29 Ekim 2012 Pazartesi

29 Ekim Boğa Burcunda Dolunay (Cumhuriyet Dolunayı)











Hepinize Merhaba;

29 Ekim Akşam  21:49’da   Boğa burcunda bir dolunay meydana gelecek. Bu dolunay zamanı Ay-satürn  ile etkileşim içinde olacak. Ben bu dolunaya 29 Ekimde gerçekleştiğinden dolayı “Cumhuriyet Dolunay” ı diyorum. Bu dolunayda umarım ülkemizin manevi anlamda değerini çok daha etkin bir şekilde anlayabilir, dolunaya yakışır dolu dolu bir bayram geçiririz hep beraber.

           
-          Daha sakin, dingin ve ağırkanlı hareket edebiliriz. Mevcut şartları ve koşulları korumaya odaklı davranabiliriz

-          Finansal anlamda güvence ihtiyacımız artabilir, kazançlarımızı arttırmanın yollarını arayabiliriz.

-          Riske atılmak yerine, bize güven veren konular üzerinde çalışmalar yapabiliriz

-          Kalkıştığımız işleri rahatlıkla bitirebiliriz

-          Yeşillik, doğa gibi konulara daha düşkün olabiliriz

-          Küçük şeylerden daha kolay mutlu olabiliriz

-          Yediğimiz şeyler vücudumuzda daha kolay kilo yapabilir, boğazımıza çok daha fazla düşkün olabiliriz

-          Rahatlığımız, konforumuz daha önemli olabilir

-          Daha üretken ve verimli bir süreçteyiz, bu dönem ortaya koyduğumuz eserler, yaptığımız başlangıçlar daha kalıcı nitelikte olacaktır.

-         Boğa burcunun yönetici gezegeni Venüs’ün güçlü yerleşimde yani terazi burcunda  olması bizleri öncelikle aşk,sevgi, estetik, güzellikle ilgili konuların yaşamımızda çok daha ön planda olabileceğine işaret etmekte. 

Yalnız dolunay zamanı Ay – Satürn sert kontağı, baskı altında hissetmeye, depresyona, melankoliye, duyguların baskılanmasına, cilt, mide gibi bölgelerin hassaslığına işaret etmekte. Bu dolunayda Venüs –Uranüs-Pluton özel görünümü meydana gelecek, karşımıza çıkan olası her türlü zorluğu sevgi ile çözümlersek zararlı etkilerden nispeten kurtulabileceğimize işaret etmekte.

Türkiye ve dünya Geneline göz atacak olur isek;

-          Bankalar, borçlar, menkul kıymetler, taşınmaz mallar ve en önemlisi vergi ile ilgili önemli bir takım gelişmeler yaşanabilir

-          Yabancı ülkelerle ilgili bir takım anlaşmalar, anlaşma konuları, sözleşmeler gündeme gelebilir

-          Ülkenin milli gelirine ilişkin şaşırtıcı haberlere rastlayabiliriz

-          Özellikle sivil toplum kuruluşları, dernekler ve sosyal klüplerle ilgili gelişmeler yaşayabiliriz.

-          Tarım ve çiftçilikle ilgili, toprakla uğraşan kişilerin bu dönem sesleri çok daha yükselebilir

-          Dünyanın bir çok yerinde toprak kayması ve heyelan gerçekleşebilir ve bu konularla ilgili sık sık haberlere rastlayabiliriz


Koç ve yükselen Koç;
Finansal konular gündeme geliyor, yeni kazançlar gündemde. İş ve kariyer evinizde ilerleyen plutonun bu yeni ay zamanı etkin olması, özellikle iş hayatınıza ilişkin konularda hızlı, olumlu ve finansal anlamda ödül veya destekleyici etkileri olacaktır. Bu yeni bir müşteri ile tanışma olabilir, terfi olabilir veya daha iyi maaşlı bir işe geçişle ilgili olabilir. Yalnız ay-Satürn kontağı yüzünden finans ile ilgili konuların korku ve endişe yaratabileceğine işaret etmekte. Ama sadece boş vesvese ve kuruntudan öte bir durumda bulunmamakta.


Boğa ve Yükselen Boğalar;
Bu dolunay  zamanı istek ve arzularınızı ortaya koymak, istekleriniz için yeni başlangıçlar yapmak, yeni girişimlerde bulunmak, finansal anlamda kazançlarınızı arttırmak için uygun koşullarla karşılaşabilirsiniz. Pluton etkili olacağından bu dolunayda , özellikle hukuk, eğitim, ticaret, yurt dışı veya yabancılarla  ilgili geçmişe ait belki de önemli gelişmeler kaydedebilirsiniz. Bir yenilenme, yeniden yapılanma süreci içine girebilirsiniz. Yalnız ay –satürn kontağı ikili ilişkilerde zorlanma, duygusal ifadesizlik, problemler, kuruntular, endişelere yol açabilir.


İkizler ve Yükselen İkizler;
Planlarınızı, düşüncelerinizi çevrenizdeki kişilerle paylaşmayabilirsiniz. Gizli ilişkiler, saman altında su yürütürcesine planlar gündemde olacak. Yine bu günlerde yalnız kalmak isteyebilir, kabuğunuza çekilmek isteyebilir, kendi iç dünyanıza dönebilirsiniz. Bu dolunay  zamanı, finansal anlamda bir engeli aşmak, krizi yönetmek, finansal anlamda daha rahat ve kolay bir şekilde destek bulabileceksiniz. Bu gizli, el altından bir destek olabilir. Ay –Satürn kontağı cilt, mide gibi bölgelerin hassaslığına işaret ettiği gibi, paranoya- kuruntu-endişenin de ruh sağlığınıza iyi gelmeyeceğine işaret etmekte.


Yengeç ve Yükselen Yengeç;

arkadaşlarınızla ve sosyal çevrenizden destekler alabilir, önemli fikir alış*verişleri yapabilirsiniz.Organizasyonlara katılabilir, çok daha aktif ve sosyal olabilirsiniz. Çevrenizde ki kişilerde bir değişim meydana gelmeye başlayabilir yavaş yavaş, yeni gruplar içine girebilir, yeni arkadaşlar edinebilirsiniz. Güçlü kuvvetli kişilere irtibat halinde olabilirsiniz.  Ay – Satürn kontağı ilişki içinde bile yalnız hissetmenize neden olabilir, bu hafta riskli girişimler ve yatırımlar için aslında pekte uygun bir hafta değil. Çocuk sahibi iseniz onların sağlıkları için para harcamak durumunda kalabilirsiniz.


Aslan ve Yükselen Aslan;
Yaptığınız iş ile ilgili güzel ve kazançlı gelişmeler yaşayabilirsiniz, iş arayanlar bu dönem iş görüşmeleri yapabilirler, işi olanlar iş hayatlarında kendilerini daha net bir şekilde ortaya koyabilirler. İş hayatınıza ilişkin çalışma ortamı ve çalışma sisteminize ilişkin bir dönüşüm ve değişim habercisi olabileceği gibi, önemli bir iş arkadaşınızdan gelecek olan desteğe de işaret ediyor olabilir. Gizlilik içinde hareket edebilirsiniz bu yeni ay döneminde. Ay – Satürn kontağı ev-aile dengesinin kurulmasının önemini vurgularken, gelecekle ilgili endişe, kuruntu, problemler, engel hissine işaret etmekte. İşlerinizin 4-5 gün sonra açılmaya başlayacak.


Başak ve Yükselen Başak;

yabancılar, yurt dışı ile ilgili işler, tanıtım, pazarlama, yaratıcılık gerektiren işlerden finansal anlamda rahatça kazanç elde etmenize yardımcı olacaktır. Bu dolunay uzak yerlere seyahat gibi konuları a gündeme getirebilir. Ay- Satürn kontağı yüzünden iletişim kazaları, hatalı iletişim, bilginin yanlış bir şekilde iletilmesi gibi nahoş durumları da meydana getirebilir.


Terazi ve Yükselen Terazi;

özellikle gayrimenkul, emlak, taşınmaz mallarla ilgili önemli, güzel, destekler alabilirsiniz. Yine vergi, borçlar, ödemeler, krediler, banka işlemleri, burslar, miras gibi konularda hızlı gelişmeler yaşanabilir ve bu gelişmeler genel anlamda olumlu nitelikte olacaktır. Önemli bir krizi aşabilmeniz için rahatlıkla destek alabileceksiniz. Ay – Satürn kontağı yüzünden para ile ilgili konularda endişeleriniz iyice ayyuka çıkabilir. Bu hafta gerginlikler olabilir ama birkaç güne kalmadan olası sorunların ufalmaya başladığını gözlemleyebilirsiniz.


Akrep ve Yükselen Akrep
sözleşmelere, anlaşmalara işaret etmekte. Bu daha çok hukuksal bir kağıt üzerinde yapılacak olan bir anlaşma olabilir. Eğer yalnız iseniz, bir partneriniz yok ise bu dolunay  zamanı bazı karşılaşmalar yaşayabilirsiniz. Eşinizden veya partnerinizin fikirlerinden düşüncelerinden rahatlıkla yararlanabileceksiniz. Ay – Satürn kontağı yüzünden ilişkilerde güven sarsılması, ilişkilerde depresyona davet eden durumlarda meydana gelebilir.



Yay ve yükselen Yaylar;
İş ortamınızı ilgilendiren bölgede olacak bu dolunay , yeni projeler ve yeni müşterilerle bir araya gelmenize yardımcı olacaktır. Pluto desteği ile bu projeler finansal anlamda getirisi yüksek olabilecektir. Eğer iş arıyor iseniz bu dolunay  ve takip eden 2-3 gün önemli haberler alabilir, gelişmeler yaşayabilirsiniz. Ay – Satürn kontağı sizi iş ile ilgili konularda üzerinizde baskı hissetmenize neden olacak olsa da büyük bir sıkıntılı durum söz konusu değil. Bir tek sağlığınıza bu hafta daha fazla özen gösterin, bünyeniz çok kuvvetli olmayabilir.


Oğlak ve yükselen Oğlaklar; 
Yalnız olanlar bence gözlerini 4 açsınlar, çünkü çok yakınınızda bir yerde aşk sizi bekliyor olacak. Aşk hayatınıza ilişkin gizlilik içinde hareket etmeniz gereken bir süreçten geçiyor da olabilirsiniz fakat bu dolunay zamanı bunu artık açığa çıkartabilirsiniz. Yine çocuk sahibi olanlar, çocukları ile ilgili güzel gelişmeler yaşayabilirler. Kişisel yeteneklerinizi kullanarak iş hayatınızda özellikle başarıyı çok daha kolay bir şekilde edebilir, finansal anlamda kazanç elde edebilirsiniz. Ay – Satürn kontağı ile yalnızlık ihtiyacınız daha da artabilir, yalnız parti-kalabalık grup davetleri gelirse de elinizin tersi ile itmeyin.


Kova ve Yükselen Kovalar;
Aile, yer değiştirme, taşınma ile ilgili konuları gündeme getirebilir. Aile içinde bazı gizli kalmış konular açığa çıkabilir veya sizler ailenizden gizli hareket edebilirsiniz. Bazı şeyleri geride bırakmayı öğrenmeniz, olası kayıpların aslında kayıp değil, kazanç olduğunu anlamanız gerekebilir. Çevrenizde işinize ve ne yapmanız gerektiğine dair karışacak çok fazla insan olmasına karşın, kendi bildiğinizi okuyacaksınız .Özellikle özel hayatınıza ilişkin sesler çok fazla yükselebilir. Ay – Satürn kontağı yüzünden işinizle ilgili stresli ve de gergin bir süreçten geçiyor olabilirsiniz, engeller, soğukluk, mesafe, ara gibi durumlar oluşabilir. Bu haftadan sonra etkiler silinmeye başlıyor.


Balık ve yükselen Balıklar;

İletişim kanallarınız aktifleşmeye başlıyor, telefonunuz, e-mailiniz her zamankinden daha çok çalışabilir. Yine bu dolunay zamanı arkadaşlarınızla beraber bir seyahat planı yapabilirsiniz, yine bir arkadaşınızın desteği ile web sitesi, blog oluşturabilir, internetle/bilgisayarla ilgili bazı gelişmeler yaşayabilirsiniz. Yalnız Ay – Satürn kontağı yüzünden işleriniz dilediğiniz hızda ilerlemeyebilir, sabretmeli ve kendinize de biraz zaman vermelisiniz.