18 Ekim 2012 Perşembe

Önümüzde ki Süreçte Türkiye ve Dünya'da Neler Bekleniyor ?





Uzunca bir süredir Türkiye ve Dünya gündemi ile ilgili yazı yazmıyordum. Hazır kafamı hafiften boşaltmışken önce Türkiye haritası akabinde Dünya üzerinde ne gibi gelişmeler söz konusu şöyle bir göz atalım…

En yakın zamanda görülen en önemli gökyüzü olayı 13 Kasımda gerçekleşecek olan Akrep burcunda ki Güneş tutulması. Bu güneş tutulması Türkiye için çok ama çok önemli, çünkü Türkiye’nin burcu akrep. Tutulma Türkiye’nin doğum haritasında hem 5 hem de 6. evlerini etkileyecek. Tutulmanın ana konusu Türkiye için; eğitim, çocuklar, borsa, işçi ve çalışan kesimi, sendikalar üzerine olacaktır. Güneş tutulması  Akrep burcunun üçüncü dekanında gerçekleşeceği için bu kısım savaş ve muhalif kısımın aleyhinde gelişmelere işaret etmektedir. Ve Zorbalığın yükselmesi, krallığın (yönetim sistemiin ayaklanması)na işaret etmektedir.  Tutulma anında UNUK sabit yıldızı etkin olacak, Mars- Satün karakterinde olan bu sabit yıldız yıkıcı, ezici, zorlayıcı etkilere sahiptir. Her türlü kaza ve aksilikler, elektonik cihazların devre dışı kalması demektir. 

Tutulma akrep burcunda gerçekleşeceğinden dolayı; ölüm oranlarında artışlar, maden ocakları ile yeni sıkıntılar, büyük yıkımlar, değişimler, dönüşümlere işaret eder. Akrep tutulmaları kitlesel ölümlerle ilişkilendirilir. Bu tutulma Türkiye’ye sanat anlamında çok büyük başarılar getireceği kesin ama çok önemli çok büyük seks skandallarını da beraberinde getirecektir. Dünya üzerinde özellikle radyasyon tehlikesi bulunmaktadır, radyoaktif fabrikalar, işletmeler tehlike altında olabilecek. Bu tutulma köklü sistemlerin yıkılmasına neden olabilecektir.

Tutulma zamanı hem kadınlar hem de eşcinselleri ilişkilendiren konular sıkça gözüme sokulabilir, bu konularla ilgili sıkıntılı haberler söz konusu olabilir. 13 Kasım (+/-10 gün) ciddi depremler söz konusu olabilecektir. Özellikle kıyıda köşede kalmış bölgeler, bataklıkların yoğun olduğu, gizli, sürekli krizlerin yaşandığı,havaların genelde yağışlı ve /veya karanlık puslu  bölgelerde deprem riskleri oldukça yüksek olabilecektir.

Akrep burcu tutulmaları ekonomi ile yakından ilişkilidir, özellikle önümüzde ki 2 senelik süreçte ekonomik sistemin tamamen çökmesi ve yerine yeni bir düzenin gelmesini bekliyorum. Bambaşka bir sistem…

Şimdi sırayla diğer tarihlere bakalım neler var?

29 Ekim Haftası (+/- 5 gün) Pluton, Türkiye’nin 4. evinde bulunan mars ile oldukça sert bir kontakta olabilecek. Hem maden ocakları, hem mezarlar hem de Türkiye’nin kökleri ile ilgili, geçmişle ilgili sarsıcı gelişmeler söz konusu. Aynı hafta muhalefet tarafında büyük krizler, değişimler, yıkıcı etkiler var.  Terör olaylarında çok ama çok daha fazla artışlar olabilir. Özellikle İstanbul ve Ankara’da bomba-canlı bomba olayları gündeme gelebilir.

19 Kasım Haftası, 14 Haziran Haftası, 1 Ağustos Haftası  (+/- 4 gün): Satürn, Türkiy’nin doğum anında ki Güneş’in üstünden geçecek, finansal anlamda Türkiye içinde krize işaret ettiği gibi, yeni zam haberlerinin de habercisi olabilir bu gösterge. Bunun yanı sıra gizli belgeler, yazılı dökümanlar ortaya çıkabilir. Güneş sembolik olarak yönetici ve popüler kişileri sembolize eder, satürn’ün etkisi ile böyle erke figürlerin sağlığı ile ilgili olumsuz haberlere rastlayabiliriz. Özellikle yazar erkeklerle ilgili.

28 Kasım haftası ikizler burcunda ay tutulması; (+/- 7 gün) Bu tutulma son 2 senedir yaşadığımız tutulma serisinin son tutulması olacak (İkizler –yay aksı tutulmaları); son 2 senedir sınavlarda şaibeler (ikizler), yasaların yeniden düzenlenmesi (yay) ordu ve orduda görev yapanlarla ilgili gelişmeler (yay), eğitim sisteminde yapılan düzenlemeler (ikizler) temalı konuları bol bol yaşadık. Artık bu son tutulma olacak ve ikizler burcunda. Şimdi bu tutulma Türkiye açısından ilginç, herkes bu tutulma zamanı tutukluların serbst kalacağını umsalarda ben böyle iyimser tablo göremiyorum açıkçası. Tutulma Türkiye’nin 12. evine düşüyor, 12. ev kapalı alanlar, hapishane, hastane gibi yerlere işaret etmekte. Tutulma zamanı sadece siyasi nedenlerden ötürü içeride olanlar için serbest bırakılma olabilir ama 12. ev olduğu için tema yeni bir tutuklama dalgası başlatılabilir, baskınlar, operasyonlar düzenlenebilir. Yalnız iktidar tarafı bu tutulmada daha fazla kan kaybetmeye başlayacak, çok fazla eleştiri ve saldırı alabilir. İktidar zayıflarken muhalefetin eli güçlenmeye başlayabilecek. Yalnız 12. ev kayıplar evidir, Türkiye için çok önemli isimlerin kaybı gündeme gelebilir. Tutulma ikizler burcunun ilk dekanında gerçekleşecek, bu düşman saldırıları ve yağmacılara işaret etmektedir.


23 Ocak Haftası(+*- 4 gün); Satürn, Türkiye’nin tepe noktasına güzel açılar yapacak, halı bir arada tutmak, elle tutulur, olumlu adımlar atmak, sonuçlar elde etmek için güzel bir hafta olabilecek. Halkın genelini ilgilendirecek yeni kararlar alınması söz konusu olabilecek.


7 Mart + 21 Mayıs + 24 Haziran + 19 Eylül Haftaları; Neptün; Türkiye’nin hem yükselen hem de Güneş’i ile çok güzel kontaklar kuracak. Bu uluslar arası noktalarda güzel gelişmeler, haberlere işaret ettiği gibi, bu haftalarda Af, tutuklu olanların bırakılması gibi gelişmelerde meydana gelebilir. Özellikle dış ticarette başarı yakalanebilecek gelişmeler söz konusu. Din’i konuların, Din adamlarının daha popüler ve ön planda olabileceği zamanlara işaret etmekte. Büyük yardım kampanyaları oluşturabilir ama çok büyük.

9 Mart Haftası (+/- 7 gün) Türkiye’de muhalefet ve iktidar arasında ki gerginliğin en yükseğe tırmanacağı zamanlar, ciddi kavgalar ortaya çıkabilir. Ünlüler / ülkeyi yöneten kişilerle ilgili skandallar, suikastler gündeme gelebilir. Sıkıntılı bir hafta, çok ama çok gergin. Büyük ses getirici kazalar gündeme gelebilir.

25 Nisan Akrep Burcunda Ay Tutulması (+/- 7 gün);  bu tutulma nispeten olumlu bir tutulma, Türkiye’nin doğum anında ki güneş’in tam üstünde gerçekleşecek bir tutulma olduğundan çok ama çok önemli etkilere sahip. Çok şiddetli rüzgarlar, tayfunlar, yıldırım düşmeleri yüzünden can kayıpları, çok şiddetli depremler ve fırtınalara işaret etmekte bu tutulma. Özellikle radyoaktif maddelerle ilgili sıkıntılı durumlar oluşabilir. Bu tutulma ile Türkiye kendine yeni bir yol haritası çizmeye başlayacak….

10 Mayıs’ta Boğa burcunda bir Güneş Tutulması (+/-7 gün) Bu tutulma boğa burcunun ikinci dekanında meydana gelecek, yolculuklarda tehlike işaretidir. Tutulma Türkiye’nin 11. evinde gerçekleşecek, bu alan borsa, emtia borsası, meclis ve parlemento ile ilişkilendirilir. Bu alanlarla ilgili önemli gelişmeler söz konusu, mecliste uyumsuzluk, meclisin yeniden bir araya gelmesini gerektirecek önemli durumlar. Özellikle ekonomik olarak krizsel bir döneme işaret etmekte, hatta ekonominin aşırı zorlanmasından dolayı meclis/parlamento bir araya gelebilir. Borsa’ya yıldırım gibi düşecek bir haberle sistemin al aşağı olması gibi durumlar oluşabilir.

Haziran ve Temmuz Ayları: Sınır komşularla gerginlik şimdikinden çok daha yükseğe tırmanmaya başlıyor, şuan sessiz bir savaşın içine doğru çekilirken b u tarihlerde fiili olarak restleşmeler, gerginlikler diğer ülkelerle, patlayıcı maddelerle ilgili sıkıntılar, komşu ülkelerimiz arasında uyumsuzluk, olası anlaşmaların bozulması söz konusu..



Son olarak en çok sorulan sorulardan bir tanesi; Türkiye savaşa girecek mi ?
Cevap; Zaten savaşın tam ortasındayız..