etmedikleri, kendi mantıklarına ve
tutkularına göre hareket ettikleri ya da mantıksız isteklerini
Tanrı’nın iradesine teslim etmedikleri o eski zamanları hatırla.
Ah ne yazık! Günahkârlık her yeri sardığında ve insanlar
duygularına teslim olup, mantıklarını terk ettiklerinde, her yaratık,
canlı ve zararlı şey asileşti ve Tanrı’nın emrine uymaz hale geldi.
Sen Tanrı için ve onun prensipleri için dimdik dur; sonra
da kendi asaletini düşün; yaratılan her şey, hem şimdikiler hem de
gelecektekiler bu amaca hizmet etmek için yaratılır; Tanrı bu amaç
doğrultusunda insanda vücut buldu: Tanrı sana ne  ayrıcalıklar,
haklar ve menfaatler sağladı? Sen derin düşüncelerinle yıldızların
hareketlerini ve kadrini idrak edensin; meleklerle konuşansın; tüm
yaratıkları yöneten ve tüm şeytani güçlere boyun eğdiren
Tanrı’nın takdirini kazanansın.

Öyleyse,  günahkârlığa kapılıp doğanı  mahvetme ya da
kendini böylesi nimetlere layık olmayacak hale düşürme, ya da
birkaç kusurlu zevk uğruna, Tanrı’nın korkusu aracılığıyla sana
bahşettiği yüce güç, zafer ve kutsallıktan mahrum kalma.
Tanrı’yı ve Tanrı’nın kulu olarak kendini düşündün; şimdi
sana kendi başına uygulaman için vereceğim öğütleri kavra.
Her gün gökyüzüyle irtibata geçtiğin için, zihnini ilahi
varlığın imgesine göre eğit ve biçimlendir; tüm erdem lütuflarını
öğren;  bu  konuda  yeterince  bilgi  sahibi ol; insancıl, nazik, sevecen
ol; insanlar sana rahatça ulaşabilsinler; zavallı insanları sert bir
yargıyla korkutup üzme; böylesi durumlarda kötü kaderlerini
kademe kademe öğrenmelerine  imkân tanı; Tanrı’nın onlar
hakkındaki yargılarını değiştirmesi için, bu insanları Tanrı’nın
çağrısına yönelt; alçakgönüllü ol; eğitimli, uygar, ağırbaşlı
insanlarla ilişki kur; başkalarının varlıklarına göz dikme; fakirlere
hem para ver hem de bedava yargıda bulun; hiçbir dünyevi
zenginliğin seni hatalı yargılara sürüklemesine ya da sanatın olan
bu ilahi bilime gölge düşürmesine izin verme.

İyi insanları sev; bu sanatı icra eden dürüst insanları takdir
et. Genel kanıyla ters düşebilecek yargılarda bulunmaktan
çekinme. Prensinin ölümüne dair yargıda bulunma; kendine
uygun bir eş seç; çok sayıda arkadaşın olmasından neşe duy;
mahkemelerden ve anlaşmazlıklardan uzak dur; aşırıya kaçma ve
her bilimi öğrenmeye kalkışma; inançlı ve kararlı ol; inancına bağlı
kal ve dostun da olsa düşmanın da olsa kimsenin sırlarını ortaya
dökme.

Herkese iyi yaşamalarını öğütle; sen de insanlara iyi örnek
ol; dönemin modasına kapılma; anavatanını sev; düşmanın bile
olsa, kimseyi azarlama; hakkında kötü konuşulsa bile, sinirlenme;
Tanrı hiçbir günahı cezasız bırakmaz; tüm kötülüklerin öcünü alır.

William Lilly / Christian Astrology

22 Şubat 2012 Çarşamba

Can Bonomo Eurovision'u Kazanabilecek Mi ?





Hepinize Selam;

            Dün akşam yayınladığım Whitney Houston’ın ölümünü anlatan durum/olay astro-analiz yazısından sonra, bugünde Can Bonomo’nun Eurovision serüvenini yıldızlar altına yatırıp analiz etmek istedim. Bakalım sevgili Can bu yarışmada başarı yakalayabilecek mi ?

Bu çalışmayı yaparken, kişinin doğum haritasından ziyade benim için önemli olan şarkının lansmanının yapıldığı andır. Çünkü artık şarkı doğmuş ve herkes tarafından bilinmektedir ve en önemli nedeni ise Eurovision’un aslında bir birey değil, beste yarışması olmasından dolayı burada yarışacak olan konu şarkıdır. Resimde Eurovision şarkı yarışmasında yarışacak olan şarkının doğum haritasını görmektesiniz (Sadece insanların değil, olayların-ölümlerinde bir haritası bulunmaktadır). Şimdi bu harita üzerinden astro-analizimize başlayalım bakalım. (Şunu da önemle belirtmek isterim, böyle astro-analizler kaçıncı olabileceğine dair bilgi asla vermezler ama başarı yüzdesi hakkında fikir sahibi olmamızı sağlarlar)

Şarkının doğum haritası 22.02.12 saat 19:44  İstanbul olarak hazırlanmıştır (Şehir kısmı oldukça tartışılmıştır Twitter üzerinden Ankara mı yoksa İstanbul mu ? diye, çoğunluk İstanbul Tepebaşı dediğinden dolayı, bu lokasyon baz alınmıştır)





Şarkı’nın burcu balık, yükselen burcu ise Başak! Adım adım gidelim. Yükselen Başak olduğundan dolayı, yönetici gezegeni MERKÜR’dür. Ama buna geçmeden önce, dikkatimi asıl çeken, şu an Başak burcunda  geri harekette olan MARS’tır.  (Bu hiç iyi bir şey değil, memnuniyetsizliği ve girişimlerde başarısızlığa işaret eder) ve haritanın 12. evinde (Kayıplar, zorluklar, başbelası işler) ilgili bölgede. Şu ana kadar şarkının başarı elde edemeyeceğini düşünebilirim ama tek bir göstergeye bakarak sonuca gitmek hata olacağından diğer göstergelere de göz atalım. Mars’ın geri harekette olması 12. evde şarkı da memnıniyetsizlik yüzünden belki de yeniden düzenlenebileceğine işaret edebilir.

Şarkı yeni ay zamanı açıklanmıştır ve Güneş-Ay ikilisi yeni ay fazındadır. Yeni ay fazı ile ilgili daha önce ŞURADA özel bir yazı yazmıştım. Bu harita için yeni ay fazında olması şarkı için umutları, heyecanları, beklentinin çok yüksek olabileceğini ve iddialı olduğuna işaret etmekte. Fakat bu yeni ay haritanın 6. evinde meydana gelmekte. Astrolojide 6. ev, zorluklar, zayıflıklar, rahatsızlıklar, angarya işlere işaret eder. Bu şarkı için çok güçlü bir yeni ay değil ne yazık ki. Diğer göstergelere hızla göz atalım.

Eğer bir başarıdan söz edeceksek hemen haritanın tepe noktasına bakmamız gerek. Haritanın Tepe Noktasını (MC) İkizler burcu kesmektedir. (Keşke tepe noktasında bir Venüs bir Jüpiter olsaydı dedim içimden, en azından sükse ve başarı şansı verirdi). İkizler burcunun yönetici gezegeni olan Merkür, haritada balık burcunda yerleşmektedir. (Balık burcunda ki Merkür, zararlı bir yerleşimdedir) ve geri giden Mars ile karşıt ,zararlı bir görünüm yapmaktadır. Bu da ne yazık ki iyi bir gösterge değil, kariyerinin, başarının güç kaybettiğine işaret eder. Ki önemli bir detay daha, haritanın yükselen burcunun (Başak) yönetici gezegeni de Merkür’dür. Bu haritada Merkür hem kişisel hem de toplumsal başarıyı işaret eden noktaları tutmakta ve zararlı bir görünümdedir. Merkür-Mars zararlı bakış açısı, acımasız eleştirilere de işaret etmekte. Hem de başarı oranını düşürücü etkiler yapmaktadır.

Şu ana kadar incelediğim 3 önemli gösterge bana şarkının çokta prim yapamayacağının işaretlerini vermektedir. Bir adım daha ileri gidelim ve şarkıların, eğlencenin, sanatın genel yöneticisi olan VENÜS’ü inceleyelim. Bakalım Venüs başarı şansımızı yükseltebilecek mi ? Haritada Venüs, Koç burcunda ve 7. evde yerleşmektedir. Venüs, Koç burcunda zararlı bir yerleşimdedir ve haritada hiçbir gezegenle açısal bağlantı kurmamaktadır. Genel göstergenin de böylesi zararlı yerleşimde olması ne yazık ki başarı şansını yükseltmemekte!

Gözüme takılan bir diğer gösterge de, Şans noktasının Başak burcunda yer alması ve yükselene çok yakın bir mesafede yer alması. Bu en azından ilk elemeleri sorunsuz geçebileceğimize işaret olabilir. (Gerçi haritada diğer bütün göstergeler bu kadar faulken umarım şans noktası bu şansı vaad edebilir)

Haritaya genel olarak son kez göz attığım zaman, Satürn’ün 2. evde (Para evinde) ger harekette olması, bütçe ile ilgili sıkıntılara, maddi anlamda tatminsizliğe, sorunlara, problemlere işaret etmekte.

Haritanın 6. evinin bu kadar dolu olmasından dolayı ilk aklıma gelen, yarışma anında rahatsızlık yüzünden kendini yeterince iyi ifade edememeyi verebilir. ( Hadise’nin Eurovision şarkısı açıklandığı zaman 6. evinde yine bu kadar gezegen toplaşması vardı ve yarışma anında Hadise hasta bir şekilde çıkmıştı sahneye, ya grip ya da faranjit olmuştu yanlış hatırlamıyor isem)

En son haritanın sabit yıldızlarına da göz atarsak eğer; 15 derece’de Achernar Sabit yıldızı bulunmakta ve Merkür ile tam kavuşum yapmaktadır. (Hem yükselen hem kariyer yöneticisi ile) Bu sabit yıldız aslında kazalara, boğulma tehlikelerine, sıvılarla ilgili problemlere işaret, sıvı gıdalar yüzünden zehirlenmelere işaret eder. En iyi yerleşimde ve konumda iyi bir ahlak vermektedir. ( Bu kişi değil, şarkı haritası olduğundan bir boğulma tehlikesi olabileceğini sanmıyorum, sabit yıldızlara sadece merak ettiğimden dolayı göz atıyorum)


Son olarak toparlamam gerekirse eğer; adım adım özenle incelediğim astrolojik göstergeler şarkının bize üzülerek söylüyorum ki, başarı getiremeyeceğine işaret etmekte. Bir Eurovision Fanı, delisi, çılgını…vs olarak elbette Can Bonomo’yu destekliyorum ve başarılı olmasını umut ediyorum.


Sevgiler….


Whitney Houston Neden ve Nasıl Öldü ?



Hepinize Selam;

Geçtiğimiz 11 Şubatta Whitney Houston hayata veda etti. Aslında bununla ilgili yazımı öldükten hemen sonra yazacaktım ama araya başka konular girdi. Astrolojide bir şeyin doğuşu kadar ölümünde önemli bir yeri vardır. Bu özellikle doğum haritası ile ilgili sağlama yapmamıza olanak sağladığı gibi, astroloji de yapılan yaşam uzunluğu hesabının da doğruluk payı olup olmadığını test etmek açısından harika bir örnek teşkil eder. Elbette sadece bu da değil, bu kişinin gerçek ölüm sebebini ve doğum haritası hangi fazda ve ne şekilde öldüğüne dairde bizlere ipuçları vermektedir. Aşağıda gördüğünüz harita whitney houston’ın doğum anının haritası (Horoskop) ve önce bu harita üzerinden bazı göstergelere bakacağım ve akabinde ölüm anının haritasını ile karşılaştırıp, neden, ne şekilde, nasıl öldüğünü anlamaya çalışacağım. 


Whitney Houston Aslan yükselen balık burcuydu. Astrolojide yaşam uzunluğu hesaplaması adı altında bir konu vardır. (bunun nasıl hesaplandığını anlatmayacağım sizlere hem riskli bir konu hem de çok yanlış değerlendirmelere sebebiyet verebilir). Yaşam uzunluğu tespiti aslında eskiden yeni doğan çocuğun ömrü ne kadar olacak, önemli hastalıklar geçirecek mi ve tahta çıkabilecek kadar yaşayabilecek mi, hasta yatağında olan kişinin gerçekten yaşam sonu gelmişmidir ? Gibi sorulara yanıt aranmak için kullanılan bir yöntem(miş).

Öncelikle yaşam uzunluğunu hesaplayabilmemiz için doğum haritasının  HYLEG ve ALCOCODEN’lerini tespit etmemiz gerekmektedir. Hyleg yaşam veren, alcocoden ise yaşamın uzunluğu hakkında bilgi edinmemizi sağlayacaktır.

Yaşam uzunluğunun hesaplanabilmesi için öncelikle HYLEG’in hesaplanması gerekmektedir. Whitney Houston’ın Hyleg’i 8 derece yer alan Şans Noktası olarak karşımıza çıkmakta.

Şans Noktasının 3’lü yöneticileri: Ay-Mars ve Venüstür ve ne yazık ki Şans noktası MARS ile sert bir görünüm yapmaktadır. Eğer kendi 3’lü yöneticileri ile olumlu açısı olsaydı, yaşam uzunluğu artabilecekti. whitney houston’ın haritasında MARS zarar gördüğü bir yerleşimde (Terazide) iyi çalışan bir marsa sahip değil.

Şans Noktası yengeç burcunda olduğundan dolayı, max olarak 79 sene ömür vermektedir.
Fakat hem yerleşim olarak zararlı hem de yaşam veren noktata (Hyleg) sert bir bakış yapmaktadır. Kurallar gereği 30 sene ömründen kırpmaktadır. 79-30 =49
Whitney Houston da zaten 49 yaşında yaşama veda etmiştir.

Buradan yaşam verenin (Hyleg)in şans noktası olduğu çıkarımını yapmayın, her bireyin haritasında bu farklıdır.

Yaşam uzunluğu tespiti yapmam önemli bir adımdı, çünkü hem sistemin çalışıp çalışmadığını kontrol ettim hem de kişi doğru bir zamanda mı hayata veda etti bunu anlamış oldum.


Peki bu kişi neden öldü, doğum haritasında hangi faktörler vardı ? Ölüm  anı ile ilgili beler söyleyebiliriz.


Whitney Houston’ın yükselen burcu balıktı ve gökyüzünde hareket eden SATÜRN onun 8. evinde geri hareket etmekteydi. 8. ev ölümle ilişkilendirilerin bir alandır ve daha çok intihar vakalarında 8. ev vurgusuna sıkça rastlanmaktadır. 8. ev bunun yanı sıra ölüm, ölümün şekli, kayıplar, krizlerle ilişkilidir. Bu yönden ele aldığımda bunun bir intihar vakası olabileceğini düşünebilirim (Ama tek bir göstergeye bakarak bu sonuca varmam yanlış olur bu yüzden incelemeye devam etmeliyim)  

Whitney Houston’ın doğum haritasında 8. evinde NEPTÜN gezegeni bulunmaktadır ve kendi haritasında ki 12. evinde bulunan Satürn ile sert bir kontağı vardır. 8. evde ki Neptün ilaçlardan, anestezik maddelerden, uyarıcılardan, uyuşturucudan zarar görebileceğine işaret etmektedir. 12. evinde yer alan Satürn ile yalnızlığa, yalnız, çaresiz bir şekilde ölüme işaret eder (bazende ölüme terk edilmeye) Ve haritasında hem Neptün hem Satün yaşam veren gezegen olan GÜNEŞ’i ile sert kontaklar kurmaktadır ve sert bir açı kalıbını oluşturmaktadır. Yaşam veren GÜNEŞ’i bu sert kontaklardan dolayı yaşam uzunluğunu daha da kısaltmaktadır.

Diğer göstergelere bakarak devam edelim, Whitney Houston’ın haritasında tamda yükselen çizgisi üzerinde geri hareketli bir CHİRON astreoidi bulunmaktadır. Chiron’u balık burcundadır. CHİRON genel anlamda yara aldığımız noktaya işaret eder. Bu da ilaçlardan, uyarıcılardan zarar görebileceğinin bir diğer işaretidir. Fakat ilgimi çeken nokta ise CHİRON’un 1. evde yaşam evinde yer alması ve PLUTON ile karşıtlığıdır. 1. evde ki balık burcunda ki chiron, kişinin kendine zarar verebileceğine ve bunu feda etme (balık burcu teması) uğruna olabileceğine işaret etmekte.

Şimdiye kadar olan süreçte, bunun doğal bir ölüm değil, intihar vakası olduğu tezimi doğrular nitelikte gitmekte. Bu arada küçük bir not; hem Neptün’ün 8. evde olması hem de Chiron’un balık burcunda olması (suya yakın yerlerde, denizde, sıvılarla..vb ölmeye işaret eder) kendisi küvette ölü bulunmuştu. (aşağıda ki resim Whitney Houston'ın ölüm anının haritası)



Devam edelim, göstergeleri incelemeye; (çok teknik ilerlediğinden dolayı sıkıldığınızı tahmin ediyorum, ama benim işim aslında bundan çok daha teknik bir mesele)  Whitney Houston’ın ölüm noktası (Part of death) 18 derece başak burcunda yer almaktadır. İşte bu noktada hikaye benim için biraz garipleşmeye başlıyor, çünkü bu nokta Whitney Houston’ın haritasında 7. eve düşmektedir. 7. ev dediğimiz bölge partnerimizdir, ortağımızdır çünkü. (Hayır partneri öldürmüştür sonucunu çıkartmayalım hemen, ama neden olmasın ? aklımızın bir köşesinde bulunsun)

Şimdi asıl ilginç olan noktaya geliyorum, gökyüzünde hareket eden MARS şu  başak burcunda geri harekette. Yani Whitney Houston’ın ilişkiler evinde. Whitney Houston doğduğu anda 7. ilişkiler evinde zaten PLUTON, MERKÜR ve MARS bulunmaktadır. İlişkilerinden yana göreceği zarara işaret etmektedir bu 3lü. MARS’ın bu bölgede geri hareket ediyor olması, son dönemde Whitney Houston’ın ilişkilerinden yana sorunlu, problemli ve sıkıntılı bir süreçten geçtiğine işaret etmekte.

Ölüm anında, geri giden MARS, Whitney Houston’ın hem ölüm noktasına hem de ölüm gezegeni pluton ile temas etmekteydi. Ölümün soğuk nefesi Whitney Houston’ın her an ensesindeymiş zaten…

En son sabit yıldız olan  DİADEM ki bu sabit yıldız bir kişi için kendini yaralamak, zarar vermek, kendine zarar vermekle ilişkilidir. Ve bu sabit yıldız Whitney Houston’ın ilişkiler evinde bulunmakta ve doğum anında ki zararlı yerleşimde ki Mars’ı ile kavuşum yapmaktadır.

Çokta fazla uzatmak istemiyorum, aslında daha bir dolu analiz  çıkartabilirim ama şimdilik bu kadar yeter. Buradan toparlamam gerekirse eğer;

Whitney Houston, intihar etmiş, intihara sürüklenmesinde ki neden ise son dönem ilişkisinden yana yaşamış olduğu sorunların çözümünü getirememekten dolayı, çözümü kendini feda ederek getirmiş olabilir. Koca yazının özeti budur arkadaşlar…

20 Şubat 2012 Pazartesi

Balık Burcunda Yeni Ay ve Etkileri (22 ŞUBAT )



Merhaba Arkadaşlar;

22 Şubat 00:34’te balık burcunda bir yeni ay meydana gelecek, yeni ay zamanı AY; Neptün ile tam kontakta olacak, Satürn ile de güzel bir etkileşim içinde olacak. Balık; su grubu, dişil ve değişken bir burçtur. Yeni ay balık dönemi;

-          Objektif olmaktansa daha subjektif davranış içinde olabiliriz
-          Hayal gücü oldukça aktif bir şekilde çalışır
-          Mistik, gizemli konular ilgimizi çekebilir, rüyalarımızdan etkilenmeye daha meyilizdir, rüyalarımız özel anlam ve semboller içerebilir.
-          Daha merhametli, duygusal, hassas olabiliriz, başkalarına yardım edeceğimiz koşullarla karşılaşabilir aynı şekilde sizlerde yardım görebilirsiniz.
-          Sezgilerimiz bu günlerde şaşırtıcı derecede kuvvetli olabilir
-          Cezaevleri, hastaneler ve yaşlılar yurdu ile ilgili gelişmeler olabilir
-          Gizli bir takım örgütler, tarikatlarla ilgili haberler okuyabiliriz
-          Bu yeni ay zamanı, tam Neptün’ün üzerine düşecek olması bizleri daha yumuşak, yaratıcı ve duyarlı bir hale getirebilecektir. Bu aslında dünyadan kaçıp, kendi dünyamıza biraz daha dönmek için ideal zamanlardır. Ruhumuza iyi gelecek konulara yönelmek için, meditasyon yapmak, yogaya başlamak gibi.
-          Neptün etkisinden dolayı, pekte zorluklarla mücadele etmek istemeyebiliriz ve akışa bırakabiliriz olayları.
-          Sanat, Moda, Müzik,textil…vb yaratıcılık gerektiren konularda başarı elde şansımız çok daha yüksektir.
-          Satürn, bu yeni ay zamanı destekleyici olacağından dolayı, duygularımız konusunda daha emin oluruz
-          Yalnız, Neptün gezegeni yanıltıcı bir gezegendir ve olayları değerlendirirken peşin hükümlü olmamaya özen göstermekte yarar var, durumlar aslında sandığımız gibi gelişmemiş olabilir, farklı olaylar gerçekleşmiş olabilir. Yanılma payımız büyüktür
-          Tabii Neptün’ün bu denli etkin olması, akla ilk olarak yoğun sis ve akabinde yoğun yağmur yağışı, denizlerde kabarmalar, taşmalar, sel durumlarını güçlendirmekte
-          Benzin başta olmak üzere kimyasal maddelerle ilgili gelişmeler meydana gelebilir, deniz kirliliğinde artışlar artabilir
-          Zehirlenme vakaları sık sık meydana gelebilir, özellikle deniz ürünlerinden dolayı olabilir bu zehirlenmeler
-          Neptün, genel anlamda skandallarla ilgilidir, özellikle politik anlamda süper skandallar ortaya çıkabilir ve gerçeklerin sürekli çarpıtıldığı bir dönemdir
-          Yeni ay’ı Türkiye üzerinden değerlendirdiğimizde ise; 9. evinde gerçekleşecek, bu da mahkemeleri sembolize eder ve mahkemeler, devlet organları ile ilgili skandal haberler ya da yanıltıcı gelişmeler olmasına neden olabilir. Bu yeni ay zamanı dış ilişkiler, uluslar arası ilişkiler ön planda olacak. Dış işleri bakanının ziyaretleri, yaptığı açıklamalar, konuşmaları çok dikkat çekici olabilir. Dini konular daha da ön planda olabilir ve vurgulanabilir ( Aklıma şu Karl Marks’ın haberi geldi, Neptünyen asparagas bir haber mesela) buna benzer daha haberler çıkabilir.
-          Hem balık, hem neptün etkili yeni ay... Uyuşturucu şebekeleri iş başında olabilir, bunlarla ilgili operasyonlar düzenlenebilir, hilekarlar, yalancılar, dolandırıcılar, tefecilere karşı dikkatli olmakta yarar var.
-          Genel olarak dünyada deniz kenarı yerleşim birimleri, ülkelerde deniz ve deniz taşıtları ile ilgili sorunlar oluşabileceği gibi, Türkiye’nin 9. evine düşen bu yeni ay zamanıda (9. ev deniz taşıtları, deniz aşırı trafik ile ilgilidir). Şehirler arası deniz trafiğinde bir takım sıkıntıların oluşabileceğine dikkat çekmekte. Tabii ki kimseyi galeyana getirip, telaşlandırmak gibi bir niyetim yok, ama sahile çok yakın kısımda yaşayanlar bir tık daha dikkatli olmalarında yarar var, aşırı yağışlar, denizlerde yüksek dalgalar oluşabilir.

Bu yeni ayın BURÇLAR üzerinde ki etkisini BURADANokuyabilirsiniz.

Sevgiler…







18 Şubat 2012 Cumartesi

20 - 26 Şubat Arası Gökyüzü Gündemi ve Burç Analizleri

Bu hafta gökyüzü gündemimizde; balık burcunda yeni ayımız var, ( Bu yeni ay zamanı Neptün devrede olacağından, su taşmaları, deniz taşıtları ile ilgili problemler, denizlerde,okyanuslarda bir takım olaylar, gelişmeler olabilir, sezgilerimiz müthiş artabilir, spiritüel konulara ilgi artabilir, medyada bayanlarla (annelerle) ilgili skandallar oluşabilir)  Merkür-mars arasında bir gerginlik söz konusu, güneş ve Jüpiter arasında hafif bir uyum var. Şimdi bunların anlamlarına göz atalım hep beraber ..


Koç/ Yükselen Koç;
20-26 Şubat Haftası

Bu hafta Çarşamba günü balık burcunda gerçekleşecek olan yeni ay ile birlikte, rüyalarınız ön plana çıkabilir, özel anlam ve sembollerle dolu olabilir. Bu yeni ay zamanı tamda Neptün etkin olacağından, yoga, meditasyon..vb ruhunuza iyi gelecek konular yönelebilirsiniz. Sağlıkla ilgili konular daha ön plana çıkabilir, check-up ..vb tarzda bir şeyler yaptırabilirsiniz. Bunun yanı sıra yaratıcılık gerektiren projeler, konular gündeme gelebilir. Bu yeni aslında dinlenme, içe dönme, kendinizi dinleme, isteklerinizi keşfetme zamanıdır. Yalnızlık ihtiyacınız artabilirde. Bunun  yanı sıra bu hafta Mars ve Merkür kavga halinde olacaklar;  bu sinirlerinizi biraz yıpratabilir ,  iş ve çalışma ortamınızda özellikle istemediğiniz, sonradan pişman olabileceğiniz sözler sarf etmenize neden olabilir. Ani, fevri çıkışlar sizi zor duruma sokabilir, dikkatli olmakta yarar var. Balık yeni ayı size her ne kadar iyi gelecek olsa da ruhsal anlamda gerginlik gündemde olabilecek.


Boğa / Yükselen Boğa;
20-26 Şubat Haftası


Bu hafta Çarşamba günü balık burcunda gerçekleşecek olan yeni ay ile birlikte sosyal anlamda daha hareketli ve keyifli bir sürece giriş yapıyor olacaksınız. Daha çok sosyalleşebilir, arkadaşlarınızla bir araya gelebilir, onlardan keyifli destekler alabilir, yeni ortamlara girebilir, yeni arkadaşlıklar kurabilir, yeni insanlarla tanışabilirsiniz. Bu yeni ay zamanı Neptün iş başında olacağından dolayı, bazı arkadaşlarınızla yardımlaşma temaları ön planda olacakken, bazı arkadaşlarınızdan işin içinde sanat, yaratıcılık, moda, renkler, müzik..vb olan iş projeleri, teklifleri alabilirsiniz. Kendinizi bu yeni ay dönemi şanslı ve romantik hissedebilirsiniz. Fakat bu hafta Mars ve Merkür pek uyumlu değiller, bu da gireceğiniz sosyal ortamlarda veya arkadaşlık ilişkilerinizde düşüncelerinizle dikkat çekici olabileceğinize yalnız zihinsel anlamda stresli, kendinizi ifade ederken zaman zaman sert olabilirsiniz.



İkizler / Yükselen İkizler;
20-26 Şubat Haftası


Bu hafta Çarşamba günü balık burcunda gerçekleşecek olan yeni ay ile birlikte iş ve kariyerinizi ilgilendiren konular ön planda olacak. Terfi edebilir, üstlerinizden destekler alabilir, iş değiştirebilir, önemli bir konuyu halledebilirsiniz. Bu yeni ay zamanı Neptün iş başında olacağından dolayı, fazla da abartmak istemiyorum ama işinizden pekte memnun değilseniz hayalini kurduğunuz işe başlayabilir, teklifini alabilirsiniz. İşle ilgili yaratıcılığınızı kullanabilirsiniz ve sezgileriniz size yol gösterici olabilir, bence çok keyifli bir yeni ay.İş yerinizde bir kutlama da olabilir, müzikli, danslı, yemekli bu hafta. Tek ihtiyacınız olan, kararlı olmanızdır. Bunun yanı sıra, Merkür ile Marsın arası pek iyi olmayacak bu hafta, tamam yeni ay süper, keyifli ama sizin sinirler bu hafta biraz gergin olabilir, çat diye her şeyi bir anda söyleyebilir, çok direk tavırlı olup dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz de.

Yengeç / Yükselen Yengeç;
20-26 Şubat Haftası


Bu hafta Çarşamba günü balık burcunda gerçekleşecek olan yeni ay ile birlikte iş ile ilgili şehirden uzaklaşıp bir yerlere seyahat etmeniz gerekebilir, iş için olmasa bile bu yeni ay zamanı seyahat etmek için çok uygun etkilere sahip. Deniz aşırı yollara gidebilirsiniz. Bunun yanı sıra eğer ki iş arıyorsanız, medya, tanıtım, reklam, sanatla ilgili sektörlerde iş bulma potansiyeliniz çok daha yüksektir. Bu yeni ay zamanı, önemli, güçlü kadınlardan destekler görebilirsiniz. Daha çok okuyabilir, araştırabilir, felsefe,din..vb konularla daha çok haşır neşir olabilirsiniz. Bu hafta yeni ay dışında, Merkür ve Mars arasında ki gerginlik özellikle yakın çevreniz ile iletişimde bazı sorunlara neden olabilir, iletişim kazaları meydana gelebilir, internetle ilgili problemler yaşayabilirsiniz. Kendinizi ifade etmek için bu hafta daha çok çaba sarf etmeniz gerekebilir, iletişimde yorulabilirsiniz.


Aslan / Yükselen Aslan;
20-26 Şubat Haftası



Bu hafta Çarşamba günü balık burcunda gerçekleşecek olan yeni ay ile birlikte odak noktanız para olacak. Başkalarının finansal kaynakları, krediler, primler, ödemeler, borçlar..vb konular. Bu yeni ay çok olumlu etkileri olacaktır, özellikle bir süredir üzerinde uğraştığınız işin veya projenin meyvelerini alabilirsiniz maddi anlamda. Bazılarınız kredi çekmek için araştırmalar yaparken, bazılarınızda ortaklaşa işlerden kazandığınız gelirleri arttırabilmek için çalışmalar yapabileceksiniz. Öğrenci iseniz umduğunuz bursa kavuşabilir, boşanma arefesindeyseniz nafaka için anlaşabilirsiniz. Her halukarda bu hafta maddi konularda şans sizden yana olacaktır. Yalnız bu hafta Merkür ve Mars arasında ki gerginlik yüzünden, evet yeni ay etkisi ile her şey güzel, süt liman ama sizinde biraz sakinleşmeye, zihninizi sakinleştirmeye ihtiyacınız var, maddi konularda zihinsel olarak gergin olabilirsiniz. Ani ve fevri kararlar, çıkışlar sonra sizi zor duruma sokabilir. Fakat bu açıyı çözüm odaklı yaklaşım içinde kullanabilirsiniz.


Başak / Yükselen Başak;
20-26 Şubat Haftası



Bu hafta Çarşamba günü balık burcunda gerçekleşecek olan yeni ay ile birlikte, eğer ki yalnızsanız romantik ve dolu dizgin bir ilişki hazır olun, ama diyelim ki bir ilişki ışığı yok hiç görünürlerde, bu bir ortaklık teklifi de olabilir sizlere. Yeni bir anlaşma, sözleşme, ortaklık teklifleri gelebilir. Bunun yanı sıra bu hafta bazılarınız söz, nişan, evlilik ..vb konularla daha fazla haşır neşir olabilirsiniz, bazılarınız evlenebilir, sözlenebilir, ilişkilerini update edebilirler. Bu yeni ay çok romantik etkilere sahip, romantik bir seyahat olabilir mesela, ilişkiniz daha romantik bir hal alabilir. Bazılarınıza da estetik, yaratıcılık, sanat..vb konularda ortaklık teklifleri gelebilir. Yalnız bu hafta mars ve Merkür birbirlerine zıt düşecekler, zihinsel anlamda gergin ve fazla eleştiren yaklaşımlardan dolayı tepkileri üzerinize çekebilirsinizde dikkatli olun, burcunuzda geri giden mars, geçmişle ilgili bir takım gözden kaçırdığınız konuları önünüze yeniden çıkartabilir.


Terazi / Yükselen Terazi;
20-26 Şubat Haftası


Bu hafta Çarşamba günü balık burcunda gerçekleşecek olan yeni ay ile birlikte iş ve çalışma ortamınızda bazı minik değişikliklere, sürprizlere, yeni projelere, iş kollarına hazırlıklı olun. Maddi anlamda kazançlarınızı arttırabileceğiniz fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. Neptün etkisinden dolayı, kendinizi daha yaratıcı  hissedebilir, işin içinde renkler, sanat, dans, müzik,..vb konuların olduğu işlere çekilebilirsiniz. Bunun yanı sıra sağlıkla ilgili konularda ise bu yeni ay zamanı kendinize çeki düzen vermeniz, özellikle beslenmenize dikkat etmeniz gerekebilir. Sağlığınız bir parça hassas olabilir bu hafta veya iş yoğunluğundan dolayı kendinize çok fazla bakmıyor olabilirsiniz. Mars ve Merkür’ün keyifsiz görünüm yapacağı bu hafta, iş ortamınızda tam bir sorun çözücü olacakken, birlikte çalıştığınız kişilerle gergin iletişim şekliniz eleştirileri üzerinize çekmenize neden olabilir. İş ortamında kullandığınız elektronik, iletişim araçlarında ani bozulmalar işlerinizin aksamasına neden olabilir.


Akrep / Yükselen Akrep;
20-26 Şubat Haftası



Bu hafta Çarşamba günü balık burcunda gerçekleşecek olan yeni ay ile birlikte, aşk dolu bir haftaya giriş yapıyorsunuz, eğer yalnızsanız çok romantik ve hayallerinizi yansıtabilecek bir ilişki içine çekilebilir, romantizmin doruklarını yaşayabilirsiniz. Eğer partneriniz var ise, ondan yana bu hafta bir hoşluk, sürpriz, sizi sevindirecek bir gelişme yaşanabilir. Ama ben bu yeni ayın hayatınıza ayaklarınızı yerden kesecek bir aşkı getirebileceğini düşünüyorum. Bu yeni ay zamanı, yaratıcılık gerektiren işlerde şanslı olabileceksiniz, hobilerinize daha fazla zaman ayırabilecek, hayatın renkli, eğlenceli tarafları ile daha çok ilgilenebileceksiniz. Bu yeni ay zamanı, evli çiftler bir hamilelik haberi de alabilirsiniz. Çocuk sahibi olmak için güzel bir hafta. Yalnız Merkür ve Marsın sevimsiz görünümleri yüzünden, aklınız karışabilir, karar mekanizmanız çok etkin çalışmayabilir, arkadaşlarınızla özellikle ilişkilerinizde gerginlikler oluşabilir.


Yay / Yükselen Yay;
20-26 Şubat Haftası



Bu hafta Çarşamba günü balık burcunda gerçekleşecek olan yeni ay ile birlikte, ev, yuva, aile, yerleşime ait konular ön planda olacak. Bu hafta kiralama, alım, satım gibi konuları yapmak için çok ideal bir hafta. Bazılarınız evlerini güzelleştirmek adına alış-veriş yapabilir, evlerini boyayabilir, dekoratif anlamda bir takım değişikliler yapabilirsiniz. Eviniz içinde olası problemler bu hafta hızla çözülmeye başlıyor, bunun yanı sıra evinizde davetler verebilir, organizasyonlar yapabilirsiniz. Yalnız bu hafta Merkür ve Mars’ın gergin durumu yüzünden ev ve iş arasında denge kurmakta zorlanabilirsiniz, işinizi evinize taşımanız gerekebilir, çok yoğun bir iş haftası geçirebilirsiniz. Evinizde minik elektronik problemler, arızalarda oluşabilir.


Oğlak / Yükselen Oğlak;
20-26 Şubat Haftası


Bu hafta Çarşamba günü balık burcunda gerçekleşecek olan yeni ay ile birlikte, seyahatlerinizde artışlar meydana gelebilir, seyahat planlar yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra resmi belgelerle, devletle ilgili konularda işlerinizi bu hafta halledebilirsiniz. Neptün etkisi ile özellikle bu hafta daha yaratıcı çalışmalar yapabilirsiniz. Mesela bu hafta reklam, tanıtım, organizasyon, kitap yazma, kitap evleri ile görüşme için oldukça uygun bir hafta. Yalnız Merkür ve Mars’ın gergin görünümünden dolayı özellikle trafikte daha dikkatli olmanızı önerebilirim, bunun yanı sıra yakın çevreniz ile aranızda minik iletişim kazaları gündeme gelebilir. Fikirlerinizi yakın çevrenize daha rahat bir şekilde kabul ettirebilir, ikna kabiliyetiniz yüksek olabilir.


Kova / Yükselen Kova;
20-26 Şubat Haftası


Bu hafta Çarşamba günü balık burcunda gerçekleşecek olan yeni ay ile birlikte para ile ilgili konular ön planda olacak hayatınızda. Bu yeni ay zamanı iş değişiklikiği, terfi, zam, paranıza para katacak durumlar oluşabilir. Yine bu yeni ay zamanı alım*satım işleri gündeme gelebilir. İşin içinde Neptün olduğundan dolayı paranızı biraz daha sanat, kozmetik, giyim, renkler, müzik..vb konulara da harcayabilirsiniz. Yalnız bu hafta Merkür-Mars arasında ki gerginlik yüzünden hesap hatalarına karşı dikkatli olmanızda yarar var, bunun yanı sıra evet maddi konularla ilgili şanslı ve keyifli bir hafta ama yine de çok acele etmeden sakince gelişen olaylara karşı yaklaşmanızda fayda var.


Balık / Yükselen Balık;
20-26 Şubat Haftası


Bu hafta Çarşamba günü burcunuzda bir yeni ay meydana gelecek; bu yeni sayesinde hayatınızda yeni başlangıçlara yer açabilirsiniz, yeni ev, yeni araba, yeni iş, yeni sevgili, yeni arkadaşlar aklınıza gelebilecek her anlamda yeniliklere, yeni başlangıçlara açık olabileceksiniz. Bunun yanı sıra sezgilerinizin pick yapacağı bu hafta, sezgileriniz yol gösterici olabilecek ve onlara güvenebilirsiniz. Yalnız bu hafta Merkür ile Mars arasında ki gerginlik yüzünden özellikle ikili ilişkilerinizde birbirinizi yanlış anlama, yanlış ifade etme, alınganlıklar yüzünden sorunlar çıkabilir, dikkatli olmanızda yarar var.