1 Ağustos 2012 Çarşamba

Kova Burcunda Dolunay ve Etkileri





Perşembe günü 06:28’de  Kova burcunda bir dolunay gerçekleşecek.

Dolunay Kova burcunda gerçekleşeceğinden dolayı yeniliklerle karşılaşabiliriz. Yeni icatlar, bilim ve teknolojide yeni gelişmeler, özellikle maddenin hali ile ilgili, elektronlarla ilgili gelişmeler olabilir bunlar.

Dolunay zamanı, kalabalık gruplar içinde bireyselliğimizi koruyabiliriz. Olaylara karşı daha mantıklı ve sağduyulu yaklaşabiliriz.

Özgürlük ihtiyacı daha fazla artabilir, özgürlük temaları daha sık bir şekilde vurgulanabilir.

Kalabalık gruplarla beraber hareket etmekten çok daha fazla keyif alabiliriz

Geleceğe yönelik önemli adımlar atılabilir, devrimci, yenlikçi, sistem değiştiren hareketler, olaylar gözlemlenebilir

Kendini insanlığa, insan sağlığına, insanın gelişimine adayan hatta bilim adamlarına ilişkin önemli haberler çıkabilir.

Fikirleri ile ön planda olan, fikirleri ile savaşan kişiler ön plana çıkabilir

Özellikle taşımacılık, ulaşım, iletişim, teknoloji alanında devrim niteliğinde gelişmeler yaşanabilir. Yabancı gök cisimleri, uzaylılarla ilgili haberlere çok daha fazla rastlayabilir

Dolunay zamanı gökyüzünde Ay-jüpiter-mars arasında büyük üçgen dediğimiz bir açı kalıbı oluşacak, bu duyguların ve enerjilerin rahat akışına yardımcı olacak. Hava grubunda oluşacak olan bu büyük üçgen, havacılık, hava taşımacılığı, bilimsel konular,verilerle ilgili gelişmelere işaret etmekte, tek kaygım  işin içinde mars olduğundan dolayı acaba gökyüzü ile ilgili kazalar olabilir mi diye düşünmeden edemedim.

Bu dolunay Türkiye’nin doğum haritasında 8. ev dediğimiz noktaya düşmekte, 8. ev borçlar, faiz oranları, bankalar, krediler, ölümler, yealtı hareketleri demektir. Bu dolunay zamanı özellikle bankalarla ilgili yeni düzenlemeler, faiz oranlarında hareketlenmeler, ulusal borç-cari açıkla ilgili daha çok konular meydana gelebilir. 8. ev konuları içinde ölüm temaları da yer aldığından dolayı toplu ölümler meydana gelebilir krizler yüzünden, işin içinde mars etkin olduğundan dolayı özellikle bu ölümler üstü örtülebilecek, gizli kapaklı oyunların olduğu türden olabilir.


Burçlar açısında baktığımızda ise;

Koç ve yükselen koç;

 Perşembe günü kova burcunda bir dolunay meydana gelecek, Sosyal çevreniz ve arkadaşlıklarınızla ilgili yerde gerçekleşecek olan dolunay, önemli bir sosyal oluşum içinde yer alabilirsiniz, kalabalıklar içine girebilir, yeni insanlarla tanışabilirsiniz. Genel anlamda sosyal çevrenizde bir hareketlenme, gelişmeler bekleyebilirsiniz.


Boğa ve Yükselen Boğa;

 Dolunay etkisi ile  İş ve kariyerinizi ilgilendiren alanda oluşacak bu  yaptığınız iş ve duruşunuzla toplum önünde olacak ve her şekilde dikkatleri üzerinize çekebileceksiniz. Eğer iş arayışı içindeyseniz görüşmelere gidebilir, terfiler alabilirsiniz. Mesleki anlamda size destekleyici ve güçleneceğiniz bir dolunay olacak, her türlü desteği rahatlıkla alabileceksiniz.

İkizler ve yükselen ikizler;

 Dolunay etkisi ile de; Bu dolunay zamanında iyi niyetli bir yaklaşımla, romantik, duygusal, keyifli bir seyahat durumu söz konusu olabilir, fakat bir seyahat durumu söz konusu olursa da son kontrollerinizi iyi yapmakta fayda var. Eğitim, yayıncılık, tanıtım, halkla ilişkiler, iletişimle ilgili konularda destekleyici etkiler altında olacaksınız. Uzak yerlerden keyifli haberler de alabilirsiniz.


Yengeç ve Yükselen Yengeç;

Dolunay etkileri ise; Ödemeler, krediler, burs, miras, başkalarına ait finansal konular, ortaklaşa kazanımlarla ilgili konular bu dolunayın odak noktası olacak, finansal konularsa minik bir hayal kırıklığı, pekte hoşunuza gitmeyecek bir haber alabilirsiniz. Hesap hataları gündeme gelebilir. Eğer elinizden çıkarmaya çalıştığınız bir ürün var ise, bu dolunay zamanı rahatlıkla satabilirsinizde. . 


Aslan ve Yükselen Aslan;

Dolunay etkisi ise,  ikili ilişkilerinizde, ortaklıklarınızda, partner ilişkilerinde, evlilikte bazı minik hayal kırıklıkları gündeme gelebilir. Finansal konular yüzünden minik gerginlikler oluşabilir. Tabii bir diğer olası etkisi de, işin içinde Venüs olduğundan dolayı partnerinizle birlikte romantik zamanlar geçirebilirsiniz. Yalnız olanlar kendilerini içinde kaybolacakları bir aşkın içinde bulabilirler ama dikkatli olmalarında yarar var, sandıkları gibi bir kimse çıkmayabilir karşınızdaki kişiler. Eğer bir ilişkiniz var ise, onu kafanızda epey sorgulayabilirsinizde.


Başak ve Yükselen Başak;

Dolunay etkisi ise,  Sağlık evinizde meydana gelecek olan dolunay, enerjinizi birden düşürüp, dinlenme ihtiyacınızı arttırabilir, uykuya her zamankinden çok ihtiyacınız olabilir. Bir diğer olası etkisi ise, size keyif ve mutluluk vereceğini düşündüğünüz bir proje bir iş teklifi ile de karşılaşabilirsiniz fakat siz yine de dikkatli adımlar atın, olası gelen teklifin ardında yatanları iyice araştırın.


Terazi ve Yükselen Terazi;

Dolunay etkisi ise, aşk, çocuklar, yaratıcılılık gerektiren işler evinizde gerçekleşecek olan dolunay hafiften karışık etkilere sahip. Yalnız olanlarınız, kendinizi bir aşkın içinde erirken gözlemleyebilirsiniz, birliktelikleri olanlar oldujkça romantik ve keyif verici zamanlar geçirebilirsiniz. Plansız, beklenmedik bir çocuk, hamilelik haberi gelebilir. Eğer işiniz yaratıcılık, sahne, sanat gibi bir iş ise bu dolunay sizler için destekleyici olacaktır.


Akrep ve Yükselen Akrep;

Dolunay etkisi ile de  evinizi değiştirmek, taşınmak, ev almak-satmak isteyebilirsiniz ve gerçekten de harika fırsatlarla karşılaşabilirsiniz ama bu sefer kafa karışıklığı da yaşayabilirsiniz. Ya da yaşadığınız yerde su tesisatı ile ilgili bir takım sorunlar nüksedebilir: Ev, yuva, yerleşim, aile ile ilgili konularda da bazı hayal kırıklıkları meydana gelebilir. 


Yay ve Yükselen Yay;

Dolunay etkisi ile de,  su, deniz aşırı bir yolculuk gündeme gelebilir. Yalnız kandırılmaya müsait olabilir, söylenen her söze inanmamakta fayda var. Yakın çevreniz, kardeşleriniz ve komşularınızla ilgili konularda minik hayal kırıklıkları oluşabilir. Bu dolunay zamanı birliktelikleri olanlar, sevgili veya eşleri ile birlikte keyifli bir yolcuğa çıkabilir, ama hayatınızda özel biri yok ise yakın çevrenizden biri ile de çıkabilirsiniz yolculuğa.Ama hatırlatmakta yarar yeniden, yolculuğa çıkmadan önce rotanızı, biletinizi, bavulunuzu tekrar bir gözden geçirin. 


Oğlak ve Yükselen Oğlak;

 Dolunay etkisi ile,  Finansal konularda kafa karıştırıcı ve yanıltıcı etkiler oluşabilir, gelen olası teklifleri değerlendirmende önce bir kez detaylı bir şekilde düşünmek akıllıca olacaktır. Belki de sevdiğiniz kişiye özle ve de pahalı bir hediye almak için dükkan dükkan gezeceksiniz.

Kova ve Yükselen Kova;

Dolunay burcunuzda gerçekleşecek, bu dolunay aslında karışık etkilere sahip, şöyle ki evet sezgiler kuvvetli olacak, yaratıcılık gerektiren işlerde başarı elde edebileceksiniz vesaire ama özel hayatınıza ilişkin hayal kırıklıklarım oluşabilir, Yalnız olanlar gerçekten çekici kişileri hayatınıza çekebilirsiniz, flörtler oluşabilir, yeni ilişkilere başlamak için yalnız sizin veya karşınızda ki kişinin kafası biraz karışık olabilir. Sağlığınızı ilgilendiren konularda önemli kararlar alabilirsiniz, diyet, spor…vb gibi. .


Balık ve Yükselen Balık;

Dolunay etkisi ile de içe dönme olabilir, yalnızlık ihtiyacınız artabilir, ruhsal konularla ilgili araştırmalar yapabilirsiniz. Rüyalarınız bu dolunay zamanı ön planda olacak, elde olmayan bir şartlar ve koşullar oluşabilir, platonik duygular çok ön plana çıkabilir.