24 Aralık 2012 Pazartesi

28 Aralık Yengeç Burcunda Dolunay ve Etkileri





Her ay gökyüzünde bir yeni ay ve bir de dolunay meydana gelir. Gerçekleşen yen ay ve dolunaylar o ayın öne çıkacağı konuları ve hangi burçta gerçekleşiyorsa o burcun kalitesinde olayların yaşanacağına işaret eder. Yeni ay ve dolunay zamanları; Ay’ın yaptığı açılarda tepkilerimiz, gerçekleşmesi muhtemel konuların hangi kanal ile hayatımızda yer edeceğine dair ipuçları verir bizlere. Yeni ay dönemleri başlangıçları,yeni enerjileri simgelediği gibi dolunay ise artık tamamlanması gereken durumları, bitirilmesi gereken koşullara işaret edebilir.

Aralık  ayının dolunayı yengeç burcunda gerçekleşecek. 28 Aralım  günü öğlen 12:20’de  Yengeç,su grubu,öncü ve dişil bir burçtur. Bu dolunay zamanı,

-          Ev, Yuva, Aile,
-           Güvenlikle ilgili konular
-           Geçmişle ilgili bazı konular
-          Uyuşturucu, uyarıcı, bağımlılık yapan maddeler, yardımseverlik, fedakarlık gerektiren konular ortaya çıkabilir.
-           Kırılgan ve kendimizi savunmamız gereken olaylar içine çekilebiliriz, melankolik bir ruh haline bürünebiliriz.
-          Çevrenizde ki insanlara karşı daha korumacı ve savunmacı olabilir, bu dolunay zamanı özellikle anne ile ilgili konular, anne ile ilişkiler çok daha fazla ön plana çıkabilir.
-          Beslenme, beslenme alışkanlıkları, besinlerle ilgili konular, diyet, sağlıklı yaşamı ilgilendiren konular ön planda olacaktır.
-          Bu dolunay zamanı bir şeylere güven duymak zorlaşabilir.
-          Sağlıkla ilgili olarak;  karaciğer, göğüs, göğüs kafesi, memeler, kaburga, mide, yemek borusu hassas olabilir. Bu bölgeleri ve organları yoracak yıpratacak hareketlerden kaçınmak yerinde olacaktır. Midede yanma, ekşime, boğazda yanma ve kuruluk hissi artabilir.
-          Bu dolunay zamanı, evle ilgilenebilir, ev düzenlenebilir, evi daha rahat ve yaşanabilir hale getirilebilir, yemek yapılabilir, aile bireyleri ile daha fazla zaman geçirilebilir. Ev taşıma, gayrimenkul alım-satım konuları gündeme gelebilir.
-          Nostalji yaşanabilir, geçmişe ait konular sık sık konuşulabilir, gündeme gelebilir, koleksiyon yapılabilir. Dünyaca ünlü koleksiyoncularla ilgili önemli haberler yapılabilir.



-          Türkiye açısından incelediğimizde ise, bu dolunay Türkiye’nin 1. evinde gerçekleşecek, Pluton, Venüs ile irtibatta olacak. Türkiye’de ‘kadın ve çocuk teması ön plana çıkıyor. Çocuk pornolarının şu an bu kadar gündem de olması pekte şaşırtıcı değil aıkçası. Halkın genel durumu özellikle Pluto etkisinden dolayı huzursuz olacağına işaret ediyor. Özellikle Milliyetçi duygular, milliyetçi söylemler kendini daha baskın bir şekilde gösterebilecektir.
-          Ay-Pluto irtibatı ölüm oranlarında ki artışa işaret eder, özellikle kadın figürleri ile ilgili şiddet içerikli olaylara, terör olaylarında artışlara ve tabi ki hiç olmasını istemesekte şehit sayısında artış olabilir.
-          Pluto’nun ana teması ölümdür, önemli ünlü kişilere ait vefat haberleri alabiliriz. 
-          Ay-Pluto irtibatı , sigorta ve vergilerle ilgili yeni haberlere işaret edebilir. Yeni düzenleme ve zam gelebilir.
-          Sadece Türkiye için değil, Ay-Pluto-Mars etkileşimleri depremleri ve volkanları tetikleyici niteliktedir.
-          Ay su grubu burç olan Yengeç burcunda olduğundan dolayı, aşırı yağmurlardan dolayı su taşkınları meydana gelebilir, özellikle Marmara’nın kıyı şehirleri ve Ege bölgesinde
-          Ay-Venüs irtibatından dolayı, yaratıcı çalışmalar, spor, oyuncular, sinema ile ilgili bir dizi güzel haberlere rastlayabiliriz. Ünlüler camiasında sürpriz  evlilikler gerçekleşebilir, evlilik haberleri yapılabilir.

Dolunayın gerçekleştiği anda gökyüzünde KOÇ burcu yükselmekte ve yöneticisi MARS ile Kova burcuna geçiş yapmış olacak. Kova’nın sıradışı, isyankar, asi enerjisi ile MARS’ın kavgacı, şiddetli enerjisi birleşince azınlıkların isyanları, özgürlük temaslı isyankar hareketler söz konusu olabilir. İnşallah şu yılbaşına yaklaştımız günlerde yine ağzımızın tadını bozacak büyük bir silahlı olaylar gündeme gelmez. MARS – KOVA enerjisi toplumların isyanı demektir çünkü…



Burçlar üzerinde ki etkilerini 24 aralık haftası burç analizlerinden okuyabilirsiniz..